Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Studenter sto bak halvparten av trakasseringen mot vitenskapelige ansatte — Jeg tror enkelte studenter noen ganger ikke tenker gjennom hva de sier, sier Lise Randeberg, professor og leder i Akademikerne.
382 UiO-ansatte rapporterer om uakseptabel oppførsel 1 av 13 ansatte mener de har opplevd uakseptabel oppførsel de siste seks månedene på Universitetet i Oslo. — Dette er tall vi tar på alvor, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen.
Kopinor: Fagansatte mangler kunnskap om rettigheter Fagansatte ved universiteter og høgskoler setter i stor grad bokutdrag på pensum, men mange synes det er noe herk at de må klarere rettigheter hos Kopinor, viser ny undersøkelse.
1 av ti studenter har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet 9 prosent av studentene svarer i en ny spørreundersøkelse at de har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet under studiene. Tidligere leder for studentpub tror enda flere blir utsatt for dette.
Mannlige studenter jukser mer enn kvinnelige: — Jeg ville gjort det igjen Landets studenter går inn i eksamensperioden. Det er pugging, sene kvelder og nerver — men er det også juks?
Erna er stjerna hos studentene Med knapp margin er Erna Solberg studentenes statsminister-favoritt. Høyre er landets største studentparti, viser ny måling.
Over halvparten har fortsatt digital undervisning Digital undervisning har ikke forsvunnet med pandemien. Og mange studenter er fornøyde med det, viser ny studie.
Norge lider ikke av «mastersyke», ifølge undersøkelse Norge har lavest andel med høyere utdanning i Norden. «Det er ingen mastersyke», slår Abelia fast i sitt ferske omstillingsbarometer.
Studenter ønsker seg en mer hybrid studiehverdag En undersøkelse viser at den internasjonale gjennomsnittsstudenten ønsker at over en tredjedel av undervisningen skal foregå digitalt.
Store mangler avdekket i sykepleierutdanningen: — Umulig å innfri Færre enn 2 av 10 ferdigutdannede sykepleiere har vært innom pleie av gravide og barn, og bare 7,4 prosent av praksisveilederne føler definitivt at de har god nok tid til å følge opp studentene.
Utdanner langt færre pedagoger enn de skal. Nå sjekkes kvaliteten Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) sliter med færre søkere, færre frammøtte og færre uteksaminerte kandidater. En av tre jobber ikke i skolen etter endt utdanning.
Velger engelsk, men mener norsk er best for studentene Forelesere velger engelske pensumbøker, selv om de synes at norske studenter lærer best på norsk, viser ny undersøkelse. Dårlig, mener kjemiker som skriver norske lærebøker.
20 prosent bytter utdanning Blant studentene som begynte på en gradsutdanning i 2012, byttet 20 prosent til en ny utdanning. De fleste byttene skjedde i første studieår.
Forskningsrådet vil vite hvordan pandemien har påvirket forskningen At pandemien har hatt sine konsekvenser er uomtvistelig. Men nøyaktig hvordan ønsker Forskningsrådet at nå skal dokumenteres og monitoreres.
Glem sport og kultur. Nå er forskning «in» I en undersøkelse Kantar har gjennomført for Forskningsrådet er interessen for forskning større enn både sport, kultur og økonomi.
— Vi er mye mer innovative enn man kan lese av statistikken Universitetenes bidrag til innovasjon blir i liten grad fanget opp, mener professor og prorektor ved Universitetet i Stavanger. Han etterlyser et nytt og bredere innovasjonsbegrep.
Nesten halvparten av politistudentene har blitt utsatt for vold i praksis Nesten 50 prosent av politistudentene som var i praksis fra 2015 og fram til i dag, har opplevd vold mens de var på jobb i praksisåret.
NMBU størst på sosiale medier En fersk undersøkelse viser at NMBU er det universitetet som gjør det best på nett.
Hans Jørgen (22) er fornøyd med studiene sine utenlands. Men det pedagogiske varierer Norske medisinstudenter i utlandet er minst fornøyd. Ihvertfall før pandemien, viser undersøkelse.
Akademisk frihet: «Leder-ansvar å backe opp forskerne» At nesten halvparten ikke formidler, oppleves ikke som et stort problem, men det gjør den hetsen og kritikken som en del forskere møter når de går ut med sine funn, viser debatt.
Mange ønsker mer sammenhengende tid til forskning Nå har Universitetet i Bergen forpliktet seg til å gjøre noe med det.
Studentene mener kohortene er kommet for å bli Våre undersøkelser viser at svært mange studenter ønsker seg en styrt etablering av faglige møteplasser, skriver tre ansatte ved Høgskolen i Innlandet.
Lærer mer med fysisk undervisning Studentene vil helst ha fysisk undervisning, men hvis den må være digital foretrekker de opptak framfor forelesninger i sanntid, viser undersøkelse ved Universitetet i Agder.
Halvparten av postdoktorene forlater akademia Norsk akademia mister talenter fordi postdoktorordningen ikke fungerer etter hensikten, går det fram av ny undersøkelse.
Språkforsker og småbarnsmor: Mye forskning satt på vent 7 av 10 har avbrutt eller er blitt betydelig forsinket i forskningsarbeidet under koronapandemien, viser ny undersøkelse. Guro Busterud er en av dem.
Trivselen går litt ned på hjemmekontoret Over halvparten synes det fungerer godt med hjemmekontor, men andelen har gått litt ned siden juni, viser undersøkelse på OsloMet.
Fortsatt krevende hverdag for studentene i Midt-Norge Søvnmangel, lite vennekontakt og mer stress gjør at andelen studenter som rapporterer om alvorlige psykiske problemer øker, viser en undersøkelse fra Samskipnaden.
Spørreundersøkelse om ytringsfrihet får stryk: «Jeg begynner å savne journalister» Vi trenger mer kunnskap om forskeres erfaringer med ytringsrom og akademisk frihet. Dessverre egner spørreundersøkelsen som nå er igangsatt seg dårlig til å frembringe slik kunnskap, mener Heidi Østbø Haugen.
Hjemmekontor har gitt mersmak for OsloMet-ansatte Et flertall jobber gjerne mer hjemmefra også i en normalsituasjon, viser undersøkelse ved OsloMet. Det til tross for at mange har savnet faglig og sosialt felleskap i koronatiden.
Dårlig humør, psykiske plager og økonomiske problemer Åtte av ti studenter forteller at livet har blitt vanskeligere i løpet av koronakrisen, viser en undersøkelse som Studentsamskipnaden i Trondheim står bak.
Til forsvar for metodisk mangfold Hvis Nordtug og Engelsrud mener anonyme spørreskjemaundersøkelser i seg selv er uinteressante, inntar de en radikal metodologisk posisjon som få vil støtte i dag, skriver Arve Hjelseth og Mads Skauge.
Nokut rangerer ikke utdanningsinstitusjoner Omdømme. Undersøkelsen om nordmenns oppfattelse av utdanningskvalitet sier ikke noe om hvordan Nokut selv vurderer kvaliteten ved norske utdanningsinstitusjoner, skriver administrerende direktør i Nokut, Terje Mørland.
Står klar døgnet rundt for å snakke om mobbing og sex-trakassering Nasjonal undersøking. Eit eige støtteapparat er parat når 43.000 tilsette på universitet og høgskular skal svare på spørsmål om ubehagelege opplevingar i jobben.
Praksis og yrkesrelevans teller tungt for arbeidsgiverne Arbeidsgiverundersøkelse. Arbeidsgiverne etterspør en bred miks av generelle og fagspesifikke ferdigheter, men praksis og yrkesrelevante ferdigheter teller tungt når virksomhetene rekrutterer fra høyere utdanning.
Khrono-redaktøren dementerer Seksuell trakassering. Khrono-redaktør Tove Lie trekker tilbake påstanden om «feige uh-topper» i spørsmålet om kartlegging av seksuell trakassering ved landets høgskoler og universiteter.
Tvetydig Digital Tilstand 2018 Undersøkelse. Spørsmålene om digitalisering i sektoren er dels tvetydige, dels uforståelige, og det er stor risiko for at svarene feiltolkes, skriver Arve Hjelseth.
Studenter om SHoT-tallene: Det har blitt lettere å være ærlig Studenthelse. Stadig flere studenter forteller om psykiske plager. Studenter på Universitetet i Oslo tror at mer åpenhet er årsaken til veksten, ikke nødvendigvis at studenter sliter mer enn før.
NSO: Oslo og Akershus mangler nær 5000 studentboliger Studentbolig. Færre enn 15 prosent av studentene i Norge får mulighet til å bo i studentbolig i år. Østfold og Volda har aller lavest dekningsgrad, og i Oslo og Akershus mangler flere tusen hybler for å nå kravet på 20 prosent dekning.
Kantar TNS forsvarer forskningsundersøkelse Avdelingsleder og forskningssjef i Kantar TNS svarer på kritikken mot undersøkelsen om folks holdninger til forskning. De mener den viser problemet de forsøkte å belyse.
Studenter vil ha pensum på papir, mer enn digitalt En fersk spørreundersøkelse viser at et stort flertall av studentene foretrekker å få pensum på papir framfor digitalt.
Omdømmet har gått fra dårlig til sårbart Omdømmet til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har bedret seg svakt fra 2016 til 2017, mest på grunn av at studentene er litt mer fornøyde. Fortsatt er omdømmet dårligst blant egne ansatte.
Vil ha nasjonal plan mot mobbing av studenter Styret ved Universitetet i Agder (UiA) vil ha mobbe-problemet i høyere utdanning opp på nasjonalt nivå og ber kunnskapsministeren lage en handlingsplan mot mobbing. Departementet vil avvente mer forskning om saken.
Slår to fluer i ett smekk NOKUT og NIFU slår sammen Undervisningsundersøkelsen og Tidsbruksundersøkelsen, for å lette rapporteringspresset på de vitenskapelig ansatte.
Legger langt større vekt på undervisning enn antatt Bildet av akademikerne som skyr undervisning og løper tilbake til forskningen sin så fort hun eller han kan, er en gang for alle knust av ny NOKUT-rapport.
Waaler avblåser mastersyken Masterkandidatene fra Samfunnsernæring, Produktdesign og International Social Welfare and Health Policy ved Høgskolen i Oslo og Akershus sliter med å få innpass i arbeidslivet.
Kvinner fraråder forskning Det er en klar tendens til at unge kvinnelige forskere ikke vil anbefale andre en forskerkarriere, viser ny undersøkelse.
Studentene på samfunnsfag strever mest En av fire studenter på Fakultet for samfunnsfag har alvorlige psykiske symptomplager, ifølge undersøkelse om studenttrivsel.
Få meninger om utdanningspolitikk En av tre studenter vet ikke hva de mener om regjeringens politikk for høyere utdanning. Studentene er likevel mer kritiske til de rødgrønne enn de tilsatte er.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring