Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Internasjonale studenter reiser som oftest hjem Over halvparten av studentene fra land utenfor EU og EØS forlater Norge i årene etter fullført utdanning. Blant dem som blir boende i Norge, er jobb en viktig årsak.
Student ble beskyldt for 85 prosent «mistenkelig likhet» Store deler av oppgaven til en student ved Universitetet i Sørøst-Norge hadde mistenkelige likheter med en tidligere innlevert oppgave. Nå går studenten til søksmål.
Stor usikkerhet om statsbudsjettet. «Se til Sverige», ber rektorer Stor usikkerhet i forkant av framlegging av neste års statsbudsjett mandag. Rektorer ber regjeringen gjøre som Finland og Sverige, og investere mer i forskning.
Privat høgskole utelukker ikke oppsigelser. 31 årsverk skal bort Det er ikke bare de statlige universitetene og høgskolene som sliter med økonomien. Ved VID vitenskapelige høgskole har alle ansatte fått tilbud om å søke sluttpakke, og rektor kan ikke utelukke oppsigelser.
Hun sier nei til rektorperiode på seks år Flere rektorer ønsker seg lengre rektorperiode. Partiene på Stortinget er mer tilbakeholdne.
Fire søkere til rektorjobben i Østfold To interne og to eksterne søkere står på søkerlista til rektorjobben ved Høgskolen i Østfold.
Snart universitet: — En gledens dag for studentene Mange jublet på Lillehammer da Høgskolen i Innlandet ble godkjent som universitet torsdag. Bak gleden truer en strammere økonomi og kostnader som skal ned.
Høgskolen i Østfold: Her er rektors kuttliste Styret ved Høgskolen i Østfold har fått ledelsens forslag til kutt i studieprogrammene. Hvis antallet ansatte skal tilbake til 2019-nivå, som statsråden har antydet, må 97 faglige årsverk bort.
Jubler for universitet i Innlandet Nokut-styret anbefaler at Høgskolen i Innlandet blir universitet. Nå gjenstår bare et formelt «ja» fra Kongen i statsråd før Universitetet i Innlandet formelt er etablert.
Fagforeningene: — De ansatte merker nedbemanningen godt Ved Universitetet i Sørøst-Norge innførte de streng bemanningskontroll ved inngangen til 2024. Så langt ligger de litt foran egen nedbemanningsplan, som innebærer at 72 årsverk skal bort bare i 2024.
Nå kommer Norges 11. universitet 24 år og nær 400 millioner kroner i eksterne midler har gått med før Innlandet nå etter alle solemerker får sitt eget universitet.
Ni rektorjobber er ledige i 2025. Minst fire av dem skal velges I 2025 starter en ny rektorperiode ved 10 universiteter og høgskoler. For 7 av 9 er det aktuelt at sittende rektor fortsetter.
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E Et kjemikurs ved NMBU som studenter med ulik bakgrunn må ta, har lenge slitt med dårlige resultater. Nå dropper universitetet karakterer i emnet.
Universitetet i Oslo skal velge ny rektor. Her er de første snakkisene Vårens rektorvalg ved Universitetet i Oslo kan komme til å by på reell valgkamp. Så langt sier én kandidat at hun vurderer å stille, flere er på gang.
25.000 studenter kontrolleres med GPS-sporing Opptil 25.000 studenter ved 13 universiteter og høgskoler blir GPS-sporet av en app når de registrerer seg for obligatorisk undervisning. Gode alternativer bør være på plass for at dette skal være greit, mener Datatilsynet.
Får beholde status som godkjent høgskole Den sakkyndige komitéen har konkludert med at NLA Høgskolen tilfredsstiller alle gjenstående krav for akkreditering.
Hoel krever 2019-nivå. For de eldste universitetene vil det bety vekst Statsråd Oddmund Hoel sier universiteter og høgskoler skal tilbake til 2019-nivå. For de tre eldste universitetene vil det bety et godt påslag i budsjettramma.
Her er Norges minste opptak Få ønsker å bli yrkesfaglærer, korleder og tysklektor. På disse studiene ble det sendt ut færrest tilbud om studieplass.
