Omstilling
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Fakultet for medisin og helsevitenskap har gitt åtte ansatte, til sammen fem årsverk, tilbud om sluttpakke. Tidligere er det signalisert et behov for å redusere arbeidsstokken med opp imot 100 årsverk.
Det går mot adventstid og oppsigelser ved NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap.
Etter at fristen for å søke om sluttpakker ved fakultet ble utsatt satt de igjen med totalt 14 søknader om sluttpakke å vurdere.
— En søknad ble trukket og en av søkerne oppfylte ikke kriteriene. Åtte av de 12 resterende innvilges, samlet er dette omtrent fem årsverk. Neste steg er samtaler med den enkelte søker, sier prodekan, og nedbemanningsgeneral, Jon Magnussen.
Dekanen selv, Siri Forsmo, sier at de som har fått avslag har kritisk kompetanse, og at de derfor må erstattes om de forsvinner ut døren.
Fem av hundre
Men fem årsverk er milevis unna behovet ved det kriserammede fakultetet, som nå må legge til side både spareskalpell og sparekniv til fordel for sparemacheten.
Fakultetet har tidligere snakket om et kuttbehov på opp imot 100 årsverk, men et par usikkerhetsmomenter gjør at de i første gang forholder seg til de 48,8 årsverkene de vil kutte gjennom reduksjonen i studieportefølje som ble vedtatt tidligere i år.
Usikkerheten handler blant annet om hvor mange det er som allerede har sluttet etter at omstillingsarbeidet startet, samt hvor mange det er som vil gå av naturlige årsaker før langtidsperioden er omme.
— Nå starter vi med denne planen her, og så må vi se hva vi gjør videre, sa Forsmo til Khrono da planen ble vedtatt.
Fredag opplyser Forsmo at de begynner å få kontroll over hvor mange som har sluttet, og hvor mange som kommer til å gå av med pensjon, men at de foreløpig ikke er helt i mål.
Sykepleien hardest rammet
De kuttene som allerede er vedtatt vil gå hardest utover Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie. Der skal over 20 årsverk bort. Det tilsvarer nesten hver femte ansatte.
Universitetslektor Toril Knutshaug Solheim ved instituttet sa til Khrono at stemningen der var trykket da dette ble kjent.
— Vi er oppgitte, og fra vårt ståsted virker planene lite bærekraftig på lang sikt. Jeg opplever ikke at folk er redde for jobbene sine, mer en stor bekymring for utdanningene. Opplevelsen er at vi allerede har tatt en del av omstillingen. Andre må også gjøre sin del.
Oppsigelser i februar
— Målet er at sluttavtalene kan signeres med virkning fra 1. desember. Det betyr at de ansatte som søker, og får innvilget, sluttavtale har pakket ned kontoret, låst døren og forlatt NTNU med en sjekk på 9 til 18 måneders etterlønn i baklommen til den datoen, sa prodekan Magnussen under et fakultetsstyremøte i september.
Videre er planen at fakultetet vil ha samtaler med de ansatte som vurderes som overtallige over nyttår, før varsler om oppsigelse sendes ut fra og med februar.