Sier opp og tar et kraftig oppgjør: «En giftig fryktkultur gjennomsyrer universitetene» 28. januar 2023 - 08:54
Studentene ble svært overrasket da de åpnet hjemmeeksamen: — En menneskelig feil 23. januar 2023 - 12:55
Etterlyser mer nøkternhet i campusdebatten Vi bør være sikre på at en statlig investering på rundt seks milliarder faktisk vil bidra til bedre utdanning, forskning, formidling og innovasjon, skriver tre NTNU-ansatte.
Gir millioner til norsk forskning May-Britt og Edvard Moser får et sted mellom fem og seks millioner kroner fra Facebook-gründerens forskningsstiftelse.
Skolepenger skaper trøbbel for Erasmus-prosjekter Sju norske universiteter har til sammen 17 fellesgrader innen Erasmus-programmet på masternivå. Skolepenger kan true prosjektene.
Det drøyer før ansatte får vite om de får eget kontor Detaljer om enekontor og felleskontor kommer på et seinere stadium, varslet Statsbygg da de tirsdag orienterte NTNUs styre om status for campusprosjektet. Bekymringsfullt, mener ansattrepresentant.
NTNU har hatt for mye på bok, men nå skjer det noe Foreløpig status er at NTNU greide å bygge ned avsetningene med 73 millioner kroner i 2022.
Vil gjøre inngrep i NTNUs fredede hovedbygning Et nedskalert campusprosjekt gjør at NTNU og Statsbygg vil ta i bruk Hovedbygningen som felles læringsstrøk og hovedknutepunkt.
Ordet «robust» ble brukt 13.000 ganger på ett år. Motespråk som ender som klisjeer, sier forsker Det implementeres stadig robuste prosesser innenfor mulighetsrom, mens fokuset løper etter innovasjon og synergieffekter. Hvorfor klarer vi ikke å fri oss fra dette språklige ondet?
NTNU mente studenten hadde fusket - studenten vant i retten En NTNU-student ble utestengt for å ha samarbeidet med to andre studenter på en hjemmeeksamen. Den vurderingen er ikke Trøndelag tingrett enig i.
Universitetene krever master til kontorjobber der videregående hadde vært nok Master gjør deg ikke nødvendigvis bedre stilt til å utføre oppgavene i disse stillingene, sier Henrik Dalstø, som selv har to mastere.
Glassblåserne designer og produserer det forskerne trenger I Norge er det sju tekniske glassblåsere. To av dem holder til ved NTNU i Trondheim. Utstyr til koronatesting er bare noe av det de lager.
På kollisjonskurs med sektoren Kunnskapsdepartementet er på kollisjonskurs med universiteter og høgskoler med sine forslag til endringer av systemet for finansiering av sektoren.
Frikjenner NTNU i Kina-saken – på én betingelse Det er ingenting i dataene som den kinesiske studenten fikk tilgang til som truer norske sikkerhetsinteresser, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Reagerer på tungrodd juksebyråkrati. — Absurd ressursbruk — Det er ingen som tjener på den måten vi gjør det på i dag, sier førsteamanuensis Margrethe Stang.
17 høgskoler og universitet slipper DFØ-tvang 17 universitet og høgskoler blir likevel ikke tvunget til å velge det skandaleomtalte økonomisystemet til statlige DFØ.
Dropper auditorier og store undervisningsrom i nye campusplaner Flate gulv og ingen rom med kapasitet til mer enn 200 studenter. Det er de foreløpige planene for undervisningsrommene i NTNUs nye Felles læringsstrøk. — Katastrofe, sier førsteamanuensis Margrethe Stang.
Nekter studentene adgang til dekanmøtene — Jeg trenger en ledergruppe der jeg kan diskutere åpent og ærlig, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen.
Har skjerpet sikkerheten på en rekke områder NTNU ser ikke behov for ytterligere gjennomgang av egne sikkerhetsrutiner.
Studenten «tok sjansen» da han glemte kilden – saksøkte da han ble utestengt Eksamensbesvarelsen til en NTNU-student manglet kildehenvisning til en masteroppgave. Etter at han ble felt for fusk og utestengt i to semestre, valgte studenten å saksøke Kunnskapsdepartementet.
Mener NTNU må gjennom sine rutiner Etterretningsekspert mener NTNU har gjort betydelig feil i en sak som handler om bakgrunnen og kontaktnettet til en innvekslingsstudent fra Kina.
Yuliia hjalp til med nytt norskkurs mens bombene falt i Ukraina Ukrainsk drahjelp var nødvendig da NTNU-ansatte bestemte seg for å hjelpe ukrainske flyktninger i Norge. Resultatet ble et skreddersydd norskkurs.
Digitale møter blir førstevalg i nasjonale utvalg og råd som ledes av NTNU Alle reiser skal vektes mot miljøhensyn, og digitale møter skal prioriteres i nasjonale råd, utvalg og lignende som ledes av NTNU.
Delte kode under eksamen — utestengt i to semestre En NTNU-student delte en kode med andre studenter underveis i en hjemmeeksamen. Han reiste søksmål da han ble utestengt i to semestre, men tapte i retten.
Bekymret for at nytt bygg ikke vil legge til rette for forskning og undervisning Instituttillitsvalgt omtaler det planlagte Senter for psykisk helse som et spinnvilt prosjekt, og ikke i positiv forstand. Også instituttstyret har vendt tommelen ned for prosjektet.
2022: Campuskrasj for kunstfaga Ola Borten Moe har vore i overkant handlekraftig, skal me tru Nora B. Kulset ved NTNU, som opplevde at planane om å samla kunstfaga i Trondheim vart skrota av den nye statsråden.
Nedtur for forskning finansiert av gaver Etter at gaveforsterkningsordningen ble avviklet, har gavefinansiert forskning ved Universitetet i Bergen gått ned rundt 15 prosent. Også andre steder i landet blir det mindre forskning per gavekrone.
Blir vanskeleg å unngå kutt i campusprosjektet Strammare livreim har prega universitetsåret som har gått. NTNU-direktør Bjørn Haugstad meiner det må satsast meir på forsking og høgre utdanning, ikkje kuttast.
Fire universiteter har vedtatt strategi som gir forskerne større rettigheter Etter at Universitetet i Oslo har vedtatt ny rettighetsstrategi, er i alt fire norske universiteter og ett forskningsinstitutt nå med på ordningen som gir forskerne større rettigheter overfor forlagene.
Meiner studentane har endra seg etter pandemien Kristin Melum Eide seier det nesten er som om både studentane og dei som underviser må læra seg heile undervisingssituasjonen på nytt.
Systemet knelte i en halvtime. Slik påvirket det eksamen Eksamenssystemet til 13 universiteter og høyskoler ble lammet. I dag var det oppvaskmøte.
Systemet var nede. Studenter fikk ikke levert eksamen Eksamenssystemet Inspera gikk ned mandag og studenter flere steder i landet fikk problemer med å få levert eksamen.
Seks av ti NTNU-ansatte sier nei til ny campus I en spørreundersøkelse sendt ut av fagforeningene sier 59 prosent av de ansatte ved NTNU nei til å samlokalisere universitetet.
Laget sitt eget doktorgradsprosjekt Annette van der Meer Halvorsen har jobbet som lege i over tjue år. Erfaringer fra klinikk gjorde at hun gikk i gang med en doktorgrad der hun organiserte det meste selv.
Europeisk havallianse med NTNU i nøkkelrolle: Vil ha 8 felles forskningsprogrammer NTNU spiller en sentral rolle når europeiske universiteter samler krefter for å samkjøre og posisjonere seg i havforskningen.
Ansatte med opprop mot campussamling ved NTNU Usikkerheten i NTNU-styret rundt campusprosjektet har ført til at NTNU-ansatte nå føler det er vits i å si ifra om hva de mener.
Sterk tvil i NTNUs styre om campussamling er liv laga Kutt på kutt gjør at flere styremedlemmer nå tviler på om NTNUs store campussamling er verdt pengebruken. Aksel Tjora frykter milliardprosjektet bare vil gi dårligere forhold enn i dag.
Felles klagenemnd opphevet utestenging av sykepleierstudent som var beruset i praksis Først ville NTNU utestenge studenten i to og en halv måned med krav om dokumentert rusfrihet. Så la de på ett år og fjernet kravet. Nå har Felles klagenemnd opphevet vedtaket.
Disse vil bli NTNUs nye kommunikasjonsdirektør Av 11 søkere har fire bedt om å få navnet unntatt offentlighet.
