Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Norli Akademisk åpnet på Blindern. — Universitet og bok hører sammen Norli Akademisk har åpnet enda en fagbokhandel som erstatter Akademika på campus.
7 av 10 studenter er ensomme. — Snakk med folk Mange studenter opplever ensomhet i studietiden. For å få venner er det viktig å gjøre en innsats tidlig i semesteret, anbefaler utvekslingsstudent Larissa Andon. Da er flere åpne for nye vennskap.
«Ingen» studentar veit kven han er: — Dette er for dårleg Forskings- og høgare utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) har ein plan for korleis han skal bli meir kjend blant studentane i landet.
Har du planer om å mase på ungdommens utdanningsplaner i jula? Jula er høytid for at generasjoner møtes. For mange onkler, tanter og besteforeldre er det toppen av julens kransekake å få møte nevøer, nieser og barnebarn. Da kommer spørsmålene.
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser Uten tilstrekkelige midler blir desentraliserte studietilbud en økonomisk belastning for institusjonene. Det er på tide å være ærlige: Dagens finansieringsmodell gir ikke institusjonene det de trenger for å lykkes med dette oppdraget.
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle ChatGPT fikk A på eksamen. KI-professor Morten Goodwin er ikke overrasket.
Foreslår ny organisering av legestudiet UiT Norges arktiske universitet ser på ulike løsninger for å møte en økt studentmasse på legestudiet.
«Ikke spis», stod det. Nå er både mat og prat velkommen på bibliotekene Noe har skjedd med universitetsbibliotekene. Fra å være et sted der man skulle være stille, er det nå mulig å låne skrutrekker og frø, spise lunsj — og møte et monster.
Han avslørte at Sandra Borch hadde fusket: — Integritet betyr noe — Det vi krever fra studenter, må vi i hvert fall også kunne forvente fra dem på toppen, sier Kristoffer Rytterager, som er finalist til Årets navn i akademia.
To ord fra kunnskapssektoren er på listen over årets nyord Tekstlikhet har vært et svært debattert ord og begrep i året som gikk, i politikken og i universitets- og høgskolesektoren. Men kan det samme sies om kjønnsråte?
Stor motstand mot å fjerne innstillingsutvalg: — Ledere som er plukket ut uten god medvirkning, kan få svekket legitimitet Regjeringa foreslår å fjerne krav om innstillingsutvalg, som gir ansatte og studenter innflytelse ved tilsetting av ledere. Hovedtillitsvalgte, ledere og studenter protesterer mot forslaget.
Statsråd Oddmund Hoel om økt studiestøtte: «butikkprisen av 1350 halvlitere ekstra per år» — Hvorfor gjør ikke regjeringen mer for studenten og deres økonomi, spurte Hege Bae Nyholt i Rødt. Statsråd Oddmund Hoel hadde ganske nøyaktig svar på hva de hadde gjort.
Studentene jobber for harde livet for å slippe å ta opp forbrukslån Nesten halvparten av studentene har måttet skaffe seg kredittkort eller tatt opp forbrukslån for å dekke såkalte basisbehov, viser ny undersøkelse.
Dei betalar 400.000 for ei grad Norske studentar i Oxford betalar dyrt for å få ei grad. Men dei meiner det er verd det.
Fra teori til (lønnet) praksis for studenter Norge skryter av sitt sterke fokus på utdanning, men gjør vi nok for å støtte studentene i praksis? Mange opplever økonomisk press, og å be dem «jobbe mer» er en kortsiktig og urealistisk løsning.
Studenter rammet av eksamenskrøll to ganger samme uke Det har vært en dårlig uke for mange av studentene som har tatt eksamen ved Universitetet i Agder. I tillegg til annullering på tirsdag, ble en eksamen onsdag utsatt fordi studentene fikk feil eksamensoppgave.
Studenter mer EU-vennlige enn resten av befolkninga Det er svært jevnt løp mellom nei og ja til EU blant studentene, viser ny meningsmåling. — Vi har behov for å være del av et større fellesskap enn vi er i dag, sier student og ja-mann Petter Hov Jacobsen.
Informasjon om studenter som strøk lå åpent i fem år 142 teamsrom sto åpne og tilgjengelige for alle tilknyttet Høgskolen i Østfold. På flere av disse lå det informasjon som ikke skulle deles.
