styremøte ntnu

Vil la studenter begynne på mastergrad uten å ha fullført bachelorgraden

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, uttrykte også en viss bekymring for den psykiske helsen til studentene under styremøtet.

Det ble avholdt ekstraordinært styremøte på NTNU torsdag. Eksamen og mental helse stod på agendaen.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ettermiddag avholdt NTNU ekstraordinært styremøte. Det eneste punktet på sakslisten var i utgangspunktet det videre beredskapsarbeidet, men like før møtet skulle starte, dukket det opp ytterligere ett punkt.

Ifølge Universitetsavisa ba rektor Anne Borg om midlertidig fullmakt til å anvende såkalt «betinget opptak» dersom det anses som nødvendig.

— Greit å ha muligheten

Forslaget betyr blant annet at man ikke trenger å ha fullført bachelorgraden sin for å starte på en mastergrad. NTNU-ledelsen ba om at fullmakten i første omgang er gjeldende til 15. september. Dette gikk ikke NTNU-styret med på, og konkluderte med at en eventuell forlengelse måtte fremlegges styret på nytt.

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, understreket at de håper at det ikke blir behov for å benytte seg av fullmakten.

— Men det er greit å ha muligheten til å gjøre det i bakhånd, sa Kjeldstad til styret.

Dersom studenter vil få mulighet til å utsette fullføringen av bachelorgraden, vil det bli stilt tydelige krav til når dette må gjøres, og det må jo også gjøres samtidig som man holder på med mastergraden.

Kjeldstad sa at man regner med at de fleste bachelorstudentene vil gjennomføre med litt forlengelse. For masterstudentene tar man høyde for at mellom 170 og 200 kandidater blir forsinket.

Totalt har NTNU 1577 emner med eksamen denne våren. Opptaket denne våren vil gå som vanlig.

Eksamensfokus over påske

Prorektor Kjeldstad benyttet også anledningen til å uttrykke en viss bekymring for den mentale helsen til studentene, og oppfordret faglærerne om å være i kontakt med studentene så ofte som mulig.

Studentrepresentant Karoline Abildsnes var glad for at temaet ble bragt på banen, og påpekte blant annet at studentenes boforhold varierer mye og at dette vil kunne påvirke hjemmeeksamenssituasjonen.

Rektor Anne Borg forsikret om at dette ville bli fokusert på mer over påske.

Powered by Labrador CMS