nord universitet

Fornyet tillit til dekaner ved Nord universitet

Alle de fire nåværende dekanene er ansatt i fire nye år. 

Portrett av fire kvinner
De er dekaner i dag og blir det for fire nye år: Fra øverst i venstre hjørne: Elisabeth Ljunggren, Gøril Ursin, Gry Agnete Alsos og Mette Sørensen.
Publisert Sist oppdatert

Styret ved Nord universitet har i dag vedtatt hvem som blir dekaner ved Nord universitet ved fire fakulteter. Dagens fire dekaner har fått fornyet tillit.

— Tydelige ambisjoner

Som omtalt i Khrono søkte alle de fire dekanene som i dag leder fakultetene, en ny periode. Tre av dem har ikke hatt reell konkurranse, viste søkerlistene fra universitetet.

De som blir ansatt starter i jobben fra 1. januar 2025 i åremål på fire år. 

— Vi er inne i ei tid med omstilling. Dekanene som er tilsatt har tydelige ambisjoner og tanker om hvordan vi skal utvikle undervisnings- og forskningskvaliteten i fakultetene og i universitetet i tiden fremover, sier styreleder Øyvind Fylling-Jensen i ei pressemelding fra Nord universitet. 

Ny tillit: Elisabeth Ljunggren

Dagens dekan Elisabeth Ljunggren er tilsatt for ytterligere fire år. Hun er dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap og hadde flest konkurrenter. Det var fire søkere som ville ha jobben. 

— Vi skal fortsette å utvikle fakultetet som et sterkt universitetsfakultet, med forskning og forskningsbasert undervisning, sier Ljunggren.

Ny tillit: Mette Sørensen

Dekan for Fakultet for biovitenskap og akvakultur Mette Sørensen måtte konkurrere med en jobbsøker fra Tyrkia og fikk fornyet tillit. 

Fakultetet utdanner kandidater som er viktig for næringslivet i landet, heter det i pressemeldinga. 

— Samtidig blir det viktig å tilpasse drift og aktiviteter til de økonomiske realitetene universitetssektoren står overfor. Da blir det spesielt viktig å ha fokus på utviklingsoppgaver som gir positiv energi og arbeidsglede. God forskning og utvikling av spennende studieprogrammer blir best ivaretatt av motiverte ansatte, sier Sørensen. 

Ny tillit: Gry Agnete Alsos

Dekan for Handelshøgskolen Gry Agnete Alsos sto som eneste søker og kan sitte i en ny periode på fire år. 

— Handelshøgskolen er oppe i store og viktige prosesser som vil få betydning fremover. Vi er blant annet i gang med internasjonal akkreditering av Handelshøgskolen, noe som vil styrke oss, sier Alsos.

Ny tillit: Gøril Ursin

Dekan Gøril Ursin ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap fortsetter som dekan, og var den eneste søkeren. 

— Jeg takker for tilliten og ser frem til fire nye år med mange dyktige kollegaer både i administrasjonen og blant vitenskapelige ansatte. Vi skal ha fokus på å bygge en studieportefølje med fremtidsretta utdanninger og skape sterke forskningsmiljø. I tillegg skal vi videreutvikle nyttige samarbeidsarenaer mellom oss, helsetjenestene og samarbeidsparter, sier Ursin i pressemeldinga fra universitetet. 

Ursin sier at hun også har ambisjon om at fakultetet skal være kjent for et godt arbeidsmiljø med stor takhøyde, også i tider med mye usikkerhet og omstilling

Slik var søkerlistene

Disse søkte på de fire jobbene:

Dekan for Fakultet for biovitenskap og akvakultur:

  • Fuad Ebuzeyneb, 29 år, jobbsøker, mann, Tyrkia
  • Mette Sørensen, 53 år, dekan, kvinne, Bodø

Dekan for Handelshøgskolen

  • Gry Agnete Alsos, 55 år, dekan, kvinne, Bodø

Dekan for Fakultet for samfunnsvitenskap

  • Frank Jacob, 40 år, Nord universitet, mann, Bodø
  • Peter Strandbrink, 60 år, frilans, mann, Stockholm
  • Elisabeth Ljunggren, 59 år, dekan, kvinne, Bodø

Dekan for Fakultet for sykepleie og helsevitenskap

  • Gøril Ursin, 50 år, dekan, kvinne, Bodø
Powered by Labrador CMS