Studentene ble svært overrasket da de åpnet hjemmeeksamen: — En menneskelig feil 23. januar 2023 - 12:55
Lanserer seg som leder for 250.000 studenter Oline Marie Sæther (26) ønsker å tenke kreativt om studentenes økonomiske situasjon, og tar tatt med seg en viktig lærdom fra «persona non grata»-saken.
Hun blir NTNUs nye kommunikasjonsdirektør Sigrun Berge Engen har takket ja til å bli NTNUs nye kommunikasjonsdirektør.
Kreftforskar og tidlegare rektor Ole Didrik Lærum er død Då Ole Didrik Lærum fylte 70, fekk han seg ny jobb i Danmark. No er den tidlegare kreftforskaren død, 82 år gamal.
No får ho disputera likevel Fakultetet meinte avhandlinga hennar ikkje kunne godkjennast og nekta henne å disputera. No har fakultetsleiinga snudd. — Eg er letta og glad, seier Camilla Wright.
Vil fjerne «snarvei» for studenter som ønsker å studere medisin En arbeidsgruppe foreslår å legge om undervisningen for ernæringsstudenter ved Universitetet i Oslo. Årsaken er at mange bruker studiet til å «tjuvstarte» på medisin og hopper av etter ett år.
Førstelektor dømt for hatefulle ytringer i fylla En førstelektor ved Nord universitet er i Salten og Lofoten tingrett dømt til betinget fengsel i 36 dager, og må betale en bot på 40 000 kroner.
Regningen i Antarktis kan øke med én milliard Et nybygg for 65 samtidige personell til 2,3 milliarder kroner. Det er anbefalingen fra selskapene som har kvalitetssikret utbyggingsalternativene for forskningsstasjonen Troll i Antarktis. Men erfaring viser at prisen fort ender på én milliard mer.
Foreslår at fagskolene skal få godkjenne studietilbud selv — Vi vil at de godt etablerte fagskolene selv skal kunne kvalitetssikre og starte nye studietilbud uten å gå gjennom en ekstern godkjenningsprosess, sier Ola Borten Moe.
11.000 har lastet ned appen: — Målet er ikke å bli rik Rasmus Tyrén og Dan Olsrød har utviklet en app som over 11.000 studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge har lastet ned. Nå vil de tilknytte seg andre utdanningsinstitusjoner.
Å strømme Nokut-konferansen koster mer enn et Premier League-abonnement — Ikke en stiv pris, mener Nokut.
Eikrem har fått 60.000 i erstatning fra NTNU NTNU har nå både beklaget og utbetalt erstatning til Øyvind Eikrem etter at universitetet gjorde ulovlig innsyn i e-posten hans i 2020.
Er det lærerenes skyld at ingen vil bli lærere? Streik, klagemål og studenter som velger seg vekk: Omdømmet til læreryrket faller, men er det jobben, lønna eller nedsnakkingen som er problemet?
130 forskjellige navneforslag til ti nye styrer John-Arne Røttingen, Bård Vegar Solhjell, seriegründer Nadir Nalbant eller kanskje en avgått rektor? 10 universiteter og høgskoler har foreslått hvem de vil ha i styret.
«Litt overkvalifisert»? Vil ha folk med doktorgrad til administrasjonen — Det krever en kompetanse å være i dialog med forskere, sier avdelingsdirektør.
Nokut-sjefen ut mot samskipnadene: — Burde ikke skyve ansvaret over på studentene Samskipnadene skyldte studentene 63 millioner kroner i forsinkelsesrenter, men så langt har bare et lite mindretall fått utbetalt pengene. — Samskipnadene bør ta et større ansvar, mener administrerende direktør Kristin Vinje i Nokut.
Vil myke opp finansfaget: — Kvinner er trolig bedre forvaltere Oljefondssjef Nicolai Tangen mener undervisningsstedene har bygget opp under at finansfag og kapitalforvaltning kun handler om tall. Han vil ha flere kvinner inn. — Kvinner er trolig bedre forvaltere, sier han.
Gir millioner til norsk forskning May-Britt og Edvard Moser får et sted mellom fem og seks millioner kroner fra Facebook-gründerens forskningsstiftelse.
Skolepenger skaper trøbbel for Erasmus-prosjekter Sju norske universiteter har til sammen 17 fellesgrader innen Erasmus-programmet på masternivå. Skolepenger kan true prosjektene.
Arbeidstilsynet varsler pålegg i Volda. Flere brudd Arbeidstilsynet har funnet det de mener er flere brudd på arbeidsmiljøloven ved Avdeling for mediefag i Volda. Nå varsler de pålegg om tiltak.
Går hardt ut mot media etter rasismetitler Forskerduoen Marte Johnslien og Ingrid Halland ser ikke bare positivt på oppmerksomheten de har fått, men er glade for at de har fått 12 millioner kroner fra Forskningsrådet til prosjektet sitt.
UiO-forskere henter hjem millioner i ERC-stipender 90 forskere får stipender fra Det europeiske forskningsrådet. To av dem er ved Universitetet i Oslo.
Det drøyer før ansatte får vite om de får eget kontor Detaljer om enekontor og felleskontor kommer på et seinere stadium, varslet Statsbygg da de tirsdag orienterte NTNUs styre om status for campusprosjektet. Bekymringsfullt, mener ansattrepresentant.
Lyser ut dekanstilling i Ås NMBU mistet en av sine dekaner til Forskningsrådet. Nå lyses stillingen ut.
NTNU har hatt for mye på bok, men nå skjer det noe Foreløpig status er at NTNU greide å bygge ned avsetningene med 73 millioner kroner i 2022.
Står under press for å droppe planer om halvert masterutdanning Den danske regjeringen møter motstand for forslag om ettårig masterutdanning fra universitetshold, studenter og arbeidsgivere.
Lars Gule på «no fly»-liste Forsker Lars Gule står på amerikanske myndigheters liste over personer som ikke får lov til å fly til eller over USA.
Vil gjøre inngrep i NTNUs fredede hovedbygning Et nedskalert campusprosjekt gjør at NTNU og Statsbygg vil ta i bruk Hovedbygningen som felles læringsstrøk og hovedknutepunkt.
Whittaker får fire nye år Sunniva Whittaker fortsetter som rektor ved Universitetet i Agder og får med seg Hans Kjetil Lysgård som prorektor.
Studentene ble svært overrasket: — En menneskelig feil Det gikk ikke helt som det skulle da rundt 800 sykepleiestudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) skulle gjennomføre hjemmeeksamen før helgen.
Mener mastergrad gir modnere medarbeidere Men det ville vært bedre om flere utdannet seg til lærere og sykepleiere enn å ta de generelle utdannelsene, ifølge utdanningsforsker.
Vult von Steyern overtar som direktør etter Dahl Nordisk institutt for odontologiske materialer (NIOM) får ny sjef når professor Jon Einar Dahl trer av etter 12 år.
Her vil det koste 150 000 for de dyre utdanningene Universitetet i Stavanger har avklart hva studenter utenfor EØS og Sveits må betale i skolepenger høsten 2023. Samtidig er de sterkt kritisk til måten dette innføres på.
Ordet «robust» ble brukt 13.000 ganger på ett år. Motespråk som ender som klisjeer, sier forsker Det implementeres stadig robuste prosesser innenfor mulighetsrom, mens fokuset løper etter innovasjon og synergieffekter. Hvorfor klarer vi ikke å fri oss fra dette språklige ondet?
— Forskningsrådet skal ikke bare tjene interessene til ett departement Flere reagerer på at Kunnskapsdepartementet vil stramme grepet om Forskningsrådet. — Lite ryddig og kritikkverdig, sier NHOs Rebekka Borsch.
NTNU mente studenten hadde fusket - studenten vant i retten En NTNU-student ble utestengt for å ha samarbeidet med to andre studenter på en hjemmeeksamen. Den vurderingen er ikke Trøndelag tingrett enig i.
Anne Spurkland om pågangen under pandemien: — Helt ekstrem Immunolog Anne Spurkland har de siste årene fått mengdetrening i formidling. Det kommer godt med når hun skal forklare immunforsvaret på 200 minutter i årets Aarebrotforelesning.
Varsler nedbemanning ved universitet Rektor Klaus Mohn anslår at antall årsverk må reduseres med fem til ti prosent innen 2026.
Miksa pandemi, familieliv og forsking Therese Nesset har fått to barn og ny jobb i løpet av stipendiatperioden.
