Nord får 35 millioner til EU-prosjekt

Elise Lystad
nord universitet nicholas rowe kortnytt

EU har tildelt 35 millioner kroner til et stort internasjonalt forskningsprosjekt ledet av Nord universitet, skriver universitetet i en pressemelding.

Med tildelingen fra Horisont Europa skal kunstnere og akademikere fra 12 land forske på kulturelt demokrati. Det betyr at forskerne vil sikre at alle samfunnsgrupper har lik mulighet til å delta i og påvirke kulturlivet.

Prosjektet heter Intracomp og varer i tre år. Nicholas Rowe, professor i dansestudier ved Nord universitet og Universitetet i Auckland, leder prosjektet.

— Hvilken rolle spiller kunst- og kulturutdanning i en tid med tvungen masseforflytning? Etter hvert som vi ser effekter av klimaendringer, miljømessige katastrofer, politisk ustabilitet og økonomisk kollaps, vil samarbeid og deltakelse gjennom kunst og kultur ha stor innvirkning på sosial inkludering, mangfold og likestilling, sier Rowe.

— Vi må etablere et mer rettferdig rom for kulturelt samarbeid som utfordrer hvordan eurosentriske kulturelle idealer har dominert verden, og gir alle mennesker og alle kulturer et sted å høre hjemme.

Fra venstre, Nord universitets prosjektdeltakere i Intracomp: førsteamanuensis Runa Hestad Jenssen, seniorrådgiver Hanne Silje Hauge, professor Nicholas Rowe (prosjektleder), førsteamanuensis Tove M. Ness, professor Wenche Rønning og prosjektøkonom Paulina Zvezdova.
Powered by Labrador CMS