Donald Trump:— Vi har et utdanningssystem som lærer barna våre å hate landet vårt 22. januar 2025 - 12:16
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Bare 6000 av 24.000 møter opp på campus daglig. — Skulle gjerne sett flere Prorektor Silje Fekjær ved OsloMet jobber hardt for at det skal komme flere enn 5000—6000 studenter og ansatte på campus per dag.
Rekordmange norske Erasmus-studenter og elever. Sigrid og Stella dro til Brussel Norske studenter, elever og ansatte drar på utenlandsopphold med Erasmus+ som aldri før. På seks år er antallet som drar ut doblet. Disse to Erasmus-studentene får godkjent praksisopphold i Brussel som en del av studiene.
Finsk rektor: — Sjikane av forskere er et angrep på ytringsfriheten, den akademiske friheten og tankefriheten vår Geopolitikken har inntatt forelesningssalene, mener Sari Lindblom, rektor ved Helsingfors universitet.
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender Sverige har økt antall stipender for å øke innflytelse i EU. Norge har kuttet sine stipender.
Hun leder prestisjetunge College of Europa: — Det er ikke bakgrunnen som teller, men hvor du vil Federica Mogherini (51) er en pioner. Hun var yngste utenriksminister i Italia, yngst blant kommissærene i EU og nå første kvinnelige rektor ved College of Europe.
Femdobling av tvilsmeldinger om studenter som kan være uskikket Stadig flere melder fra om studenter som de tviler på er skikket til yrket de utdannes til. På ti år er antallet tvilsmeldinger femdoblet.
Internasjonale studenter reiser som oftest hjem Over halvparten av studentene fra land utenfor EU og EØS forlater Norge i årene etter fullført utdanning. Blant dem som blir boende i Norge, er jobb en viktig årsak.
Kvinnen er fruktbarhet og omsorg, sa paven. Reaksjonene er sterke Rektoren og universitetsansatte ved UCLouvain i Belgia fordømmer pavens beskrivelse av kvinnens plass i samfunnet.
Hemmeligholdt rapport: Universitet får sterk kritikk etter at student døde Stupfull gikk medisinstudenten Simon(19) fra innvielsesfesten og ble påkjørt av en lastebil og drept. Tre studenter er tiltalt. Det franske universitetet blir sterkt kritisert i en rapport myndighetene ønsket å skjule.
Nei, lærere ved norske universiteter underviser ikke mindre Den særnorske (og absurde) praksisen for telling av årsverk i sektoren gjør en direkte sammenlikning av norske tall for undervisere per student med andre OECD-land uhensiktsmessig.
Fremdeles lang kø på studentboliger. Forbereder sovesal i flere byer Både i Oslo og Bergen kan studenter få et ublidt møte med studiestart i form av lange køer på bolig. Studentsamskipnadene hjelper det de kan, med midlertidige soveplasser.
Høysesong for opptak. Disse studentene bruker sommeren på søkerne Når søkerne får svar fra Samordna opptak denne uka, sitter noen igjen med spørsmål eller klager. Da trår opptakskontor til over hele landet de neste ukene.
Norge har flest lærere per student i høyere utdanning Tall fra OECD viser at norske studenter har flere undervisere enn i nesten alle andre vestlige land. Men det er store forskjeller mellom institusjonene.
Her uteksamineres 105-åringen 83 år etter at hun startet på graden, fullførte Virginia Hislop masterstudiene ved Stanford Graduate School of Education (GSE).
Studentledere er bekymret, men støtter streiken. — De baner vei for oss Ved Høgskolen i Østfold er 187 medlemmer av Unio tatt ut i streik. Studentlederne ved høgskolen får mange henvendelser fra bekymrede studenter, men støtter de streikende.
Overvaking av kinesiske studentar: NTNU har hatt «situasjonar» — Dei skal vite at dei skal kunne ta kontakt om dei opplever noko ubehageleg, seier viserektor.
Rapport: Kina overvakar og trakasserer studentar på universitet i Europa Kinesiske studentar i Europa og Nord-Amerika rapporterer om trakassering, sensur og truslar i regi av styresmaktene i heimlandet.
Ber norske studentar «ta til gatene» for boikott av Israel — Vi vil oppfordre studentar og tilsette til å støtte opp om demonstrasjonar og teltleirar i Noreg, seier leiar i SAIH, Selma Bratberg.