Tøff skolestart for elever med annet skriftspråk og lite skolegang Det vi trenger nå, er forskning som viser hva det faktisk er mulig for denne elevgruppen å lære under nåværende betingelser.
Hvorfor dette jaget etter en tom universitetsstatus? Nå er det nok i dette landet å ha ett doktorgradsprogram, ned fra fire. Hva er da poenget å kalle slik institusjon for et ‘universitet’? De er og blir elendige universitetskopier på lavere nivå.
Kva har skjedd med dei praktiske og estetiske faga i grunnskulen? Dei praktiske og estetiske faga har i dei siste tiåra hatt kummerlege vilkår i grunnskulen. Det er lite att av kunst og handverk, musikk, dans, kroppsøving, husstell/mat og helse og drama.
Nei, Mona Fagerås, den stenen kan du la ligge Å revurdere masterutdanningen for lærere hjelper ingenting på rekrutteringskrisen for lærere - det er som å pisse i buksa for å holde varmen.
Like kompetente og enda flere Universitetet i Sørøst-Norge har åpnet sykepleie- og lærerstudiene og på få dager mottatt flere hundre flere søknader. Tallet viser at mange er motivert for å gå inn i disse yrkene, og samfunnet har stort behov for dem.
Rektorar ikkje uroa over meir engelsk: — Engelsk er ikkje eit framandspråk Det er bra at norskspråklege studentar også må lese engelsk, meiner rektoren ved Universitetet i Bergen (UiB). — Vi må få til ein Ole Brumm-situasjon, seier ho.
Utdanning er en investering i helse og livskvalitet Det er nettopp her eldre kan høste den største gevinsten av utdanning. Dessuten kan utdanning bidra til at livet føles mer meningsfullt.
Han er en av åtte menn på studiet. 70 er kvinner Erik Lillebakken er en av åtte menn i kullet på 78 veterinærstudenter. Han ønsker at universitetet skal ta i bruk kjønnskvotering for å få inn flere menn.
Kritisk til engelsk språkdominans: — Mindre morsmål fører til dårlegare utdanning Det finst ingen gode pedagogiske eller intellektuelle argument for bruk av engelsk i høgare utdanning, meiner forfattarar av debattbok.
Politikk versus forvaltningen når mennesker er på flukt Utdanning er en menneskerett. Kunnskap gir kraft og muligheter. Krig og konflikt rammer også derfor alltid sivilbefolkningen og unge mennesker hardt, enkeltmennesker spesielt, men også samfunnet kollektivt.
Læreropptaket: U-laget kan skiftes ut med B-laget Det gamle B-laget er de som ble tatt opp til lærerutdanning før 2005 og ikke ville ha tilfredsstilt opptakskravene som ble innført det året. Mange av disse har fortsatt inntil 20 år av karrieren foran seg. At det blir litt flere av dem, er neppe en katastrofe.
109.498 har fått tilbud om studieplass Det er sendt ut rekordmange tilbud til helseutdanninger. Fortsatt svikt i rekrutteringen til ulike lærerutdanninger.
Sommerjobb som forsker: vinn-vinn for studenter og arbeidsgivere Relevant sommerjobb som forsker stjeler ikke tid fra studier og kan bidra positivt til læring, nettverk og til suksess i utdanning og det akademiske arbeidsmarkedet. Arbeidsgivere i akademia tjener også på å ha studenter som forskere i sommerjobb. Det er med andre ord en vinn-vinn-situasjon.
Over 700 har så langt søkt plass på lærerutdanninger der karakterkravene er borte På tross av stor interesse i fornyet opptak er de fleste universitetene og høgskolene bekymret for at de ikke klarer å fylle opp lærerutdanningene.
Angrep på amerikansk akademia Den framvoksende treenigheten mellom politikk, penger og KI-utviklere må tegnes inn i et større bilde.
Færre studenter fullfører på normert studietid Ferske tall viser at færre studenter enn før fullfører bachelorutdanningen på normert tid. Bare 52,2 prosent kommer i mål etter tre år.
36 steder med ledige studieplasser for barnehagelærere Da fornyet opptak åpnet lørdag morgen var det ledige studieplasser 501 ulike steder. 36 av dem hadde ledige studieplasser for barnehagelærere.
Samordna opptak beregnet feil karaktersnitt En feil i opptaket kan ha påvirket søknadene til mellom 100-200 søkere.
Høysesong for opptak. Disse studentene bruker sommeren på søkerne Når søkerne får svar fra Samordna opptak denne uka, sitter noen igjen med spørsmål eller klager. Da trår opptakskontor til over hele landet de neste ukene.
Hele feltet eksamen og sensur er i akutt krise At tilsynssensor omstøter konkrete karakterer som er gitt, ser ut til å representere et eklatant brudd med praksis og sedvane, mener Jørgen Lund.
Vi har fulgt vanlige prosedyrer for sensur Terskelverdien for stryk ble endret etter en faglig vurdering og anbefaling av ekstern tilsynssensor.
Kjerkolifiseringen av norske universiteter må stanses Debatten om universitetssektorens nedgang - der få universitetsfolk deltar - tyder på at landet har fostret professorer som trenger en oppstrammer til forsvar for institusjoner som nå er under sterkt press.
Ferdig utdannet, ja. Men ikke for teknologibehovene i kommunene Teknologiens raske utvikling har skapt et gap mellom arbeidslivet og innholdet i helseutdanningene. Studentene må få mer teknologisk kompetanse
Oslo er verdas Storhove For professor Bernt Hagtvet er det tydelegvis slik at embetsmannsskulen på Blindern er noko fundamentalt anna enn det han kallar «Distriktshøgskolen på Storhove».
Mastergrad gir nødvendig faglig ballast for barnehagelærere Rekord for avlagte mastergrader i barnehagekunnskap ved OsloMet.
Omorganiseres Politihøgskolen i samsvar med samfunnets behov? Forslag om omorganisering vil være negativt for Politihøgskolen i Bodø mener de ansatte der, og de spør om det virkelig handles i tråd med det regjering og storting vil i denne saken.
Den nye NSO-lederen: — Det skjer alltid uventede ting Kaja Ingdal Hovdenak kan sitere en kjent, amerikansk TV-serie på rams, hun levde tre år i Gaza, og ble overrasket over én ting da hun flyttet til Oslo. Mandag overtar hun stafettpinnen som landets mektigste student.
Her uteksamineres 105-åringen 83 år etter at hun startet på graden, fullførte Virginia Hislop masterstudiene ved Stanford Graduate School of Education (GSE).
35 lærerutdanninger får unntak fra karakterkrav Kunnskapsdepartementet har avgjort hvor studenter kan slippe karakterkrav hvis det er ledige plasser etter hovedopptakene.
Kunnskapsfiendtlig argumentasjon i Aftenposten skremmer Et forslag om å kutte blindt i utdanningers lengde er usedvanlig uklokt, og argumentasjonen er overraskende unyansert.
Leverte søknaden til Nokut I dag leverte Høgskulen på Vestlandet sin 300 sider lange søknad om å bli universitet til Nokut.
Innfrir kravene for å bli universitet Den sakkyndige komiteen som har vurdert Høgskolen i Innlandets universitetssøknad, innstiller på at høgskolen skal kunne bli universitet.
Benjaminsen fortsetter som universitetsdirektør Nåværende universitetsdirektør Arne Benjaminsen fortsetter i rollen ved Universitetet i Oslo.
Mannen som ikkje må nemnast Frå Dolph Lundgren til Camilla Stoltenberg. I ein mannsalder har Fulbright-programmet løfta studentar og forskarar. Men no blir grunnleggaren viska ut.
Enstemmig komite vedtok felles studentombud Tirsdag var det kakefest på Stortinget etter vedtak om felles studentombud for fagskolene.
Anette (19) vil bli lærer. Se søkertallene til lærerutdanningene landet rundt Søkertallene til grunnskolelærerutdanningene går ned for femte året på rad. For Anette Woxen er ikke den negative omtalen yrket får en stopper for drømmen om å bli lærer.
Vil lempe på karakterkrav allerede fra høsten. På Vestlandet jubler de Allerede fra høsten av ønsker regjeringen å fylle opp tomme plasser på sykepleieutdanningene med søkere som ikke oppfyller dagens karakterkrav.
Studentene sier de lærer best når de leser på papir.— Ikke overraskende 7 av 10 studenter sier i en undersøkelse at de lærer best når de leser lange tekster på papir og ikke skjerm. — Jeg ser at mange skriver ut og lager sine egne kompendier av digitalt pensum, sier professor Marte Blikstad-Balas.
Bernt: — Brudd på grunnleggende krav til rettssikkerhet Professor emeritus Jan Fridtjof Bernt er lite imponert over vurderingstemaene som har dukket opp i kjølvannet av Kjerkol-saken.
Dei som hermar etter mor og far har størst sjanse for å gjennomføre studiet Unge med lege- og juristforeldre følgjer oftast i fotspora til foreldra i val av utdanning, viser ein ny rapport om ulikskap i høgare utdanning.
Oddmund Hoel: — Et tydelig linjeskift med tidligere års profesjonspolitikk Regjeringen har flertall på Stortinget for å fjerne karakterkrav på sykepleierutdanningene. Statsråd Oddmund Hoel er også nysgjerrig på responsen på tiltak overfor profesjonsfagene.
Nye opptaksregler skaper debatt om mer karakterpress Når alle tilleggspoeng forsvinner får karakteren fra videregående stor betydning. Noen er bekymret for dette, men det er ikke statsråd Oddmund Hoel.
Her har han fått sin fjerde doktorgrad. Men han har gitt opp å få godkjent nummer fem Når han ikke jobber som forsker ved Transportøkonomisk institutt, leverer Rune Elvik doktorgrader. Men den femte doktorgraden sliter han med å finne noen som kan eller vil godkjenne.
Slår alarm: Utdannes nesten ingen nye yrkeshygienikere Norske yrkeshygienikere er få og blir stadig færre etter at utdanningstilbud er blitt lagt ned. Nå slår de alarm.
Vil redusere antall studietilbud med færre enn 20 studenter Universitetet i Sørøst-Norge snur mange steiner for å spare penger. Antall årsverk og antall stipendiater skal ned, og det samme gjelder studietilbud med under 20 studenter.
Ansetter fem nye ledere Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge ansatte fredag 8. mars tre dekaner og to viserektorer.
Kun én av fem professorer ved NHH er kvinner Norges Handelshøyskole har en ambisjon om en kvinneandel på minst 40 prosent i vitenskapelige stillinger. Høgskolen når ambisjonen i kun én kategori.
Politistudenter får ikke jobb etter studier. — Må trekke i bremsen Leder av Politiets Fellesforbund foreslår å fryse utdanningen av politi i ett år.
Student felt for å ha kopiert koder. Fikk redusert straff En student ved Høyskolen Kristiania delte koder med en annen student og brukte dem på en hjemmeeksamen. Han ble utestengt i to semestre, men fikk straffen redusert av Oslo tingrett.
UH-toppenes ønsker for et nytt år er unisont: F R E D Sentrale aktører i universitets- og høgskolesektoren samt forskning, ønsker seg fred i det nye året — og litt til.
Statsraad Lehmkuhl klar for ny jordomseiling. UiT har chartret den polare etappen UiT Norges arktiske universitet annonserer at de skal utdanne «neste generasjons polarforskere» på Statsraad Lehmkuhls jordomseiling 2025—2026.
Ni blir meritterte undervisere hos Høgskolen på Vestlandet Den siste av to piloter er gjennomført med mål om fast meritteringsordning hos Høgskolen på Vestlandet (HVL).
Tre studenter ved UiB ble utestengt etter mistanke om KI-juks Tre studenter ved Universitetet i Bergen (UiB) endte opp med annullert innlevering og utestengelse.
Nyvalgt leder: Det må mer enn ord til for å få til ei kraftig satsing på rekruttering til læreryrket Det må mer enn ord til for å få til ei kraftig satsing på rekruttering til læreryrket, mener påtroppende leder Geir Røsvoll i Utdanningsforbundet.
Masterringen til NTNU er endelig klar til bestilling Nå kan masterstudenter på alle utdanninger få seg ring ved endt utdannelse.
