Personvernerklæring for Khrono.no

Khrono.no er opptatt av å ivareta ditt personvern.

Under forklarer vi hvordan og hvorfor vi samler inn informasjon om våre brukere.

1. Innledende bestemmelser

Denne personvernerklæringen gjelder for Khrono.no.

2. Derfor lagrer vi informasjon

Vi lagrer informasjon for å forbedre nettsiden vår.

* For at systemet skal kunne kjenne igjen brukerne våre, for å kunne tilpasse tjenestene

* For målretting av annonser for Khrono og redaksjonelt innhold som er relevant/irrelevante for deg

* Utvikle og forbedre våre tjenester gjennom å forstå hvordan de brukes

* Beregne og rapportere brukerantall og trafikk

3. Dette bruker vi ikke informasjonen til

Informasjon du oppgir til oss blir kun lagret i våre systemer. Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker mer relevant informasjon og bedre tjenester.

Tredjeparter (som Google Analytics) vil kunne hente ut IP-adresse og data basert på dine surfemønstre. Khrono er pliktig å påse at disse tredjepartene behandler data i tråd med norsk regelverk.

4. Slik samles opplysningene inn

Vi registrerer informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi bruker anonyme identifikatorer, så informasjonen er ikke knyttet til personlig identitet.

Som eksempel kan vi samle informasjon om hvilke sider du besøker. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

* Teknisk informasjon og nettverkskommunikasjon

  • * Informasjon om posisjon
  • * Aktivitet og adferd

Teknisk informasjon og nettverkskommunikasjon:

Vi registrerer teknisk informasjon om din enhet, operativsystem og aktive applikasjoner. Videre registrerer vi hvilken internett-tilkobling (nettverk) du benytter.

Informasjon om posisjon

Vi registrerer IP-adresser, men kan ikke knytte IP-adresse til deg som person.

Aktivitet og adferd

Vi registrerer aktivitets- og adferdsdata for å forstå hvordan nettsiden og våre tjenester fungerer for deg som bruker. Opplysninger som lagres kan være bruksmønster, demografiske data, hvilke tjenester du har benyttet og andre opplysninger om brukeradferd, hvilken side du kommer fra, går inn på og går videre til.

5. Informasjon som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler til å lagre anonym identifikasjon lokalt i din nettleser. Disse brukes til analyseformål for å se hvor mange unike lesere som besøker khrono.no-domenet. Vi bruker ikke data til annonser.

Vi inkluderer også elementer fra Facebook, Youtube og Twitter som laster sine egne informasjonskapsler som lesere har på disse tjenestene fra før.

6. Informasjon fra andre kilder /tredjeparters bruk av teknologien

Vi kan motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis annonsenettverk, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr.

På våre tjenester leveres det ofte innhold fra tredjeparter som eksterne tjenestetilbydere. Khrono selger ikke annonser og vil derfor aldri dele data med annonsører. På samme måte som oss kan disse aktørene bruke teknologien for å registrere statistikk og adferdsdata, levere personalisert innhold og reklame, samt å levere tredjepartsfunksjoner som «deling» i sosiale medier.

Khrono bruker blant annet disse tredjepartsleverandørene for å skape innhold på Khrono.no

** Facebook Pixel: Vi bruker Facebook sine "piksel" som måler trafikk mellom Facebook og våre nettsider. Dette bruker vi til markedsføring av Khrono på Facebook. Facebook Pixel blir lagt inn gjennom Google Tag Manager.

** Facebook: Khrono bruker en Facebook-side for å kommunisere med lesere og for å kunne ha tilgang på annonseplattformen til Facebook. Facebook samler inn personopplysninger fra alle som besøker Khrono sine Facebook-sider, både de som er innlogga med Facebook-profil og de som besøker sidene utan å vere innlogga. Dette gjør Facebook ved å installere cookies i nettlesaren din. Facebook gir Khrono.no tilgang til besøksstatistikk fra våre Facebook-sider, slik at vi kan analysere hvordan innholdet vårt (innlegg, videoer, artikler osv.) blir sett og brukt. Vi kan videre sette opp annonser basert på brukarprofiler som har besøkt våre sider.

** Google Tag Manager: Khrono bruker Google Tag Manager til å organisere og styre script på khrono.no.

** Google Analytics: Gjennom Google Analytics måler Khrono bruken av nettsiden. Analytics samler inn data om brukeren (anonym IP-adresse, teknologi, demografi etc.) og tilgjengeliggjør det i anonyme statistikker for Khrono.

** Hyvor: Khrono benytter Hyvor Talk som kommentarfeltsystem. Hyvor Talk lagrer de opplysningene du registrerer deg med første gangen som bruker i kommentarfeltsystemet.

** Linkpulse: Khrono bruker Linkpulse til å måle trafikken på Khrono.no, i likhet med Google Analytics. Linkpulse bruker et script som måler hvilken nettside du kommer fra, hvor lenge du er på siden, hva du klikker på og hvor du beveger deg. Linkpulse samler ikke inn IP-adresser.

** Mailmojo: Registrerer du deg med e-post og ev. navn i et av våre nyhetsbrev-skjemaer vil vi lagre pplysningene dine i Mailmojo, som leverer nyhetsbrev for Khrono.no.

** Youtube: Khrono bruker Youtube til å publisere videoer på Khrono.no. Youtube måler hvem som har sett på videoene og deler statistikk for antall seere med Khrono.no

** Twitter: Khrono bygger inn Twitter-meldinger.
** Instagram: Khrono kan bygge inn Instagram-innlegg.

** Everviz: Khrono benytter Everviz til å publisere grafikk som søylediagram og kart. Everviz måler antall visninger av grafikkene.

Hvilke tredjeparter som er til stede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller TagExplorer.

7. Behandling av personopplysninger / cookies

Personopplysninger vil bli lagret i vår database, behandlet og publisert i samsvar med bestemmelsene i personopplysningsloven, og slik det fremgår nedenfor.

Se personopplysningsloven hos Lovdata. Mer om grunnleggende personvern, se «Hva er en personopplysning?» hos Datatilsynet.

Når det gjelder samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), reguleres dette av ekom-loven. Mer om dette finner du også på Datatilsynets side om informasjonskapsler.

8. Behandlingsansvarlig

Dine personopplysninger vil bli behandlet av Khrono.no, som er behandlingsansvarlig, og våre IT-leverandører for det formål å levere tjenester og for å bedre tjenestene. Vi engasjerer dessuten noen ganger andre firmaer for å bidra til vår utvikling, og vi kan i slike tilfeller gi disse firmaene de opplysninger de trenger for å utføre dette. Dine personopplysningene vil for øvrig ikke utleveres til andre uten at du har gitt ditt samtykke, eller vi er rettslig forpliktet til utlevering.

Dine personopplysninger lagres innenfor EU/EØS-området, og iht. norsk personvernlovgivning.

9. Registrert profildata, innsyn og retting

Opplysningene du selv gir ved registrering (navn, epost etc.) og ved redigering av denne profil benyttes for å levere og videreutvikle tjenesten, samt til analyse og til statistisk formål.

Det er du selv som registrerer, oppdaterer og sletter informasjonen i vår database.

Du har rett til å be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og dersom de er uriktige eller ufullstendige, kan du få dem rettet, supplert eller slettet. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss iht. pkt. 16.

Ved mistanke om grovt feilaktige opplysninger i brukerprofil kan vi slette din konto uten nærmere saksgang.

10. Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres

Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner.

Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

For å unngå at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere javascript i nettleseren din. Javascript er imidlertid nødvendig for at mange grunnleggende funksjoner på nettsidene skal fungere.

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formål, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org.

11. Rettigheter

Opphavsrett, øvrige rettigheter og innhold på Khrono sine nettsteder og tjenester tilhører Khrono eller deres samarbeidspartnere, og er beskyttet av opphavsrettslige regler.

Du plikter å respektere opphavsrett, andres rett til bilder og andres personvern når du opptrer på Khrono sine nettsteder og tjenester.

Enhver kommersiell utnyttelse av slike rettigheter er forbudt uten forutgående skriftlig avtale med rettighetshaver. Dette gjelder både kopiering, videreformidling og salg av informasjon, bilder, grafiske elementer, programkoder og tekniske løsninger

12. Begrenset ansvar

Khrono påtar seg ikke noe ansvar for eventuelle tap, kostnader eller andre konsekvenser som kan oppstå i ved bruk av våre produkter og tjenester

Vi kan ikke garantere at våre produkter og tjenester til enhver tid er fri for virus og andre sikkerhetstrusler. Du er ansvarlig for å bruke og vedlikeholde antivirusprogramvare og andre beskyttelsestiltak, og å ta sikkerhetskopi av data på din enhet. Du er videre ansvarlig for å oppdatere tilknyttede applikasjoner når det lanseres nye versjoner.

Khrono er ikke ansvarlig for direkte eller indirekte tap som du eller noen andre påføres i forbindelse med bruk av våre produkter og tjenester eller fordi produktet/tjenesten ikke kan benyttes som forutsatt.

13. Endring av vilkår

Innholdet og tjenestene på nettstedet, samt generelle vilkår som beskrevet, vil løpende bli oppdatert ved behov og kan når som helst endres av Khrono som eier nettstedet.

14. Kontaktinformasjon

OsloMet v/ Khrono, org nr 815 450 132
Postboks 4
St.Olavsplass
0130 Oslo
Tel. +47 913 22 012 / +47 402 10 008
E-post: [email protected]

Tjenesteyter, avtalemotpart, ansvarlig redaktør og behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven er Khrono v/redaktør.


Besøksadresser:
Pilestredet 42, Oslo — Media City Bergen, Lars Hillesgt. 30 — Residence Palace, Rue de la Loi 155, Brussels

Powered by Labrador CMS