1000 forskere inntar Bodø

Joar Hystad
nyheter nord universitet

For aller første gang blir urfolkskonferansen NAISA (Native American and Indigenous Studies Association) arrangert i Europa. Fra 6. til 8. juni samles nesten 1000 forskere i kulturhovedstaden, de aller fleste med urfolksbakgrunn, skriver Nord universitet i en pressemelding.

NAISA er den største internasjonale akademiske organisasjonen for urfolksforskning. Hvert år arrangerer de en konferanse som tiltrekker seg akademikere, studenter, uavhengige forskere og lokale utdanningsaktører som er interessert i urfolkstema fra hele verden.

Folk flest i Bodø vil også kunne nyte godt av flere NAISA-arrangement. Byen blir preget av både utstillinger, samisk marked, pubinarer og konserter, står det i pressemeldingen fra Nord universitet.

— Folk flest har fortsatt for lite kunnskap om urfolk og det samiske. Det jeg brenner for er at vi må gå over fra ord til handling, og at det må bli naturlig å være opptatt av disse temaene hver dag hele året, sier leder ved Senter for samisk og urfolksstudier ved Nord universitet, Tove Mentsen Ness.

Powered by Labrador CMS