Folk med lang utdanning bruker stemmeretten mest Folk med høyere utdanning benytter stemmeretten langt oftere enn dem med lite utdanning.
Få studentar med dårleg råd går på prestisjeuniversitet Dei fattigaste studentane i Storbritannia er like underrepresenterte på toppuniversiteta som for 25 år sidan, sjølv om dei har gode nok karakterar.
NTNU-professor: — Pinlig, dårlig og flaut for Norge NTNU-professor Mats Ehrnstrøm er svært kritisk til det lave utdanningsnivået til norske topp-politikere. Forsker og jurist Cecilie Hellestveit mener det tvert imot er bra at det er slik.
Norske ministre er de lavest utdannete i verden Norske statsråder har lavest utdanningsnivå i verden. Nesten alle med universitetsutdanning har studert på samme sted.
Får hundre millionar kroner for å bygge musikalsk allianse Musikkhøgskolen får saman med sju partnarar nær ni millionar euro frå EU for å etablere europeisk allianse.
Anne B. Ragdes råd til nye studenter: — Tål ubehaget Det går ikke en dag uten at forfatter Anne B. Ragde fryder seg over at hun tok høyere utdanning. Derfor har hun noen meget tydelige råd å gi til høstens nye studenter.
Dette er drømmestudenten til Borten Moe Datateknologistudent Erling Feet Nesset sikret seg jobb mange måneder før han var ferdig med utdannelsen.
(Nok) Et slag for PISA-modellen Den forrige modellen for digitalstøttet undervisning må oppdateres, mener Helge Høivik.
Er studentene blitt en salderingspost? Å spare på utdanning er kanskje ikke veien å gå når kunnskapssamfunnet skal bygges? spør Per Eilif Thorvaldsen.
Nord-Noreg går tom for lærarar. Skal Gabrikke ha ein skule å gå til i morgon? Studieplassane står tomme. No håper universitetet å finne lærarstudentar der ingen skulle tru.
Færre ungdommer fra distriktet tar høyere utdanning Studentene fra de minste distriktskommunene er også de som i størst grad avbryter studiene.
Universitetene krever master til kontorjobber der videregående hadde vært nok Master gjør deg ikke nødvendigvis bedre stilt til å utføre oppgavene i disse stillingene, sier Henrik Dalstø, som selv har to mastere.
Arbeidslivsrelevans i utdanninger og det vi kan lære av David Bowie Hvordan kan vi arbeide for å unngå en situasjon der de ferdigutdannede kandidatene sitter igjen med kunnskap og ferdigheter som er avkoblet arbeidslivets nåværende og fremtidige kompetansebehov? spør Runa Kalleson og Yngve Røe.
Byråkratane får sitt eige akademi. Samarbeid med NHH og UiB om masterprogram Departementsakademiet skal bli felles arena for utdanning og styrking av kompetanse.
25 av 28 søknader var ikke gode nok, bare tre fikk bli utdanningssenter Mange søkere har ikke forstått hva et senter for fremragende utdanning er, skriver den internasjonale ekspertkomiteen.
Lovverket for barnehagene må endres Undersøkelser viser at få barnehager har gjennomført tiltak for å rekruttere barnehagelærere med masterutdanning, skriver sju ansatte ved UiT Norges arktiske universitet.
Abbas (45) var «Norges farligste mann». Nå er han student i sosialt arbeid — Det må bli enklere å utdanne seg i voksen alder, sier den mafiadømte tidligere gjengleder Ghulam Abbas. Han tok videregående i fengsel og er nå student ved den kristne høgskolen VID.
Voldsom vekst i unge med høyere utdanning — både i Norge og resten av verden Andelen med høyere utdanning i aldersgruppen 24-34 år har økt fra 35 prosent i 2000 til 55 prosent i 2021 i Norge. Høyere utdanning gir høyere lønn, men i mindre grad i Norge enn andre land.
150 millioner til forskning på utdanning og arbeid Forskningsrådet deler ut 150 millioner kroner til 13 forskningsprosjekter.
Far og son tok master i juss samtidig Jone Slettli (36) og faren Fred Erik Fredly (62) vart begge nyleg ferdige med jussutdanninga ved UiT Noregs arktiske universitet.