Redaktører i vitenskaplige tidsskrifter publiserer seg selv Selvpublisering er utbredt blant redaktører, men studien av vitenskapelige tidsskrifter avdekker også at bare åtte prosent av sjefredaktørene er kvinner.
Nokut-direktøren: «Det skal ikke ligge et universitet på Nesna bare fordi Senterpartiet vil det» De begynte som et kontrollorgan. 20 år senere håper direktøren at Nokut blir enda mer uavhengig.
Politikk-topper til Antarktis for å velge milliardprosjekt Norsk polarinstitutt får trolig klarsignal til å investere 2-3 milliarder kroner i forskningsstasjonen Troll. En topptung politikerdelegasjon og noen forskere reiser til Antarktis for å velge endelig utbyggingsprosjekt.
Færre klagesaker: — Usikkerhet rundt hva som har vært lov og ikke lov Etter rekordmange studentklager i 2021 er det nå færre studenter som klager på vedtak om fusk og utestenging fra studier.
Én av tre forlater akademia etter disputas Én av tre doktorer går til jobber utenfor akademia, de fleste av disse til næringslivet. SSBs nye monitor viser hvor det blir av de som har avlagt doktorgrad.
Vil kun møte studentene hvis han får komme på besøk Studentparlamentsleder Oline Marie Sæther reagerer på manglende oppfølging etter at statsråden inviterte seg selv på besøk. I Bergen har de ikke hørt noe som helst.
Vitenskapsakademier med skarp kritikk av høye forfatterbetalinger Opphavsrett og flere felleskapsdrevne tidsskrifter som ikke krever betaling av forfattere og leser. Slik vil europeiske vitenskapsakademier presse store forlag.
Total forvirring om hva som skjer med skolepenger Ledere i universitets- og høgskolesektoren kaller situasjonen for uklar og beklagelig. Universitetet i Oslo vurderer å droppe høstens opptak.
Forskningsrådet foreslår nye grep for å øke andelen innvilgede søknader Forskningsrådet foreslår to hovedtiltak for å øke tilslagsprosenten til 25 prosent.
Kristian Gundersen fikk varsel etter Twitter-kommentar: — Helt absurd — Det gikk ut på at jeg skulle ha oppfordret noen til å begå selvmord, sier professoren.
Ble trukket for 17 år siden, nå skal skandaleartiklene merkes Artikler som ble trukket for årevis siden er fortsatt ikke merket med at de er trukket i informasjonssystemet Cristin. Det skal skje nå, varsles det fra UiO.
Gikk fra å være «versting» til å bli blant de beste I fjor strøk over halvparten av sykepleiestudentene i Harstad i faget anatomi, fysiologi og biokjemi. Årets resultater viser stor framgang.
Føler instituttene glemmes i «total makeover»-planene Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe har levert på statsbudsjettet. Det er andre statsråder som burde fått mer kritikk, mener Carina Hundhammer.
— Mistenker at man er i ferd med å kveste Forskningsrådet Kunnskapsdepartementet vil ha større makt over Forskningsrådet. Det er en del av en større plan, tror eksperter.
Disse vil bli prorektorer ved OsloMet. Flere interne søkere Fire av ti søkere til stillingen som prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid er unntatt offentlighet.
Regjeringens mange meldinger som skal endre utdanning i Norge Regjeringen vil ha utdanningssystemer som er raskere å endre, mer fleksible og mer arbeidslivsorienterte. I tre ulike meldinger adresseres behovene.
Nær halvparten strøk i Namsos, Lovisenberg i Oslo med minst stryk Hver fjerde sykepleiestudent, nær det samme som i fjor, strøk på eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi.
Advokat: — Studenter blir veldig hardt straffet for små bagatellfeil Halfdan Mellbye mener studenter straffes for hardt for juks. — Utestengelse kan være katastrofalt og ødelegge hele utdanningsløpet.
Universitetene krever master til kontorjobber der videregående hadde vært nok Master gjør deg ikke nødvendigvis bedre stilt til å utføre oppgavene i disse stillingene, sier Henrik Dalstø, som selv har to mastere.