Ingrid Eftedal: — Det trengs enda større fokus på unge i midlertidige stillinger Da hun fortalte offentlig at hun skulle miste jobben for andre gang, utløste det en debatt om «faste midlertidig ansatte».
NTNU-ansatte er for dårlige til å registrere sidegjøremål Stikkprøver tatt av internrevisjonen avdekket at en del ansatte ikke melder fra til NTNU om sidegjøremål.
Får eksamen annullert etter teknisk feil på NTNU Dei var nesten klare for innlevering. No må 100 studentar ta eksamen på nytt.
Vet ikke om han har lønn til innovasjonsansatte i vår En omlegging av arbeidet med å kommersialisere forskning har skapt en pengeskvis for selskapene det gjelder. — Usikkerheten er så stor at vi ikke vet om vi har finansiering, sier sjef i Norinnova, Asbjørn Lilletun.
Det handler om (universitets)status 16 høgskoler har fått universitetsstatus på 13 år, og ytterligere fire ønsker å følge etter. Hvorfor det?
Lønnsoppgjøret i mål mange steder. Brudd ved OsloMet De generelle tilleggene varierer fra 1,23 til 2 prosent ved høgskoler og universitet.
Det er enorm forskjell på terrorisme og ikke-voldelig sivil ulydighet Sammenligningen mellom ikke-voldelige demonstranter og terrorister er både absurd og farlig, skriver Linda Haaland.
Universitetene og høyskolene har ikke 1,4 milliarder for mye Dette står i grell kontrast til den virkeligheten store deler av sektoren nå opplever med innstramminger og fare for oppsigelser, mener innleggsforfatterne.
Hun er en av seks forskere i Norge som kan juble over millioner i ERC-stipend Over 400 forskere får millioner i ettertraktet stipend fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Seks av dem jobber i Norge.
Mener seg omtalt med feil kjønn. — Kan ha ganske alvorlige psykologiske konsekvenser Studenter ved et masterstudium på NTNU har sendt e-post til instituttleder om at de opplever at forelesere feilkjønner dem.
Vil ha mulighet til å søke om flere enn fem fremragende utdanningssentre De gamle universitetene vil fjerne antallsbegrensningen på søknader om Senter for fremragende utdanning (SFU).
Universitetet i Oslo vil opprette ny campus Våren 2025 planlegger Universitetet i Oslo (UiO) å sende ti medisinstudenter til Sykehuset Innlandet. Høsten samme år sender de ti til.
Student trodde hun var bortvist: Tapte søksmål mot NTNU Studenten krevde erstatning for utgifter og tapte inntekter etter at det oppsto usikkerhet om hun var utestengt fra et av NTNUs europeiske samarbeidsuniversiteter.
PST: — Fristende å si at lovverket ikke er tydelig nok PST sier seg enig i at lovverket for eksportkontroll er komplisert. Men et enklere regelverk vil føre til færre muligheter til samarbeid, sier PST-analytiker.
Over hele landet arrangeres «demoeksamen» for pandemistudentene På grunn av koronapandemien har flere av dagens studenter knapt hatt en skoleeksamen. Ved flere universiteter prøver de nå å bøte på det.
Disse gir gratis influensa- vaksine til alle ansatte Syv universiteter og høgskoler tilbyr gratis influensavaksine til alle sine ansatte i høst. OsloMet regner med å bruke nær en million kroner på vaksinering.
Mange må ha eksamen på ein laurdag, studentleiarar reagerer Både i Bergen og Trondheim må studentar bruka laurdagar til eksamen denne hausten. Norsk studentorganisasjon oppmodar utdanningsinstitusjonane til å finna andre løysingar.
Ansatt og student ved NTNU prøvde å lime seg fast til «Skrik» En postdoktor og en student, begge fra NTNU, står bak aksjonen på Nasjonalmuseet i Oslo fredag.
Tidligere NTNU-professor dømt til åtte måneders fengsel Den iransk-tyske eksprofessoren ved NTNU som var tiltalt for grove brudd på eksportkontrolloven, er i Oslo tingrett dømt til åtte måneders fengsel, hvorav fire er betinget.
Må bruke opp 1,4 milliarder kroner før jul Per andre tertial hadde universiteter og høgskoler totalt 5,78 milliarder på sparebøssa. 1,4 av disse bør brukes opp før jul for ikke å bli inndratt.