Tester ut noe nytt: Her kan lærerstudenter jobbe og forske gjennom hele uka På Nesheim skole i Levanger jobber to masterstudenter to dager i uka. Resten av uka kan de være på skolen og skrive på masteroppgaven.
Sammenligner selvplagiatsaken med justismord Departementet ser ingen grunn til å se på saker avgjort før 1. august i år etter selvplagiatdommen i Høyesterett. — Spørsmålet som departementet forsøker å feie under teppet, er følgende: Finnes det flere slike justismord, spør advokat Magnus Stray Vyrje.
Kunststudent i Bergen dømt i britisk rettsvesen Den islandske kunststudenten ved Universitetet i Bergen ble dømt for å ha utgitt seg for å være sjømat- og fiskerikonsernet Samherji.
Ønsker arbeidsmiljølov for studentenes læringsmiljø — Det er viktig at studenter kan være sikre på at sikkerheten deres ivaretas når de gjør ting i regi av institusjonen, sier NSO-leder Kaja Hovdenak.
USN-rektoren applauderer Eriks innsats: — Dette heier jeg på Erik Opthun går tredjeåret på bachelor i økonomi og ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Planen var å bli regnskapsfører, men nå har han kommet på andre tanker. Rektor Pia Cecilie Bing-Jonsson applauderer 21-åringens innsats.
Student døde under fjelltur i regi av Nord universitet 22 år gamle Kaisa Wiens døde under en fjelltur hun måtte gjennomføre for å få godkjent studiene ved Nord universitet. Politiet etterforsker nå blant annet om universitetet kan holdes ansvarlig for dødsulykken.
Utdanning over hele landet — styrk samarbeidet med bibliotekene Med desentralisert og fleksibel utdanning kan folkebiblioteket bli det nye campus.
130 har signert varsel om diskriminering ved USN 130 studenter og ansatte har signert varslingsbrev hvor de anklager Universitetet i Sørøst-Norge (USN) for å bryte likestillings- og diskrimineringsloven.
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs Stadig flere britiske universiteter forventer å gå med underskudd. Mange studenter er bekymret, ifølge britisk tenketank.
Eksamensavgift er et forsøk på å avvikle gratisprinsippet På vegne av 15.000 ingeniør- og teknologistudenter, er jeg bekymret for hvilke utslag eksamensavgift kan få, skriver leder i NITO Studentene.
Læringsanalyse, hvor ble det av deg i all studiekvaliteten? Personvern står ikke i veien for effektiv læringsanalyse. Det største hinderet er derimot å få folk som kan etikk, jus, IT og pedagogikk til å prate sammen og dra i samme retning.
Psykologisk trygghet er en forutsetning for læring Psykologisk trygghet er nøkkelen til læring, og det er vårt ansvar som pedagoger å legge til rette for dette helt fra starten. Her er noen tips.
Studenter lytter til andre lydbøker enn folk flest Harry Potter og Else Kåss Furuseth er blant studentenes lydbok-favoritter.
Ja, eksamensavgift er en veldig dårlig idé! Innføring av en eksamensavgift vil ikke gi løsningene som regjeringen eller Oda Oline Omdal håper på.
Masha reiste frå Russland til Noreg for å studere. No er det ingen veg tilbake Masha reiste frå Russland til Noreg for å studere. No er det ingen veg tilbake.
Studentene møtte statsråden iført refleksvest og vernehjelm «Stopp studentfabrikken» var budskapet til Norsk studentorganisasjon da regjeringen tirsdag arrangerte studentpolitisk toppmøte.
Student, påvirk din hverdag Uten studentinvolvering, hadde det kanskje ikke vært knagger på do. Om ikke studentene sier ifra om hva de mener, så blir man heller ikke lyttet til. Nå trenger vi at flere deltar.
Etter dommen i Høyesterett fremstår departementets anke enda mer uforståelig Kunnskapsdepartementet bør nå ta initiativ til en gjennomgang av saker der studenter er utestengt for gjenbruk, med vurdering av omgjøring til gunst for studentene.
Først når universitetene gjør sin plikt, kan de kreve at studentene også gjør den. Svar om studenter og klaging Om studentene skal begrunne sin klage faglig, bør ansatte på universitetene begrunne karakteren, skriver student.
Tar grep for å forebygge selvmord: — Går ikke rundt grøten Flere studentsamskipnader møter studenter som sliter psykisk, og har ulike metoder for å fange opp og forebygge selvmord. Blant annet en liten, men viktig, lapp i lomma.
