Sier opp og tar et kraftig oppgjør: «En giftig fryktkultur gjennomsyrer universitetene» 28. januar 2023 - 08:54
Studentene ble svært overrasket da de åpnet hjemmeeksamen: — En menneskelig feil 23. januar 2023 - 12:55
Færre klagesaker: — Usikkerhet rundt hva som har vært lov og ikke lov Etter rekordmange studentklager i 2021 er det nå færre studenter som klager på vedtak om fusk og utestenging fra studier.
Myker opp kravet om to sensorer. Men kravet kommer Før sommeren kommer det ny universitets- og høgskolelov, og som en del av denne et krav, om enn oppmyket, om to sensorer på eksamener.
Fuskesaker – utfordringer for UHR, NSO, Forskerforum og Khrono Er det rimelig at en glipp hos en lavere grads student, skal medføre ytterligere ett semesters utestengelse, til en pris av brutto 300.000 kroner, spør professor emeritus Karl Øyvind Jordell.
Fryktar robotjuks — går tilbake til penn og papir Fleire universitet i Australia er ferd med å innføre nye reglar for å hindre studentar å ta i bruk samtalerobotar og kunstig intelligens til eksamen.
Om hvorfor man ikke kan stole på karakterene Er utdanningsinstitusjonene i stand til å sette høye nok faglige krav, eller vil antallet nasjonale eksamener økes hvis opptakskravene fjernes, spør Torberg Falch.
Systemet knelte i en halvtime. Slik påvirket det eksamen Eksamenssystemet til 13 universiteter og høyskoler ble lammet. I dag var det oppvaskmøte.
Systemet var nede. Studenter fikk ikke levert eksamen Eksamenssystemet Inspera gikk ned mandag og studenter flere steder i landet fikk problemer med å få levert eksamen.
AI: et gode eller et problem? Kunstig intelligens (AI) har forvandlet verden, og potensialet for å endre livene våre er enormt. AI kan brukes til å løse komplekse problemer, automatisere oppgaver og skape nye muligheter og løsninger. Det har skapt en ny tidsalder som åpner mange nye dører, skriver Lucas M. Jeno.
Får eksamen annullert etter teknisk feil på NTNU Dei var nesten klare for innlevering. No må 100 studentar ta eksamen på nytt.
Mange må ha eksamen på ein laurdag, studentleiarar reagerer Både i Bergen og Trondheim må studentar bruka laurdagar til eksamen denne hausten. Norsk studentorganisasjon oppmodar utdanningsinstitusjonane til å finna andre løysingar.
Stor nedgang i elever som prøver å forbedre karakterene I fjor ble det gjennomført 20 prosent færre privatisteksamener enn året før, viser nye tall.
Kritiske til å ta «beryktet» fag digitalt Både studenter og Norsk Sykepleierforbund er kritiske til at et fag 25 prosent styrker i, skal ha digitale forelesninger.
Hevder språkforvirring er årsaken til fuskemistanke Universitetet i Agder mente de to studentene hadde fusket og utestengte dem i to semestre. Forrige uke møttes partene i retten.
Forsinkelser i 43 prosent av eksamen-sensurene her Norsk studentorganisasjon (NSO) er kritisk til at det ofte tar for lang tid før studentene får eksamensresultatene sine.
To av tre jusstudenter ønsker flere vurderingsformer enn skoleeksamen Juridisk studentutvalg ønsker mer debatt rundt eksamensformene, og vil arrangere debatter utover høsten med fagansvarlige og studenter.
Gikk fra D til A på eksamen etter klage. Deretter ble karakteren B – Hvordan kan samme oppgave få tre ulike karakterer, spør student Bisma Aleem ved NTNU.
Delte ut reklame for salg av eksamensbesvarelser på campus 125.000 studenter har fått utdelt reklame for et nettsted der de kan kjøpe eksamensbesvarelser med toppkarakter. Studentleder og saksbehandler i fuskesaker er kritisk.
Felt for diskriminering: — Det virket ikke som om de brydde seg i det hele tatt Handelshøyskolen BI gjorde ikke nok for å legge til rette for at Benjamin kunne ta eksamen, konkluderer Diskrimineringsnemnda.
