Nord universitet

Nord vil likevel tilby utdanninger på campus

Forslaget om nettbaserte studier i Levanger, Namsos og Mo i Rana ligger nå an til å bli skrinlagt. 

Rektor Hanne Solheim Hansen dropper planene om å gjøre flere utdanninger om til nettbaserte og samlingsbaserte studier.
Publisert Sist oppdatert

Rektor Hanne Solheim Hansen har konkludert for perioden 2025/26: Lærerutdanninga i Levanger forblir campusutdanning. Det samme gjelder for sykepleie i Namsos og i Mo i Rana. 

Styret i Nord universitet behandler saken 25. oktober. I den forbindelse har universitetet sendt ut ei pressemelding om rektors konklusjon. 

Har for lave søkertall

Reaksjonene var mange da det kom forslag om å gjøre disse utdanningene om til nettbaserte og samlingsbaserte studier. Bakgrunnen var blant annet sviktende søkertall og ønske om en mer fleksibel utdanning. Nord universitet har et innsparingsprosjektet gående, der de leter med lys og lykte etter måter å spare penger på. 

Ifølge den ferske pressemeldinga fra universitet konkluderer både Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag og rektor med at man fortsatt skal ha campusutdanning for master grunnskolelærerutdanning i Levanger. 

— Det er positivt at universitet tilbyr ulike typer utdanning for å kunne imøtekomme ulike preferanser for søkerne. Det er likevel noen betenkninger på lengre sikt, dersom søkertallene til spesielt campusutdanningene ikke går opp, skriver rektor i saksframlegget til styret. 

Hanne Solheim Hansen peker på at NTNU er nærmeste konkurrent til Levanger, som også har lavere rekruttering til sine campusutdanninger. Det er en viss risiko for at Levanger kan gi studenter til NTNU.

Håp om flere søkere

Fakultet for sykepleie og helsevitenskap har siden juni hatt opp til vurdering hvilke studietilbud de skal ha for sykepleie på Mo og i Namsos.

— Når det vurderes som riktig å tilby både campusutdanning på Mo og Namsos i 2025, så er dette for å se om bortfall av karakterkrav kan gi flere søkere, skriver rektor Hanne Solheim Hansen i sitt saksframlegg til styret. 

Det blir vist til at nett- og samlingsbasert utdanning vil kreve mer ressurser enn fakultetet har for 2025. 

— Det er derfor et premiss at universitetet bruker av strategiske midler for gjennomføring av også campusbasert utdanning på Mo og Namsos for opptak i 2025. Dette legges inn i budsjett for 2025, heter det i sakspapirene til styremøtet 25. oktober. 

Powered by Labrador CMS