Professor frikjent for vitenskapelig uredelighet. Universitetet får kritikk 18. september 2023 - 06:53
Regjeringen vil flytte 100.000 insekter. Uforsvarlig og umulig, mener Universitetet i Oslo 17. september 2023 - 19:01
NTNU mottok 14 anonyme varsler om arbeidsmiljø i 2022 Ansatte varslet om mobbing, sinneutbrudd og trakassering. Torsdag behandler NTNU-styret universitetets HMS-rapport.
NTNU-rektor tok drosje fra den ene enden av campus til den andre Over 40.000 kroner skiller topp og bunn i Khronos gjennomgang av rektorenes drosjebruk i 2022.
Historiedelingen ved NTNU: Når Kafka tar bolig i systemet Den betente striden ved NTNU førte til at historiefaget ble delt i to. Den såkalte «gjenopprettingen» er en tragiironisk affære, mener Ingar Kaldal.
NTNU og Forsvaret i tett samarbeid om ny master 189 søkere kjempet om 40 studieplasser. Den nye masteren i krig og samfunn er den første i sitt slag ved et norsk universitet.
— Viktig for demokratiet at vi kan stole på forskningen — I en verden med fake news og alternative fakta, er det viktig med uavhengig forskning, akademisk frihet og autonome institusjoner, sier professor og SV-politiker Ottar Michelsen.
Opptak avlyst på grunn av få internasjonale studenter NTNU og UiT Norges arktiske universitet melder om avlyste opptak som følge av få internasjonale studenter.
Student skiftet juridisk kjønn. Nå vil dekanen fjerne kjønnspoengene — Vi har nådd målet om bedre kjønnsbalanse, sier dekan ved Fakultet for økonomi ved NTNU, Monica Rolfsen.
Det blir medisinutdanning på Gjøvik: — Viktig for Norge Forsknings- og høyere utdanningsminigster Sandra Borch (Sp) bekrefter mandag morgen at NTNU får egen medisinutdanning på Gjøvik.
«Absurd» møte med norsk utlendingsbyråkrati. Måtte mekle mellom etatane Det norsk-britiske forskarparet kom til Noreg for å jobbe på NTNU og Sintef. Først måtte dei trenge gjennom ein mur av mistru og mistenkeleggjering.
Tillitsvalgte frykter kutt vil føre til trøbbel for helsetjenestene Regjeringen ba om tydelig prioritering av helsefagene. Men mens en venter på ny finansieringsmodell, kuttes det på flere universiteter og høgskoler. — Bakvendtland, mener Norges Sykepleierforbund.
Hvordan en vanntank fra 1939 har forandret en havnasjon Med grunnsteinsnedleggelsen av Norsk havteknologisenter i Trondheim befester Norge sin posisjon som verdensledende innenfor marin og maritim teknologi.
Ønsker å slå sammen institutter for å spare penger Tre NTNU-fakultet vurderer ny instituttstruktur for å spare penger. Ved ett av dem frykter de økonomisk uføre i løpet av to til tre år om ikke nye tiltak innføres.
Må bruke ekstra årsverk for å administrere ny studieavgift Går ut over andre oppgåver, meiner Nord universitet, som har rekna på utgiftene etter innføring av ny studieavgift.
La ned grunnstein for hav- og teknologisatsing i Trondheim Skal være startskuddet for løft innenfor maritim og marin forskning og utdanning.
Universitetet i Oslo har færrest studiepoeng per student Jumboplassen tvinger universitetet til å tenke nytt for å sikre inntjeningen. Det tilbyr gradsstudenter 20 studiepoeng i ekstra fordypning for å øke antall avlagte studiepoeng.
NTNU: Nesten seks av ti stillingsannonser på engelsk Så langt i år har NTNU kun brukt nynorsk i én stillingsannonse.
