Rektorene ba om utsettelse, men Borten Moe sier nei. Slik er forslaget om skolepenger 24. mars 2023 - 18:11
Blir peikt ut som antisemitt av kollega. — Bryt med folkeskikk og kollegialitet 22. mars 2023 - 21:56
Nokut-sjefen ut mot samskipnadene: — Burde ikke skyve ansvaret over på studentene Samskipnadene skyldte studentene 63 millioner kroner i forsinkelsesrenter, men så langt har bare et lite mindretall fått utbetalt pengene. — Samskipnadene bør ta et større ansvar, mener administrerende direktør Kristin Vinje i Nokut.
Her står studenter i matkø. Studentunion advarer om økende fattigdom Europeiske studenter går en tøff vinter i møte. Den europeiske studentunionen advarer mot å glemme studentene i en tid med skyhøy inflasjon og høye energipriser.
Arbeidslivsrelevans i utdanninger og det vi kan lære av David Bowie Hvordan kan vi arbeide for å unngå en situasjon der de ferdigutdannede kandidatene sitter igjen med kunnskap og ferdigheter som er avkoblet arbeidslivets nåværende og fremtidige kompetansebehov? spør Runa Kalleson og Yngve Røe.
Samskipnadene frykter høyere husleie og flere inkassosaker Samskipnader regner med å tape penger på at de har fjernet depositumsordningen. Flere vurderer å kreve husleie på forhånd isteden.
16 grader på lesesalen. Må ha på seg ullundertøy og skjerf Gradestokken på lesesalen ved Universitetet i Oslo viste 16 grader mandag morgen. Studenter ikledd ullundertøy, skjerf og luer er frustrerte. Universiteter og høgskoler i hele Sør-Norge har skrudd ned innetemperaturen.
Får eksamen annullert etter teknisk feil på NTNU Dei var nesten klare for innlevering. No må 100 studentar ta eksamen på nytt.
Studentane i Kharkiv er hardt ramma av krigen. No får dei undervisning frå Bergen — Veldig meiningsfullt å kunne bidra, seier Per Christian Magnus.
7 av 10 mener studentene bør få mer fra Lånekassen Et stort flertall av de spurte i en undersøkelse mener studiestøtten bør økes.
NSO: — Fengslede studenter, akademikere og sivile i Iran må settes fri umiddelbart Norsk studentorganisasjon (NSO) krever at norske myndigheter må fordømme volden i Iran, både bilateralt og multilateralt.
I et stramt statsbudsjett må vi prioritere de som har det tøffest Det er som om vi godtar mangel på politisk vilje i møte med studenter. Det er kortsiktig å ikke prioritere studentene, selv i krisetid, skriver Emilie Hatlenes Endal.
— Eg blei sjokkert. Vi er nesten fleire lærarar enn studentar her Studentane sviktar lærarutdanningane. Men for dei som er igjen, er det i alle fall ikkje mangel på undervisningskrefter.
Voldsom vekst i unge med høyere utdanning — både i Norge og resten av verden Andelen med høyere utdanning i aldersgruppen 24-34 år har økt fra 35 prosent i 2000 til 55 prosent i 2021 i Norge. Høyere utdanning gir høyere lønn, men i mindre grad i Norge enn andre land.
Danmark: Vil halvere mastergraden for halvparten av studentene Halvparten av studentene skal heretter ta en yrkesrettet masterutdanning, om den danske regjeringen får det som den vil.
Slutter med depositum etter påstand om lovbrudd Én samskipnad vil tilbakebetale 6000 kroner til alle leietakerne. Flere andre vurderer også å slutte med depositum etter at ekspert hevdet at dagens praksis er ulovlig.
To av tre jusstudenter ønsker flere vurderingsformer enn skoleeksamen Juridisk studentutvalg ønsker mer debatt rundt eksamensformene, og vil arrangere debatter utover høsten med fagansvarlige og studenter.
Jurist hevder åtte samskipnader bryter loven Åtte av landets 14 studentsamskipnader bryter loven når de trekker studenter i depositum for dårlig vask og skader på hyblene, hevder jurist.
Her vil flest studenter ha en miks mellom fysisk og digital undervisning Flere britiske studenter enn før ønsker å holde på noe digital undervisning.
Direktøren ble sparket på grunn av uakseptabel kommunikasjon Etter 25 år som direktør for Studentsamskipnaden i Ås fikk Einride Berg sparken. Forholdet til studentene ga «negative ringvirkninger», mener styret.
Tre av ti studenter sliter. Unge heltidsstudenter har det verst Studentene oppgir at de har betydelig dårligere helse enn i 2010. Unge heltidsstudenter sliter mest.
Se bildene fra studiestart — landet rundt Immatrikuleringen er i gang ved alle landets læresteder. Se studiestart-bildene fra hele landet her.
Det er krevende å definere utdanningskvalitet Nokut er ikke en allvitende instans med eneretten på å definere utdanningskvalitet.
Fryktar det blir for dyrt å vere student: — Høgare prisar rammar oss hardt Renter, mat, transport, straum – alt blir dyrare. — Studiefinansieringa må aukast ein gong for alle, seier studentleiar.
Lite informativt om effektar av regional høgre utdanning Studiar av effektane av regionale utdanningstilbod må gjelde større regionar enn dei Torberg Falch opererer med, meiner Kåre Heggen.
Kutt med slagside mot humaniora og samfunnsvitskap Det er vanskeleg å skjønne korleis regjeringa tenkjer forskingsfinansiering bør fungere, skriv Åsne Høgetveit.
To sensorer som famler i blinde gir ikke økt rettssikkerhet Det er nedslående at departementet ikke ofrer ett eneste ord på det helt kostnadsfrie og langt mer effektive alternativet til en tosensorordning: gjeninnføring av helt ordinær klagerett på sensurvedtak.
Kåre Willochs minnestipend deles ut til studenter for første gang For aller første gang skal minnestipendet deles ut. Nå nærmer det seg fristen for å søke.
Vil styrke norsk språkkrav for bioingeniører Manglende norskkunnskaper hos bioingeniørstudenter fører til utfordringer for både studentene selv, for utdanningsinstitusjonene, for praksisfeltet og for arbeidslivet generelt.
Jeg ønsker undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfoldet i sykepleien Akademia har i en årrekke hatt et stort fokus på normkritikk, skeiv teori og postkolonialisme. Sykepleie henger milevis etter, skriver sykepleierstudent Daniel T. Stabu.
Får over en million til aktivitetstilbud til studenter Norges studentidrettsforbund ønsker prosjektet aktivCampus på alle studiesteder i landet. Nå har de fått penger til videre satsning.
Gråter også mannlige stipendiater? La meg få komme med to innspill, som kanskje kan bringe forskningsministeren og helseministeren sammen i et felles tiltak mot gråtende stipendiater.
Sykt mye stryk: — Dette handler overhodet ikke om studentenes ferdigheter Forunderlig og skandaløst at sykepleierstudentene ikke får hjelp, mener Cathrine Krøger.
Digital undervisningsteknologi alene fremmer ikke læring Krittavlen er ennå i bruk, og riktig brukt kan den skape læring nye digitale teknologier ikke er i stand å bidra til, påpeker innleggforfatterne.
Hvorfor slutter så mange dyktige studenter? Mange setter likhetstegn mellom frafall og drop out. Slik plasserer man ansvaret for frafall nærmest ensidig på studenten, skriver Harald Åge Sæthre.
«Alla dessa dager som kom och gick, inte visste jag att det var hele studielivet…» Det er tid for panisk lesning til eksamen, innspurt på bacheloroppgaver, og masteroppgaver får den siste finpussen før de leveres med skjelvende hender. Vårens vakreste eventyr kan det umulig kalles.
Her vil studentene helst jobbe 10.947 studenter er blitt spurt om hvor de helst vil jobbe etter studiene. Equinor, Google og DNB er blant de mest populære arbeidsplassene.
Er elevane godt nok førebudd til å studere? Ein fjerdedel av alle studentane fell frå studiane. Det er på tide å ta debatten om krava vi må sette til elevane som vil studere vidare på våre universitet og høgskular.
Høgare utdanning under angrep: Stenger ned åtte universitet i Nicaragua Studentar og akademikarar er blitt fengsla og tvinga i eksil. No stenger president Daniel Ortegas regjering ned åtte private universitet i Nicaragua.
