korona
UiB skal betale koronahotell for internasjonale studenter
Universitetet i Bergen håper de vil få mange internasjonale studenter etter jul. Obligatorisk koronahotell-opphold på 500 kroner natten, mener de blir en urimelig kostnad for studentene.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Saken er oppdatert med informasjon fra UiO og NTNU)
Universitetet i Bergen (UiB) har bestemt seg for å betale for koronahotell for nye internasjonale studenter, som kommer på nyåret.
I en epost til de kommende utvekslingsstudentene informerer UiB om at nyankomne må vise fram en fersk negativ koronatest og at de må gjennom en obligatorisk 10-dagers karantene på et koronahotell.
«The University og Bergen will cover quarantine hotel expenses for all new international students. You will receive detailed information about this. Do not make any arrangements on your own. We will keep you updated», skriver UiB.
Olsen: — En god investering
— Dette er en viktig del av vår internasjonaliseringsstrategi. Å legge til rette på denne måten, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen til Khrono.
— Det koster litt, men vi mener det er en god investering, sier han.
Viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal forteller at dette ble bestemt i forrige uke.
— Koronahotellet koster 500 kroner per natt. Det syns vi er en urimelig kostnad å legge på studentene. Det er heller ikke en planlagt kostnad fra deres side, sier Samdal til Khrono.
Hun sier at det kan være snakk om inntil 400 studenter.
Håper de ikke avlyser
— Det er altså forventet at mange kommer hit på utveksling på tross av korona?
— Ja, vi regner med at en del vil komme. Det kommer selvsagt litt an på smittesituasjonen, hvor de kommer fra og om de får visum. Vi har hatt kontakt med departementet, som har vært opptatt av at vi tilrettelegger for å ta imot studenter, sier hun.
Rektor Dag Rune Olsen forteller at internasjonale studenter som allerede er i Norge må ordne seg selv.
— Dette tiltaket er for å sørge for at de nye internasjonale studentene ikke avlyser oppholdet, sier han.
Khrono har også spurt NTNU og Universitetet i Oslo (UiO) om de har planer om å gjøre det samme.
Onsdag kveld skriver studiedirektør ved UiO, Hanne Ekeli i en epost til Khrono UiO de kommer til å støtte hver nye internasjonale student med opp til 5000 kroner.
Rekrodhøye søkertall ved NTNU
NTNU svarer Khrono torsdag morgen.
Sjef for Internasjonal seksjon ved NTNU, Anja Linge Valberg, skriver i en epost at NTNU venter et høyere antall internasjonale studenter.
— Vi har ca. 600 studenter som har søkt om utveksling inn til NTNU, i tillegg til ca. 300 studenter som kommer for internasjonale gradsstudier og fellesgradsprogrammer, skriver hun.
Hun skriver at NTNU tidlig besluttet å dekke kostnadene for karantenehotell for alle internasjonale gradsstudenter og alle fellesgradsstudenter.
— Det har vært vår vurdering at de internasjonale gradsstudentene har behov for denne økonomiske støtten.
— NTNU har hatt rekordhøye søkertall for innreisende utveksling våren 2021. Vi opplever lavt frafall til tross for koronasituasjonen. Utvekslingsstudentene kommer fra europeiske partnerlæresteder, og de kommer med god finansiering gjennom erasmusprogrammet. Når det gjelder om NTNU skal dekke kostnaden for karantenehotell også for utvekslingsstudentene så er dette et spørsmål som diskuteres ved NTNU og enda ikke er avklart, skriver Valberg.
Endringslogg: Saken ble oppdatert med ny informasjon fra UiO onsdag 02.12.20 kl. 15.48. Saken ble oppdatert med ny informasjon fra NTNU torsdag 03.12.20 kl. 11.09.
Nyeste artikler
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024