Lærerutdanning i krise: Mindre undervisning, og undervisere som sliter Også studentene merker at Institutt for lærerutdanning ved NTNU er i økonomisk krise. — Det er store endringer, sier studenttillitsvalgte.
Rettigheter uten plikter Gjør din plikt, krev din rett, het det. I dag har studenter en rett til å klage på sine karakterer uten en tilsvarende plikt til å begrunne klagen.
Stiller spørsmål ved om studentene kan stole på regjeringen Studentleder Kaja Ingdal Hovdenak bruker usedvanlig sterke ord når hun beskriver sin skuffelse over regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025.
Denne campusprofilen bør OsloMet velge på Lillestrøm, mener studentene Det er kun én profil som har et stort potensial for et godt læringsmiljø på nye campus Lillestrøm. Profilen er en investering i fremtiden, hvis OsloMet og Kunnskapsdepartementet tør å satse.
15.000 studenter i ryggen: Regjeringen har satt lista høyt — nå må de levere! Når regjeringen nå signaliserer at de vil knytte studiestøtten til G, skaper det enorme forventninger om at dette endelig skal bli en realitet. Vi forventer ikke bare løfter; vi forventer handling.
Fem studentledere: Det er ikke bare distriktene som gjelder Vi trenger en langsiktig investering i våre studenter, også i storbyen. Derfor må vi få til et samlende studenthus for Oslo-studentene.
Unio forventer økt studiestøtte i statsbudsjettet Mandag 7. oktober legger regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2025. Unio forventer at regjeringen prioriterer å styrke studentenes økonomi så flere studenter kan være heltidsstudenter fremover.
Ti år med Students at Risk. Mener ordningen er viktigere enn noen gang Det kommer langt flere nominasjoner til ordningen enn det Norge kan ta imot, forteller SAIH-lederen. Hun ønsker større bidrag fra regjeringen.
Student etter rettssak: — En komplett farse Sjømat- og fiskerikonsernet Samherji stilte med seks advokater da de møtte den islandske studenten Oddur Eysteinn «Odee» Fridriksson i retten i London.
Høyre mener regjeringa ikke forstår hvor viktig fremmedspråk er — Fremmedspråk bør fortsatt være en obligatorisk del av utdanningsløpet, sier stortingsrepresentant Margret Hagerup i Høyre.
Over 6000 på venteliste — vi krever handling Studentidretten gir studentene et uerstattelig tilbud av sosiale og helsefremmende fritidsaktiviteter. Men det har aldri vært så lange ventelister for å delta, og aldri før har så mange måttet stå utenfor.
Kvinnelige studenter bruker KI mindre enn mannlige, det bekymrer De beste kvinnelige studentene velger bort KI-verktøy, mens menn tilegner seg KI-ferdigheter, viser ny studie fra Norges Handelshøgskole. — Jeg kjenner meg igjen, sier student Jeanette Tisløv.
Hagtvet har rett. Universitetene er rammet av råte Er det ingen voksne hjemme blant dere gamlinger ved universitetene?
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU Gunnerusbiblioteket på NTNU er stengt etter funn av asbest. — Jeg er sjokkert over hvordan NTNU har håndtert asbestplatene, sier professor og overlege Oluf Røe.
Diskuterte passende plagiatstraff i Høyesterett I ankesaken om selvplagiat mener staten at ett smesters utestengelse er passende reaksjon. Studentens advokat ba Høyesterett avvise statens anke.
Obligatorisk samskriving? — Høres ut som et mareritt OsloMet er en av flere utdanningsinstitusjoner som vil ha samskriving på bachelor- og masteroppgaver på noen av studiene. — Uheldig for studentene, sier dosent Bjørn Smestad.
Dette har ført til en dobling i antallet tester for gonoré og klamydia i Trondheim Synes du det er stigmatiserende å dra på helsestasjonen for å teste deg for kjønnssykdommer? I Trondheim holder det å ta seg en tur på do.
Her samlast studentane for å lesa. Mobilen har ingen adgang Alle nye studentar på Det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Bergen har fått ein gratis roman denne hausten. Håpet er at det skal auka leseglede og opna dørene inn til humaniora.
Færre studieplasser står tomme. Sju har tatt inn studenter uten karakterkrav 254 studieplasser for sykepleiere står tomme etter årets opptak, viser tall fra alle 14 sykepleierutdannerne. Det er en liten bedring fra i fjor.
Mastersyken er et misforstått begrep Det er på tide å endre synet på master- og videreutdanning. I stedet for å bruke nedsettende termer som «mastersyken», bør vi studenter få anerkjennelse og støtte.
Her konkurrerer mer enn 5000 om studieplass Karakterene fra videregående har ingenting å si. Her vil de som presterer best på prøven bli tatt opp.
78-åring fra York på utveksling i Kristiansand Masterstudenten Judith Porter er den eldste studenten ved Universitetet i Agder.
Lønnet praksis for sykepleierstudenter? Når studenter må gå dagvakter i praksis og kveldsvakter på deltidsjobben samme dag, er det noe som er feil. Men løsningen er nok ikke å tilby lønnet praksis, mener studentleder i Norsk Sykepleierforbund.
Strenge oppmøtekrav for journalistikkstudentene Er tanken at vi skal møte opp i 5—7 timer i forelesning hver dag, lese pensum, gjøre oppgaver, ha en deltidsjobb, og i tillegg leve det sosiale og aktive studentlivet? Personlig kommer jeg ikke til å holde ut den hverdagen lenge.
Studenter omfavner akademiske YouTube-stjerner. — Vi forstår mer Mens salget av norske lærebøker er i fritt fall, tyr mange studenter til pedagogiske YouTube-videoer.
Kristiania kjøper opp to fagskoler — blir landets største fagskole Kristiania overtar de to fagskolene til Intendia Professional AS. Med totalt i underkant av 6.000 studenter blir Fagskolen Kristiania landets største.
Forsking: — Studentar skuffa over at studiet er såpass teoretisk Pål Winnæss har følgt eit årskull med politistudentar gjennom tre studieår.
UiO-studentene og BI-studentene mener: Studiestøtten må knyttes til folketrygden Gjør vi studenttilværelsen for nådeløs, blir det færre studenter som fullfører studiene. Dette vil minke tilførselen av kvalifiserte arbeidstakere til et arbeidsmarked i vekst. Nå er tiden inne for å knytte studiestøtten til folketrygden.
UNIO-studentene: Vi trenger kunnskapsberedskap Skal ferdigutdannede politifolk stå for helsehjelpen til bestemor når hun ikke lenger greier seg selv? Eller lære barnet ditt å lese? Med dagens løsninger er vi på vei dit.
Slet med «guttastemning» og hersketeknikker. Nå går nye studenter på bøllekurs For to år siden reagerte filosofistudenter ved NTNU på at det var en ukultur på studiet. Nå kan de nye studentene gå på bøllekurs for å håndtere hersketeknikker og usaklig argumentasjon.
Krise: Ingen vil bli lærer. Krise karrierevalg. Krise fremtid. Krise. Jeg har valgt å bli økonom. Jeg kunne valgt å bli lærer, jeg har fått høre at jeg kunne ha passet som det, men gjorde det ikke. Noe må skje for at flere unge velger læreryrket, skriver Tormod Harbo i en hyllest til læreren.
Samskipnadene skylder 32 millioner til tidligere beboere Studentensamskipnadene skylder fortsatt mange tusen tidligere beboere penger etter depositumtabbe. Direktør oppfordrer folk med penger til gode om å ta kontakt.
Ikke gjør som Mímir sier Til dagens og fremtidens studenter: Du eksisterer ikke for å være et tannhjul i samfunnsmaskineriet. Lok i vei.
7.500 flere i arbeid hvis studenter fullfører raskere Regjeringa vil få studentene raskere ut i arbeid. Fredag la den fram tall som viser hva effekten blir hvis studentene fullfører studiene et halvt år tidligere enn i dag.
Høye leiepriser i de største byene: — Skremmende at studenter må jobbe så mye Studentleder Kaja Ingdal Hovdenak ser mørkt på tallene som kommer fram i den siste studentindeksen.
Seinsommarens vakraste tid er her Fleire tusen nye studentar kjem no til Høgskulen på Vestlandet (HVL). I Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord vil me ta imot dei på beste vis.
Ordfører om utfordringen: — Flere har sagt at de skal hjelpe til 70 søkere har takket ja til plass på den nye samlingsbaserte utdanningen i sykepleie i Hammerfest. Den massive økningen legger press på leiemarkedet.