Desentral utdanning av leger utvides i Sør-Norge Vestlandslegen, NTNU Link og UiO Campus Sør. Alle tre prosjekter handler om desentral utdanning av leger. Oppstarten på Sørlandet er helt ny.
Regjeringen gir NTNU grønt lys til byggestart for nytt campus I statsbudsjettet for 2024 blir det satt av 178 mill. kroner til å starte opp prosjektet, som vil få en ramme på 6,6 milliarder kroner.
Universiteter vil at det skal bli lettere å ta tog til Europa Universiteter gir tommelen opp for at ansatte kan ta lange togturer i utlandet.
Opprett flere studieplasser og innfør kjønnskvoter Vi trenger flere kvinnelige rollemodeller, og derfor er det positivt med den økte kvinneandelen på Indøk, mener NHH-professor.
Disse universitetene gjør det best på internasjonal synlighetsrangering Den halvårlige rangeringen fra Webometrics er klar. Få endringer.
Disse forskerne publiserer mest i Norge Norges mest publiserende forsker har i snitt fått publisert to artikler i uka.
Sparer tusenlapper på å studere i Stavanger Marie Skikstein kom ikke inn på studier i Bergen og Trondheim. Det viser seg å være bra for lommeboka.
Likestillingsloven må etterleves av både departementet og NTNU NTNU kan ikke forholde seg til opptaksforskriften alene, men må også etterleve likestillings- og diskrimineringsloven som alle andre berørte. Loven må uansett følges når Kunnskapsdepartementet tildeler kjønnspoeng.
Forsvarer bruk av kjønnspoeng ved NTNU Dekan Monica Rolfsen mener NTNUs bruk av kjønnspoeng er godt forankret i lovverket.
Likestilling i arbeidslivet er en viktig begrunnelse for kjønnspoeng Dersom partiene på Stortinget ønsker en annen politikk rundt kjønnspoeng, må dette skje gjennom endring av forskriften, skriver dekan ved NTNU.
Mark Pasquine blir ny instituttleder i Ålesund Første august fikk NTNUs Institutt for internasjonal forretningsdrift ny instituttleder.
— NTNUs bruk av kjønnspoeng er brudd med Stortingets forventninger Høyres Kari-Anne Jønnes forstår godt at NTNUs bruk av kjønnspoeng skaper debatt og reaksjoner.
Student skal ha byttet kjønn for å komme inn på prestisjestudium Høye opptakskrav skal ha fått flere gutter til å gå til drastiske skritt for å sikre seg nok opptakspoeng.
«En plikt til å forlate landet». Forskarparet Noreg ikkje ville ha Han er frå Noreg, ho frå Sør-Afrika — saman planla dei ei framtid i «kunnskapsnasjonen». Det blei alt anna enn enkelt.
Student tok et drastisk valg – reduserte boutgiftene til et minimum Herman Henningsen er midtveis i mastergraden ved Universitetet i Stavanger. Akkurat nå er han også midt mellom sør og nord langs norskekysten.
Vil at alle skal lære norsk, men vet ikke hva de skal lære Stipendiater og postdoktorer skal ha norskopplæring tilsvarende 15 studiepoeng. Men foreløpig er det ikke bestemt hva innholdet i disse skal være.
Helge Holden: Manglar ei presis skildring av kva som er gale Om ein ikkje veit kva som er problemet, nyttar det lite med «ekstrem oppussing», seier professoren i dagens sommarintervju.
Skulane meiner at utdanninga til lærar ikkje dekkjer behova deira Kommunar sender relativt nyutdanna rett til vidareutdanning for å dekka behova i norske grunnskular, syner KS-rapport.
NTNU skal utrede eget ombud for stipendiater Vi tar rapportene om negative eksempelsaker på stort alvor.
Grande: Ingen menneskerett å være veileder NTNU skal gå gjennom veiledningsordningen for stipendiater. Om veiledningskurs skal gjøre obligatorisk, er blant det som skal diskuteres.
