norsk studentforening

Trakk penger fra uvitende studenter. Nå er foreningen slettet

«Norsk Studentforening» eksisterer ikke lenger som forening.

På denne adressen var Norsk Studentforening registrert.
På denne adressen var Norsk Studentforening registrert.
Publisert Oppdatert

I høst avdekket Khrono hvordan organisasjonen Norsk studentforening hadde trukket flere studenter for penger via mobilregningen. Blant annet ble det avslørt at foreningen hadde levert falske bildebevis til Forbrukertilsynet.

De siste dagene har foreningen også fått oppmerksomhet hos både NRK og TV2 Hjelper deg.

Men nå er foreningen slettet.

Det fremgår av søk på organisasjonsnummeret i Brønnøysundsregistrene. Også organisasjonens nettside er tatt ned.

Ble sperret av betalingstjeneste

Foreningen fikk også oppmerksomhet hos studenten Miriam Faranso, som denne uken fortalte sin historie til TV2 Hjelper deg etter å ha bedt studenter om å dele sine opplevelser med Instagram-kontoen Økonomistudenten.

Mange studenter fra hele landet fortalte at de hadde blitt trukket ufrivillig for penger, slik de også fortalte Khrono i høst.

Ingen har ennå avdekket hvordan organisasjonen fikk satt og registrert de mange studentene fra ulike studentorganisasjoner på SMS-trekk.

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

BLI VARSLET OM SISTE NYTTLast ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg-

Pengene ble trukket gjennom betalingstjenesten Strex, som formidler SMS-betalinger i Norge og eies av de store teleselskapene.

— Vi har varslet selskapet om brudd på avtale og bedt om at forholdet utbedres innen oppsatt frist – tydelig beskrivelse av tjenesten, informasjon om vilkår/betaling samt kvittering i etterkant med spesifikk informasjon, skrev direktør Tove Mette Dramstad i en e-post til Khrono i midten av januar.

— Vi ønsker ikke å bli forbundet med brukersteder som ikke forholder seg til norsk lov, samt bryter avtale og bransjespesifikke retningslinjer satt av oss i samarbeid med blant annet Forbrukertilsynet, skrev hun.

Powered by Labrador CMS