NTNU setter beredskap når nytt økonomisystem innføres Det tekniske skal i all hovedsak være på plass, men det er fremdeles flere varsellamper som lyser rødt før innføringen av nytt økonomisystem.
Slik gikk det med Humaniorameldingen «Skal vi ta humaniora på alvor, er det et minst like viktig å spørre hva humaniora — på sine egne premisser — kan gjøre for samfunnet», var daværende Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksens beskjed i 2017. Khrono har sjekket hvordan det har gått etter Humaniorameldingen fem år etter.
Nokon har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar klimarekneskapen Dei to største har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar heile klimarekneskapen.
På to av hennes studietilbud møtte ingen nye studenter Ikke en eneste student møtte opp da to av studietilbudene i fransk ved NTNU skulle starte opp i høst. På i alt ni studier landet rundt kom det ingen nye studenter.
NTNU: — Våre ansatte er fagfolk, ikke våpeneksperter Ledelsen ved NTNU aksepterer ikke beskrivelsen av at akademia er naive i sikkerhetsspørsmål. UiT-saken har vært en vekker, men kan ikke bli formende for hva akademia skal sikre seg mot, sier direktør.
— Lenge siden vi signaliserte at smertegrensen er nådd, og mye har skjedd siden da Etter flere kutt-runder etterspurte flere i NTNU-styret torsdag en gjennomgang av hvor campusprosjektet er nå i forhold til de opprinnelige målsetningene.
Får 94 millioner kroner for å jobbe med etterutdanning Ansatte blant annet i avfall- og gjenvinningsbransjen, industrien og reiselivet er blant de som får penger til å skaffe seg oppdatert kunnskap.
Tre vil bli viserektor ved NTNU i Ålesund Fra nyttår går sittende viserektor tilbake til professorgjerningen.
Digitale angrep stupte da Ukraina-krigen startet Krigen i Ukraina gjorde at angrep fra trusselaktører ble merkbart færre ved NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.
Mange utlendinger kan ikke sikkerhetsklareres. Nå vil regjeringen ha flere norske teknologer Norge trenger at flere norske statsborgere tar doktorgrad innen teknologi. — Vi er avhengige av at institusjonene utdanner flere doktorgradskandidater som kan sikkerhetsklareres, sier statsråd Ola Borten Moe.
Musikkutdanninger spiller opp til kamp for nye bygg Musikkutdanningene Oslo, Bergen og Trondheim synger ut mot trange og gamle bygg. — Reell fare for akutt krise, advarer kulturledere i vest.
Kobler studenter i lunsjen for å skape bedre miljø og motvirke ensomhet Fire av ti studenter har få eller ingen venner på studiestedet. Lunsjvenn-ordningen ved NTNU kobler fremmede studenter med hverandre for å skape et bedre studiemiljø.
Nær nullvekst for forskning og utvikling Regjeringen har som mål at 3 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) skal gå til forskning og utviklingsarbeid (FoU). Fra 2020 til 2021 gikk andelen ned til under 2 prosent.
NTNU inngår samarbeid med Microsoft og HP De tre aktørene skal samarbeide om en ny etterutdanning innen cybersikkerhet.
Uventet og uforståelig kutt i fransk-norsk samarbeid Denne nyheten er like uventet som den er uforståelig, skriver seks forskere ved NTNU og universitetene i Bergen og Agder.
NTNU får pris for godt omdømme. Disse er blant landets mest anonyme Mens NTNU igjen er tildelt Ipsos omdømmepris, blir fem andre universitet og høgskoler vurdert som noen av de «mest anonyme» virksomhetene de undersøker.
Her har 2 av 3 fått jobb før de er ferdige med studiene NTNUs kandidatundersøkelse for 2022 viser at 66 prosent av studentene går rett ut i arbeidslivet når de er ferdige med utdanningen sin ved universitetet.
Innføring av skolepenger truer studieprogrammet vårt En «besparelse» på tre milliarder kroner i gratis undervisning kan gå på bekostning av et større tap, skriver ni ansatte ved NTNU.
Mestrer avansert matte, men ikke gangetabellen Ida T. Storehaug tar en doktorgrad i partikkelfysikk, men kan fortsatt ikke gangetabellen. — Å pugge uten å forstå, har liten verdi, sier professor i matematikk.