Studenter kaller undervisning for «vranglære» Studenter ved Noroff reagerer på skolens undervisning. Rektor tar avstand fra studenttillitsvalgtes bruk av ordet «vranglære».
Opptaksutvalet: Fagskule bør erstatte repetisjon av vidaregåande Fagskulane vil med praktisk pedagogikk kunne gi ein alternativ inngang til faga som for mange gjer det enklare å lære, skriv Kjetil Tvedt.
UiA farer med løgn i fuskesak Universitetet i Agder forsøker nå i en rettslig sammenheng å bløffe seg ut av en feil overfor studenten som ble utestengt i ett år for fusk. Man kan knapt tenke seg noe verre, skriver Karl Øyvind Jordell.
To sensorer som famler i blinde gir ikke økt rettssikkerhet Det er nedslående at departementet ikke ofrer ett eneste ord på det helt kostnadsfrie og langt mer effektive alternativet til en tosensorordning: gjeninnføring av helt ordinær klagerett på sensurvedtak.
Nesten en fjerdedel strøk i matematikk Stryktallene på nasjonal deleksamen i matematikk holder seg stabile, men karaktersnittet har gått litt opp. Nå skal tallene analyseres.
Toppkarakter til 3 av 1252 Bare promiller av sykepleierstudentene som tok opp igjen eksamen fikk beste karakter. 1002 fikk dårligste ståkarakter eller strøk på nytt.
Sju av ti strøk på eksamen, får ingen ny sjanse: – Til det beste for studentene Tillitsvalgt for sykepleiestudenter reagerer på at studentene ikke får mulighet til å ta ny eksamen.
«Alla dessa dager som kom och gick, inte visste jag att det var hele studielivet…» Det er tid for panisk lesning til eksamen, innspurt på bacheloroppgaver, og masteroppgaver får den siste finpussen før de leveres med skjelvende hender. Vårens vakreste eventyr kan det umulig kalles.
128 jusstudenter slipper å ta eksamen på nytt Jusstudenter ved UiO klaget på vedtak om å ta eksamen på nytt etter en feil fra fakultetets side. Det fikk studentene medhold i.
Fusk og faenskap: Saksbehandling på autopilot «Det foreligger en åpenbar saksbehandlingsfeil når man på det alvorligste punktet i anklagene har lagt til grunn at det ikke er oppgitt kilde, når kilden faktisk er oppgitt», skriver Karl Øyvind Jordell.
Halvparten strøk på eksamen 85 av 160 sykepleierstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge strøk på eksamen.
120 jusstudenter må ta eksamen på nytt En tidligere eksamen ble brukt på vårens eksamen i et jussemne ved Universitetet i Oslo. Eksamen annulleres.
Utdanningsdirektoratet skal vurdere om eksamen skal skrotes for godt Skal prøve ut flere alternativer.
Utestengte studenter øker. Mars 2022: 407 saker Nedstenging og pandemi førte til en sterk økning i fuskesaker ved landets universiteter og høgskoler.
Gi studentene en grunn til å lære De to siste årenes massive omlegging bort fra skoleeksamen i høyere utdanning er et eksperiment som verken var planlagt eller evaluert. Har vi byttet til bedre vurderingsformer?
Med makt og mulighet til å endre 25,2 prosent stryk nasjonalt ved deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i sykepleierutdanning, og over 40 prosent stryk ved enkelte studiesteder. Skal dette fortsette?
Fusk i koronaens tid Utfallet i saken om selvplagiat ved Universitetet i Agder påkaller et behov for en gjenopptakelseskommisjon, mener professor emeritus Karl Øyvind Jordell.
Kravet om to sensorer må gjennomføres Vi deler kritikken av at midlene mangler, men samtidig er vi positive til innholdet i ordningen.
Mulig med tilleggspoeng i opptak for kullet i 2023 Å gi 2023-kullet fra videregående skole en karakter-kompensasjon, fordi de må konkurrere om høyere utdanning med «pandemikullene» som slapp eksamen, er fullt mulig, sier forsker.
Avlyser eksamen både i grunnskole og videregående Regjeringen vil avlyse alle eksamener i skolen våren 2022.
Alle kom over grensa på superpopulært tollstudium Universitetet i Stavanger melder om null stryk og frafall på ny tollerutdanning, men de trenger flere menn.
To sensorer skaper problemer og løser ingen — Det skal ikke mye innsikt i den menneskelige psyke til for å kunne se at den nye ordningen er helt avhengig av vår motivasjon for å kunne lykkes, samtidig med at den er som skapt for å underminere den samme motivasjonen.
NTNU dropper alle skoleeksamener til våren. Studentleder er fornøyd Før jul måtte universitetet utsette skoleeksamener i siste liten. Nå vil de være mer føre var.
Det er ingen skam å droppe kravet om to sensorer Studentene risikerer nå å få et antall undervisningstimer som ligger langt under minstemålet for det som er forsvarlig, mener Tor Egil Førland, instituttleder ved Humanistisk fakultet ved Universitetet i Oslo.
Tross innfridd firerkrav setter lærerstudentene strykrekord Noe er galt når enda flere lærerstudenter stryker i matematikk enn i fjor. Skylda legges på studentene selv, samt alle som har stått for deres matematikkundervisning siden barneskolen.
Nye mulighetsrom med to sensorer To-sensorordningen kan utgjøre en naturlig del av universitetets kvalitetssikringssystem, hevder NTNU-professor Vidar Gynnild.
Nesten halvparten av studentene strøk 79 av 166 studenter strøk på en informatikk-eksamen ved Universitetet i Bergen. Instituttleder sier at strykprosenten er «uvanlig høy».
Får medhold i klagesak etter at over halvparten strøk Klagestorm førte til medhold etter at 109 av 194 studenter strøk på en eksamen i matematikk ved en ingeniørutdanning ved OsloMet.
Åpner opp for heldigital eksamensperiode — Den viktigste jobben vår er å sikre forutsigbarhet for studentene, sier prorektor Anne-Grethe Naustdal. HVL følger UIT, og avholder ingen fysiske eksamener neste år.
109 av 194 strøk på eksamen: — «Uvanlig tøff» Over halvparten som gjennomførte eksamen i «MEK2000» strøk. — Vi tar studentenes klage på alvor, sier OsloMet.
UiT dropper skoleeksamen i hele vårsemesteret også UiT har bestemt at det ikke blir skoleeksamener ved universitetet våren 2022 heller. Og det er ikke bare på grunn av korona.
Nok en gang må studentene ta støyten Å utsette eller endre form på eksamen så sent på året får negative konsekvenser med tanke på hvordan studentene har planlagt og prioritert arbeidet fra begynnelsen av semesteret, skriver Nicolai Thorer Sivesind.
Petter Aasen fikk kjeft for å reagere for tidlig. Marit Reitan fikk kjeft for å reagere for seint Universitetet i Sørøst-Norge og NTNU har løst desemberutfordringene på vidt forskjellig måte.
Her fortsetter de med fysiske skoleeksamener Nord universitet gjør ikke årets siste fysiske skoleeksamener digitale. — Helt sykt, sier en student.
Kravet om to sensorer må revurderes — Vi ser allerede nå at ordningen bremser bruken av og utviklingen av de vurderingsformene som gir det beste læringsutbyttet for studentene.
En feilslått sensorordning Stortingets vedtak om krav om to sensorer på eksamen ved universiteter og høgskoler er en satsning i gal retning som vil senke kvaliteten på utdanningen.
Kommunen innnførte strenge karanteneregler, snudde etter protester Bergen kommune ville innføre karantene for alle nærkontakter. Både jussprofessorer og andre reagerte, og fredag ettermiddag snudde kommunen.
Alle skriftlige skoleeksamener blir digitale Fra 10. desember blir alle skriftlige skoleeksamener gjennomført som digital hjemmeeksamen ved Høgskulen i Volda.
Her er brevet til sektoren Sent tirsdag kveld fikk universiteter og høgskoler brev om rammene for sitt arbeid med strammere koronatiltak.
Studenter landet rundt krever endring. Borten Moe ønsker normal drift Studentene ber om at skoleeksamener endres til hjemmeeksamener. Men statsråd Ola Borten Moe ber lærestedene holde tilnærmet normal drift. Det har skapt forvirring.
Eksamen går som normalt, unntatt her Universitetet i Sørøst-Norge og Handelshøyskolen BI har bestemt at alle skuleeksamenar blir gjort om til heimeeksamen, som følgje av dei nye retningslinjene for å unngå spreiing av omikron-varianten.
Ikke rør rettssikkerheten vår - vi forventer løsninger Heller enn en omkamp om sensorordningen bør vi i fellesskap se på hvordan best ivareta hensynet til studentenes rettssikkerhet og utdanningskvalitet.
Over halvparten strauk på eksamen. No hamnar saka hos klagenemnd 53 prosent av BI-studentane strauk. Svært mange har klaga, men får ikkje støtte frå den private høgskulen.
Krever at politikerne drar i nødbremsen Flere er bekymret for utdanningene blir dårligere med to sensorer. Nå krever Tekna at politikerne stopper ordningen.
BI-studenter reagerer på at de må møte fysisk på eksamen Studenter ved BI i Bergen er bekymret for at de må møte opp fysisk til eksamen. Rundt i landet varierer det hvorvidt eksamen nå i høst skjer ved fysisk oppmøte eller er hjemmeeksamen.
BI-studenter klager etter at fire av ti strøk på eksamen BI-studenter klagde på en finanseksamen etter at fire av ti studenter strøk. De fikk ikke medhold. Nå skal en uavhengig klagenemnd behandle saken.
Vekketjeneste og gratis middag mot eksamensstress Fleire universitet og høgskular gjer det dei kan for å bøte på stresset under eksamensperioden.
Dyr og dårlig sensurordning I tilfeller hvor det er forskjell på karakteren i første og andre runde, er det større sannsynlighet for at det er den opprinnelige karakteren som var «riktig» og den endelige karakteren som er «feil».
Reglane om klage på karakteren er ein dårleg deal for studentane Blind sensur kom som resultat av ei misforståing. No bør studentane slå seg saman og krevja at forvaltningslova skal gjelda.
Kor positivt er det med rekordlåg strykprosent? Eg kan ikkje la vere å lure på kva som er grunnen til at så mange stod på eksamen når ein les om mangel på motivasjon, einsame studentar og psykiske problem.
Frykter karaktersnittet vil falle en karakter med to sensorer Fra august neste år blir det to sensorer på alle eksamener. Flere frykter at ressursene det vil kreve, vil føre til et dårligere utdanningstilbud og lavere kvalitet på utdanningene.
Fusk, ferdigheiter og timing Som undervisar vert ein lett opphengt i alt studentane burde kunne utan å ta seg tid til verkeleg å sjå på når studentane treng å kunne kva. To månadar uti ein bachelorgrad er det ikkje sikkert sjølvplagiering eller boolske søkeverktøy er så viktig.
Aldri før har så få strøket på eksamen Tallene viser en tydelig nedgang i strykprosent for studentene koronaårene 2020 og 2021. Og flere enn noen gang oppnådde beste karakter A.
Vedtok opptak av forelesninger ved NTNU – med noen unntak — Det er ikke om å gjøre å dytte studentene hjem, men det er viktig å tilby fleksibilitet og tilrettelegge så godt man kan, sier studentleder.
Fikk eksamen annullert flere uker etter at den ble tatt Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) innrømmer feil.
Må bruke romjula til eksamenslesing NTNUs eksamenslokaler disponeres av Trondheim kommune ut 2021. Det betyr at universitetet må legge noen eksamener til første uken i januar.
Tilsyn: Eksamenssystem strøk på 8 av 11 testpunkter Ved Universitetet i Bergen ble det avdekket manglende universell utforming på 8 av 11 testpunkter i eksamenssystemet Inspera, et program mange universitet og høgskoler benytter.
Fuskeprogram kan feilaktig ha dømt studenter for juks Dataverktøyet som sensorer bruker til eksamensvurdering slår sjelden ut på kopiering av fagbøker. Det bekymrer advokaten som har representert flere studenter i fuskesaker.
Studenter ved produktdesign klager: Uproff og urettferdig sensur Institutt må svare for en rekke påstander om dårlig gjennomføring av eksamen fra studenter på produktdesign ved OsloMet.
Nå kan du få digitalt vitnemål ved flere universiteter og høyskoler Et forsiktig estimat anslår at en digitalisering av vitnemålene vil spare institusjonene for mer enn 10 millioner kroner årlig, melder UNIT.
Sykepleiere får nei til å forbedre karakterene sine Utdaterte emnekoder skaper trøbbel for flere sykepleierstudenter.
90 prosent av studentene fikk toppkarakter Av 183 studenter var det 160 som fikk karakteren A. NTNU skal nå granske saken.
Studie om digital eksamen: Seks av ti studenter jukset Fysisk eksamen eller digital eksamen? Det siste har gitt langt mer juks under pandemien, ifølge tysk studie.
Krever full gjennomgang etter år med eksamenskrøll 19 studenter må ta eksamen på nytt ved Norges Handelshøyskole. Slike tabber har skjedd for ofte, mener studentledere, og krever full gjennomgang.
Vedtak om to sensorer: Kostbar og uheldig detaljstyring Stortingsvedtaket om to sensorer representerer definitivt ingen kvalitetsreform – og vi må nå gjøre alt for å begrense de mest uheldige sidene dette kan medføre for studentenes læring
Riktig karakter med dobbel sensur? Ved å ta i bruk, og kombinere, ulike vurderingsformer, slik som prosjektarbeider og prøver, får studenten en mer helhetlig vurdering og – etter vår mening – en riktigere karakter.
Må ta eksamen på nytt etter ansatt-tabbe 13 minutter før innleveringsfristen gikk ut ble et løsningsforslag publisert på nettet. Nå må 20 studenter ta eksamen på nytt.
To sensorer gir faglig berikelse Ressursbehovet ved ekstern sensur er åpenbart, men to sensorer åpner samtidig mulighetene for en mer utviklingsorientert praksis.
Forlenger semesteret for kunststudenter Arbeidet i steinbruddet ble forsinket. Nå får studentene ved Universitetet i Sørøst-Norge eksamen 1. juli. Også andre steder flyttes eksamen.
To sensorer er visst svaret - men hva er spørsmålet? Det vi trenger er en rammelov som sikrer studentenes rettigheter, og som samtidig gir oss den friheten vi trenger til å velge de metodene som best oppfyller disse rettighetene.
Studentleder om mistanke om fusk: — Ikke bare studentenes feil Studentleder Marie Knutsen Bruntveit tar studentene i forsvar etter at 33 av 55 studenter ble mistenkt for fusk ved OsloMet.
Mener fokuset på fusk er problematisk: — Et skummelt spor OsloMet ønsker mer varierte vurderingsformer for blant annet å hindre fusk. Ved Universitetet i Stavanger mener de at fokuset på fusk er problematisk.
Eksamen og antall sensorer er også et spørsmål om vurderingskompetanse og definisjonsmakt Utvikling av vurderingskompetanse er en forutsetning for å beholde definisjonsmakten, skriver prorektor Astrid Birgitte Eggen.
Mer vurdering, mindre læring Å lovfeste to sensorer ved eksamen slik regjeringen foreslår vil ta betydelige ressurser fra undervisning. Det er behov for en grundig utredning for å forstå de økonomiske konsekvensene av dette forslaget, mener Morten Brekke.
«For å bevare tilliten til opptakssystemet bør man fjerne eksamenskarakterene i år» Skriver NIFU-forsker Elisabeth Hovdhaugen.
368 saker med utestengte studenter - de fleste grunnet fusk 1. mars 2021: 323 utestengte-saker på grunn av fusk. Tilsvarende tall 1. april 2020: 176 saker.
54 prosent flere fuskesaker i klagenemndene i fjor Klagenemndene ved ti universiteter og fire statlige høgskoler behandlet 735 fuskesaker i fjor. Det er en økning på 54 prosent.
Ei utdatert og urettferdig vurderingsform Morten Stene inviterer til debatt om korleis ein skal vurdera studentane.
Forsker vil stryke eksamenskarakterer fra vitnemålene Eksamenskarakterene for kullene fra videregående skole i 2019 og 2020 bør strykes fra vitnemålene, mener Nifu-forsker, som ellers frykter for tilliten til opptakssystemet.
Fikk bare ett forsøk på eksamen. Studentene ble ikke informert Studenter i barnevern ved OsloMet er oppgitte og frustrerte. De mener universitetet har informert for dårlig om eksamensregler i emner som utgår.
Etterlyser tilbakemeldinger fra studentene etter eksamen Mye fokus har blitt gitt til viktigheten av begrunnelser fra faglærer etter eksamen, men tilbakemeldinger fra studentene for faglærers læring virker å være mindre viktig.
Ja, takk begge deler – eksamen er både læring og vurdering Kanskje synet på eksamen som verktøy for læring med tydelig sammenheng med læringsaktiviteter, læringsutbytter og læringsmål i det aktuelle emnet, spør disse ansatte ved Lovisenberg diakonale høgskole.
Hva er eksamen? Velger vi å beholde eksamen – og ikke gjør nødvendige avklaringer eller gir studentene tilstrekkelig informasjon og opplæring – kan vi ikke i ettertid klage over at vi får mye å gjøre, skriver Arild Raaheim.
Vurderer ekstra tiltak i årets opptak Forsknings- og høgere utdanningsminister Henrik Asheim vurderer nå å dele opp førstegangskvoten i tre, slik at de som ikke har hatt eksamen på videregående skole bare konkurrerer med hverandre.
Flere bachelorstudenter blir ferdig når de skal, master- og ph.d.-studenter sliter mer Pandemien ser ut til å ramme studenter lengre ut i studieløpet hardere, enn de på bachelornivå.
Studentene burde så klart få en begrunnelse for karakterene, helst uten at de må be om den Lag et system hvor det følger med noen linjer og opptil ett avsnitt med begrunnelse sammen med karakterer i StudentWeb, er professor Tony Burner sitt forslag i debatten om eksamen og begrunnelse.
Mindre stryk i pandemiåret 2020, flere får toppkarakter Studentene klager over dårligere faglig utbytte, men det er mindre stryk på eksamen under koronapandemien, sammenlignet med året før, viser nye tall.
Begrunnelse på endelig karakter er ikke til det beste for læring Det grunnleggende problemet er at vi som underviser har for liten tid til å gi studentene tilbakemeldinger i forkant av eksamen, skriver førsteamanuensis ved NTNU, Are Oust, i dette innlegget.
Er eksamen læring eller vurdering? Debatten om begrunnelser avdekker uenighet om hva eksamen er. Professor Kristin Bech mener dette må avklares.
Karakterbegrunnelser er et viktig rettsprinsipp Norsk studentorgansiasjon vil ikke gi slipp på studenters mulighet til å få begrunnelse på karakter ved eksamen.
Bech burde heller reflektere litt selv Det virker ironisk nok som om Kristin Bech ikke selv har reflektert over hvorfor studenter faktisk ber om begrunnelse på karakterer, og anvender klageadgangen sin, skriver forfatteren.
Ønskjer munnleg kontrolleksamen for å minska fusk Universitetet i Søraust-Noreg vil at nokre studentar skal trekkast ut til ein munnleg kontrolleksamen. Målet er å få ned talet på studentar som fuskar.
Avlyser skriftlig eksamen for videregående skoler Kunnskapsdepartementet (KD) avlyser skriftlig eksamen for ungdomsskoler og videregående skoler. Muntlig eksamen skal etter planen gjennomføres som planlagt.
Manglet 0,3 poeng for å komme inn på juss. Nå frykter hun at drømmestudiet ryker Dersom det ikke blir eksamen for videregående skole i år heller, kan det få store konsekvenser for 2000-kullet.
Vurderer videoovervåking på eksamen for å unngå juks Temaet er bragt på banen etter at rundt 30 studenter ble tatt i juks under en eksamen før jul.
Fleire droppar eksamen i medikamentrekning Kravet har vore null feil på skuleeksamen. Fleire utdanningar i sjukepleie droppar no eksamen som har vore mange studentars skrekk.
