Debatt ● marit kirkevold

Vi har fulgt vanlige prosedyrer for sensur

Terskelverdien for stryk ble endret etter en faglig vurdering og anbefaling av ekstern tilsynssensor.

Dekan Marit Kirkevold skriver at de vil ha et ekstra søkelys på hvordan anatomi ved fysioterapiutdanningen med påfølgende eksamen skal gjennomføres neste år.
Publisert Oppdatert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Det er et mål at studentene får en rettferdig vurdering av sine kunnskaper. Da må eksamen være godt tilpasset læringsutbyttebeskrivelsene, og kravene for å bestå må være rett satt.

Det er ikke korrekt at administrasjon eller ledelse ved OsloMet har overprøvd sensorenes vurdering.

Derimot ba vi en ekstern tilsynssensor vurdere eksamen på bakgrunn av uenighet mellom sensorene, slik prosedyren vår tilsier. Vurderingen innebar blant annet en dybdeanalyse av eksamensresultatene, vurdering av samsvar mellom eksamensspørsmål og læringsutbytter, spørsmålskvalitet og en helhetlig vurdering av plassering av terskelverdien for karakter F (ikke bestått). 

Terskelverdien for stryk ble endret etter en faglig vurdering og anbefaling av ekstern tilsynssensor.

De eksterne sensorene hevder også at OsloMets administrasjon og ledelse har pålagt bruk av normalfordeling ved vurdering og karaktersetting. Det medfører ikke riktighet.

Denne saken er imidlertid ikke heldig, spesielt ikke for studentene. Derfor kommer vi til å se ekstra nøye på hvordan dette emnet med påfølgende eksamen skal gjennomføres neste år.

Powered by Labrador CMS