Studenter frykter at kunstig intelligens skal svekke høyere utdanning 3800 studenter fra 16 land har deltatt i en undersøkelse om hvordan bruk av kunstig intelligens i høyere utdanning påvirker prestasjonene deres.
Arbeiderpartiet vil knytte studiestøtten til grunnbeløpet Leder i Norsk studentorganisasjon, Kaja Ingdal Hovdenak, sier hun er veldig glad for meldingen fra Arbeiderpartiet.
Tilbyr sovesaler og hotellrabatt til boligløse studenter Studentsamskipnadene har klar nødløsninger til studenter som ikke får husrom før studiestart.
Vil fjerne kunsttvang i nye universitetsbygg Frps Silje Hjemdal vil at kriserammede universiteter og høgskoler skal slippe å følge en statlig regel om å bruke penger på kunst. — Bevisstløst, mener Senterpartiet.
Over 15.500 i kø for å få studentbolig Rekordmange har så langt fått tilbud om studentbolig fra en studentsamskipnad før studiestart. Fortsatt står 15.675 i kø. Det er færre enn i fjor på samme tid.
Sofia kjøpte ikke mat på tre måneder. Her er supersparerens sparetips Lærerstudent Sofia Grenan-Grimstad fikk økonomien til å gå rundt ved å droppe nye matinnkjøp og i stedet spise rester som hadde hopet seg opp i kjøleskap og fryser.
Kjempet for å få tilbake vitnemålet — nå har han tapt i to rettsinstanser Studenten fikk først utstedt vitnemål og godkjent autorisasjon som bioingeniør. Så kom kontrabeskjeden.
Rødt til UDI: — Det er ingen skam å snu Rødt-politiker Hege Bae Nyholt syns beslutningen om å avslå visumsøknadene til palestinske studenter er flau, og ber UDI om å snu.
Mangler 14.000 studentboliger Det er akutt mangel på studentboliger, og utbyggingen av studentboliger går altfor tregt, mener Norsk studentorganisasjon (NSO).
Studenter velger vanskeligere oppgaver når de får velge selv En ny studie viser at studenter som får velge selv, bruker mer tid på studiene og vil ha vanskeligere oppgaver.
Studentleder: — Trump vil angripe høyere utdanning på flere fronter Før Det republikanske landsmøtet åpnet mandag demonstrerte hundrevis i gatene utenfor. Blant dem studentbevegelsen «Students for a democratic Society».
Studenter tapte sitatsak. Idømt 500.000 i sakskostnader Studentene vant fram i tingretten, men tapte i lagmannsretten. Nå vurderes det ankesak på sitatretten i mediene.
Misbruker universiteter for å svindle folk på Facebook På Facebook verserer det annonser som tilbyr gratis nettkurs i regi av norske og utenlandske universiteter. — NTNU vil aldri utforme annonser på denne måten, sier kommunikasjonsdirektør Sigrun Berge Engen.
Forskning: Høyt under taket i eksamenslokalet? Ikke bra … Funnene i en australsk studie konkluderer med at eksamensresultatene blir dårligere jo høyere det er under taket.
Kunstig intelligens slo studenter på eksamen En britisk studie viser at «KI-studenter» får bedre resultater enn virkelige studenter på eksamen, uten at sensor merket forskjell.
Ikke sett ideologi foran studentenes beste Studentsamskipnaden i Oslo har den laveste dekningsgraden av alle samskipnader i landet. Dette viser nødvendigheten av at andre aktører også får lov til å bygge studentboliger.
Studenter nå til dags — verre enn før? Påstander om problemene med dagens studenter er like utbredte som påstander om problemene med dagens ungdom alltid har vært. Men hva er egentlig sannheten om dagens studenter, og hva er myter uten empirisk dekning?
Prisdryss og amandanominasjon til studentfilm Camilla Jämting har akkurat rukket å studere ferdig. Nå renner prisene inn for kortfilmen hennes.
Over 500 studenter får ikke ta eksamen før i august Mange av studentene som ble rammet av streiken, fikk til slutt tatt eksamen i juni. Men over 500 må vente helt til august før de får avsluttet dette studieåret.
Vil bygge studentboliger — får ikke støtte fra staten Stiftelsen Anker vil bygge flere studentboliger, men får ikke statsstøtte til det. Samtidig er det stor mangel på studentbolig over hele landet.
Om hva studentene trenger og hva universitetene kan og bør tilby Stadig flere tar nå høyere utdanning, og studentene kommer med ulike forventninger og forutsetninger. Noen skylder på studentene, andre skylder på skolen. Vi tror noe av svaret ligger hos universitetene selv.
Universitetspolitisk fabling — et svar til Jonathan Jonsson Nå tilhører vi neppe noen ‘komfortabel elite’, slik Jonsson beskriver det, men har i denne omgang likevel stemt imot akademisk boikott ved UiB. Her er grunnene til det, skriver studentrepresentantene i UiB-styret.
Her får flest A: — Motivasjon og læring henger sammen For 20 år siden fikk 10,8 prosent av de norske studentene A. I dag oppnår 14,6 prosent samme karakter. Flest A-er blir delt ut ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Vil ikkje ta boikott-sak opp på nytt Styret ved Universitetet i Bergen vil ikkje ta stilling til akademisk boikott av Israel på nytt. Demonstrantane utanfor universitetet diskuterte torsdag ettermiddag kva dei skal gjere vidare.
Flere britiske studenter har ekstreme holdninger Antallet britiske studenter som blir flagget for å ha ekstreme ideologier, har gått opp 50 prosent de siste to årene.
Avslutter studiene med høyere gjeld. — Tallene bekymrer oss Tall fra Lånekassen viser at gjennomsnittsgjelden etter avsluttet høyere utdanning de siste ti årene har økt. Studentleder ønsker endring.
Tre ganger så mange søkere som plasser på ny PPU-master Ved Universitetet i Oslo kan utvalgte studenter fra høsten gå rett fra bachelorgrad til en master med integrert PPU. Konkurransen om plassene blir knallhard.
En liten endring gjorde at snittet på masteroppgavene falt fra A til C To av tre studenter på instituttet ved Universitetet i Stavanger fikk A på masteroppgaven. Så ble veileder fjernet som sensor.
Valgdeltakelsen øker blant studentene Vårens studentvalg er gjennomført og nesten alle universitetene ser en økning i deltakelsen.
Flere får A, og færre stryker. Samtidig er det faglige nivået lavere enn før: — Reelt bekymret Undervisere opplever at det er svakere studenter nå enn tidligere. Samtidig er det færre studenter som stryker i dag sammenliknet med for ti år siden.
Akademika erstattes av Norli på Blindern. — Uryddig prosess Norli blir den nye bokhandelen på Universitetet i Oslos campus på Blindern, og Akademika må flytte ut. Akademika er misfornøyd med prosessen.
Stadig flere studenter rammes: Sisteårsstudenter fikk eksamen avlyst Streiken rammer stadig flere studenter. På grunn av forsinket eksamen blir de ikke uteksaminert til forventet tid.
Student tapte i tingretten. No vil han ta NHH til Høgsterett for andre gong Student står mot Noregs handelshøgskole (NHH) i strid om retten til å ta eksamen.
Svensk politi fjernet studentdemonstranter med makt Politi har fjernet Palestina-demonstranter ved ett universitet og én høgskole i Sverige.
Sykepleiestudenter må vente på autorisasjon på grunn av streiken Ved flere utdanningsinstitusjoner rammes eksamen for studenter som skulle vært ferdig utdannede sykepleiere til sommeren.
Slik kan Studentersamfundet i Trondheim se ut om arkitekturstudenten får det som han vil Flere arkitektstudenter på NTNU leverer dette året diplomoppgaver i klassisk arkitektur. De gir Arkitekturopprøret æren for at de bryter med den rådende arkitekturen.
Økning i kjønnssykdommer. Samtidig forsvinner slike fra gratishyllene Bekymringsfull økning av kjønnssykdommer. Men flere tester seg, og helsesykepleier mener å se en endring i kondombruk blant unge.
Teltleirer ved seks studiesteder: — Vi sitter her så lenge det er nødvendig Palestina-demonstrantene regner med økt oppslutning når eksamensperioden er over og er innstilt på å bli værende i teltene hele sommeren.
«Alle» intervjuer lærere til masteroppgaven. — Utbredt irritasjon — Det er en utbredt irritasjon i skolen og i barnehagesystemet at de ansatte blir utsatt for intervju etter intervju av lærerstudentene, sier professor Knut Steinar Engelsen.
