STYREVALG

Disse ønsker seg inn i styret ved NTNU

Ansattes arbeidsforhold og ledelsesstrategier er gjengangere når de innstilte nå legger fram sine ambisjoner for vervet. NTNU velger styremedlemmer i disse dager.

Aksel Tjora er sittende styremedlem ved NTNU. Han er en av tre nåværende styremedlemmer som stiller til gjenvalg.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Styresammensetning ved NTNU

  • NTNU-styret består av 11 medlemmer. 7 av disse er interne og velges av ansatte og studenter. Det velges også varamedlemmer.
  • Studenter og de midlertidige vitenskapelige ansatte sitter for ett år om gangen, mens resten av de interne velges for fire år.
  • Vitenskapelige ansatte (3 + 3 vara)
  • Midlertidige vitenskapelige ansatte (1+1 vara)
  • Teknisk-administrativt ansatte (1+1 vara)
  • Studenter (2+2 vara)
  • Styreperioden er fra 1. august 2021 til 31. juli 2025

Kilde: Innsida

Etter en krevende fireårsperiode, er det igjen styrevalg ved landets største universitet. Da Khrono undersøkte om nåværende styremedlemmer ønsket stille til gjenvalg i desember, var det flere som var usikre.

Nå er det klart at både nåværende styremedlem Kjersti Møller, Aksel Tjora og Tim Torvatn stiller til gjenvalg, ifølge Universitetsavisa.

Kritikk mot ledelsen

Totalt er det 23 ansatte som har meldt sitt kandidatur til styreverv. Av de er Øyvind Eikrem den mest kontroversielle. Han har tidligere offentlig gått ut og kritisert hvordan ledelse utøves ved universitetet, og har lenge vært i konflikt med arbeidsgiver.

— Hvordan utøves ledelse ved NTNU? Det er ikke akkurat klokt for ledelsen å omgi seg med et hoff av profesjonelle rådgivere og etablere stor distanse med vanlige ansatte. Kommunikasjonen framstår sterkt som enveis og holdningene er ovenfra-og-ned. Her svikter det mest elementære, sier Eikrem til Universitetsavisa. Eikrem er den eneste av de innstilte som ikke har uttalt seg om valgløfter på NTNUs plattform, kun til media.

Flere kandidater er derimot enig med Eikrem, og ønsker større fokus på arbeidsmiljø og de ansattes «kjerneverdier» - forskning og undervisning. Aksel Tjora nevner i sin kandidatpresentasjon, at han ønsker å fortsette ha et kritisk søkelys på NTNUs prioriteringer.

— I inneværende periode har jeg forsøkt å fast hevde et behov for sterkt faglig eierskap til beslutninger i en kamp mot sentralisert strategistyring, både innenfor NTNU og i vår relasjon til departement, skriver Tjora.

Oppfordrer til å stemme

Det skal velges tre representanter for vitenskapelig ansatte i fast stilling, og like mange varamedlemmer. Videre skal det velges ett medlem og ett varamedlem for både vitenskapelig ansatte i midlertidig stilling og ansatte i teknisk-administrativ stilling.

Med såpass mange kandidater å velge mellom som man har i år, har debatten gått i Universitetsavisas spalter. Her oppfordrer blant annet professor Helge Holden de vitenskapelig ansatte å stemme på Ingrid Bouwer Utne, flere ansatte skriver varmt om Anne C. Elster, mens prodekan Bjørn K. Myskja anbefaler Michael Duch.

Valget varer fra 22.-24. mars, og som ellers i sektoren kan man stemme på kandidater i samme ansatt-kategori som en selv er.

Studentenes kandidater og representanter kunngjøres og velges i slutten av april.

I tillegg skal styrene som går inn i ny periode fra august også ha eksterne medlemmer. En oversikt over dem finner du her.

Universitetsavisa strømmet utspørringen av kandidatene. Den kan du se her

Powered by Labrador CMS