Forsvaret greide ikke å fylle cyberteknikerutdanning Opptaket ved Forsvarets utdanninger er gjennomført, og 267 av 280 studieplasser er fyllt opp.
Flytter flystudentene fra Nord-Norge til Sørlandet UiT Norges arktiske universitet flytter 30 studenter fra Bardufoss til Arendal.
Vil styrke norsk språkkrav for bioingeniører Manglende norskkunnskaper hos bioingeniørstudenter fører til utfordringer for både studentene selv, for utdanningsinstitusjonene, for praksisfeltet og for arbeidslivet generelt.
Høy andel overkvalifiserte innvandrere i jobb i Norge 73.000 innvandrere med høyere utdanning jobbet i yrker med lavere krav til utdanning i 2021.
Ber regjeringen snu om kompetansekrav i barnevernet Fra nyttår ble det innført krav til bachelor og master hos nyansatte i barnevernet. Nå ber Fagforbundet regjeringen om å snu på vedtaket.
Frykter for rekruttering og undervisning om abortretten faller I USA kjemper studenter for både abortrettigheter og opplæring i å utføre abort.
Spesialsykepleierutdanningene strider mot sentrale føringer og regelverk Fagmiljøet anbefaler praksistid for opptak til spesialsykepleier og anerkjennelse av studiet som enhetlig masterløp. Har ikke blitt hørt av politikerne.
Helhetlig assistanse for et helhetlig liv Utdanning skaper mulighet for et godt liv, men vi er avhengige av gode assistanseordninger for å gjennomføre våre utdanningsløp.
Disse 28 vil bli Senter for fremragende utdanning Både nye og gamle fagmiljø har levert inn søknad om å få status som Senter for fremragende utdanning. Totalt søkes det om en milliard kroner.
Onsdag er frsiten for å søke plass innen høyere utdanning Årets studiejakt byr på rekordmange studieplasser. Onsdag denne uka går fristen ut for å søke høyere utdanning gjennom Samordna opptak.
Utdanningen og studenten er det viktigste, mener den nye OsloMet-rektoren — På noen andre institusjoner holdes ikke utdanningsoppdraget så høyt som jeg mener det burde. Studentene må være i sentrum, sier OsloMets nye rektor, Christen Krogh.
Mediebransjen roper etter kvalifiserte kandidater Landets medier sliter med å finne kvalifiserte journalister til ledige jobber. Nå kan studenter som Marte Hagelien (23) gå rett ut i jobb.
FN: Libanon opplever en utdanningskrise Mange skoler og utdanningssteder ble ødelagt i den store eksplosjonen i Beirut i 2020. En del av dem er rehabilitert, men landet opplever en utdanningskrise, sier FN.
Nokut vet mye om ukrainsk utdanning For Nokut er det viktig å legge til rette for at ukrainere som nå kommer til Norge raskt kan få tatt i bruk kompetansen sin, så de kan komme i utdanning eller jobb.
Hva vet vi om utdanning fra Ukraina? «Vi må vise flyktningene tillit når de skal redegjøre for sin kompetanse. Vi må hjelpe dem videre» skriver Per Nyborg.
Et moderne universitet med en lang historie Christen Krogh lover å lytte til de ansatte og være en rektor for hele OsloMet.
Forberedelse til framtidig arbeid spiller liten rolle for studentenes tilfredshet Arbeidslivsrelevans i utdanningene har nylig blitt satt høyt på den politiske agendaen. Hva som menes med arbeidslivsrelevans er imidlertid uklart.
Norge trenger senter for fremragende utdanning Fremragende utdanning har ikke noe sluttpunkt. Det som er fremragende utdanning i dag, er ikke nødvendigvis fremragende i fremtiden, mener professor Thomas Gjesteland.
Kan vi utdanne oss til tillit? — Hvordan skal vi utdanne nye kandidater til velferdstjenestene som trer ut av rekkene, stiller seg litt på sida og stiller noen kritiske spørsmål, slik at vi kan unngå maktovertredelser, spør Anna-Sabina Soggiu.
