Ikke så merkelig med ledighet for ikt-kandidater

Publisert
Kai A. Olsen mener det ikke er så merkelige at mange ikt-kandidater faller igjennom på arbeidsmakredet. Foto: Høgskolen i Molde

Kai A. Olsen mener det ikke er så merkelige at mange ikt-kandidater faller igjennom på arbeidsmakredet. Foto: Høgskolen i Molde

Ledighet. Der en master tidligere på mange måter var garanti for kandidatens høye faglige nivå, er det ikke det i dag, skriver professor Kai A. Olsen.

Det vises til at arbeidsløsheten øker blant de som har master i IT .

Dette går på tvers av alle prognoser for behovet for IT- kandidater. Er dette et paradoks? Kanskje ikke.

I de siste årene er det opprettet mange nye masterstudier i IT. Disse må en fylle med studenter. Da er en kanskje villig til å ta inn studenter som ikke har god bakgrunn fra bachelorstudiet.

For å få gjennom alle, er en kanskje villig til å renonsere noe på kravene. Insitamentene for dette er sterke. Får en ikke gjennom et tilstrekkelig antall kandidater vil jo studiet kunne bli nedlagt.

Der en master tidligere på mange måter var garanti for kandidatens høye faglige nivå, er det ikke det i dag. Når det går inflasjon i papirene blir de som ansetter mer forsiktige.

De kjører kandidaten gjennom omfattende intervjuer der også det faglige blir testet. I så måte er det ikke så merkelig at noen faller igjennom.​

debatt

Har du noe på hjertet?

Send oss et debattinnlegg, en kronikk eller en meningsytring. Alle innlegg signeres med fullt navn og tittel.

Reaksjon. Nils Rune Langelands advokat overtolker og tillegger Khrono motiver og holdninger vi ikke har, skriver redaktør Tove Lie.

Kina. Sommerens debatt om Konfutse-instituttet (CiB) ved Universitetet i Bergen (UiB) er både kjærkommen og viktig, og jeg bidrar mer enn gjerne til å holde den i live, skriver Torbjørn Færøvik.