Kan universitetene ta et større ansvar for norskopplæring av flyktninger? Dersom det skal skje, vil det kreve både praktiske og politiske grep, og endringen har potensielle baksider for kommunene, skriver forskere.
Studentbevegelsen må alltid stå opp for fred og frihet Ansa står i solidaritet med våre ukrainske og russiske medstudenter og medborgere som nå på brutalt vis fratas retten til medvirkning i samfunnet.
Gules farvel til akademia:— Det er mange som går på universitet som ikke har noe der å gjøre Lars Gule tar bladet fra munnen, etter å ha sagt opp jobben ved OsloMet.
Utnytt påsken godt og søk høyere utdanning! Søknadsfristen for opptak til høyere utdanning går ut 20. april.
Ber om økt studiestøtte etter prisvekst Studiestøtten har økt for lite sammenlignet med prisutviklingen, mener Norsk studentorganisasjon. De ber om hastestøtte fra regjeringen.
Krigen i Ukraina setter inkluderingskapasiteten på prøve «Norsk høyere utdanning har lite å skryte av når det gjelder systematisert inkludering av studenter med flyktningbakgrunn sammenliknet med andre europeiske utdanningssystemer».
Høstens førsteårsstudenter trenger særskilte tiltak «Høstens førsteårsstudenter har et uvanlig utgangspunkt for høyere utdanning. Det må universitets- og høyskolesektoren ta høyde for når vi møter studentene til høsten», skriver to prodekaner ved Høyskolen Kristiania.
Fire svake punkt i lærarutdanninga «Vi må kunne tenkje nytt når det gjeld den femårige lærarutdanninga», skriv professor Kåre Fuglseth.
Å motvirke selvsensur handler om å skape gode studiemiljøer «I de aller fleste situasjoner bør det ikke være slik at studenter er redd for å dele meningene sine av frykt for negative konsekvenser», skriver stipendiat Emil Sætra.
«Det er ikke tvil om at vi studenter er den klart viktigste aktøren i høyere utdanning» Norsk studentorganisasjon håper Finansieringsutvalget husker på viktigheten av samarbeid i sin rapport, som presenteres 17. Mars.
Our responsibilities towards students from countries in war Norway must provide shelter to all students fleeing from Ukraine, independently of their nationality.
De kom til Ukraina som attenåringer for å studere medisin. Nå ligger papirene deres i en bombet by I tre dager flyktet studentene fra krigen i Ukraina. De våkner fortsatt i redsel, forteller en av dem.
Forberedelse til framtidig arbeid spiller liten rolle for studentenes tilfredshet Arbeidslivsrelevans i utdanningene har nylig blitt satt høyt på den politiske agendaen. Hva som menes med arbeidslivsrelevans er imidlertid uklart.
Interessant, men naiv debatt om digitalisering i høyere utdanning «Debatten om digitalisering har et manglende blikk på adferdsendringer i samfunnet for øvrig», skriver innleggsforfatterne.
Avviser påstand om at Ukraina bruker studenter som menneskelige skjold Indias regjering avviser at Ukraina bruker indiske studenter som menneskelige skjold i byen Kharkiv, og takker i stedet Ukraina for hjelp med evakueringen.
Gratis bind og tamponger nå! «Det er urettferdig at det koster mer fordi vi tilfeldigvis ble født med en livmor», skriver Victoria Ovedie Chruickshank Langø.
«Stor usikkerhet» om studentane vil til Nesna Nord universitet fryktar mangel på søkarar kan stikke kjeppar i hjula for lærarutdanning på Nesna.
Nå kommer studentenes strømstipend Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.
Får medhold i klagesak etter at over halvparten strøk Klagestorm førte til medhold etter at 109 av 194 studenter strøk på en eksamen i matematikk ved en ingeniørutdanning ved OsloMet.
Flytt campus Kjeller til Lillestrøm Tre grep for å redusere de negative virkningene av å legge OsloMets campus Romerike til Lillestrøm.
