NTNU
Ny styreleder om NTNU:
— Måler seg opp mot de beste
— De er ledende på mange området. Vi må sørge for at vi opprettholder den posisjonen, sier NTNUs nye styreleder Remi Eriksen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Denne sommeren har hele sju høgskoler og universiteter fått nye, eksterne styreledere. Det er Remi Eriksen som er ny styreleder ved NTNU.
Han er sivilingeniør og administrerende direktør i DNV GL — et internasjonalt klassifikasjonsselskap med hovedkontor i Bærum.
— Jeg har jobbet med teknologifag og naturvitenskapelige fag. Det er min bakgrunn. Nysgjerrighet er nok en av mine beste egenskaper. Og så er jeg målrettet, sier Eriksen til Khrono.
Han har lang ledererfaring fra kunnskapsintensivt næringsliv og har styreerfaring blant annet fra programstyrer i Forskningsrådet, og trengte ikke mye betenkningstid, da han ble spurt om å være styreleder:
— Det var ikke et vanskelig valg. NTNU er en viktig institusjon. Jeg følte meg beæret og stolt over å bli spurt, og svarte umiddelbart ja da ministeren ringte, sier han.
Vil bidra til å opprettholde den gode posisjonen
— Hvordan tror du det blir å være styreleder ved NTNU?
— Jeg gleder meg spesielt til å jobbe med ledelsen ved universitetet, sammen med styret. NTNU har en visjon jeg liker godt — Kunnskap for en bedre verden, sier han.
Eriksen har selv studert ved NTNU, og sier han har et solid inntrykk av universitetet i dag. Han forteller at selskapet hans rekrutterer mange ansatte med utdanning derfra.
— Det er gjennomgående flinke folk. Vi rekrutterer også fra andre steder i Norge, og internasjonalt, men NTNU måler seg opp mot de beste, innenfor de fagområdene vil rekrutterer til, sier han.
Eriksen sier at han har inntrykk av at universitetet legger til rette for engasjement og et solid og relevant faglig grunnlag.
— NTNU er viktig for Norge, men har også en viktig posisjon utenfor Norge. De er ledende på mange området. Vi må sørge for at vi opprettholder den posisjonen, og styrker oss videre, sier han.
Ser fram til å lære mer
— Blir dette annerledes enn å lede styrer i næringslivet, eller tror du det er mer eller mindre samme prinsipper?
— Noe blir sikkert annerledes. I dette styret er det ansattrepresentanter, noe jeg er vant til fra eget styre, og studenter. Jeg kommer sikkert til å lære mye nytt, og det ser jeg fram til. Jeg tror det er bra for totaliteten når også ansatte og studenter er representert inn i styret, sier han.
— Hvor godt føler du at du kjenner universitets- og høgskolesektoren?
— Det blir en del å sette seg inn i — alt fra programmer til campusprosjekter. Jeg har ikke vært veldig tett på denne sektoren de siste årene, men det blir spennende å bli bedre kjent med hva som rører seg her, sier han.
— Hva tenker du blir viktig de neste fire årene?
— Jeg har noen tanker. Jeg skal diskutere dette med det nye styret, rektor og resten av ledelsen, før vi konkluderer. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene, sier han.