Vår sak fra 2014 med Per Fugellis sviende oppgjør om manglende mot i akademia er fremdeles den suverent mest leste saken etter tre år med Khrono på lufta. Sak og video har over 49.000 sidevisninger. Foto: HiOAs medieseksjon

Her er lesertoppen etter tre år med Khrono

Klokken 07.00 mandag 22. april 2013 publiserte Khrono sine ti første saker. Her får du gjensyn med våre 25 mest leste saker «gjennom tidene».

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono er fortsatt så ung avis at vi feirer bursdag hvert år. På treårs-dagen i dag gjør vi litt ekstra stas på leserne våre og gir dere et gjensyn med våre aller mest leste saker de første tre leveårene. 

I løpet av den neste måneden skal vi gjennomføre en leserundersøkelse for å finne ut mer om hvem det er som leser oss, og vi håper dere alle vil bidra med svar slik at vi kan bli enda bedre. 

Over 3,3 millioner brukere

Her er noen tallfakta: Siden starten 2013 har 664.085 brukere klikket 3.313.886 ganger på artikler på Khrono. Avisen har publisert 3092 saker. Dette gir 2,82 saker hver eneste dag. 3.313.886 sidevisninger totalt gir et snitt på 3092 hver eneste dag, helger og ferier inkludert.

  • I vårt første produksjonsår, fra 22. april 2013 til 21 april 2014 hadde Khrono 663.708 sidevisninger.
  • Andre produksjonsår, 22. april 2014 til 21. april 2015 1.041.400 sidevisninger - en vekst på 56,9 prosent
  • Og tredje år, 22. april 2015 til 21. april 2016 1.608.778 sidevisninger - en vekst på 54 prosent.

Og vi ser at veksten fortsetter. 

Mest lest på Khrono

Vi velger å feire vår 3-årsdag med å gi deg Khronos 25 mest leste saker, siden tidenes morgen altså 22. april 2013:

1. Norge er blitt et feigt land (2014) 

Per Fugelli besøkte Høgskolen i Oslo og Akershus og snakket om feighet og manglende mot i akademia. Det ble det video av, og dagen etter at saken var publisert, 21. januar 2014, er fremdeles den mest trafikkerte dagen i Khronos historie.

2. Student: Derfor er mange på sykepleie så misfornøyde (2016)

Det handler om sykepleie og er en skarp kritikk av sykepleiestudiet  i Pilestredet på Høgskolen i Oslo og Akershus. Sykepleierstudent Lars Mørch Aaen tok opp debatten nok en gang, og denne gangen fikk saken langt større dimensjoner enn tidligere. Paradoksalt nok, ved årets opptak, er akkurat dette studiet et av de i landet med flest førstevalgssøkere.

3. Visjoner for UiO: «Man bør ikke bruke tid på sånt vrøvl, det er virkelig bortkastet arbeid» (2016).

Universitetet i Oslo jobber med å skaffe seg en visjon, men professor og styremedlem Kristian Gundersen mener det hele er noe stort vrøvl, og svært mange av Khronos lesere var interessert i å lese hvorfor.

4. Dysleksi-studenter kan få ekstra stipend (2014)

Studenter med dysleksi og behov for mer tid til å studere, kan få ekstra stipend fra Lånekassen for å slippe å jobbe ved sidene av studiene, skrev Khrono. Saken er lest om og om igjen flere år på rad.

5. Stryker med vilje på eksamen (2014)

Khrono skrev om studenter som stryker med vilje, fordi reglene er endret slik at mange studenter opplever at dette er den eneste fornuftige måten å få anledning til å konte på.

6. Khronos påskequiz 2015

Khrono spesiallager quiz til både jul og påske hvert år. Men denne quizen fra påsken 2015 er definitivt den mest populære.

7. Eksamen: Tips fra sensorene (2014)

Dropp personlige hilsener og tegning av sensor under en parasoll på stranda. Det bedrer ikke karakteren. Følg tipsene fra sensorene her, heller. Slik starter vår mest leste “tips om eksamen”-sak.

8. UiO betalte 68.000 for to taler (2016)

Pr-hjelp: Omorganiseringen som skulle redusere penger brukt på administrasjon ved Universitetet i Oslo, ble rundet av med stivt prisede taler. Dette er en sak fra Uniforum, skrevet av deres journalist Helene Lindqvist.

9. Superhelt møtte veggen i studentenes tjeneste (2014)

Høsten var på vei inn i det aller svarteste, bokstavelig talt på alle måter, for ergoterapistudenten og den tidligere heltids studentpolitikeren ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Tord Øverland (24), i oktober i fjor. Han hadde hanglet lenge, og innså omsider at han måtte gjøre noe med det, ta grep, prioritere seg selv rett og slett. Men han trengte hjelp for å få det til. Profesjonell hjelp. 

Slik starter vårt intervju med studentpolitikeren Tord Øverland. Øverlands modige intervju ble starten på en lang rekke artikler rundt studenter og psykiske utfordringer.

10. Lahlums ti eksamensbud (2014)

Hvordan prestere på topp på eksamen? Multitalentet Hans Olav Lahlum har svaret på det også. Denne saken er først publisert i Universitetsavisa og skrevet av redaktør Tore Oksholen.

11. Lever hybellivet i en seilbåt (2015)

Khrono bestemte seg for å besøke studenter som bor litt annerledes enn de fleste andre. Vi fant blant annet Karoline Wadseth Aase (25) som bor i en 49 fot stor seilbåt.

