samarbeid med næringslivet

NTNU har signert avtale med stort teknologiselskap

— For Volue handler det om tilgang på kunnskap, tilgang på den beste kompetansen og det å kunne bidra til å kommersialisere forskningsresultater, sier direktør i Volue, Ingeborg Gjærum.

F.v.: Ingeborg Gjærum, strategidirektør og direktør for organisasjonsutvikling i Volue og dekan Ingrid Schjølberg, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk ved NTNU.

I september signerte NTNU en samarbeidsavtalen mellom Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Formålet er å «kunne styrke dialogen og samarbeidet rundt prosjekter knyttet til arbeidslivsrelevans, livslang læring og kompetanse- og kunnskapsbygging i et omstillingsperspektiv».

Nå har NTNU signert en samarbeidsavtale om forskningssamarbeid med teknologiselskapet Volue, som skal gå over tre år.

— Framtiden er digital og elektrisk og utviklingen går i et forrykende tempo. Der skal vi lede an og det forutsetter tett og godt samarbeid med viktige næringslivsaktører som Volue, sier dekan Ingrid Schjølberg, ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk, i en pressemelding.

Selskapet har ansatte i ni land

Strategidirektør og direktør for organisasjonsutvikling i Volue, Ingeborg Gjærum sier at dette vil gjøre dem alle bedre.

— Vi har store forventninger til hva vi sammen skal få til, sier hun i pressemeldingen.

Her er samarbeidsavtalen som er signert.

Volue er et internasjonalt børsnotert selskap med 650 ansatte i ni land og kunder i mer enn 40 land. Selskapet leverer software og tjenester for å muliggjøre det grønne skifte, gjennom optimalisering av kraftproduksjon og handel, digital styring og håndtering av kraftnettet, digitalisering av vann- og avløpsnetthåndtering samt 3D planleggingsverktøy for infrastrukturprosjekt, heter det i meldingen.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

I alt fem institutter ved NTNU skal samarbeide med Volue. Det spenner fra kunstig intelligens, elektroniske system, elkraft, kybernetikk og økonomi.

— Alt henger sammen med alt. Digitale løsninger er gjennomgripende. Derfor er det så viktig for oss å få til tverrfaglig samarbeid med NTNU, sier Gjærum.

Håper på nye industrieventyr

Samarbeidsavtalen innebærer samarbeid om innovasjonssøknader, næringsrelevant doktorgradsutdanning og forskningsprosjekter.

— For Volue handler det om tilgang på kunnskap, tilgang på den beste kompetansen og det å kunne bidra til å kommersialisere forskningsresultater. Vi har igjennom flere år hatt et godt samarbeid knyttet til studentoppgaver, master- og doktorgradsprosjekt i tillegg til sommerjobber, sier strategidirektør og direktør for organisasjonsutvikling i Volue, Ingeborg Gjærum.

Hun sier at Volue håper at samarbeidet kan bidra positivt i utdanningen og at det kan gjøre det enklere å rekruttere gode studenter.

— For å få nye ideer brakt til Norge, må vi utfordre oss sjøl. Og da tror jeg det er den iboende uærbødigheten jeg ofte opplever i møte med studenter som er nøkkelen, sier Gjærum.

Håpet er at samarbeidsavtalen også skal bidra til nye industrieventyr.

— Den utålmodigheten og viljen til å finne lure svar for framtida, den har vi i dag blitt enige om å utforske videre gjennom denne avtalen, jeg kan si at for Volue, så er dette et steg på veien mot å skape teknologi for en bærekraftig morgendag. NTNU og teknologimiljøene derfra har stor troverdighet internasjonalt. Det oser av faglig kraft og styrke også utover Norges grenser. Det er viktig for oss, og ikke minst er det viktig for oss å sikre oss kompetent arbeidskraft framover. Veldig ofte kommer den fra NTNU, avslutter Gjærum.

Powered by Labrador CMS