Studentar og professorar arresterte over heile USA. Nærmar seg 900 Demonstrasjonane mot Israel spreier seg raskt til stadig fleire universitet.
Dei som hermar etter mor og far har størst sjanse for å gjennomføre studiet Unge med lege- og juristforeldre følgjer oftast i fotspora til foreldra i val av utdanning, viser ein ny rapport om ulikskap i høgare utdanning.
Disse kjemper om å få representere 270.000 norske studenter 15 personer kjemper om å bli «Norges mektigste studenter». Men valgkomiteen har ikke klart å finne noen kandidater fra Nord-Norge og Trøndelag.
Rekord: Over 8000 dro på utveksling Aldri før har så mange norske studenter dratt på utveksling. ANSA-president Anna Handal Hellesnes er positiv, men minner om at Norge er langt unna å nå sitt eget mål.
Studentleder: — Fristene må være absolutte Bør studenter få lov til å levere en oppgave for sent? Leder av Norsk studentorganisasjon, Oline Sæther, ville blitt frustrert hvis medstudenter fikk utvidet frist fordi de ikke fikk med seg når de skulle levere.
UiS har behandlet klagen: Studentene får ikke godkjent for sent levert oppgave — Et slag i trynet, sier student Hanne Eide Lohne.
Leverte oppgave for sent og ble avvist. — Urimelig, mener studentombud Hanne Eide Lohne og Anna Louise Sunde bommet på innleveringsfristen og leverte oppgaven 22 timer for sent. Universitetet i Stavanger (UiS) godtar ikke innleveringen, men studentombudet mener fakultetet er for rigid.
Nå er det han som har siste ord: — Er nødt til å gjøre dette på min egen måte Den nye statsråden forsvarer den nye maksstraffen for fusk, avslører en overraskende kobling mellom ham og Ola Borten Moe og hyller ungdomsskolelæreren som tente den politiske gnisten.
Akademisk frihet i «klageaktivismens» tid Her står jeg i kryssilden mellom ledelsen og klagekoret. Som en siste forsvarslinje ved kunnskapens borg, lurer jeg på om vi i vår iver etter å tilfredsstille studentenes ønsker og ledelsens ambisjoner har glemt selve essensen av akademisk frihet.
Studentene vet ikke hvem dette er — Jeg har ikke peiling, sier lektorstudent Idar Bang når han får se et bilde av statsråd Sandra Borch (Sp). Åtte av ti studenter kan ikke navnet på forsknings- og høyere utdanningsministeren.
Er studenter mindre resiliente enn før? «Helicopter parenting»: Mens barn på 70-tallet ble sendt utendørs med beskjed om å finne noen å leke med, er det moderne barnets tid og aktiviteter i langt større grad administrert og kontrollert av foreldre. Hvordan påvirker dette dagens studenter?
— Et mørkt kapittel for studentenes rettssikkerhet Jusseksperter mener dommen i saken om selvplagiat bør føre til at alle slike saker gjennomgås på nytt.
Studentorganisasjon anmeldt for grovt underslag Staten krever tilbakebetalt 3,2 millioner kroner av studentorganisasjonen, men får ikke tak i den tidligere ledelsen. Nå er organisasjonen politianmeldt.
Erna er stjerna hos studentene Med knapp margin er Erna Solberg studentenes statsminister-favoritt. Høyre er landets største studentparti, viser ny måling.
Det finst 4533 professorar i Noreg, men berre ein i harpe. Det finst 4533 professorar i Noreg, men berre ein i harpe.
Studie: Større fare for depresjon blant studenter enn ikke-studenter Studie sammenligner psykisk helse hos studenter og jevnaldrende i England.
Få studentar med dårleg råd går på prestisjeuniversitet Dei fattigaste studentane i Storbritannia er like underrepresenterte på toppuniversiteta som for 25 år sidan, sjølv om dei har gode nok karakterar.
Flere hundre jusstudenter i opprop om Fosen-dommen — Vi står overfor et pågående brudd på menneskerettighetene, skriver 14 jusstudentforeninger. Oppropet har samlet over 800 underskrifter.
Å forby ChatGPT er som å kjøre baklengs inn i fremtiden Å forsøke å hindre studenter i å bruke ChatGPT kan sammenlignes med Don Quijotes kamp mot vindmøllene. Denne kampen er umulig å vinne. Her er tre tiltak som kan føre til kritisk og god bruk av den nye teknologien.
Fattig student? Sjekk om du har penger til gode hos studentsamskipnaden Samskipnadene skylder fortsatt tusenvis av studenter til sammen 35 millioner kroner etter depositum-tabben.
Vi trenger mer enn elitestudenter Selv om noen studier har høye opptakskrav, er norske utdanningsinstitusjoner for flere enn elitestudentene. Nå som opptakstallene er klare, er det verdt å minne om verdien i å bidra til å løfte studenter som ikke klarer alt på første forsøk, skriver prorektor ved OsloMet.
Regjeringa garanterer ikkje for samarbeidsprogram med land utanfor EU — Naturleg å sjå på verkemidla på heile internasjonaliseringsfeltet, seier statssekretær etter at utlysing av 175 millionar kroner er lagt på is.
Får ikkje vitnemål etter fire års studiar. Sensurstreik rammar 145 britiske universitet Tusenvis av studentar må sjå langt etter karakterar, gradar og vitnemål denne sommaren. Norske Philip Vogsted er ein av dei.
Lokker studenter med 7000 kroner hvis de flytter til kommunen Drammen gir 7000 kroner til studenter som melder flytting til kommunen. Forutsetningen er at de har gjennomført minst ett studieår som fulltidsstudent.
Universiteta får kritikk for handtering av sjølvmord Den britiske ministeren for høgare utdanning truar med å inndra universitetsstatusen dersom studentane si psykiske helse ikkje blir prioritert.
Kaller selvplagiat-praksis urimelig og meningsløs — Reglene om selvplagiat holder på å utvikle seg til et IT-basert regelregime av kafkaske dimensjoner, sier professor emeritus i juss Jan Fridthjof Bernt.
Næringslivsleder: — Ett av problemene er at du ofte «overansetter» Administrerende direktør i Herøya industripark, Sverre Gotaas, mener man må komme seg vekk fra tanken at det bare er bachelor- og mastergrader som forteller hva en arbeidssøker kan gjøre.
Hvorfor kaster du penger ut av vinduet, Ola? «Vi går tom for folk før vi går tom for penger» er et budskap statsråden gjentar ofte. At ministeren da ikke prioriterer å øke studiestøtta slik at studenter kommer mest mulig smertefritt gjennom studiene er det jeg vil kalle dårlig pengebruk, mener Oline Sæther, som leder studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.
Ber studentane bli «mer prisbevisst». — Frustrerande å bli møtt med ikkje-argument Det er «viktig å være klar over» at «ikke bare studenter, merker effektene av høy prisvekst og svak kronekurs», meiner Ola Borten Moe.
Over 44.000 studenter uten et eneste studiepoeng Studentene har blitt flittigere og flere tar eksamen når de skal. Men fortsatt er andelen som ikke oppnår et eneste studiepoeng like høy som for ti år siden.
7000 færre studenter etter pandemien De aller fleste universiteter og høgskoler opplevde nedgang i studenttallet i 2022. Normalisering etter pandemien, ifølge SSB.
Studentar får gåvekort for å bli bergensarar Bergen kommune spanderer to millionar i gåvekort til studentane i byen. Kravet er at dei må bli bergensarar.
Statsministerens løfte til Olena og Volodomyr Universitet og skular blir bomba til grus, Ukrainas framtid står på spel. — Det viktigaste er å ikkje stille seg likegyldig, seier ukrainske studentar i Bergen.
Opptaksutvalgets faktagrunnlag er mangelfullt Et feilaktig bilde som tegnes av privatister er at de generelt sett bruker årevis på å ta de samme fagene igjen og igjen for å spikke på vitnemålet, skriver Marit Aamold Trysnes.
Nokut-sjefen ut mot samskipnadene: — Burde ikke skyve ansvaret over på studentene Samskipnadene skyldte studentene 63 millioner kroner i forsinkelsesrenter, men så langt har bare et lite mindretall fått utbetalt pengene. — Samskipnadene bør ta et større ansvar, mener administrerende direktør Kristin Vinje i Nokut.
Her står studenter i matkø. Studentunion advarer om økende fattigdom Europeiske studenter går en tøff vinter i møte. Den europeiske studentunionen advarer mot å glemme studentene i en tid med skyhøy inflasjon og høye energipriser.
