Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fagforeninger kritiske til nedbemanningsprosessen. — Sterkt urovekkende Ved NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap går arbeidet med nedbemanning videre, men de tillitsvalgte er bekymret for kvaliteten på arbeidet rett før ny bemanningsplan skal vedtas.
Fikk gladmelding — så ble livsverket lagt i grus Astrid Rønsen jublet da hun fredag fikk beskjed om at hun er kompetent til dosentopprykk. Samme dag kom beskjeden om at studietilbudet legges ned.
Vil tilby sluttpakker til ansatte i løpet av oktober NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap ser for seg å ha signert alle sluttavtalene før advent. På nyåret vil de starte med eventuelle oppsigelser for å få budsjettet i balanse.
Norge trenger kunnskapsberedskap når kriser inntreffer Terrorangrep har flere ganger rystet det norske samfunnet, og vi har nylig opplevd en alvorlig pandemi. Det er krig i mange deler av verden, også i Europa. Det er nå vi må legge grunnlaget for å håndtere neste pandemi og neste katastrofe ved å utvikle en tydelig kunnskapsberedskap i Norge.
Kan spare millioner på streiken Ett NTNU-fakultet kan spare over 10 millioner kroner i lønnskostnader per måned det er streik. Men selv om det kan virke kjærkomment for et fakultet som sliter med økonomien, er de mer opptatt av regningen som kommer i bakkant.
Nedbemanning ved NTNU-fakultet går for tregt. Vurderer sluttpakker Ett år med naturlig avgang har ikke gitt ønsket effekt for medisin- og helseutdanningene ved NTNU. Samtidig er ansatte så bekymret at det har utløst møter mellom fagforeningene og departementet.
NTNU-fakultet må kutte tilsvarende 70 årsverk fram til 2027 Dekanen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU prøvde å få med seg fakultetsstyret på et planlagt underskudd på 100 millioner kroner. Men styret sa nei, og nå må de kutte lønnskostnader tilsvarende 70 årsverk.
Samarbeid mellom sykehus og universitet vil gi et løft for Innlandet UiO, NTNU og Sykehuset Innlandet er i gang med samarbeidet om å utvikle medisinutdanning i Innlandet. At legestudenter fra Universitetet i Oslo og NTNU kan gjennomføre en stor del av utdanningen i Innlandet vil gi et løft for regionen.
NTNU, UiO og Sykehuset Innlandet enige om samarbeid Innen et par år sender både NTNU og UiO legestudenter for å fullføre de siste årene av utdanningen sin i Innlandet. Samarbeidet kommer til å kreve mye, er partene samstemte om.
Nord: Ingen særlig uavhengige. NTNU: Alle er særlig uavhengige Det er stor forskjell på hvordan staten og staten tolker den stramme unntaksbestemmelsen «særlig uavhengig stilling».
Dekaner roper varsko: Mener legestudenter tvinges til å prioritere ned studiene For å få turnusstillinger, prioriterer norske legestudenter å samle arbeidserfaring fremfor å bruke tid på studiene, ifølge landets fire medisindekaner.
Fire fakulteter har til sammen overskridelser på nær 80 millioner NTNU-fakultetene brukte om lag 77 millioner kroner mer enn budsjett, viser status for årets fire første måneder. Framover blir det stillingskutt og ansettelsesstopp.
Medisinsk opprop mot heldigitale disputaser NTNU- og St. Olav-ansatte ber Fakultet for medisin og helsevitenskap om å åpne for fysiske disputaser. Smittevern kan ikke lenger brukes som et argument for digital løsning, mener de.
Nye medisinutdanninger utfordrer og utvikler etablerte modeller Medisinutdanning ved Universitetet i Stavanger vil være bra for de fire gamle universitetene, studentene, pasientene og hele helse-Norge. Det som er gammeldags er å hindre nyetableringer.
Ingen forsoning under NTNU-møte om Eikrem-saken Eikrem-saken. Ansatte ved Institutt for sosialt arbeid der Øyvind Eikrem jobber, er fortsatt uenige med ham etter høstens ytringsdiskusjon. Men ledelsen hevder saken ikke handler om ytringsfrihet i det hele tatt.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring