studentøkonomi

Dobbelt så mange søker om utsettelse

Lånekassen utvider mulighetene for å søke om betalingsutsettelse.

Lånekassen har fått dobbelt så mange søknader om betalingsutsettelse i mars i forhold til vanlig. Nå utvides mulighetene for betalingsutsettelse.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra Lånekassen forteller de at ordningen med utvidet mulighet til utsettelse gjelder foreløpig for regningene i mars og april, tilsvarende koronalovens virkeperiode.

Regjeringen har vedtatt at alle som trenger det, kan utsette sin innbetaling til Lånekassen i koronalovens virkeperiode, uten at de bruker av kvoten på 36 måneder. Hvis loven blir utvidet, vil også anledningen til å utsette studielånet forlenges med like mange måneder.

Kan utsette i 3 år

Alle som betaler på studielånet sitt kan utsette den månedlige innbetalingen 36 ganger, tilsvarende tre år.

En del av kundene har imidlertid brukt opp sine utsettelser.

For å hjelpe de som betaler på studielånet som er i en vanskelig økonomisk situasjon, utvides muligheten for betalingsutsettelse i Lånekassen.

— Lånekassens ordning for betalingsutsettelse er i utgangspunktet god, men jeg er glad for at vi nå kan tilby alle våre tilbakebetalingskunder muligheten til å utsette uten at det tas av kvoten på 36 måneder, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen, i pressemeldingen.

Dobling av søknader

Lånekassen fortalte i forrige uke, er det en nær dobling av antallet kunder som søker og får innvilget betalingsutsettelse så langt i mars i forhold til samme periode i fjor.

I mars valgte 32.300 kunder å utsette innbetalingen til Lånekassen, mot 17.200 i mars i fjor.

— Vi er heldige som har en Lånekasse med rause ordninger som gir studenter lånevilkår som ingen andre har. Jeg håper denne ekstra åpningen for å få betalingsutsettelse bidrar til å hjelpe de som trenger disse pengene til andre utgifter i denne perioden, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, i samme pressemelding.

Uavklart om stipend

Fra før har søknadsfristen for lån og stipend blitt utsatt med én måned, til 15. april.

Det gir studenter som ikke har tatt opp lån og stipend muligheten til å søke om støtte. I tillegg kan de som har søkt om mindre enn maksbeløpet, søke på nytt hvis de ønsker å få økt beløpet.

I tillegg vil studentene i april få utbetalt hele utdanningsstønaden for april, mai og juni.

Stortinget har også vedtatt at studentene skal kunne søke om ekstra lån og deler av dette skal bli gitt som stipend. Kunnskapsdepartementet opplyser til Khrono at de jobber med å konkretisere vedtaket fra Stortinget, og det kommer informasjon så snart de er klare.

Powered by Labrador CMS