student
Flere BI-studenter ønsker penger tilbake
BI-ledelsen har bedt linjeforeningene ved den private høgskolen om hjelp til å kartlegge hvor mange studenter som ønsker penger tilbake etter nesten tre korona-semester.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Allerede i fjor sommer startet BI-studenter underskriftskampanje. De mente de ikke hadde fått det de betalte for, og argumenterte med at de ikke fikk like mye ut av digital undervisning som de hadde fått ved å møte på skolen.
Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene.
Last ned til iPhone - Last ned til Android
-
Den gang sa BI nei. Men nå har ledelsen bedt de ulike linjeforeningene ved den private høgskolen om hjelp til å kartlegge hvor mange studenter som ikke er fornøyd med undervisningen de har fått siden i fjor vår, og hvor mange som ønsker å klage på skolepengene. Dette skriver Dagens Næringsliv.
DN: Vurderer enkeltsaker
Kathrine Wettre er en av to ledere for linjeforeningen BI Finance. Hun forteller at dette gjelder «en grei andel» av deres drøyt 950 medlemmer.
Siri Andrine Bakken er nasjonalt ansvarlig for fag og politikk i studentforeningen BISO.
– Vårt inntrykk av situasjonen er at dette er noe det prates mye om blant studentene, og noe vi tillitsvalgte i BISO får mange henvendelser om, sier hun til DN om semesteravgiften.
BIs økonomidirektør Thomas Hvamstad skriver i en epost til DN at i overensstemmelse med Forbrukertilsynets og Forbrukerrådets rettledning og tilbakemeldinger, samt BIs juridiske utredning, foretas konkrete vurderinger i enkeltsaker fra studenter når de foreligger.
Misnøye også ved Kristiania
Ved Høyskolen Kristiania har det vært digitale opprop for å få redusert semesteravgiften. I oppropet ble det vist til at mange av studieretningene ved den private høgskolen er praktiske, og slik vanskelig å gjennomføre digitalt.
Studentunionleder Kristoffer Myklebust Egset sier til DN at oppropet ble forlatt etter flere møter med skolen og administrasjonen da forslaget ikke førte frem, men at studentene likevel føler seg møtt på halvveien gjennom faglige initiativ fra skolen.
Begge de to private høgskolene hadde store overskudd i 2020; 140 millioner kroner for BI og 21 for Høyskolen Kristiania. For begge er dette en klar oppgang sammenlignet med 2019.
Khrono har også skrevet at amerikanske universitet opplever massesøksmål på grunn av stengte campus.