Arbeidslivsrelevans i utdanninger og det vi kan lære av David Bowie Hvordan kan vi arbeide for å unngå en situasjon der de ferdigutdannede kandidatene sitter igjen med kunnskap og ferdigheter som er avkoblet arbeidslivets nåværende og fremtidige kompetansebehov? spør Runa Kalleson og Yngve Røe.
Samskipnadene frykter høyere husleie og flere inkassosaker Samskipnader regner med å tape penger på at de har fjernet depositumsordningen. Flere vurderer å kreve husleie på forhånd isteden.
16 grader på lesesalen. Må ha på seg ullundertøy og skjerf Gradestokken på lesesalen ved Universitetet i Oslo viste 16 grader mandag morgen. Studenter ikledd ullundertøy, skjerf og luer er frustrerte. Universiteter og høgskoler i hele Sør-Norge har skrudd ned innetemperaturen.
Får eksamen annullert etter teknisk feil på NTNU Dei var nesten klare for innlevering. No må 100 studentar ta eksamen på nytt.
Studentane i Kharkiv er hardt ramma av krigen. No får dei undervisning frå Bergen — Veldig meiningsfullt å kunne bidra, seier Per Christian Magnus.
7 av 10 mener studentene bør få mer fra Lånekassen Et stort flertall av de spurte i en undersøkelse mener studiestøtten bør økes.
NSO: — Fengslede studenter, akademikere og sivile i Iran må settes fri umiddelbart Norsk studentorganisasjon (NSO) krever at norske myndigheter må fordømme volden i Iran, både bilateralt og multilateralt.
I et stramt statsbudsjett må vi prioritere de som har det tøffest Det er som om vi godtar mangel på politisk vilje i møte med studenter. Det er kortsiktig å ikke prioritere studentene, selv i krisetid, skriver Emilie Hatlenes Endal.
— Eg blei sjokkert. Vi er nesten fleire lærarar enn studentar her Studentane sviktar lærarutdanningane. Men for dei som er igjen, er det i alle fall ikkje mangel på undervisningskrefter.
Voldsom vekst i unge med høyere utdanning — både i Norge og resten av verden Andelen med høyere utdanning i aldersgruppen 24-34 år har økt fra 35 prosent i 2000 til 55 prosent i 2021 i Norge. Høyere utdanning gir høyere lønn, men i mindre grad i Norge enn andre land.
Danmark: Vil halvere mastergraden for halvparten av studentene Halvparten av studentene skal heretter ta en yrkesrettet masterutdanning, om den danske regjeringen får det som den vil.
Slutter med depositum etter påstand om lovbrudd Én samskipnad vil tilbakebetale 6000 kroner til alle leietakerne. Flere andre vurderer også å slutte med depositum etter at ekspert hevdet at dagens praksis er ulovlig.
To av tre jusstudenter ønsker flere vurderingsformer enn skoleeksamen Juridisk studentutvalg ønsker mer debatt rundt eksamensformene, og vil arrangere debatter utover høsten med fagansvarlige og studenter.
Jurist hevder åtte samskipnader bryter loven Åtte av landets 14 studentsamskipnader bryter loven når de trekker studenter i depositum for dårlig vask og skader på hyblene, hevder jurist.
Her vil flest studenter ha en miks mellom fysisk og digital undervisning Flere britiske studenter enn før ønsker å holde på noe digital undervisning.
Direktøren ble sparket på grunn av uakseptabel kommunikasjon Etter 25 år som direktør for Studentsamskipnaden i Ås fikk Einride Berg sparken. Forholdet til studentene ga «negative ringvirkninger», mener styret.
Tre av ti studenter sliter. Unge heltidsstudenter har det verst Studentene oppgir at de har betydelig dårligere helse enn i 2010. Unge heltidsstudenter sliter mest.
Se bildene fra studiestart — landet rundt Immatrikuleringen er i gang ved alle landets læresteder. Se studiestart-bildene fra hele landet her.
Det er krevende å definere utdanningskvalitet Nokut er ikke en allvitende instans med eneretten på å definere utdanningskvalitet.
Fryktar det blir for dyrt å vere student: — Høgare prisar rammar oss hardt Renter, mat, transport, straum – alt blir dyrare. — Studiefinansieringa må aukast ein gong for alle, seier studentleiar.