Eksamen – et nødvendig onde? I stedet for å rette en moralsk pekefinger mot studenter som samarbeider, er det på tide at vi som jobber med høyere utdanning spør oss selv om de vurderingsformene vi bruker er hensiktsmessige.
100 studenter må eksamen på nytt etter datatrøbbel Mens BI beklager uttrykker studenter frustrasjon over situasjonen.
Å bli tatt for juks på eksamen kan ha mange årsaker. Dei fleste har lite med moral å gjera Å bli tatt for juks på eksamen kan ha mange årsaker, og dei fleste har lite med moral å gjera, skriv Eline Øverbø Roaldsøy.
Snakk med en venn om du står fast, skrev NTNU. Så slettet de rådet NTNU oppfordret studenter til å snakke med en medstudent dersom de slet med hjemmeeksamen. — En feil at punktet stod oppført, sier prorektor Marit Reitan.
Systemet er IKKJE skuld i juks. Studentane MÅ ta ansvar sjølv! Når eg sit heime med eksamen så har eg eit val om å jukse eller ikkje. Det er moralen til studentane det er noko gale med, ikkje systemet, skriv Silje Nathalie Luvåsen.
Mener det er noe helt annet enn studentene selv som bør få skylden for juksingen Pedagogikkprofessor Arild Raaheim sier at man har hengt seg opp i en gammeldags måte å tenke på, og tenker at det beste hadde vært å kutte ut eksamen.
Studenter: — Det er mer stress, det er vanskeligere og vi er dårligere forberedt Eksamensperioden er godt i gang, og ikke uventet melder flere om en uvanlig krevende eksamenstid. Studentene ønsker seg mer forutsigbarhet.
Slik lagde underviserne «juksesikker» eksamen Jon Olav Vik og Kathrine Frey Frøslie ga 400 studenter hver sine unike eksamensoppgaver. Slik ble det nærmest umulig å jukse.
Ingen skoleeksamen ved NTNU til våren — Det kan gjøres unntak fra regelen i helt spesielle tilfeller. Terskelen for å innvilge unntak vil være høy, melder NTNU.
Avlyste eksamener grunnet mistanke om juks. Nå har de snudd Forrige torsdag besluttet Handelshøyskolen BI at fire av totalt syv eksamener i matematikk skulle avlyses. Nå har de snudd.
Frykter fusk mer enn koronasmittede studenter alene på hybelen i jula Innleggsforfatteren etterspør nasjonale retningslinjer ettersom institusjonene velger å løse eksamen så ulikt.
Flere studenter sier de er villige til å gå på eksamen med luftveis-symptomer Studentledere er bekymret, og mener NTNU har vært altfor dårlige til å informere studentene sine om hva som skjer med eksamen.
Hva skjer med eksamen? Her har du oversikten Slik planlegger de ulike utdanningsinstitusjonene å gjennomføre eksamen i høst.
Her er vårens eksamensresultat — Eg trur det kan ha med å gjera at studentane i større grad har brukt tida til å studera, seier rektor Dag Rune Olsen.
11 smittet, flere hundre i karantene og ytterligere 750 mulig utsatt for smitte Dette var blant det som kom frem under NTNUs koronamøte med studentene.
Jusstudenter reagerer: Frykter syke studenter møter på eksamen — Jeg frykter at studenter med Covid-19-symptomer vil møte opp på eksamen slik reglene er nå.
Nyeste artikler
Endelig utforskes Edvard Munchs liv i en helstøpt dramatisering
Hvorfor er SFI-innovasjon så vanskelig?
Ho var den tredje som tok doktorgrad innan sitt fagfelt
Advarer mot utvanning — vil vri «EU-missions» mot forskning
Sier opp og tar et kraftig oppgjør: «En giftig fryktkultur gjennomsyrer universitetene»
Mest lest
«Litt overkvalifisert»? Vil ha folk med doktorgrad til administrasjonen
NTNU mente studenten hadde fusket - studenten vant i retten
Studentene ble svært overrasket da de åpnet hjemmeeksamen: — En menneskelig feil
Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (1967-2022)
Vil fjerne «snarvei» for studenter som ønsker å studere medisin