Kombinerer quiz og bistandsarbeid, og skaper vennskap To søstre fra NTNU står bak populær quiz i Trondheim. Inntektene gir 100 elever lunsj på en skole i Etiopia.
Molde ser muligheter selv om utenlandsstudenter må betale Rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde viser til Sveriges erfaringer med skolepenger for utenlandsstudenter. — Noen har fått flere studenter enn før, sier Kristoffersen.
To forslag til ombygging er laget. NTNU og Statsbygg vil ha hvert sitt Statsbygg og NTNU er nok en gang uenige i byggesak i Trondheim.
Regjeringen vil fase ut 4000 studieplasser ett år før tiden Flere universiteter og høgskoler er overrasket over at de ekstra studieplassene som de fikk under koronakrisen, fases ut tidligere enn ventet.
Akademikeren ved NTNU var lei av å føle skam fordi hun har en bipolar lidelse. Hun har valgt å være åpen om diagnosen. Brita Fladvad Nielsen har orientert arbeidsgiver, kolleger og studenter ved NTNU om at hun har en psykisk lidelse.
NTNU påklager ikke Datatilsynets vedtak — beklager til Eikrem NTNU beklager til tidligere førsteamanuensis Øyvind Eikrem. Universitetet vil ikke påklage Datatilsynets vedtak om innsyn i Eikrems e-poster.
Siste ord bør ikke være sagt i Eikrem-saken ved NTNU Et viktig spørsmål nå er hva NTNU-ledelsen har lært av saken.
Ola Borten Moe signaliserer ja til både Ocean Space og campussamling ved NTNU — Et stramt budsjett, men NTNUs byggeprosjekter får vi plass til, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til Adresseavisen.
Stipendiater etterlyser en nøytral mekler når samarbeid med veileder krasjer Tiden er overmoden for en nøytral konfliktløser som kan mekle når det oppstår konflikt mellom veileder og doktorgradsstipendiat, mener representanter for stipendiatorganisasjonene.
Eikrem krever gransking - vurderer å gå til sak mot NTNU Øyvind Eikrem ber NTNU-styret sette i gang en gransking av saken mot ham, samtidig som han vurderer søksmål mot universitetet etter at NTNUs advokater gikk inn på e-postkontoen hans.
– Du kan ikke bruke et uforståelig regelverk til å straffe noen Hvis noen skal straffes i rettssaken om de iranske forskerne, så er det NTNU som institusjon. Det mener forsvarerne til den til tidligere NTNU-professoren.
Krever ett år bak murene for eks-NTNU-professor Den iransk-tyske tidligere professoren ved NTNU har gjort seg skyldig i grove brudd på eksportkontroll-loven. Derfor mener påtalemakten han bør dømmes til 1,5 års fengsel, hvor ett år er ubetinget som må sones bak lås og slå.
Dei fleste bryt språklova. Men Høgskolen i Østfold lovar 25 prosent nynorsk neste år NTNU, NMBU, OsloMet og Forskingsrådet får alle stryk av Språkrådet. Noregs musikkhøgskole får skryt for «markant oppgang » i bruk av nynorsk.
Omreisende statsråd varsler at festen er over Noen uker før statsbudsjettet legges fram holder Ola Borten Moe foredrag der han maner til økonomisk moderasjon. Hvis ikke går det «ravgæli».
Forskning i Arktis er svært viktig Fremtidens arbeidskraft kan ikke læres opp på gårsdagens teknologi, skriver seks havforskere fra UiT, NTNU og UNIS.
Kartlegger tilfluktsrom på campusene Krigen i Ukraina har fått flere universiteter og høgskoler til å sette i gang kartlegging av tilfluktsrommene sine og hvilken stand de er i.
Forsinkelser i 43 prosent av eksamen-sensurene her Norsk studentorganisasjon (NSO) er kritisk til at det ofte tar for lang tid før studentene får eksamensresultatene sine.
Er det på tide å tenke nytt om universitetspedagogiske kurs? Obligatoriske universitetspedagogiske kurs ble innført som svar på kvalitetsreformen i høyere utdanning, men hvor godt svar er det egentlig?
Opprettholder vedtak om at NTNU har brutt e-postforskriften Datatilsynet opprettholder at NTNU ikke hadde lov til å ta seg inn i e-postene til Øyvind Eikrem sommeren 2020. Men universitetet slipper å betale gebyr.