Vil ha en av fire studenter på utveksling EU ønsker høyere studentmobilitet mellom medlemslandene sine.
Sønnen begynte. Mor ble så inspirert at hun nå tar samme master Da Simon Lødemel bestemte seg for å ta en master i verdibasert ledelse, ble mor Kjersti Goa Lødemel inspirert til å følge i hans fotspor året etter.
NHH tapte i Høgsterett — nekta student å gå opp til eksamen Studenten hevda Noregs handelshøgskoles (NHH) vedtak var ugyldige. No må saka vurderast på nytt.
Kjempet om å bli Norges mektigste student. Nå skal han representere 20 millioner studenter i EU Jens Bartnes er valgt inn i styret av European Union Students (ESU) for 2024 og 2025.
26 millioner til studentbedrifter Innovasjon Norge deler ut penger til bedrifter startes av master- og doktorgradsstudenter.
Akademisk boikott er akademisk frihet Det må være en del av den akademiske friheten å avslutte samarbeid med de aktørene universitetet ikke lenger vil samarbeide med, skriver lederen av Studentparlamentet ved UiO.
Gi studentene tilgang til tekstkontroll før innlevering I stedet for den fryktbasert trusselen om at «vi tar deg i plagiatkontrollen hvis ikke du passer deg», kan studentene få en konkret tilbakemelding på om oppgaven inneholder problematiske tekstlikheter.
Smarte eksamenstips fra tre proffe undervisere River du deg i håret og stresser før eksamen? Slapp av, tre dyktige undervisere gir deg mange tips.
Studentprotester over hele Europa. Flere hundre arrestert I hele Europa mobiliserer studenter mot krigen i Gaza og krever at universitetene deres bryter bånd med Israel.
Mistet bokhandelen — vil ha egen studentsamskipnad for Sogndal Styret i studentsamskipnaden Sammen har bestemt at Fjordbok, studentbokhandelen her i Sogndal, skal legges ned. Man kan spørre seg om hva styret i Sammen faktisk tror at kjernevirksomheten deres er, skriver kronikkforfatteren.
Advokater i fuskesaker blir beskyldt for å gi studenter dårlige råd og ta for mye betalt Antall fuskesaker skjøt i været under pandemien og statens utgifter til studentenes advokater har økt. Nå får advokatene kritikk for at dårlige råd er dyre.
From Columbia University to Blindern — Student Protests Against the War in Gaza Demands of Columbia University students are directly link to the ongoing war in Gaza. They have been labeled as antisemitic. But is this true or are they part of larger anti-war movements? And perhaps more importantly, for us in Norway, what can academics, students, and informed citizens do to successfully pressure politicians for an immediate ceasefire in Gaza?
Telter utenfor rektors kontor. — Vil ha handling, ikke dialog Studenter ved Universitetet i Bergen (UiB) er ikke fornøyde med at dialog med rektor i vinter endte med en konsert. Nå krever de akademisk boikott av Israel.
Professorer med mistillit mot universitetsrektor Professorer ved Columbia University har mistet tilliten til rektor Minouche Shafik.
Å investere i bibliotekene er å investere i studentene Et Universitetsbibliotek med gode leseplasser, grupperom og sosiale soner, er et symbol på universitetets omsorg for sine studenter. Ved å investere i bibliotekene, investerer vi i studentene våre.
Studentforening takker nei til forsøplende reklame fra bedrifter Studentene på industriell økonomi og teknologiledelse vil ikke lenger at bedriftene deler ut penner, drikkeflasker og reflekser i sin markedsføring overfor studentene.
Strid på universitetene: — USA trenger å overhale systemet for universitetsstyring Kanskje kunne voldelige konflikter ved amerikanske universiteter unngås om studentene fikk være med å bestemme, slik de er i Norge.
Etterlyser rektor-hjelp i studentvalgene Studentleder Oline Sæther oppfordrer landets rektorer til å bidra i studentvalgene slik at oppslutning og informasjonsflyt blir bedre.
Nyeste artikler
I denne gata fikk bare akademikere bo. Helle (90) har bodd her i snart 60 år
Snart kan ingen lære norske elever fremmedspråk
Nasjonal deleksamen i matematikk er viktigere enn noen gang
Eksamensvakter fikk sparken, krever erstatning fra Københavns universitet
Seks vil bli dekan ved Universitetet i Innlandet
Mest lest
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år