Eg ynskjer meg betre digitalisering i 2022 — For oss som har ivra for auka bruk av informasjonsteknologi og digitale verktøy kjennest det ofte ut som at utviklinga i sektoren vår går utfatteleg treigt. Men innimellom byksar det framover.
Pandemiens kostbare kunnskapseksperiment — Det er på tide med en debatt om hva kunnskapsbanken til barn og unge er verdt, skriver førsteamanuensis ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen, Dagmar Fosså Bunæs.
Studenter, pizza og millioner Ola Borten Moes erklæring om at «krisa var over» i starten av desember står i sterk kontrast til en ytterligere nedstengning, og regjeringen burde heller bevilge mer penger til studentene.
Det handler om forandringen Når 80 prosent av søkerne på faste stillinger ved norske universiteter er utenlandske, er det klart at en må sette noen intelligente grenser av gode, samfunnsmessige grunner, mener Jostein Gripsrud.
Universiteta «går opp i saumane»: Forlangar færre internasjonale studentar Dei internasjonale studentane er for mange, meiner nederlandske universitetsleiarar, som vil ha tiltak for å regulere pågangen.
Kor positivt er det med rekordlåg strykprosent? Eg kan ikkje la vere å lure på kva som er grunnen til at så mange stod på eksamen når ein les om mangel på motivasjon, einsame studentar og psykiske problem.
— Mange studenter har vært tett på hendelsen Drapene på Kongsberg skjedde midt i bydelen der USN sitt campus ligger og der studentene bor. — Det er helt forferdelig, og noe mange kjenner på i dag, sier studentleder.
Samlar sæd frå studentar til digital teknologi Denne gongen var det gjort i ei handvending. Men ofte går rekruttering av frivillige til befolkningsstudiar tregt.
26.000 studenter svarte på undersøkelsen, men forskerne sliter med å trekke en konklusjon — Denne studien er det beste vi kan gjøre innenfor gjeldende lovverk, sier professor ved OsloMet, Atle Fretheim.
Jenteprosjektet Ada feiret rekordopptak ved NTNU Aldri før har det vært flere kvinnelige søkere til sivilingeniørstudiene ved NTNU. Over 40 prosent har fått tilbud om studieplass i høst.
Støre lover 3.000 studentboliger og utvidet støtte til gravide studenter Ap lover stor satsing på unge hvis partiet kommer til makten etter valget. Jonas Gahr Støre la tirsdag fram en pakke som spenner fra tannhelse til jobbgaranti.
Miljøpartiet: Å forbedre studentenes økonomi og bosituasjon vil ha positiv effekt for psykiske helse MDG vil kjempe for en studenthverdag hvor studenten er i førersetet, utdanningsstedene er universelt utformet, og studiestøtten er høy nok til at man ikke er avhengig av støtte hjemmefra eller deltidsjobb.
Kan alle studenter mellom 18 og 30 år forventes å være fullvaksinert før avstandsanbefalingen bortfaller? Det er vanskelig å lese dette som annet enn en instruks om å unnta studenter fra avstandskrav, skriver Halvor Austenå om et brev fra departementet.
Studenter starter opp et samtaletilbud for studenter Prosjektet skal være et tilbud der studenter lager arenaer der andre studenter kan møtes over samtaler, diskusjoner og aktiviteter
Toalettbesøk betaler for studentenes kaffe på sørkoreansk universitet Studenter på universitetet i byen Ulsan i Sør-Korea får en noe uvanlig premie for sine dobesøk.
Lokale smitteutbrudd stenger ned flere campuser Et stort smitteutbrudd blant studenter i Bø tvinger Universitetet i Sørøst-Norge til å stenge sitt campus i kommunen.
Asheim: — Vi har skapt 20.000 nye studieplasser Under spørretimen på Stortinget denne uka, ble Henrik Asheim konfrontert med både manglende studieplasser og ikke store nok tiltak for å løfte psykisk helse blant studenter.
Kombinerer jobb og studier i 48-timers arbeidsuker Åtte av ti europeiske studenter jobber ved siden av studiene. I Norge er andelen som sier de må jobbe for å kunne studere blant de høyeste i Europa.
Canada gir permanent opphold til titusener av studenter Canada gir permanent opphold til mer enn 90.000 utenlandske studenter og arbeidstakere som har hjulpet til under koronapandemien.