Satser nasjonalt for å få flere menn inn i helsefag Mandag gikk startskuddet for et nasjonalt løft for å få menn til å velge kvinnedominerte utdanninger.
Har så lave strømutgifter at pengene hoper seg opp I motsetning til mange andre universiteter og høgskoler, har NTNU spart millioner på billig strøm så langt i år.
Mener NTNU har tatt til seg engelsk-kritikken Direktøren i Språkrådet mener holdningene til norsk språk er i ferd med å endre seg i akademia.
Gikk fra D til A på eksamen etter klage. Deretter ble karakteren B – Hvordan kan samme oppgave få tre ulike karakterer, spør student Bisma Aleem ved NTNU.
Tidligere NTNU-professor i retten: – Jeg vil på ingen som helst måte hjelpe det iranske atomprogrammet Den iransk-tyske eksprofessoren tiltalt for brudd på eksportkontrolloven tok avstand fra det iranske regimet første dagen i retten.
Eksprofessor ved NTNU tiltalt for ha brutt sanksjonene mot Iran En tidligere professor ved NTNU i Trondheim er tiltalt for å ha invitert fire iranske borgere som gjesteforskere, uten å ha klarert det med instituttledelsen.
Universitetene snur ryggen til digital undervisning Førsteamanuensis Oddveig Storstad droppet all digital undervisning etter pandemien og mener det gjør undervisningen bedre. Pedagogikk-nettverk frykter at akademia går for raskt tilbake til slik det var før.
Universitetsavisa: Kommunikasjonssjefen ved NTNU går av Tidligere organisasjonsdirektør ved NTNU, Ida Munkeby er nå konstituert som kommunikasjonssjef.
Forandringsfabrikken nektes å gå på scenen Når resultater fra et samarbeid mellom Forandringsfabrikken, NTNU og Universitetet i Sørøst-Norge skal presenteres på Dokkhuset i Trondheim onsdag, blir det uten representanter fra førstnevnte på scenen.
Legger vekt på etikk for å få flere filosofer i relevant jobb — Vi utvikler studieprogrammene våre slik at filosofistudentene får en utdanning arbeidsgiver vil ha, sier instituttleder Heine Alexander Holmen ved NTNU.
Tidsskrift blir gransket etter at det stjal en norsk vitenskapelig artikkel Mathematical Problems in Engineering granskes nå av Kanalregisteret og har havnet i kategori X.
Presser på for å få ned kostnadene enda mer Hvis NTNU og Statsbygg ikke klarer å holde kostnadsrammen, blir det bygging ved Lerkendal, sier Ola Borten Moe. Fredag hadde han møte med NTNU og Statsbygg og varslet at han vil ha kvadratmeterprisen ytterligere ned.
Masseflukt fra NTNUs kommunikasjonsavdeling På kort tid har 13 ansatte sluttet i avdelingen. — Det er masseflukt fra en rasert avdeling, hevder ansatte Khrono har vært i kontakt med.
Ny norsk høgskole er inne. UiO faller seks plasser Shanghai-rangeringen er klar. Bant de norske finner vi fem universiteter og to høgskoler. En av dem har aldri vært med før.
Ny strategi gir forskerne større muskler overfor forlagene NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Skal kartlegge kvanteteknologi i Norge Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. — Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
NTNUs viserektor i Ålesund varsler at hun går av før tiden Annik Magerholm Fet gikk på en ny periode som viserektor i august i fjor. Nå vil hun bli professor igjen i stedet.
Vil lokke flere gutter til kvinnedominerte studier via YouTube Ved NTNU har de klart å få flere jenter til å søke seg inn på mannsdominerte ingeniørstudier med en YouTube-serie. Nå planlegger de en gutteversjon.
Etter 15 år som skuespiller setter Ole Christian (39) seg på skolebenken igjen De neste seks årene skal 39 år gamle Ole Christian Gullvåg utdanne seg til psykolog.
Stor oversikt: Dette tjener rektorene i Skandinavia En gammel kjenning er på topplisten i Sverige, men hvem er egentlig best betalt i Skandinavia? Se oversikten.
Tok førsteplass i EM for studentbedrifter Studentbedriften MMEDS fra NTNU vant prisen for mest innovative og bærekraftige forretningsidé under EM for studentbedrifter.
Vil ha eit eige fakultet for lærarutdanning ved NTNU Det står ein del arbeid att før NTNU er éin einskapleg institusjon, meiner professor Jørgen Klein.