Graver reagerer på UiO-direktørenes ansettelser: – En svært uheldig praksis To direktører ved Universitetet i Oslo har gitt jobbtilbud til medlemmer av universitetsstyret. Det mener jussprofessor Hans Petter Graver er uheldig.
Forskningsrådet unngår oppsigelser: – En stor lettelse Forskningsrådet kom i mål med frivillige sluttpakker. Anicke Brandt-Kjelsen er blant de 84 som nå tar sluttpakke og forsvinner ut døra.
HINN utsetter endringer ved Filmskolen etter protester Høgskolen i Innlandet ønsker samordning av de faglige miljøene film- tv- og spillutdanning. I tillegg vil man endre filmutdanningen. Det siste satte sinnene i kok hos studentene. Noe som fikk ledelsen til å stoppe opp.
Varslar handlingsplan for norsk fagspråk Det står så dårleg til med norsk fagspråk at statssekretær Oddmund L. Hoel har samla gode krefter for å laga ein eigen handlingsplan.
Ny rapport: Å skriva på norsk fremjar ikkje karrieren Publisering skjer på engelsk, mykje undervisning skjer på engelsk, og forskarane seier dei ikkje har tid til å skriva norsk. Det viser ein ny rapport frå Språkrådet.
Adrian (19) har Asperger og kan studere på universitet, men ikke på fagskole Adrian har Asperger syndrom og klarte ikke å fullføre videregående skole. 19-åringen kan få lov til å studere på universitetet, men ikke ta en praktisk fagskoleutdanning.
Forhandler om en mer forpliktende langtidsplan Forhandlinger om en mer forpliktende og grønnere langtidsplan for forskning og høyere utdanning pågår i Stortinget. Det skjer etter innspill fra sentrale forskningsaktører.
Student krevde 700.000 kroner av fagskole – må selv betale 200.000 En tidligere student ved Noroff Fagskole saksøkte skolen for mangelfull undervisning. Nå er han dømt til å betale 193.725 kroner i sakskostnader.
Varsler ny streikebølge etter historisk streik i akademia I USA er tidenes største streik i akademia avsluttet etter seks uker. I Storbritannia varsler de en ny streikebølge etter historisk streik.
Gjør det lettere å forske på «vanlige» pasienter Prøveprosjektet PraksisNett får nå midler over statsbudsjettet. Målet er mer og bedre forskning, forteller prosjektleder og professor, Guri Rørtveit.
Flyskole har vært stengt i åtte måneder etter en rekke varsler I åtte måneder har flyene stått på bakken. 5 av 22 ansatte har sagt opp ved UiTs flygerutdanning. 10,5 millioner kroner har hittil blitt brukt på å omplassere studenter. Ytterligere 30 millioner kroner kan gå med.
Jussprofessoren gir råd om hvordan land kan bli mer demokratiske Jussprofessor Eirik Holmøyvik er Norges medlem av Veneziakommisjonen. Mange land møter dem med rød løper, mens noen gir dem en kald skulder.
Må lære universitetsnorsk på to år. Det skaper reaksjoner Ved flere fakulteter på Universitetet i Oslo vil internasjonale ansatte som får fast jobb, måtte bestå en norsktest etter to år.
Glassblåserne designer og produserer det forskerne trenger I Norge er det sju tekniske glassblåsere. To av dem holder til ved NTNU i Trondheim. Utstyr til koronatesting er bare noe av det de lager.
Ungarske universiteter blokkert fra EU-midler Et flertall av ungarske universiteter er blokkert fra å motta midler gjennom Erasmus+ og Horisont Europa.
— Man kan mest når man er ferdig Å være stipendiat er den beste jobben jeg har hatt, sier Fredrik Stenhjem Hagen.
Han fann familieløyndommen under ei skål på bordet. No skriv professoren om bestefaren si ukjende side Heming Gujord har forska på antisemittisme og litteratur i meir enn 25 år. At hans eigen bestefar var medlem i Nasjonal Samling hadde han inga aning om.
Myker opp kravet om to sensorer. Men kravet kommer Før sommeren kommer det ny universitets- og høgskolelov, og som en del av denne et krav, om enn oppmyket, om to sensorer på eksamener.
Mann dømt for å ha forfalsket to karakterer på vitnemålet Mannen forklarte at han forfalsket vitnemålet for å vise det til foreldrene. Deretter brukte han det til å søke studieplass.
