Studentutvalg: — En knyttneve

Espen Halvorsen Bjørgan
statsbudsjettet2025 econa student

— Det er skuffende at regjeringen ikke har tatt innover seg situasjonen vi studenter opplever. Mangel på studentboliger, dyrtid og ettervirkninger etter pandemien setter sitt preg på mange studenters hverdag. Vi hadde håpet og trodd at regjeringen i dette budsjettet strakk ut en hjelpende hånd til oss studenter, men opplver i stede tå få en knyttneve, sier Theo Fikseaunet, leder for studentutvalget i fagforeningen Econa, i en pressemelding.

Der skriver de at regjeringens forslag til statsbudsjett fremstår som et valgkampbudsjett, men at det kan «virke som om regjeringen ikke ser på landets studenter som en viktig velgergruppe».

De viser blant annet til effekten dårlig økonomi kan ha på studenters psykiske helse.

— Studentenes økonomiske situasjon har ikke akkurat vært noen fest de siste årene, med marginal vekst i studiestøtten. Et viktig tiltak for bedre psykisk helse blant studentene, ville vært å styrke studentøkonomien og øke bevilgninger til studentvelferden. Derfor er det svært skuffende at regjeringen foreslår å øke studiestøtten mindre enn forventet lønnsvekst, sier Fikseaunet, men gir samtidig regjeringen honnør for at foreslår å øke frikortgrensen med 30.000 kroner.

I pressemeldingen advarer også Econas ungdomsutvalg mot å juble for tidlig over regjeringens forslag om å sette av penger til 1650 nye studentboliger.

— Dette er jo i utgangspunktet positivt, men vi må ikke la oss lure. Regjeringen foreslår samtidig en reduksjon i den totale bevilgningen til studentboliger. Jeg frykter at dette vil bremse utbyggingen av studentboliger på lengre sikt, sier lederen.

Her kan du lese alle våre saker om Statsbudsjettet 2025.

Powered by Labrador CMS