— Kina kjem til å bli ein superspreiar av verdiar vi bør hate som pesten Mange forskarar forstår ikkje dei politiske implikasjonane av arbeidet sitt, meiner forfattar og Kina-ekspert, Torbjørn Færøvik.
Stiller spørsmål ved regler rundt kunnskapsoverføring: burde blitt tatt opp i Stortinget Nye regler for eksportkontroll får mye motbør. Reglene er formet som en forskrift og ikke lov. Dermed skal ikke saken opp i Stortinget. Ikke alle er helt tilfredse med det.
NTNU får kritikk for samarbeid med kinesisk forsvarsuniversitet Flere forskere ved NTNU er oppført som medforfattere sammen med forskere fra det kinesiske universitetet National University of Defence Technology (NUDT).
Dette bør du vite før du blir stipendiat i utlandet Planleggingen av et fem måneders opphold som stipendiat i Storbritannia ble en tidstyv for Anne Skoglund. Nå vil hun hjelpe andre til å unngå de samme feilene.
Prosjektdirektør for NTNU-campus slutter Prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, Merete Kvidal, har sagt opp stillingen sin. Hun avviser at det har noe med milliardkuttet for campussamlingen å gjøre.
Stor uro over lisensplikt for forskning Yrkesforbud for forskere, store og negative konsekvenser for internasjonalt samarbeid og svekket kunnskapsutvikling i Norge. Det er noen av tilbakemeldingene i høringen om eksportkontroll.
Halvparten av dei som skal jobba for oljefond-sjefen i sommar kjem frå NTNU Oljefond-sjef Nicolai Tangen har 29 praktikantar i sommar. 14 av dei kjem frå NTNU.
Studie sår tvil om de-sentralisert utdanning En studie fra NTNU om desentralisert lærerutdanning viser at det har liten eller ingen betydning for om man blir værende i regionen man utdanner seg.
Humanioradekan frykter svært trange kår etter Fripro-kutt — Når Fripro ryker, ryker veldig mye av den eksterne forskningsfinansieringen til humaniora. Det kommer vi til å merke godt, sier dekan ved Universitetet i Oslo.
— Forstår at statsråden syntes det var høy kvadratmeterpris Kunnskapsdepartementet kutter NTNUs campussamling fra 11,8 til 6 milliarder kroner. Rektor Anne Borg sier de aldri ønsket noe ekstravagant.
Kampen hardner om jobbsøkerne for universitetene: — Vi aksepterer i større grad å ansette nyutdannede Arbeidsledigheten er på sitt laveste siden 2009 og over 100.000 ledige jobber er utlyst. Det gjør det vanskelig for universitetene å få gode nok søkere til stillinger som administrativt ansatt.
Fire universitet får millionstøtte til det grønne energiskiftet Regjeringen bevilger over en halv milliard kroner til 48 forsknings- og innovasjonsprosjekter. Blant dem som får penger er fire norske universitet.
Personvernombudets årsrapport på agendaen Her kan du følge det siste styremøte før sommerferien ved NTNU.
Seksuell trakassering, vold og truende atferd «Si fra-kanalen» ved NTNU mottok 77 varsler i 2021. 22 av dem karakteriseres som mulige lovbrudd.
Forskningsrådet sa nei tre ganger. Så fikk professoren millioner fra ERC — ERC henger jo veldig høyt, men for meg virker det lettere å lykkes der enn i Fripro, som jeg har opplevd mest som et lotteri, sier NTNU-professor Simen A. Å. Ellingsen.
Nyeste artikler
Endelig utforskes Edvard Munchs liv i en helstøpt dramatisering
Hvorfor er SFI-innovasjon så vanskelig?
Ho var den tredje som tok doktorgrad innan sitt fagfelt
Advarer mot utvanning — vil vri «EU-missions» mot forskning
Sier opp og tar et kraftig oppgjør: «En giftig fryktkultur gjennomsyrer universitetene»
Mest lest
«Litt overkvalifisert»? Vil ha folk med doktorgrad til administrasjonen
NTNU mente studenten hadde fusket - studenten vant i retten
Studentene ble svært overrasket da de åpnet hjemmeeksamen: — En menneskelig feil
Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (1967-2022)
Vil fjerne «snarvei» for studenter som ønsker å studere medisin