Åpner opp mer for studentene Regjeringen åpner for at studenter i områder uten høy smitte får mulighet til fysisk undervisning minst en gang i uken. I hovedstaden blir det ingen endringer.
Kan bli utfordrande å få vaksinert studentane Når vaksinane blir klare, er studentane truleg spreidde over heile landet. — Det skjer kanskje i slutten av juni, seier utdanningsminister Henrik Asheim.
Useriøse utleiere bidrar til å ødelegge studietiden for studenter At Merkantilbygg fakturerer studenter som sier opp leien før den avtalte leiekontrakten går ut for tusenvis av kroner, er et misbruk av unge leietakere, skriver leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Idun Kløvstad.
Trakk penger fra uvitende studenter. Nå er foreningen slettet «Norsk Studentforening» eksisterer ikke lenger som forening.
Studentene tilbake på campus. Men flere lesesalplasser står tomme Universitetet i Oslo har over 1500 ledige lesesalsplasser, mens Høyskolen Kristiania rapporter om laber interesse for sine lesesalsplasser.
Mener studentenes selvdisiplin har blitt lavere «Hvorfor har ikke studentene brukt korona-isolasjonen på å lese pensum», ville BI-professoren vite. Reaksjonene lot ikke vente på seg.
UiO-rektor til helsedirektør: Skal studentene stille i lange ullunderbukser ute ? Helsedirektoratet oppfordrer universitetene til å lage møteplasser ute for å ivareta studentene. UiO-rektor Svein Stølen er overrasket og provosert. — Mener Helsedirektoratet at vi skal sikre et godt læringsmiljø ved å være ute, spør Stølen.
Åpne lesesalene nå! Studentene har som resten av befolkningen stilt opp på den nasjonale dugnaden og bidratt til å holde smittetrykket så lavt som mulig. Likevel er det vanskelig å støtte opp om tiltak som virker meningsløse og ubegrunnede, skriver innleggsforfatteren.
AUF gir studentene tomme løfter Det AUF ønsker seg er ikke mulig å få til med de pengene som nå ligger på bordet, mener Julianne Ofstad.
Syv grep for å gjøre studenter til fremtidens jobbskapere Studenter skal ikke bare utdannes til å bli dyktige arbeidstakere, de må også settes i stand til å bli arbeidsskapere.
1,1 milliard for å motvirke frafall og forsinkelser I dag gikk studentenes krisepakke gjennom statsråd. Studentleder er sånn passe fornøyd og setter sin lit til forbedringer i Stortinget.
Anstendige vilkår for landets studenter Vi må sikre landets studenter anstendige økonomiske forutsetninger, slik at dagens studenter er klare for morgendagens arbeidsmarked når pandemien er over, skriver de tre forfatterne.
NTNU ber tilreisende fra «mutasjon-kommuner» om å holde seg unna campus Nedstengte lesesaler, digital undervisning og utsatt praksis. Studentenes hverdag blir stadig endret. Dette er status på studiestedene rundt om i landet akkurat nå.
Økt studielån er løsningen Mange studenter har dårlig råd. Samtidig går vi inn i økonomisk trangere tider. Hvordan kan vi bedre studentenes økonomi uten å sprenge statsbudsjettet?
«Har ikke fikset håret»: Studenter gjemmer seg under digital undervisning Halvparten av studentene som er spurt i en ny studie har alltid svart skjerm under digital undervisning, selv om de opplever å lære mindre.
Her har universitetene gitt studenter koronabøter for over to millioner kroner Britiske studenter bøtelegges av både politi og universiterer under pandemien.
Hva er poenget med en krisepakke for studenter? Krisepakke for studenter diskuteres. Men hvilke premisser ligger til grunn for denne diskusjonen og de politiske prioriteringene som må gjøres?
Trosser nasjonale råd — ber alle studenter teste seg før jul Flere kommuner har en klar beskjed til studenter som skal hjem til jul: test deg, symptomer eller ei! Men Oslos helsebyråd ber studentene tenke seg om. Er det nødvendig?
— Vil være en fantastisk julegave Studentleder Andreas Trohjell er svært glad og overrasket over at en ny krisepakke for studentene er på trappene.