Lite informativt om effektar av regional høgre utdanning Studiar av effektane av regionale utdanningstilbod må gjelde større regionar enn dei Torberg Falch opererer med, meiner Kåre Heggen.
Kutt med slagside mot humaniora og samfunnsvitskap Det er vanskeleg å skjønne korleis regjeringa tenkjer forskingsfinansiering bør fungere, skriv Åsne Høgetveit.
To sensorer som famler i blinde gir ikke økt rettssikkerhet Det er nedslående at departementet ikke ofrer ett eneste ord på det helt kostnadsfrie og langt mer effektive alternativet til en tosensorordning: gjeninnføring av helt ordinær klagerett på sensurvedtak.
Kåre Willochs minnestipend deles ut til studenter for første gang For aller første gang skal minnestipendet deles ut. Nå nærmer det seg fristen for å søke.
Vil styrke norsk språkkrav for bioingeniører Manglende norskkunnskaper hos bioingeniørstudenter fører til utfordringer for både studentene selv, for utdanningsinstitusjonene, for praksisfeltet og for arbeidslivet generelt.
Jeg ønsker undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfoldet i sykepleien Akademia har i en årrekke hatt et stort fokus på normkritikk, skeiv teori og postkolonialisme. Sykepleie henger milevis etter, skriver sykepleierstudent Daniel T. Stabu.
Får over en million til aktivitetstilbud til studenter Norges studentidrettsforbund ønsker prosjektet aktivCampus på alle studiesteder i landet. Nå har de fått penger til videre satsning.
Gråter også mannlige stipendiater? La meg få komme med to innspill, som kanskje kan bringe forskningsministeren og helseministeren sammen i et felles tiltak mot gråtende stipendiater.
Sykt mye stryk: — Dette handler overhodet ikke om studentenes ferdigheter Forunderlig og skandaløst at sykepleierstudentene ikke får hjelp, mener Cathrine Krøger.
Digital undervisningsteknologi alene fremmer ikke læring Krittavlen er ennå i bruk, og riktig brukt kan den skape læring nye digitale teknologier ikke er i stand å bidra til, påpeker innleggforfatterne.
Hvorfor slutter så mange dyktige studenter? Mange setter likhetstegn mellom frafall og drop out. Slik plasserer man ansvaret for frafall nærmest ensidig på studenten, skriver Harald Åge Sæthre.
«Alla dessa dager som kom och gick, inte visste jag att det var hele studielivet…» Det er tid for panisk lesning til eksamen, innspurt på bacheloroppgaver, og masteroppgaver får den siste finpussen før de leveres med skjelvende hender. Vårens vakreste eventyr kan det umulig kalles.
Her vil studentene helst jobbe 10.947 studenter er blitt spurt om hvor de helst vil jobbe etter studiene. Equinor, Google og DNB er blant de mest populære arbeidsplassene.
Er elevane godt nok førebudd til å studere? Ein fjerdedel av alle studentane fell frå studiane. Det er på tide å ta debatten om krava vi må sette til elevane som vil studere vidare på våre universitet og høgskular.
Høgare utdanning under angrep: Stenger ned åtte universitet i Nicaragua Studentar og akademikarar er blitt fengsla og tvinga i eksil. No stenger president Daniel Ortegas regjering ned åtte private universitet i Nicaragua.
Kan universitetene ta et større ansvar for norskopplæring av flyktninger? Dersom det skal skje, vil det kreve både praktiske og politiske grep, og endringen har potensielle baksider for kommunene, skriver forskere.
Studentbevegelsen må alltid stå opp for fred og frihet Ansa står i solidaritet med våre ukrainske og russiske medstudenter og medborgere som nå på brutalt vis fratas retten til medvirkning i samfunnet.
Gules farvel til akademia:— Det er mange som går på universitet som ikke har noe der å gjøre Lars Gule tar bladet fra munnen, etter å ha sagt opp jobben ved OsloMet.
Utnytt påsken godt og søk høyere utdanning! Søknadsfristen for opptak til høyere utdanning går ut 20. april.
Ber om økt studiestøtte etter prisvekst Studiestøtten har økt for lite sammenlignet med prisutviklingen, mener Norsk studentorganisasjon. De ber om hastestøtte fra regjeringen.