Nytt tak på 35 prosent egenbetaling for studietilbud Universiteter og høgskoler kan fra nyttår ta opptil 35 prosent egenbetaling på utdanningstilbud for folk som er i jobb. — Bra med avklaring, mener prorektor ved NTNU.
Styregrossist Bovim tjener over 1,3 millioner på verv Tidligere rektor Gunnar Bovim dobler NTNU-lønnen sin med styreverv og andre honorarer.
Seks norske på rangering av verdens beste universiteter Mens noen faller kraftig, er to nye norske universiteter inne på QS World University Ranking.
Temporary scientific employees need an ombudsperson The process of reporting and conflict management at the university is difficult to navigate. Ph.d. candidates need support and help from an ombudsperson, the DION Board at NTNU writes.
Lager landets dyreste bok med 550 år gamle sider Har du 40.000 kroner til overs kan en lærebok om innovasjon bli din.
Setter av 16 dager til den tidligere NTNU-professorens ankesak Den iransk-tyske professoren ved NTNU ble dømt til åtte måneders fengsel. Ankesaken er berammet til september og oktober.
— Ikkje berre ein dans på roser å ta doktorgrad Han mista den daglege kontakten med forskingsmiljøet, og laga seg ei liste med spørsmål før han tok kontakt med rettleiarane. Alf André Orvik vart pandemistipendiat.
Grønne mineraler krever utdanning og forskning Regjeringen la onsdag ut sin nye strategi for å skape verdens mest bærekraftige mineralindustri i Norge. Det vil ikke skje uten en kraftig opptrapping av forskning og utdanning, skriver kronikkforfatterne.
Medieviter overtar arkitektur-fakultet Sara Brinch blir ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU.
Personvernombudet betenkt over at det meldes inn for få sikkerhetsbrudd Personvernombudet ved NTNU stusser over at ansatte og studenter ikke melder inn flere sikkerhetsbrudd ved universitetet.
NTNU-professor fikk framstå som ansatt ved dette universitetet i Riyadh Universiteter i Saudi-Arabia ber forskere føre dem opp som hovedtilknytning på listen over verdens mest siterte for å klatre på universitetsrangeringer. Ved NTNU fikk de napp.
NTNU-forskar nominert til Amanda Førsteamanuensis Leiv Igor Devold sin første spelefilm er nominert til tre Amanda-prisar.
600 stillinger ved NTNU kan bli kuttet Direktør Bjørn Haugstad ser for seg at NTNU må tilbake til 2018-nivå når det gjelder antall ansatte. Det innebærer at 600 stillinger skal forsvinne.
Fire fakulteter har til sammen overskridelser på nær 80 millioner NTNU-fakultetene brukte om lag 77 millioner kroner mer enn budsjett, viser status for årets fire første måneder. Framover blir det stillingskutt og ansettelsesstopp.
Tror Norge blir taperen når studieavgift nå er innført De rakk akkurat å studere i Norge mens utdanning var gratis. At det nå vil komme færre studenter fra det globale sør, er noe Norge vil tape på, spår de.
— Studentane treng ikkje å læra engelsk. Dei må læra å skriva på norsk Å kunne skriva eit godt, klårt språk — på norsk — er ein dugleik universitetslektor Anders Ulstein saknar hos mange studentar.
Håper på fast engasjement: Man lever tross alt ikke av luft og kjærlighet Det kom ikke et skip med smitte, men et fly. Pandemien var et helvete, sier stipendiat Kristine Worseth.
Svekket økonomi gir stillingskutt ved NTNU To fakulteter ved NTNU anslår at 30 eller 40 stillinger må kuttes på grunn av færre statlige bevilgninger.
Hva er politikk i lønnsdannelsen i staten? NTLs Ronny Kjelsberg kritiserer Forskerforbundets definisjon av politikk i etterkant av lønnsoppgjøret.
De lange opprykkssøknadene – konsekvens eller «ukultur»? Det er frykten for å få avslag basert på noe som er uklart, og som blir vurdert ut ifra et tradisjonelt syn på FoU-arbeid, som fører til de lange søknadene, skriver Hakel, Nordkvelle og Erisen.
Senter for psykisk helse ligger an til å bli utsatt Økte kostnader etter innføring av Helseplattformen gjør at det kan drøye før NTNUs fagmiljø innen psykisk helse kan flytte inn i nytt senter sammen med St. Olavs hospital.
I høst kommer de første legestudentene til Ålesund Studiemodellen i Ålesund skal ha fokus på studentaktiv undervisning og nær pasientkontakt i realistiske situasjoner i sykehus og kommunehelsetjeneste.
De 3 eneste rektorene som skal holde tale hører alle til i den samme byen. Gjetter du hvilken? Kun 3 av 30 rektorer skal holde 17. mai-tale. De tre har sitt hovedsete i den samme byen. Hva er det som er så spesielt med Bergen og 17. mai?
Her har antall begrunnelser økt med 300 prosent Stadig flere studenter ber om begrunnelse på eksamenskarakteren. Også studenter med toppkarakter vil ha begrunnelse for at de fikk en A.
Forskere arrestert etter at de marsjerte i Trondheim Om lag 20 forskere fra NTNU marsjerte i Trondheims gater onsdag for å advare mot «klimakollaps».
Foreslår å bruke 5 millioner kroner på dette I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å bruke fem millioner kroner på å etablere en flyingeniørutdanning ved NTNU.
NTNU forbyr bruk av ChatGPT på eksamen. — Nødvendig å nevne det eksplisitt Utviklingen innen kunstig intelligens skaper hodebry før eksamensperioden starter. Flere utdanningsinstitusjonen presiserer nå for studentene hva som er lov og ikke lov.
65 humaniora-fag er lagt ned de siste 20 årene Språk, språkvitenskap og kunnskap om verden utenfor Europa er blant humaniora-fagene som universitetene har kuttet i løpet av 20 år.
NTNU snur, dropper likevel ikke avtale med storforlag Norge har forhandlet fram en ny avtale om åpen publisering med storforlag. Det bidrar til at NTNU snur og likevel ikke vil droppe avtalen med forlaget.
«Selvplagiering» – hva er problemet? Hva er forskjellen mellom en forsker som skriver om en artikkel og sender den til ny fagfellevurdering og en student som gjenbruker deler av en eksamen man strøk på, spør professor i etikk og politisk filosofi, Bjørn Myskja.
Ansatte sliter fortsatt etter konflikten som delte instituttet i to i 2020 En langvarig konflikt blant historikerne gjorde at instituttet ble delt i to i 2020. Noen sliter fortsatt, men instituttene samarbeider stadig tettere, heter det i en orientering til NTNUs styre.
Misforstått om advokatutgifter i fuskesaker NTNU foreslår advokatsalær i saker om fusk fastsatt etter en stykkprisordning. Det kan reises flere innvendinger mot forslaget, skriver Karen Eg Taraldrud.
Nynorsk «ikkje del av mangfaldsarbeidet ved UiO», ifølgje rektor Språkrådet meiner mangel på nynorsk ved universiteta er ein trussel mot det språklege mangfaldet. — Ikkje del av mangfaldsarbeidet, seier rektor ved Universitetet i Oslo.
Jønnes og andre må gjerne spinne ei historie om «stil» og «retorikk» — Kritikk frå Høgre for å drive ein aktiv distrikts- og Nord-Noreg-politikk er noko denne regjeringa lever svært godt med, skriv statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel.
«Gi meg det jeg vil ha - respekt!» I læreryrket får vi bare mer og mer ansvar, men mindre og mindre rettigheter. Og dette er elevene klar over, og det er foreldrene klar over. Det er det som gjør jobben så vanskelig, skriver masterstudent og lærervikar Sigrid Marie Nilssen.