UiA får ny behandling av juss-søknad Nokut opphever avslaget på søknaden fra Universitetet i Agder om å få opprette full jussutdanning, og gir søknaden ny behandling.
43 prosent fikk stryk på juss-eksamen Masterstudenter ved barnevern har hatt nasjonal deleksamen i juridiske fag. Mange strøk.
Fortelling om voldsutsatt kvinne Det norske filmåret åpner med Natt, en film som graver i den voldsutsatte kvinnens liv og hennes håndtering av sine erfaringer.
En halv milliard kan stå på Borten Moes nye kuttliste Ola Borten Moe vil at universiteter og høgskoler skal ta mer ansvar for internasjonalisering og kvalitet i høyere utdanning.
Fikk 16 varsler mot seg. Neste uke starter rettssaken En førstelektor ved Nord universitet er tiltalt for hatefulle ytringer og rasisme. Strafferammen er tre års fengsel. Til Khrono sier mannen at han angrer.
Han hjalp barn av rike og berømte inn på eliteskoler. Nå er han dømt for svindelen Skandalen rystet amerikanske universiteter. Nå er hjernen bak dømt til tre og halvt år i fengsel.
Endelig nei til psykologi i Agder Universitetet i Agder får ikke opprette profesjonsstudium i psykologi, sier Nokut.
Vart ikkje rektor, vil halda fram som dekan Unni Hagen er ein av fire søkjarar til stillinga som dekan for avdeling for kulturfag ved Høgskulen i Volda.
Undersøkelse: Derfor vil ikke internasjonale toppforskere jobbe i Norge — Noen liker kanskje å tenke at det er veldig attraktivt å komme til Norge. Men i et globalt perspektiv er vi et avsidesliggende land, sier forsker Ingvild Reymert.
Brukte kunstig intelligens til å skrive sammendrag – slik gikk det Er dette din nye kollega - eller er det fusk og bedrag som må bekjempes med alle midler?
Rektor med hard dom over tidsskriftene: — Vi kan bare dumpe dem Norge hadde forlagsavtaler med en prislapp på nær 215 millioner kroner i 2022. — Noen har kommet inn i prosessen for å melke oss, vi skal bare sparke dem ut, sier NMBU-rektor Curt Rice.
På kollisjonskurs med sektoren Kunnskapsdepartementet er på kollisjonskurs med universiteter og høgskoler med sine forslag til endringer av systemet for finansiering av sektoren.
Fryktar robotjuks — går tilbake til penn og papir Fleire universitet i Australia er ferd med å innføre nye reglar for å hindre studentar å ta i bruk samtalerobotar og kunstig intelligens til eksamen.
Fire av ti lærerstudenter strøk i matte Resultatene fra høstens deleksamen i matematikk for lærerstudenter viser høye stryktall. En viktig forklaring er at flertallet allerede har strøket en gang tidligere.
Populære kurs: Har du hørt om «21th Century skills»? — Vi har veldig troen på dette, og det er det også flere andre i Europa som har, sier koordinator av prosjektet, Hanne Risan Johnsen.
Frikjenner NTNU i Kina-saken – på én betingelse Det er ingenting i dataene som den kinesiske studenten fikk tilgang til som truer norske sikkerhetsinteresser, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Reagerer på tungrodd juksebyråkrati. — Absurd ressursbruk — Det er ingen som tjener på den måten vi gjør det på i dag, sier førsteamanuensis Margrethe Stang.
Distriktsdebatt: — Det må sterkere politisk styring til Politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, er i tvil om utdanningsinstitusjonene klarer å oppfylle distriktsoppdraget uten sterkere politisk styring.
Akademisk forlag satser for fullt på åpen tilgang Som et av de første kommersielle forlagene internasjonalt, har Universitetsforlaget innført en politikk som gir forskerne større rettigheter.
Slik skal Ola Borten Moe gjennomføre ekstrem oppussing av sektoren Forsknings- og høyere utdanningsministerens liste for ekstrem oppussing av universitets- og høgskolesektoren består av 15 punkter.
Ny jobb Forskningssjef for fôr og ernæring ved Havforskningsinstituttet, Erik-Jan Lock, har fått seg ny jobb.
87 har søkt om sluttpakke i Forskningsrådet Det er gode muligheter for at Forskningsrådet unngår oppsigelser etter at 87 ansatte har søkt om sluttpakke.
17 høgskoler og universitet slipper DFØ-tvang 17 universitet og høgskoler blir likevel ikke tvunget til å velge det skandaleomtalte økonomisystemet til statlige DFØ.
Avlyste tale fra EU-topper Ola Borten Moe inviterte to EU-topper til å snakke under kontaktkonferansen. Men punktet er avlyst.
Vil ha individuelt tilpasset norskkrav for yngre forskere Akademiet for yngre forskere ønsker styrket og individuelt tilpasset språkopplæring for utenlandske forskere. Internt i akademiet vil arbeidsspråket fortsatt være norsk.
Borten Moe vurderer å krympe styret til Forskningsrådet Et nytt forslag som er sendt på høring vil gjøre det litt lettere for forsknings- og høyere utdanningsministeren å avsette styret i Forskningsrådet.
Foreslår mulig forenklet vei for ni vitenskapelige høgskoler Akkrediteringsutvalget vil åpne for en forenklet vei til universitetsstatus for vitenskapelige høgskoler.
Utvalg foreslår lettelser. Ikke nødvendig med fire programmer I dag overleverte utvalget som har sett på reglene for å bli universitet sin innstilling til forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Fryktar langvarige konsekvensar for kvinnelege stipendiatar Kvinnelege stipendiatar med barn vart ekstra sårbare under koronapandemien. Pedagogikkprofessor Rune J. Krumsvik fryktar at ein vil sjå konsekvensar for denne gruppa i lang tid.
Kjønn ikke tema i over halvparten av studiene En rapport fra FHI og Helse- og omsorgsdepartementet konkluderer med at effekten av kjønn bare er vurdert i under halvparten av behandlingsstudiene de siste fem årene.
Ferske universiteter anbefaler lettelser for de som kommer etter De to ferskeste universitetene, OsloMet og USN, har klart seg greit med sin nye status, men begge anbefaler lettelser for de som skal bli universitet framover.
Reagerer på at kun et fåtall av byene får ekstra tilskudd Høyres Turid Kristensen er kritisk til at Lillestrøm ikke er definert som et pressområde og derfor får lavere tilskudd til bygging av studentboliger.
Håper flere velger arbeidslivet som skole — Mange føler nok at universitets- og høgskolesektoren er veldig frakoblet resten av samfunnet, sier Jan Arild Snoen.
Artiklane hans vart lesne 2,7 millionar gonger i fjor Medisinprofessoren Per Holck er i særklasse den mest lesne forfattaren i Store norske leksikon. Han set pris på ein hardhendt redaktør.
Ho logga svenske elgar Dyrlege Anne Randi Græsli ønskjer å framleis kunne kombinera kommunale dyrlegevakter og forsking.
Forlagsmakt, forskerprekariat, fusk og fanteri Hva er trendene? Hva er diskutert? Vi ser tilbake på de siste ti årene.
Ottersen returnerer til Universitetet i Oslo Rektor ved Karolinska Institutet, Ole Petter Ottersen (67), vender tilbake som professor ved Det medisinske fakultet i Oslo. — Han vil bli forespurt om å påta seg ulike oppgaver i vår organisasjon, sier dekan Hanne Flinstad Harbo.
Mener samskipnadene må rydde opp uten at det går utover velferdstilbudet Arbeiderpartiet omtaler det som urovekkende at samskipnadene sier at krav om forsinkelsesrenter kan gå utover studentene. De vil ta opp saken med statsråden.
Lærerutdanning: Usikkerhet rundt nytten av bachelor- og masteroppgavene Forsker Marte Lorentzen har undersøkt hvorvidt det gjøres nok for å utnytte oppgavene som lærerstudentene skriver.
Store utfordringer for stipendiater og postdoktorer — Det er bekymringsfullt at et betydelig antall respondenter fremdeles ikke vet om de ble tilbudt forlengelse, sier SiN-leder Nicolas Gibney.
Advarer mot ensidig Kina-forskning: — Vi må forstå Russland Et nytt geopolitisk forskningssenter skal bruke 45 millioner på Kina-forskning. UiT-rektor Dag Rune Olsen hevder satsingen fører til at Russland blir en blindsone for Norge.
Språkrådet prøver på nytt å få endret Oslo Science City til et norsk navn Direktør Åse Wetås sier de nå vil gå helt til topps og be byrådsleder Raymond Johansen om å gi innovasjonsdistriktet et norsk navn.
Ledere med én bestemt utdanning tar fra ansatte Ledere utdannet ved handelshøgskoler øker bedriftens lønnsomhet på bekostning av de ansatte, viser en undersøkelse.
Skepsis til regjeringens «missions» Målrettede samfunnsopppdrag eller «missions» er et godt grep, men regjeringens temaer går ikke helt hjem. Halvferdig og dårlig forankret, mener Akademikerne.
Tidsskrift publiserte artikkel som kun består av et spørsmål — Fascinerende at dette regnes som en artikkel, sier instituttleder.
Dropper auditorier og store undervisningsrom i nye campusplaner Flate gulv og ingen rom med kapasitet til mer enn 200 studenter. Det er de foreløpige planene for undervisningsrommene i NTNUs nye Felles læringsstrøk. — Katastrofe, sier førsteamanuensis Margrethe Stang.
Rapport om overgangen til åpen publisering: Har gjort de mektige enda mektigere Markedet for vitenskapelig publisering domineres av noen få kommersielle aktører. Overgangen til åpen publisering har økt konsentrasjonen, viser fersk rapport.
Går fra OsloMet til Nav Sverre Molandsveen slutter som kommunikasjonsdirektør ved OsloMet og går til tilsvarende stilling i Nav.
Stemte for å gi penger til egen institusjon. Nå strammer Forskningsrådet inn Forskningsrådet endrer sine regler om habilitet. Det skjer etter at det ble kjent at to styremedlemmer var med på å tildele nye sentre til egen institusjon.
Tilsynsutvalg dropper varslingssak mot Skoghøy Høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy fikk et varsel mot seg da han var professor i Tromsø. Det er nå tatt ut av behandlingen når Tilsynsutvalget for dommere skal avgjøre om han har brutt god dommerskikk.
Nekter studentene adgang til dekanmøtene — Jeg trenger en ledergruppe der jeg kan diskutere åpent og ærlig, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen.
Vil ha forskingsmiljø øyremerkt norsk språk Viktige språkfaglege miljø er i ferd med å forsvinna. No vil Språkrådet ha utgreidd eit fast forsknings- og utviklingsmiljø for norsk språk.
45 professorer nevnt fra Stortingets talerstol i fjor. Mannlige jurister dominerer Jussprofessor Eirik Holmøyvik er den professoren som oftest ble nevnt i Stortinget i fjor. Åtte av ti siterte professorer er menn.
Vitenskapelig publisering: 97 prosent er skrevet på engelsk En gjennomgang viser at statlige forvaltningsorganer som driver med forsknings- og utviklingsarbeid i svært liten grad publiserer på norsk.
Forventer at det slakkes på kravene for å bli universitet Høgskoler som planlegger å søke universitetsstatus håper at dagens doktorgradskrav senkes. Anbefalingene fra ekspertgruppe legges fram mandag.
Isfront om Arktis, men vil holde Russland-kontakt varm Det offisielle forskningssamarbeidet om Arktis er stoppet opp. Men Norsk Polarinstitutt forsøker å holde kontakten med russiske forskere varm, så langt de har lov.
Samskipnader skylder studentene 63 millioner Studentsamskipnadene frykter det vil gå utover tilbudet om alle krever forsinkelsesrenter. — Virker som de ikke vil at studentene skal be om pengene sine, sier studentleder.
Nyeste artikler
Nettside reklamerer med at de løser eksamensoppgaven for deg
Britiske universiteter på studentjakt utenfor Kina
Medieorganisasjonene ber om at aktiviteten i Medienorge videreføres
Språkkrav forplikter også universitetet
Per Edvard Østerud (1928-2023)
Mest lest
NTNU mente studenten hadde fusket - studenten vant i retten
«Litt overkvalifisert»? Vil ha folk med doktorgrad til administrasjonen
Studentene ble svært overrasket da de åpnet hjemmeeksamen: — En menneskelig feil
Kristian Gundersen fikk varsel etter Twitter-kommentar: — Helt absurd
Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (1967-2022)