Krigen i Ukraina setter inkluderingskapasiteten på prøve «Norsk høyere utdanning har lite å skryte av når det gjelder systematisert inkludering av studenter med flyktningbakgrunn sammenliknet med andre europeiske utdanningssystemer».
Høstens førsteårsstudenter trenger særskilte tiltak «Høstens førsteårsstudenter har et uvanlig utgangspunkt for høyere utdanning. Det må universitets- og høyskolesektoren ta høyde for når vi møter studentene til høsten», skriver to prodekaner ved Høyskolen Kristiania.
Fire svake punkt i lærarutdanninga «Vi må kunne tenkje nytt når det gjeld den femårige lærarutdanninga», skriv professor Kåre Fuglseth.
Å motvirke selvsensur handler om å skape gode studiemiljøer «I de aller fleste situasjoner bør det ikke være slik at studenter er redd for å dele meningene sine av frykt for negative konsekvenser», skriver stipendiat Emil Sætra.
«Det er ikke tvil om at vi studenter er den klart viktigste aktøren i høyere utdanning» Norsk studentorganisasjon håper Finansieringsutvalget husker på viktigheten av samarbeid i sin rapport, som presenteres 17. Mars.
Our responsibilities towards students from countries in war Norway must provide shelter to all students fleeing from Ukraine, independently of their nationality.
De kom til Ukraina som attenåringer for å studere medisin. Nå ligger papirene deres i en bombet by I tre dager flyktet studentene fra krigen i Ukraina. De våkner fortsatt i redsel, forteller en av dem.
Forberedelse til framtidig arbeid spiller liten rolle for studentenes tilfredshet Arbeidslivsrelevans i utdanningene har nylig blitt satt høyt på den politiske agendaen. Hva som menes med arbeidslivsrelevans er imidlertid uklart.
Interessant, men naiv debatt om digitalisering i høyere utdanning «Debatten om digitalisering har et manglende blikk på adferdsendringer i samfunnet for øvrig», skriver innleggsforfatterne.
Avviser påstand om at Ukraina bruker studenter som menneskelige skjold Indias regjering avviser at Ukraina bruker indiske studenter som menneskelige skjold i byen Kharkiv, og takker i stedet Ukraina for hjelp med evakueringen.
Gratis bind og tamponger nå! «Det er urettferdig at det koster mer fordi vi tilfeldigvis ble født med en livmor», skriver Victoria Ovedie Chruickshank Langø.
«Stor usikkerhet» om studentane vil til Nesna Nord universitet fryktar mangel på søkarar kan stikke kjeppar i hjula for lærarutdanning på Nesna.
Nå kommer studentenes strømstipend Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.
Får medhold i klagesak etter at over halvparten strøk Klagestorm førte til medhold etter at 109 av 194 studenter strøk på en eksamen i matematikk ved en ingeniørutdanning ved OsloMet.
Flytt campus Kjeller til Lillestrøm Tre grep for å redusere de negative virkningene av å legge OsloMets campus Romerike til Lillestrøm.
Eg ynskjer meg betre digitalisering i 2022 — For oss som har ivra for auka bruk av informasjonsteknologi og digitale verktøy kjennest det ofte ut som at utviklinga i sektoren vår går utfatteleg treigt. Men innimellom byksar det framover.
Pandemiens kostbare kunnskapseksperiment — Det er på tide med en debatt om hva kunnskapsbanken til barn og unge er verdt, skriver førsteamanuensis ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen, Dagmar Fosså Bunæs.
Studenter, pizza og millioner Ola Borten Moes erklæring om at «krisa var over» i starten av desember står i sterk kontrast til en ytterligere nedstengning, og regjeringen burde heller bevilge mer penger til studentene.
Det handler om forandringen Når 80 prosent av søkerne på faste stillinger ved norske universiteter er utenlandske, er det klart at en må sette noen intelligente grenser av gode, samfunnsmessige grunner, mener Jostein Gripsrud.
Universiteta «går opp i saumane»: Forlangar færre internasjonale studentar Dei internasjonale studentane er for mange, meiner nederlandske universitetsleiarar, som vil ha tiltak for å regulere pågangen.
Kor positivt er det med rekordlåg strykprosent? Eg kan ikkje la vere å lure på kva som er grunnen til at så mange stod på eksamen når ein les om mangel på motivasjon, einsame studentar og psykiske problem.
