NTNU

Gro Dæhlin sier ja til NTNU Gjøvik

Går fra stilling som seniorrådgiver til å bli viserektor ved NTNU Gjøvik.

Gro Kvanli Dæhlin har takket ja til stillingen som viserektor ved NTNU Gjøvik.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom nyheten om at Gro Dæhlin er ansatt som viserektor ved NTNU Gjøvik. Det var Universitetsavisa som omtalte saken først.

Ansettelsen ble kunngjort via NTNUs interne nettsider. Dæhlin tiltrer stillingen som viserektor for en fireårsperiode fra 1. august 2021, etter Jørn Wroldsen.

— Dæhlin tar med seg viktig kunnskap om Gjøvik inn i stillingen som ny viserektor. Hun var prorektor ved Høgskolen i Gjøvik fra 2003 til 2016 og satt som nestleder i høgskolestyret fra 2003 – 2011. Hun har mange års erfaring fra vitenskapelig stilling, undervisning og utviklingsarbeid og bred kompetanse innen studie- og kvalitetsarbeid samt etter- og videreutdanning, heter det i kunngjøringen.

Innstilt som nummer to

Som Khrono har skrevet, var Dæhlin en av i alt åtte søkere til stillingen. Hun ble innstilt som nummer to, etter Nils Kalstad. Men han valgte i stedet å bli instituttleder ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi, har Universitetsavisa skrevet.

Dæhlin sier til UA at NTNU har hatt en åpen og ryddig prosess.

— At det ble slik er helt greit for meg, Så lenge man er innstilt, er man godt nok kvalifisert for jobben, sier Dæhlin.

— Et stort ansvar

Rektor ved NTNU Anne Borg er storfornøyd med at Dæhlin har takket ja til stillingen.

Gro kommer til å bli en god viserektor for Gjøvik og hele NTNU, så dette gleder jeg meg til, sier Borg.

Dæhlin selv uttaler til Innsida at hun ser på stillingen som «et stort ansvar», samtidig som hun ønsker å videreføre arbeidet nåværende viserektor har lagt ned.

— Dette gjelder blant annet å utvikle og synliggjøre NTNU i Gjøvik som en viktig aktør og kompetanseleverandør både i regionen og nasjonalt, sier Dæhlin.

Powered by Labrador CMS