Jobber med krisepakke til «studenter som trenger det» — Jeg forstår at det er veldig krevende for studenter når biinntekter de er avhengige av faller bort, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.
Her er den andre finalisten i Årets namn i akademia Studentane på Nesna har sett universitets- og høgskulepolitikk på den storpolitiske dagsorden, meiner juryen. No kan dei bli årets namn i akademia.
Arbeidsløs mor og student: Vurderer å gi opp masteren Sparekontoen er straks tom for masterstudent Karolina Byqvist. Jobben hennes forsvant i pandemien . — Myndighetene må gi oss dagpenger, sier alenemoren.
Krever fleksibel støtteordning for studenter som har mistet inntekt 34 organisasjoner har signert dette åpne brevet til forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).
Fem råd til studenter som skal leie etter nyttår Et nytt semester er rett rundt hjørnet, og mange studenter kommer til å inngå nye leieavtaler. Dette er til deg som skal leie på nyåret!
Eksamen – et nødvendig onde? I stedet for å rette en moralsk pekefinger mot studenter som samarbeider, er det på tide at vi som jobber med høyere utdanning spør oss selv om de vurderingsformene vi bruker er hensiktsmessige.
100 studenter må eksamen på nytt etter datatrøbbel Mens BI beklager uttrykker studenter frustrasjon over situasjonen.
Vil undervise digitalt også etter pandemien. Får nei Universitetslektor Viggo Gabriel Borg Pedersen får lite støtte fra NTNU-ledelsen, og får ikke skrive i emnebeskrivelsen at undervisningen hans skal være nettbasert. Nå er han bekymret.
Systemet er IKKJE skuld i juks. Studentane MÅ ta ansvar sjølv! Når eg sit heime med eksamen så har eg eit val om å jukse eller ikkje. Det er moralen til studentane det er noko gale med, ikkje systemet, skriv Silje Nathalie Luvåsen.
Atter en gang må studentene kjempe for selvfølgelige rettigheter Permitterte studenter sliter med å få økonomien til å gå rundt. Jussbuss mener at studentene bør gis rett til dagpenger på lik linje med alle andre.
Mener det er noe helt annet enn studentene selv som bør få skylden for juksingen Pedagogikkprofessor Arild Raaheim sier at man har hengt seg opp i en gammeldags måte å tenke på, og tenker at det beste hadde vært å kutte ut eksamen.
Studenter: — Det er mer stress, det er vanskeligere og vi er dårligere forberedt Eksamensperioden er godt i gang, og ikke uventet melder flere om en uvanlig krevende eksamenstid. Studentene ønsker seg mer forutsigbarhet.
Dette henger ikke på greip, Henrik Asheim! Nok får være nok. Når er situasjonen ille nok til at Henrik Asheim og regjeringen tar en vurdering på om de skal gjøre noe ekstra for studentøkonomien?
Derfor er det en god nyhet at studenter og andre unge står langt bak i vaksinekøen Professor i medisinsk etikk, Berge Solberg, mener at nettopp det kan føre til vi kan gjenåpne samfunnet før vaksinen har nådd studentene.
Foreslår nasjonal nettside mot student-ensomhet Ekspertgruppen som har sett på studentenes situasjon anbefaler en nasjonal portal for erfaringsutveksling, mer studentaktiv undervisning og alternativ trening som tiltak for å avhjelpe studenters ensomhet og tap av motivasjon.
Ber studenter som reiser hjem om å gå i karantene Seks kommuner i Møre og Romsdal ber hjemreisende studenter fra røde områder om å gå i ti dagers frivillige karantene.
Frykter fusk mer enn koronasmittede studenter alene på hybelen i jula Innleggsforfatteren etterspør nasjonale retningslinjer ettersom institusjonene velger å løse eksamen så ulikt.
Klar melding fra studentene: Vi vil tilbake på campus! Formuleringen «vi vil tilbake til campus» uttrykker et umiddelbart budskap og et dypere langsiktig budskap om hvordan studentene opplever situasjonen.
— Usikkerheten er en belastning. Spanskesyken varte i fire år Psykologer ber universiteter og høgskoler om å holde ting så normalt som mulig for studentene. — Prøv å opprettholde en kontakt! oppfordrer Peder Kjøs.
Krise i Thailand – studentledere pågrepet Etter omfattende protester mot landets regjering og monarki, har Thailand når erklært krisetilstand.
Smitteutbruddet vokser etter fotballkveld på studenthjem Sannsynlig at flere får positive svar i løpet av dagen, opplyser daglig leder. 200 studenter sitter i karantene.
Vi er bekymret for hvordan pandemien påvirker de ansattes arbeidssituasjon Økt arbeidspress på de ansatte og dårligere tilbud til studentene både på campus og i praksis, bekymrer forbundsleder i Fellesorganisasjonen Mimmi Kvisvik.
Åpner for utveksling til våren Studenter ved Universitetet i Oslo kan reise på utveksling til andre europeiske universiteter.
Frykter at humor og satire blir krenkelses-ofret Retorikkprofessor Kjell Lars Berge frykter at humor og personlighet forsvinner fra forelesningene som følge av krenkelsessaker. Avistegner Marvin Halleraker tror ikke at yrket hans finnes om ti år. — Satiren vil forsvinne, sier han.
Leietakere fortjener bedre Selv om man betaler nesten hele stipendet til utleier betyr ikke det at man får en bra bolig for pengene. Drittleiligheter er noe mange bare må finne seg i.
«Ei av dei mest oppstylta argumentasjonsrekkene sidan Erasmus Montanus» «Meld flytting til Bergen!» oppfordra Dag Rune Olsen studentane. No får den «bråkjekke» rektoren ved Universitetet i Bergen svar på tiltale frå ordførar i Stad kommune, Alfred Bjørlo (V).
Koronahøsten: Toppene er bekymret for ensomme studenter Både studenter, rektorer og ministeren for høyere utdanning og forskning frykter konsekvensene av en digital utdanningshøst.
Asheim om fadderuke-kritikken: — Unyansert og populistisk Bilder av studenter tett-i-tett i parker har satt sinnene i kok. Statsråd Henrik Asheim slår tilbake og mener fadderuken er mer enn øldrikking til sent på kveld.
Studenter kan spre korona-virus til veldig mange Aldersgruppen som studenter er i blir ikke nødvendigvis veldig syke av korona. — Derfor kan de risikere å spre viruset til veldig mange uten å vite det, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.
Aldri før har flere som Bente Stadven (55) fått tilbud om studieplass Bente Stadven (55) skal studere for første gang. Med seg får hun trolig rekordmange jevnaldrende.
Den doble digitaliseringen:Fag og undervisning i endring I løpet av noen korte, hektiske dager fra 12. mars måtte all undervisning ved universitetet og høgskoler digitaliseres. Hva har vi lært, og hva kan vi ta med videre, spør dekanene Sten Ludvigsen og Morten Dæhlen.
«...det er et problem hvis det blir sånn at ingenting er lov å tulle med» Statsråd Henrik Asheim (H) er bekymret for at alt skal bli veldig følsomt og at man må legge seg flat og beklage hele tiden.
6 av 10 lærer mindre med digital undervisning Mange studentar kjenner seg einsame og lærer mindre etter overgangen til digital undervisning, viser ei spørjeundersøking.
Bare 20 prosent har søkt om ekstra lån — nå utsettes søkefristen Fristen er utsatt fra 15. juni til 30. juni.
Nyeste artikler
Hvorfor er det så lite nytenking i forskning om atomvåpen?
Bratt læringskurve: — Det er jo hundre år sidan eg tok master
Ny studie viser hva som virker for å få flere kvinnelige professorer
Kom fra Indonesia til Norge som enke og alenemor. Nå er hun professor
Rektorene ba om utsettelse, men Borten Moe sier nei. Slik er forslaget om skolepenger
Mest lest
Akademia kan ikke skygge unna «kjønnsidentitet»
Vil takke nei til foredrag hvis DFØ er involvert
Paul (80) saksøker BI: — Vil ha svar før jeg skal i graven
Blir peikt ut som antisemitt av kollega. — Bryt med folkeskikk og kollegialitet
Regjeringen går fra 6 til 3 kategorier i finansiering av utdanninger