NEDBEMANNING

11 har søkt sluttpakke ved NTNU-fakultet. Mangler nesten 40 årsverk

Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har 11 ansatte søkt sluttpakke. Totalt må fakultetet kutte nesten 50 årsverk. 

Portrett av dekan Siri Forsmo i sort overdel stående utenfor et bygg ved noen trær.
Siri Forsmo, dekan ved NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap, står ovenfor en tøff prosess framover.
Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at NTNU må kutte betraktelig i budsjettene sine i årene som kommer. Nå er det klart hvor mange som ønsker sluttpakke ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

11 ansatte ved fakultetet har søkt sluttpakke, skriver NTNU i en pressemelding. Totalt må fakultetet kutte nesten 50 årsverk. Det er ikke kjent hva slags stilling de 11 søkerne har. Gitt at søkerne har en fulltidsstilling og alle får innvilget søknad, betyr det at fakultetet mangler nesten 40 årsverk. 

— De gode tidene er over. Vi er nødt til å tenke nytt. Vi må gjennomføre våre oppdrag innen utdanning og forskning med færre folk, dessverre, sier dekan Siri Forsmo til Khrono. 

Vil fortsatt unngå oppsigelser

— Blir det oppsigelser?

— Det kan vi ikke si enda. Vi må se det opp mot budsjett for neste år, og vi håper fortsatt å unngå oppsigelser. Vi begynner å se resultatene av den ganske stramme ansettelsesstoppen vi har hatt, sier Forsmo. 

— Jeg vet ikke hvem som har søkt om sluttavtale, eller hvor mange årsverk det er snakk om. Vi har mange i prosentstillinger. Vi må gå gjennom det og se på hvilke fagområder de representerer, hva som kan innvilges og sammenholde med budsjett for 2025.

Kommer i mål

Fakultetet vurderer fortløpende hvilke andre virkemidler det kan benytte for å minimere behovet for oppsigelser, går det fram av pressemeldingen. Det innebærer naturlig avgang og ansettelsesstopp.

– Vi kommer jo i mål, men det er noe med hvor fort det går. Det er det som blir en vurdering, sier Forsmo. 

Sluttavtaler er frivillig, og de 11 som har søkt vil få behandlet søknaden sin fram til 15. november. Innvilgede sluttavtaler skal være signert innen 29. november.

— Vil de 11 sluttpakkene bli innvilget?

— Det vet jeg ikke enda. Jeg vet ikke nå om det er snakk om 11 årsverk eller 11 personer. Er det 11 personer i 20 prosent så er det jo færre enn vi håpet skulle søke, sier Forsmo. 

— Alle må ta i et tak

— Hva skal dere gjøre for å dekke resten av årsverkene som må vekk?

— Vi må jobbe på andre måter. Det betyr å være strengere med forsknings- og undervisningstid. Vi er ikke der at alle må skrive timer, men vi kan være mer nøye på at alle må ta i et tak når det gjelder veiledning og undervisning, sier Forsmo.

— Dette er en start, vi har aldri gjort dette tiltaket før. Det er jo langt færre søkere enn vi har sagt vi må ned i stillinger, men jeg velger å se positivt på det. Våre ansatte har forstått alvoret og vet vi må gjøre noe drastisk.

I tillegg til dem som kvalifiserte til sluttpakke, kunne ansatte over 62 år søke om individuell avtale. I utgangspunktet kan ikke disse personene søke sluttavtale, på grunn av konsekvenser for pensjon. NTNU har likevel gitt tilbud om lønn i 9 måneder og alternative arbeidsoppgaver for dem mellom 62 år og 67 år. Det blir i praksis en sluttavtale, noe som har ført til reaksjoner

Powered by Labrador CMS