12. NTNU best av de norske (2015)

NTNU gjør det best av de norske universitetene og høgskolene som er med i den internasjonale sammenligningen U-Multirank. HiOA er nummer 9 av de 13 norske, viste tallene i 2015.

13. Høgskolen bryter loven når du får for sent svar på eksamen (2015)

Loven sier at det er tre ukers frist for å sette karakter på eksamen. Den fristen brytes jevnlig, til mange studenters store irritasjon. Fordi hvis studentene ikke har fått karakterene sine når de skal søke videre utdanning, så får de ikke søkt.

14. Jeg hater HiOA Lacrosse (2015)

Dette er Khronos mest leste debattinnlegg, skrevet lett ironisk av Anders Skaug. Han avslutter på følgende vis: «Så ja, jeg hater HiOA Lacrosse fordi jeg er så jævla sjalu på hvor bra dere får foreningen deres til å fungere. Selv med svette klær og rare køller går dere janteloven midt i mot og viser dere frem. Jeg elsker dere!»

15. — Ikke farlig å være åpen om at man sliter (2015)

Studentpolitiker Tord Øverland, banet vei for at også andre studenter turte å snakke høyt om sine utfordringer. Her er det datastudent Einar Belck-Olsen som snakker om sin kamp og hvordan han blant annet var gitt opp av Nav. Noen måneder senere ble han kåret til Årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus (bildet under).

16. Synes det er urimelig at de må starte på nytt (2014)

Denne saken handler om seks filippinske sykepleiere som måtte starte på ny sykepleieutdanning på HiOA fordi de har fått avslag fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK) om autorisasjon som sykepleier i Norge. Siden de kommer fra land utenfor EU/EØS er det ingen automatikk i å få godkjent sykepleieutdanning.

17. Curt Rice ny rektor ved HiOA (2015)

— Jeg er rørt, og går ydmyk til oppgaven, sier en nytilsatt rektor, Curt Rice, ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som også legger vekt på at han skal ha det artig de neste fire åra. I et ekstraordinært styremøte på Fornebu besluttet høgskolestyret i ettermiddag å ansette Curt Rice (52) som rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Curt Rice er professor i lingvistikk og tidligere prorektor ved Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet (UiT). Han var en av 14 søkere til rektorstillingen.

18. Sexdans og fri flyt av alkohol for jentene på fadderfest (2013)

Denne saken fikk virkelig fart på debatten rundt hva fadderukene skal inneholde, og hva HiOA selv skal anerkjenne som aktiviteter. Khrono ble ikke populære da vi skrev om dette. Slik starter saken: Ingeniørstudentene ved HiOA kan ha hatt togaparty for siste gang. Lapdance og fri flyt av alkohol til jentene ble for mye for høgskoleledelsen. Dagens annonserte beachparty på Huk-stranda står også i fare.

19. «Du kan gå gjennom tre år på sykepleieutdanningen uten noen gang å ha satt en sprøyte» (2016).

Kan man gå gjennom tre års sykepleieutdanning uten å sette en eneste sprøyte? Ja, mener kritiker og førsteårsstudent Cathrine Krøger. Nytilsatt instituttleder, Unni Hembre, rister på hodet. Krøger tok opp ballen etter sykepleierstudent Lars Mørch Aaen som fikk fart på debatten rundt denne utdanningen på HiOA.

20. Flere mastere? Skrekk og gru (2016)

Dette innlegget av Cathrine Krøger, sykepleiestudent og litteraturanmelder, ble først trykket hos Aftenposten. Det nest mest leste innlegget hos Khrono i nettavisens tre første år starter slik: «Det er sjelden jeg har møtt en institusjon der misnøyen er så massiv.»

21. Ny prestisjerangering: Oslo og Bergen går opp - NTNU stuper (2015)

Saker om rangeringer av institusjoner blir godt lest i Khrono. Her er det resultatene fra  Times Higher Education-rangeringen som blir presentert. Universitetene i Oslo og Bergen bykser opp, mens NTNU i Trondheim overraskende stuper. Tromsø står på stedet hvil.

22. Langeland må slutte på HiOA før tida (2013)

I 2013 skrev Khrono flere saker om konfliktene rundt forskerne Nils Rune Langeland og Rune Slagstad ved Senter for profesjonsstudier (SPS). Dette er saken som handler om at Langeland får sluttpakke og må slutte før engasjementet hans går ut, og at han selv sier at han ikke vet hvorfor.

23. Kamp om hvem som skal lede student-Norge (2016)

Khrono har fulgt forberedelsene til landsmøtet i Norsk studentorganisasjon (NSO) tett, både i 2015, men enda tettere i 2016. Årets landsmøtet åpnet 21. april, og du kan følge det fra time til time på Khrono. Her er saken som har presentert alle kandidatene som stiller til valg.

24. Ble Årets student 2015: Var gitt opp av NAV (2015)

Datastudent Einar Belck-Olsen var gitt opp av NAV, men nå er han kåret til Årets student 2015 på Høgskolen i Oslo og Akershus.

25. Sofies univers (2013/2014)

Khrono har hatt noen svært populære studentblogger underveis. Her ser du Sofie Frøysaas mange innlegg fra 2013/2014 som ble svært godt lest. Dette er introduksjonssiden til blogginnleggene. I starten måtte vi merke innleggene med at dette er humor, da ikke alle forsto dette, noe som skapte relativt store bølger rundt innleggene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS