Styremøte

Skal orientere NTNU-styret om den økonomiske statusen

Økonomi og samarbeid med næringslivet står på kartet når NTNU-styret har høstens første møte. Følg det direkte her fra 0930.

Publisert

Innholdet i institusjonelle samarbeidsavtaler og strategisk utvikling av innovasjons- og nyskapingsvirksomheten er blant sakene som står på kartet når NTNU-styret møtes til høstens første styremøte onsdag.

I tillegg skal også en håndfull ansettelser uten utlysning, også kjent som kallelser, og en gjennomgang av NTNUs eierinteresser i aksjeselskap, opp i den lukkede delen av møtet.

Og ikke minst: Rektor skal gi en orientering om den økonomiske statusen til universitetet som nå jobber med å bli kvitt nok ansatte til å få budsjettene sånn noenlunde i vater.

Samarbeidsavtaler til besvær

Saken om institusjonelle samarbeidsavtaler er en sak styret har ventet på siden daværende NTNU-rektor Anne Borg måtte ta sin hatt og gå i vinter etter å ha irettesatt to NTNU-forskere i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv. 

I innlegget virket Borg til å forsvare NHO sin sak i spørsmålet om kjernekraft, noe som førte til en diskusjon om ytringsfriheten ved Norges største universitet. Bedre ble det ikke av at NTNU og NHO har en samarbeidsavtale der det legges opp til utvikling av felles budskap og gjennomføring av koordinerte kommunikasjonstiltak.

— For meg er dette punktet helt umulig å etterleve, og må fjernes var beskjeden fra styremedlem Bjørn Skallerud i desember i fjor.

Da Khrono fulgte opp saken i august i år reagerte Skallerud på at NTNU-ledelsen fremdeles ikke hadde tatt tak.

— Det tar for lang tid. Bestillingen fra styret var konkret, og det skulle ikke være så vanskelig å gå gjennom avtalene og finne ut hvor det er vi har forpliktet oss for mye, sa en oppgitt Skallerud da.

NTNU-ledelsen på sin side mente det beste var å utarbeide nye retningslinjer, for så å se på de gamle avtalene i lys av disse. 

Orientering om økonomien

Under rektors orienteringer skal styret orienteres om den økonomiske situasjonen ved NTNU.

Det er allerede kjent at to fakulteter må kvitte seg med ansatte for å få budsjettene til å gå opp. Ved det ene fakultetet er det i lærerutdanningen som må ta støyten, og der har de allerede gjennomført søknadsrunde om sluttpakker.

Omtrent 30 årsverk må bort, 19 søkte sluttavtale. 13 av disse igjen fikk søknaden om sluttavtale innvilget

Dermed ligger det an til at blir oppsigelser ved NTNUs lærerutdanning.

Og senere denne måneden skal også Fakultet for medisin- og helse diskutere sluttpakker for å få ned antallet ansatte. De må ned med rundt 90 årsverk for å få budsjettet til å gå opp.

Sakskartet

Disse sakene går for åpent møte:

    • S-sak 35/24 Godkjenning av dagsorden og habilitetsvurderinger
      Velkommen til tre nye styremedlemmer
    • O-sak 21/24 Rapport fra Unviersitetsavisas redaksjonsråd
    • S-sak 36/24 Presisering av mandat for Universitetsavisas redaksjonsråd
    • S-sak 37/24 Prøveordning med dynamisk valgweb ved høstens valg
    • O-sak 22/24 Revisjon av årsregnskapet for NTNU 2023
    • O-sak 23/24 Strategisk utvikling av NTNUs innovasjons- og nyskapingsvirksomhet
    • O-sak 24/24 Rammer for og innhold i NTNUs institusjonelle samarbeidsavtale
    • O-sak 26/24 Rektors orienteringer
    • R-sak 01/24 Etatstyring 2024 — tilbakemelding fra Kunnskapsdepartementet
    • R-sak 02/24 Endring av instituttnavn ved IV og IE
    • O-sak 25/24 Ansettelse uten utlysning — endret kompetanse

Så lukkes møtet for å behandle ansettelser uten utlysning, NTNUs eierinteresser i aksjeselskaper og del to av rektors orienteringer.

Powered by Labrador CMS