— Mange studenter har vært tett på hendelsen Drapene på Kongsberg skjedde midt i bydelen der USN sitt campus ligger og der studentene bor. — Det er helt forferdelig, og noe mange kjenner på i dag, sier studentleder.
Samlar sæd frå studentar til digital teknologi Denne gongen var det gjort i ei handvending. Men ofte går rekruttering av frivillige til befolkningsstudiar tregt.
26.000 studenter svarte på undersøkelsen, men forskerne sliter med å trekke en konklusjon — Denne studien er det beste vi kan gjøre innenfor gjeldende lovverk, sier professor ved OsloMet, Atle Fretheim.
Jenteprosjektet Ada feiret rekordopptak ved NTNU Aldri før har det vært flere kvinnelige søkere til sivilingeniørstudiene ved NTNU. Over 40 prosent har fått tilbud om studieplass i høst.
Støre lover 3.000 studentboliger og utvidet støtte til gravide studenter Ap lover stor satsing på unge hvis partiet kommer til makten etter valget. Jonas Gahr Støre la tirsdag fram en pakke som spenner fra tannhelse til jobbgaranti.
Miljøpartiet: Å forbedre studentenes økonomi og bosituasjon vil ha positiv effekt for psykiske helse MDG vil kjempe for en studenthverdag hvor studenten er i førersetet, utdanningsstedene er universelt utformet, og studiestøtten er høy nok til at man ikke er avhengig av støtte hjemmefra eller deltidsjobb.
Kan alle studenter mellom 18 og 30 år forventes å være fullvaksinert før avstandsanbefalingen bortfaller? Det er vanskelig å lese dette som annet enn en instruks om å unnta studenter fra avstandskrav, skriver Halvor Austenå om et brev fra departementet.
Studenter starter opp et samtaletilbud for studenter Prosjektet skal være et tilbud der studenter lager arenaer der andre studenter kan møtes over samtaler, diskusjoner og aktiviteter
Toalettbesøk betaler for studentenes kaffe på sørkoreansk universitet Studenter på universitetet i byen Ulsan i Sør-Korea får en noe uvanlig premie for sine dobesøk.
Lokale smitteutbrudd stenger ned flere campuser Et stort smitteutbrudd blant studenter i Bø tvinger Universitetet i Sørøst-Norge til å stenge sitt campus i kommunen.
Asheim: — Vi har skapt 20.000 nye studieplasser Under spørretimen på Stortinget denne uka, ble Henrik Asheim konfrontert med både manglende studieplasser og ikke store nok tiltak for å løfte psykisk helse blant studenter.
Kombinerer jobb og studier i 48-timers arbeidsuker Åtte av ti europeiske studenter jobber ved siden av studiene. I Norge er andelen som sier de må jobbe for å kunne studere blant de høyeste i Europa.
Canada gir permanent opphold til titusener av studenter Canada gir permanent opphold til mer enn 90.000 utenlandske studenter og arbeidstakere som har hjulpet til under koronapandemien.
Åpner opp mer for studentene Regjeringen åpner for at studenter i områder uten høy smitte får mulighet til fysisk undervisning minst en gang i uken. I hovedstaden blir det ingen endringer.
Kan bli utfordrande å få vaksinert studentane Når vaksinane blir klare, er studentane truleg spreidde over heile landet. — Det skjer kanskje i slutten av juni, seier utdanningsminister Henrik Asheim.
Useriøse utleiere bidrar til å ødelegge studietiden for studenter At Merkantilbygg fakturerer studenter som sier opp leien før den avtalte leiekontrakten går ut for tusenvis av kroner, er et misbruk av unge leietakere, skriver leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Idun Kløvstad.
Trakk penger fra uvitende studenter. Nå er foreningen slettet «Norsk Studentforening» eksisterer ikke lenger som forening.
Studentene tilbake på campus. Men flere lesesalplasser står tomme Universitetet i Oslo har over 1500 ledige lesesalsplasser, mens Høyskolen Kristiania rapporter om laber interesse for sine lesesalsplasser.
Nyeste artikler
Demokratisk fallitt i naturpolitikken?
Berit Heir Bunkan (1929 - 2025)
Donald Trump:— Vi har et utdanningssystem som lærer barna våre å hate landet vårt
Ny rapport: Høy tillit til forskere
Erna sier at taket er nådd for studenter. Send dem til utlandet, sier vi.
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år