UiT har et klart samfunnsoppdrag Pandemien må ikke gjøre oss blinde for fremtiden, påpeker viserektor ved UiT Norges arktiske universitet, Rikke Gürgens Gjærum.
Vintersportsstedet Geilo vil bli utdanningssentrum Både Universitetet i Sørøst-Norge og Norges Handelshøyskole er med på utdanningsplanene på Geilo.
Mener Borten Moe ligner på Hernes: «Ikke noe nytt at politikerne griper direkte inn» Det statsråd Ola Borten Moe gjør, er ganske parallelt til det statsråd Gudmund Hernes i sin tid gjorde, ifølge historiker Kim Helsvig.
For Guds skyld gå, Hanne Solheim Hansen! Dersom Ola Borten Moe og styret ved Nord universitet virkelig ønsker at gjenåpningen av Nesna skal bli en suksess, bør man sørge for å hjelpe Hanne Solheim Hansen med en plausibel grunn til å trekke seg.
Høyere utdanning er ikke den eneste veien til meningsfulle liv Det er ingen tvil om at sjansen for å lykkes i utdanningssystemet er sosialt strukturert. Men det betyr ikke utdanning bør være den eneste måten å lykkes på.
Tre grep for å styrke utdanningskvaliteten Tilbakemeldingene i årets underviserundersøkelse tyder på at det gjøres mye godt arbeid med utdanningene, men vi ser også at det kan tas noen grep for å styrke kvaliteten ytterligere.
Studiebarometeret er et viktig verktøy for å styrke studiekvalitet Studiebarometeret må ses i sammenheng med andre kilder for å gi et godt bilde av kvaliteten.
Rammebetingelsene i velferdstjenestene må utfordres Vi må utdanne helse- og sosialarbeidere som tør å si fra og bidra til endring. Ikke bare for befolkningen de skal møte i velferdstjenestene, men også for å styrke tjenestene selv.
Ex-Google-sjef om norske universitet:— Middelmådige med total mangel på interesse Norges største universitet, NTNU, er helt irrelevant, og norske læresteder har ingen interesse for innovasjon . — Det er egentlig en skam, mener den tidligere Google-sjefen, Jan Grønbech.
Skeptisk til at bærekraft skal integreres i alle emner Flere er kritiske til Universitetet i Oslos nye klima- og miljøstrategi. Prodekan Gunn Enli ved Det humanistiske fakultet er blant dem.
«OsloMet tilbyr oss ikke det vi forventer av et universitet» Student Sofie Martesdatter Granberg har høye forventninger til OsloMet, men universitetet leverer verken akademisk eller fysisk, mener hun.
Ingen omstilling uten forskning Valgkampens hovedsak er klimapolitikk og grønn omstilling. Paradoksalt nok er forskningspolitikken fraværende.
Afghansk «dream team» tilbys studieplasser ved universiteter verden over Ni afghanske jenter fra et prisbelønt robot-team ble nylig evakuert til Qatar.
Er det et problem at distrikts- og byungdom velger forskjellig utdanning? De siste ukene har ungdom reist land og strand rundt for å slå seg ned der de skal bo de neste årene. Som student. Hvor ender de opp etterpå, når de skal ut i jobb?
Vil legge ned all oljeutdanning i Norge Miljøpartiet De Grønne mener det er på tide å avvikle alle studietilbud rettet mot olje og gass.
Gjenreisning av Høyskolen på Nesna er ikke bare symbolpolitikk Med det skrikende behovet vi har for mer desentralisert høyere utdanning kan en ikke legge ned en institusjon som har foret landsdelen med kvalifiserte fagfolk!
Fiksjon og fakta om Nesna Nesna ble lagt ned på tross av at man leverte, og på tross av behovet. Dette er det på tide å rette på.
Vi trenger en holdningsendring om vi skal gjøre høyere utdanning mer relevant Løsningen for økt arbeidslivsrelevans i studieløpene er tettere samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner og arbeidsliv med økt bruk av praksis.
Nyeste artikler
Forskaren vaks opp i Israel. No veit han ikkje om han vil reisa tilbake
Nordisk Østforum legger ned. Forskere vil ikke lenger skrive skandinavisk
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut