lønnstrøbbel

Julelønna glapp for studenter ansatt ved UiB

Rutineomlegging og nytt lønnssystem ved Universitetet i Bergen skal ha ført til at flere ansatte studenter ikke fikk lønn til jul. — Flaut for UiB, og svært problematisk for oss, sier masterstudent Ingrid Wågen.

— Det er mye penger for oss studenter. Særlig med tanke på at det både er jul og at strømmen er rekorddyr, sier masterstudent Ingrid Wågen.som har jobbet som seminarleder for UiB, men ikke fått lønna hun skulle hatt i desember.
— Det er mye penger for oss studenter. Særlig med tanke på at det både er jul og at strømmen er rekorddyr, sier masterstudent Ingrid Wågen.som har jobbet som seminarleder for UiB, men ikke fått lønna hun skulle hatt i desember.
Publisert

Pengene til å betale julekosen og høye strømregninger skulle kommet på konto denne fredagen for studenter som er seminarledere ved Universitetet i Bergen. Men lønna har de ennå ikke sett noe til.

Mye penger

— Det har egentlig vært problemer med utbetaling til slike som oss i flere år. Men det toppet seg når pengene til jul ikke kom, sier Ingrid Wågen.

Selv ventet hun på utbetaling av om lag 15.000 kroner som var resten av lønnen hun skulle fått i høstsemesteret.

— Det er mye penger for oss studenter. Særlig med tanke på at det både er jul og at strømmen er rekorddyr, sier Wågen.

Flaut

Seminarlederjobbene innebærer at studenter er ansatt ved universitetet i en stillingsbrøk for å hjelpe til med undervisning i fag de allerede har tatt.

Ingrid Wågen studerer på master i sammenliknende politikk, andre året.

— Hvor mange tror du som er rammet av dette?

— Tradisjonelt er det masterstudenter som har slike jobber. Det er en grei ordning og brukbart betalt. Det er 12 bare her på instituttet og så fikk jeg melding om to som er på psykologi. Så jeg vil tro dette gjelder enda flere, sier Wågen.

Selv la hun ut en Facebook-post om problemet, da hun torsdag kveld fikk beskjed om at pengene ikke ville dukke opp som forventet.

— Dette er flaut for Universitetet i Bergen. De gav heller ikke beskjed om at pengene ikke ville komme før klokken åtte kvelden før. Det er lovlig seint for oss som har planlagt med en slik utbetaling, sier Wågen.

Frem med kredittkortet

Hun var stilt i utsikt at pengene ikke ville komme på konto før 28.desember.

— Det er jo alt for sent med tanke på de økonomiske forpliktelsene vi har og selvfølgelig at det er jul, sier Wågen.

— Hvordan skal du ordne deg om pengene ikke kommer før?

— For min del må jeg leve på stipendet så langt det rekker, og ellers ta penger fra kredittkortet. Jeg er en av de heldige som betaler leie i begynnelsen av måneden, men venter spent på strømregningen. Flere av kollegaene mine betaler leie nå neste uke, og for dem er nok kreditt og penger hjemmefra helt avgjørende.

Skifte av lønnssystem

Etter det Khrono kjenner til skal problemene ha sammenheng med skifte av lønnssystem og rutiner i forbindelse med dette.

Administrasjonssjef Charlotte Lillefjære-Tertnæs ved Institutt for sammenliknende politikk henviser til Per-Arne Foshaug som er avdelingsdirektør for økonomi ved Universitetet i Bergen.

— Jeg kjenner ikke saken i dybden, men når dette skaper problemer for studentene har vi satt i gang en løsning for å betale ut et forskudd tidlig i neste uke, sier Foshaug.

— Vet dere hva problemene skyldes?

— Som sagt har vi ikke fått gått i dybden på dette, men er vet nok instituttet mer, sier Per Arne Foshaug.

Forbannet

Studentutvalgsleder Thomas Berntzen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet på UiB er frustrert.

— Seminarlederne gjør en viktig jobb på universitetet og så får de ikke engang lønna de har krav på. Dette går ut over tilliten til både universitetet som arbeidsgiver og systemene de har for lønn. Jeg skjønner godt at de blir forbannet, sier Berntzen.

— Nå sier økonomidirektøren at det kommer penger tidlig i neste uke?

—Problemet er at dette har vi hørt før. Tilliten er såpass lav at selv om jeg ønsker å tro på slike lovnader er jeg skeptisk, sier Berntzen.

Ingrid Wågen har heller ikke helt troen.

— Vi har også fått beskjed om at pengene nå kommer i neste uke. Men dersom det var så enkelt, skjønner jeg ikke at de ikke allerede bare har ordnet dette, sier Ingrid Wågen.

Powered by Labrador CMS