Stor nedgang i studenter utenfor EU og EØS Færre internasjonale studenter takker ja til studietilbud sammenliknet med i fjor. Noen masterprogram berger seg ved å rekruttere søkere fra Skandinavia og EU.
Vil ha bot for brot på språklova. Under fem prosent nynorsk ved fleire universitet Mange ser ut til å ikkje bry seg om språkleg mangfald, meiner Språkrådet.
De skal bli lærere og synes nedgangen er skremmende For fjerde året på rad er det nedgang i søkertallene til lærerutdanningene. — Bekymringsfullt og skremmende, sier lærerstudenter ved NTNU.
Forskeren undersøkte hvorfor studenter velger fremmedspråk. Hun ble overrasket Studenter oppgir ulike grunner for hvorfor de har valgt å studere engelsk, spansk, fransk og tysk. Må få følger for hvordan vi rekrutterer studenter, mener forsker Anne Dahl.
Fire universiteter får godkjent på kvalitet Fire universiteter får godkjent sitt kvalitetsarbeid, men får også med seg en del råd om hvordan de kan sikre kvalitet i utdanningene.
Publiseringspoeng: Dette er kvinneandelen ved 27 høgskoler og universiteter Lovisenberg diakonale høgskole og Dronning Mauds Minne Høgskole har høyest kvinneandel på publiseringspoengene.
Horisont Europa: NTNU på universitetenes topp ti Bare ni universiteter har sikret seg flere millioner fra Horisont Europa enn NTNU. Universitetet i Oslo er inne blant de femten på topp.
Publiserte oppgaver som skulle være hemmelige: — Svært beklagelig NTNU skylder på Sikt, men tar selv sin del av ansvaret, for det de omtaler som en «svært beklagelig» hendelse.
Brukte over dobbelt så mye som planlagt på pendling NTNU estimerte at den nyansatte direktørens pendling ville koste universitetet 80.000 kroner i året. På drøye ti måneder brukte Bjørn Haugstad over 175.000.
— Reagerer på at Facebook tas i bruk for å gå til direkte angrep på en ansatt Både Forskerforbundet og ledelsen ved NTNU avviser at det er varsler mot lederen for NTNUs Brussel-kontor.
Misforståelser om samspillet mellom grunnforskning og innovasjon Poenget vårt er at vi må sikre at samspillet mellom Universitet- og Høgskolesektoren, instituttsektoren og næringslivet fungerer optimalt, skriver ni dekaner og prodekaner i sitt svar til Rune Dahl Fitjar.
Kraftig vekst i sykefraværet etter pandemiårene Sykefraværet ved universiteter og høgskoler har i snitt økt med 20 prosent fra 2021 til 2022. Oppsving av influensa og forkjølelse etter pandemien får mye av skylden.
Startet kronerulling for å gi NTNU-psykologens bok til 169 politikere Lesere startet kronerulling for å sørge for at alle representantene på Stortinget skal få Katrin Glatz Brubakks bok om Europas største flyktningleir.
OsloMet anbefaler studenter å slette TikTok OsloMet anbefaler studenter som har tilgang til universitetets interne digitale systemer, å slette TikTok og Telegram.
Kvinnelig student forteller om «guttastemning» og diskriminering på filosofistudiet Kvinnelige filosofistudenter rapporterer om uønsket oppmerksomhet og latterliggjøring av sine mannlige medstudenter, ifølge Universitetsavisa.
Paal Frisvold anklager NTNU-topp i Brussel for «mafialignende» oppførsel MDG-politiker og tidligere Sintef-tilknyttet, Paal Frisvold, anklager lederen for NTNUs Brussel-kontor for trakassering. — Helt absurd, mener en som har jobbet tett med NTNU-toppen.
Rekordhøye tall for tvilsmeldinger Utdanningene har mottatt rekordmange tvilsmeldinger om studenters skikkethet i 2022.
NTNU ønsker kjønnspoeng ved åtte nye studier NTNU ønsker å ha kjønnspoeng for opptak til i alt 40 studier, og ber samtidig om å få slippe å søke på nytt hvert år.
Nesten 900.000 kroner skiller den best og dårligst betalte rektoren Rektoren ved det største universitetet tjente mest i fjor, med rektoren for det minste på andreplass.
Forberedt på fengsel etter at de prøvde å lime seg fast til «Skrik» Postdoktor Kristiina Visakorpi og student Lena Mair ved NTNU må møte i Oslo tingrett torsdag etter aksjonen med det berømte Munch-maleriet.
«Kan det tenkes at hun er uvitende om at DFØ er blitt et skjellsord?» Om «en offentlig skandale», «det mest byråkratiserende ineffektiviserende system jeg har vært ute for» — og direktørens lange nese.
Avduket portretter av to blad Moser, en tysk fiolinist og en legendarisk professor — Dette er personer som i kraft av sitt vitenskapelige arbeid og sin kunst har satt varige spor, sier NTNU-rektor Anne Borg.
Det kan ikke søkes forskingsmidler til kjernekraft: – Et sjansespill med Norges energifremtid? Forutinntatthet har ingen plass i målet om god forskning. Politikere må ønske alle løsninger velkomne, skriver de 17 forfatterne bak dette innlegget.
Langt færre studier med kjønnspoeng. Fra 123 til 42 Det gis kjønnspoeng for menn ved 11 studier. Kjønnspoeng for kvinner gis ved 31 studier. — Vi har erfart at kvinneandelen har falt når kjønnspoeng er fjernet, sier prorektor ved NTNU.
Et løft for NTNU og Norge Et flertall i NTNUs styre har vedtatt at NTNU skal gå videre med campussamlingsprosjektet i Trondheim. Samlingen blir et stort løft for NTNU, og for hele Norge, skriver Anne Borg i denne ytringen.
Går for langsommere ferd mot full campussamling Rektor Anne Borg ved NTNU ber styret om å gi tommelen opp for et nedkuttet campussamlingsprosjekt. Men planen er fortsatt å samle hele NTNU. Det vil bare ta litt lenger tid. Ansatte stritter i mot.
Unyansert sutring fra instituttsektoren Det er liten tvil om at universitets- og høgskolesektorens produksjon av høyt utdannede kandidater er vesentlig viktigere for innovasjon enn instituttsektorens bidrag, skriver Knut H. Sørensen.
Campus for en bedre verden? Mye i campussaken i Trondheim har gjort meg frustrert, skuffa og resignert. Men kun én ting gjør meg direkte skamfull: miljøinnholdet.
Campus-prosjektet: Optimist i trøbbel Selv en optimist som meg må innse at NTNU blir et dårligere universitet med en samlet campus, skriver Oscar Amundsen.
«Alle» institusjonene er på TikTok. Bare én heller mot å avvikle kontoen Universiteter og høgskoler er hyppige brukere av den kinesiske appen TikTok. Samtidig forbyr flere land at appen brukes av politikere i frykt for at kinesiske myndigheter skal få tilgang til sensitiv informasjon.
Jan Tore Sanner: — Når akademia og næringslivet går sammen og slår alarm, er det verdt å lytte Høyre lanserer en tiårig realfagsstrategi for Stortinget i neste uke. — Vi ønsker en bred politisk forankring, sier stortingsrepresentant Jan Tore Sanner (H).
Utfordrer Statsbyggs innflytelse på enekontor Ledelsen og fagforeningene ved NTNU er nå enige om omfanget av enekontor i de nye byggene som kommer på Gløshaugen.
Fire universiteter får bestått på kvalitet Fire universiteter har fått sjekket sitt kvalitetsarbeid, og Nokuts sakkyndige konkluderer med at alle oppfyller de formelle kravene.
Mindre arbeidslivsrelevans nå! Så lenge de aller fleste kandidatene får relevant jobb, er økt vektlegging av arbeidslivsrelevans et potensielt destruktivt svar på et problem som ikke eksisterer, skriver Arve Hjelseth.
Sliter med å løse skolepengefloke: — Et uhåndterlig problem Universiteter og høgskoler har ingen systemer for å sjekke statsborgerskap og kvalitetssikre hvem som skal betale studieavgift. — Dette illustrerer hvor kaotisk det er, sier UiO-rektor Svein Stølen.
Studentene jobber stadig mer og studerer mindre Stadig flere studenter tar betalt arbeid ved siden av studiene. — Noen ganger må en hoppe over en forelesning, sier lærerstudent Magne Vorhaug.
Dekan ved NTNU bli ny rektor her Marianne Skjulhaug danket ut både en tidligere teatersjef og en nåværende operasjef i kampen om rektorstillingen ved Kunsthøgskolen. Hun begynner i stillingen 1. august.
Ph.d.-studenter i Norge tvinges til å «lydig følge pålegg» fra Kina Kinesiske ph.d.-studenter i Norge må signere en kontrakt som forplikter dem til alltid å følge kommunistpartiets vilje. Brudd på kontrakten kan føre til straff.
Hensikten med SFI er ikke å levere innovasjon på døra En del bedrifter sitter og venter på innovasjon uten at de selv bidrar, skriver professor Magne Langseth, som mener at forventningene til SFI-ene må justeres slik at de stemmer over ens med intensjonen bak sentrene.
Krever mastergrad i strid med egne anbefalinger Universitetet i Bergen forlanger mastergrad til 7 av 10 stillinger som normalt skulle krevd bachelor. — Teoretisk mulighet for at gode søkere blir ekskludert, sier HR-direktøren.
Først då han vart professor skjøna Terje Lohndal at han hadde vore eit evnerikt barn Han kan skyta med rifle og eig eiga motorsag. Men å skjøna kodane i akademia var vanskeleg for Terje Lohndal.
Fortviler over at kulturhistorie havner i magasin og ikke på museum Kunsthistorikere er bekymret for statusen til middelalderkunst og kulturhistoriske museer i Norge, etter at det ble kjent at også kulturhistorisk museum i Bergen stenger på ubestemt tid.
Oppgitt over hvor uklare Statsbygg er om kontor Styremedlem Bjørn Helge Skallerud mente Statsbygg ikke har skjønt det særegne ved universitetsbygg da styret var samlet til et ekstraordinært møte torsdag kveld.
Mens andre flykter fra akademia, gikk Arne fra næringsliv til universitet — og stortrives Universitetslektor Arne Midjo fikk jobb ved NTNU i 2016 etter mange år i næringslivet. Med på kjøpet fikk han faglig utvikling og fritida tilbake.
Mener sektoren er for lite ambisiøs når det gjelder bærekraft Universitetene og høgskolene har et stort ansvar for at vi skal nå bærekraftsmålene, mener NSO, men samtidig kutter både NMBU og NTNU i miljøambisjonene. Onsdag skal rektorer og viserektorer grilles.
Lærte å jobba på ny måte: — Som lege kjem arbeidsoppgåvene til meg Knut Asbjørn Rise Langlo synest det er så kjekt at han ikkje vil kutta legeyrket. Men han vil gjerne forska i tillegg.
Nesten jumbo for Swing'it og NTNU-studentene i MGP Swing'it består blant annet av nåværende og tidligere studenter ved NTNU. Lørdag kveld deltok bandet i den norske finalen i Melodi Grand Prix og havnet nest sist.
Instituttstyre i «direkte opposisjon» til byggeprosjekt til 820 mill. kroner Institutt for psykologi ved NTNU stiller seg i «direkte opposisjon» til planleggingen av et nytt Senter for psykisk helse på campus.
NTNU legger ikke om eksamen i vårsemesteret Faren for robotjuks til tross, NTNU legger ikke om eksamen og satser heller på opplæring av faglærere.
Hun blir NTNUs nye kommunikasjonsdirektør Sigrun Berge Engen har takket ja til å bli NTNUs nye kommunikasjonsdirektør.
Regningen i Antarktis kan øke med én milliard Et nybygg for 65 samtidige personell til 2,3 milliarder kroner. Det er anbefalingen fra selskapene som har kvalitetssikret utbyggingsalternativene for forskningsstasjonen Troll i Antarktis. Men erfaring viser at prisen fort ender på én milliard mer.
Eikrem har fått 60.000 i erstatning fra NTNU NTNU har nå både beklaget og utbetalt erstatning til Øyvind Eikrem etter at universitetet gjorde ulovlig innsyn i e-posten hans i 2020.
Etterlyser mer nøkternhet i campusdebatten Vi bør være sikre på at en statlig investering på rundt seks milliarder faktisk vil bidra til bedre utdanning, forskning, formidling og innovasjon, skriver tre NTNU-ansatte.
Gir millioner til norsk forskning May-Britt og Edvard Moser får et sted mellom fem og seks millioner kroner fra Facebook-gründerens forskningsstiftelse.
Skolepenger skaper trøbbel for Erasmus-prosjekter Sju norske universiteter har til sammen 17 fellesgrader innen Erasmus-programmet på masternivå. Skolepenger kan true prosjektene.
Det drøyer før ansatte får vite om de får eget kontor Detaljer om enekontor og felleskontor kommer på et seinere stadium, varslet Statsbygg da de tirsdag orienterte NTNUs styre om status for campusprosjektet. Bekymringsfullt, mener ansattrepresentant.
NTNU har hatt for mye på bok, men nå skjer det noe Foreløpig status er at NTNU greide å bygge ned avsetningene med 73 millioner kroner i 2022.
Vil gjøre inngrep i NTNUs fredede hovedbygning Et nedskalert campusprosjekt gjør at NTNU og Statsbygg vil ta i bruk Hovedbygningen som felles læringsstrøk og hovedknutepunkt.
Ordet «robust» ble brukt 13.000 ganger på ett år. Motespråk som ender som klisjeer, sier forsker Det implementeres stadig robuste prosesser innenfor mulighetsrom, mens fokuset løper etter innovasjon og synergieffekter. Hvorfor klarer vi ikke å fri oss fra dette språklige ondet?
NTNU mente studenten hadde fusket - studenten vant i retten En NTNU-student ble utestengt for å ha samarbeidet med to andre studenter på en hjemmeeksamen. Den vurderingen er ikke Trøndelag tingrett enig i.
Universitetene krever master til kontorjobber der videregående hadde vært nok Master gjør deg ikke nødvendigvis bedre stilt til å utføre oppgavene i disse stillingene, sier Henrik Dalstø, som selv har to mastere.
Glassblåserne designer og produserer det forskerne trenger I Norge er det sju tekniske glassblåsere. To av dem holder til ved NTNU i Trondheim. Utstyr til koronatesting er bare noe av det de lager.
Nyeste artikler
Vi trenger faglig medbestemmelse ved Høgskulen på Vestlandet
«Alle peker på lærerutdanninga. De burde snakka om skolen»
Geir Lundestad (1945-2023)
Nå kan du foreslå hvem som skal fordele pengene fra Forskningsrådet
Inkludering krever et bredt perspektiv
Mest lest
Eksperter skeptiske til funn om psykiske lidelser: — Helt sprøtt
Professor frikjent for vitenskapelig uredelighet. Universitetet får kritikk
Dømt eks-professor i retten: — Jeg er i limbo
Regjeringen vil flytte 100.000 insekter. Uforsvarlig og umulig, mener Universitetet i Oslo
Lanserer ChatGPT- tjeneste for studenter og ansatte