trussel

Normal aktivitet tross trussel om skoleskyting

Trusselen om skoleskyting som Universitetet i Sørøst-Norge mottok mandag morgen, etterforskes nå av Oslo-politiet.

Universitetet i Sørøst-Norge, her campus i Drammen.
Publisert

Cirka 500 studenter og ansatte ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) mottok mandag morgen en e-post med trussel om skoleskyting i Oslo-området.

Politiet ble kontaktet og krisestab ble satt, men etter anbefaling fra politiet har all aktivitet ved universitetet gått som normalt mandag. Det opplyser kommunikasjonsdirektør Reidun Mangrud til Khrono.

— Vi setter krisestab når det oppstår slike situasjoner som går på tvers av avdelinger. Den er fortsatt operativ. Vi har holdt kontakt med politiet og får se når vi kan lukke situasjonen, sier hun.

Det var Drammens Tidende som først omtalte saken.

Etterforskes av politiet

Ifølge Oslo politidistrikt var truslene rettet mot skoler i Oslo-området, men ingen spesifikke skoler eller personer er nevnt.

— En person står oppgitt som avsender av e-posten. Politiet er i kontakt med denne personen. Vedkommende har foreløpig status som vitne. Oslo politidistrikt har iverksatt etterforskning, men vurderingen per nå er at ingen konkrete operative tiltak iverksettes, går det fram av en skriftlig status Khrono har fått fra operasjonssentralen og kriminalvakten mandag ettermiddag.

— Vi ønsker av etterforskningsmessige hensyn ikke å gå i detalj på innholdet i truslene eller informasjon om vedkommende vi er i kontakt med. Oslo kommune er informert om politiets vurderinger, heter det videre.

OsloMet gjør som USN

Universitetet i Sørøst-Norge har ingen campuser i Oslo. OsloMet ligger derimot midt i Oslo og har blitt orientert om trusselen.

I en melding på OsloMets ansattesider vises det til at USN på bakgrunn av politiets vurdering bestemte at aktiviteten på alle campuser skulle gå som normalt i dag.

— Sentral beredskapsleder ved OsloMet har kontakt med politiet. OsloMet har fått de samme anbefalingene som USN om å la aktiviteten gå som normalt. Vi avventer videre informasjon. Vi vil følge politiets anbefaling og vurderer situasjonen fortløpende. Vi informerer våre studenter og ansatte hvis situasjonen endres, står det i meldingen.

Ved Høyskolen Kristiania har også alt gått som normalt i dag.

— Høyskolen Kristiania har ikke fått noe informasjon fra politiet, men vi har registrert saken i media. Vi gjennomfører vår undervisning som normalt, i tråd med politiets oppfordring til USN, opplyser presseansvarlig Michael Reed Werenskiold.

«Sikkert ubehagelig for noen»

Til Drammens Tidende opplyser Reidun Mangrud ved USN at e-posten ble sendt like etter klokken sju mandag morgen.

– Da vi ble kjent med dette, varslet vi politiet umiddelbart. Det er de som håndterer saken, og vi vil alltid følge politiets anmodning. De har ikke bedt oss om å gjøre endring i vår aktivitet, og derfor foregår aktiviteten som normalt på alle campusene.

I hvilken grad preger dette studentene i dag?

– Jeg har ikke oppfattet at det er spesielt mye reaksjoner. Men det er helt sikkert noen som synes det kan være ubehagelig. Samtidig tenker jeg at de som underviser snakker med studentene sine, og vi lener oss også på politiets vurdering, sier Mangrud til avisen.

Powered by Labrador CMS