Debatt ● Svenn-erik Mamelund

Et møte som kunne ha vært en e-post?

Hos oss er møter erstattet med daglig og tett interaksjon, og kanskje en og annen e-post. Teams bruker vi ikke.

Det finnes ikke faste, adminstrative allmøter med de ansatte på senteret Svenn-Erik Mamelund leder. Men kanskje en og annen e-post.
Publisert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Om Tom Karp har rett må det være mange og lange møter i lederismens land, blant lederne, men også i såkalte allmøter hvor ledelsen i monologer informerer de ansatte fra diverse leder- og styremøter.

For det er jo lederne og administrasjonen som er de virkelige ansatte i lederismens land, ikke de fagansatte.

Jeg husker med gru møte-fetisjismen fra 1990-tallet. Da informerte man om møter man skulle på og deres agendaer på mandager, og på onsdager refererte man fra møtene man hadde vært på.

Det ble mange og tragisk kjedelige møter av slik møtekultur, og det tok tid fra kjerneoppgavene.

På senteret jeg leder, Senter for forskning på pandemier & samfunn (PANSOC) på OsloMet, bestemte vi i 2020 da vi startet opp, at vi ikke skulle ha faste, administrative allmøter med de ansatte.

Vi har holdt det vi lovte. Det er et gode for alle.

Hver gang vi møtes har vi diskutert fag, en ny artikkel, skrevet av oss eller av andre, eller vi har diskutert en søknad om forskningsmidler.

Dette er svært effektivt i små fagenheter og alle kan fult ut konsentrere seg om kjerneoppgavene forskning, veiledning, formidling og (gjeste)forelesninger.

Svenn-Erik Mamelund

Vi har også hatt årlige seminarer med overnatting, såkalte skriveseminarer («writing retreats»), hvor vi skriver, diskuterer pågående fagartikler, og hvor vi har prøvd å formulere visjoner for fremtiden og slikt.

Dette lar seg gjøre med flat struktur, hvor vi aldri er mer enn 5 til 15 ansatte og studenter, og hvor undertegnede forskningsleder er mye til stede, prater med og gir tilbakemeldinger til de ansatte hver dag, spiser lunsj sammen og har en del sosiale begivenheter sammen også.

Dette er svært effektivt i små fagenheter og alle kan fult ut konsentrere seg om kjerneoppgavene forskning, veiledning, formidling og (gjeste) forelesninger.

Powered by Labrador CMS