oslomet-undersøkelse
Trivselen går litt ned på hjemmekontoret
Over halvparten synes det fungerer godt med hjemmekontor, men andelen har gått litt ned siden juni, viser undersøkelse på OsloMet.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
En ny undersøkelse fra OsloMet, gjennomført i november, viser at andelen som synes fungerer fint å jobbe på hjemmekontoret har gått ned.
I juni sa 65,6 prosent av de som svarte på en tilsvarende undersøkelse at de de syntes at det fungerte svært godt eller ganske godt å jobbe hjemme, mens i november svarer noe over halvparten (56,6 prosent) det samme.
Vil fortsatt ha hjemmekontor
Selv om trivselen på hjemmekontoret har gått litt ned, viser undersøkelsen at godt over halvparten (57 prosent) av de ansatte ønsker å jobbe hjemme 1-2 dager i uken også i en normalsituasjon.
— Det må vi ta på alvor, sa rektor Curt Rice på et allmøte for de ansatte på OsloMet fredag.
— De vitenskapelige ansatte har allerede den type fleksibilitet, men vi bør utvikle oss i retning av at dette også skal gjelde for teknisk/administrativt ansatte. Jeg ønsker meg en levende campus, men med litt mer fleksibilitet, sa han.
24 prosent av de ansatte ønsker, ifølge undersøkelsen, å jobbe hjemme 3-4 dager i uken, mens 13,9 prosent ikke vil jobbe hjemme i det hele tatt. Og så er det 3,4 prosent som ønsker å jobbe hjemme alle ukens fem dager.
Savner arbeidsmiljøet
Og selv om svært mange ønsker å kunne jobbe delvis hjemme i en normalsituasjon, så sier 80 prosent at de savner det sosiale miljøet på arbeidsplassen, og nesten like mange savner det faglige arbeidsmiljøet.
Noen sier også at de ikke har utstyret de trenger hjemme. OsloMet har en ordning der man kan få kjørt hjem utstyr til hjemmekontoret, og andelen som sier at de ikke har det nødvendige utstyret har gått ned siden juni. Nå er det 28 prosent som sier at de ikke har alt de trenger, og det er skjerm og kontorstol flest fortsatt trenger.
Utfordrende for ledere
Over 8 av 10 ledere og 8 av 10 undervisere synes det har vært spesielt utfordrende å være leder eller underviser denne høsten, viser november-undersøkelsen.
Flertallet av underviserne synes ikke det har fungert godt å undervise verken hel-digitalt eller i hybride undervisningsrom, mens de som jobber med eget doktorgradsarbeid (stipendiater) synes det har fungert dårligst med hjemmekontor.
– Selv om som det har vært en nedgang på noen punkter så er det godt å se at det fremdeles er mange som synes det fungerer bra med hjemmekontor og tilrettelegging, når situasjonen er slik den er. At mer enn åtte av ti ledere synes det har vært spesielt utfordrende å være personalleder denne høsten, er et signal vi tar på alvor, sier rektor Curt Rice.
1670 ansatte eller 68 prosent av de ansatte ved OsloMet svarte på undersøkelsen, som er en oppfølging av en tilsvarende undersøkelse i juni.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024