— Dersom å gå ned i vekt hadde vore så enkelt som å eta mindre og trena meir, hadde ein ikkje hatt fedmeproblematikk Ho skreiv kappa til avhandlinga då ho var graviditetskvalm. No ventar først mammaperm, så postdoktorstilling for Hanna Flækøy Skjåkødegård.
Arbeiderpartilag går mot eiga regjering Det er ikkje sikkert at strukturen i høgare utdanning er det som skal sikra målet om like tilbod i heile landet, seier Arbeiderpartiet sitt universitetslag i Bergen.
Forslag om belønning for å skrive på norsk Her er åtte forslag for å hindre at engelsk tar helt over i akademia.
De 3 eneste rektorene som skal holde tale hører alle til i den samme byen. Gjetter du hvilken? Kun 3 av 30 rektorer skal holde 17. mai-tale. De tre har sitt hovedsete i den samme byen. Hva er det som er så spesielt med Bergen og 17. mai?
«Man må se på det å få ledere utenfra som et større mangfold og økt kompetanse» Bare tre av tretten høyere utdanningsinstitusjoner har toppdirektører som ikke tidligere har vært ansatt i akademia, eller er rekruttert internt.
Her har antall begrunnelser økt med 300 prosent Stadig flere studenter ber om begrunnelse på eksamenskarakteren. Også studenter med toppkarakter vil ha begrunnelse for at de fikk en A.
Universitetsallianse: — Me må tuta med ulvane Universitetet i Bergen har gått inn i ein ny, europeisk universitetsallianse. Styremedlem Steinar Vagstad er skeptisk.
Sterk skepsis til utsynsmeldingen i Bergen Et hovedproblem med meldingen er at den mangler et perspektiv som inkluderer forskning og forskningsbasert utdanning, sier Universitetet i Bergen om Utsynsmeldingen. Se styremøtet direkte her.
Gunnar Bovim får stryk for helsepersonellrapport Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen mener helsepersonellkommisjonens rapport bygger på for enkle betraktninger og for dårlig faktagrunnlag.
Direktørflukt fra UiB Universitetsdirektøren og tre andre direktører har sluttet på kort tid. Nå lyser UiB ut toppdirektør med fast ansettelse.
Bemanningsplanen skaper mismot blant flere truede fag på HF Vi er nedslått over planen, men også over prosessen som dekanatet har gjennomført, over «høringer» hvor våre argumenter blir overhørt, og over det ensidige fokus på tall og økonomi, skriver 15 ansatte ved Institutt for fremmedspråk ved Universitetet i Bergen.
Hold fast ved kriteriene! Er forslaget til ny bemanningsplan på Det humanistiske fakultet ved UiB et uttrykk for at de små fagene blir overkjørt? Nei. Den bygger på en grundig prosess som prøver å sikre viktige interesser for fakultetet som helhet, skriver Daniela Hofmann, fagkoordinator for arkeologi ved Universitetet i Bergen.
65 humaniora-fag er lagt ned de siste 20 årene Språk, språkvitenskap og kunnskap om verden utenfor Europa er blant humaniora-fagene som universitetene har kuttet i løpet av 20 år.
Rektorer sang og talte på Khronos bursdagsfest Khrono fyller 10 år i år og feirer litt rundt omkring. Torsdag var det fest i Bergen.
Breidda finst òg i dei store faga Ja, det humanistiske fakultet har eit særleg ansvar for å sikre fagleg breidde ved Universitetet i Bergen. Men det er for lettvint å tenkje at vi løyser denne oppgåva best ved å kutte i dei store faga.
Fra krisestemning til jubel: Fikk flere søkere til tross for studieavgift To professorer ved Universitetet i Bergen satte himmel og jord i bevegelse for å erstatte internasjonale studenter med norske og europeiske — og lyktes.
Teatervitenskap vs. historie: Hvem skal betale for bredden? Saken om stillingskuttene på Det humanistiske fakultetet (HF) ved Universitetet i Bergen aktualiserer noen prinsipielle spørsmål om hvordan bredden på breddeuniversitetene burde finansieres.
Går av: Som å forsøke å drikke vann fra en brannhydrant Robert Rastad går til stilling som direktør i rådgivningstjenesten i PwC Bergen.
Samfunnsansvaret sviktes hvis teatervitenskap avvikles ved UiB Etter at teatervitenskap ble endegyldig lagt ned ved UiO i 2014, står fagmiljøet ved UiB igjen som eneste bærer av en klassisk teatervitenskapelig fagtradisjon i Norge, skriver professor Keld Hyldig.
Teatervitskap: Var det ikkje eit spel vi skulle unngå? Heming Gujord tek avstand frå spel og tilfeldigheiter i prosessen kring den nye bemanningsplanen ved HF på UiB. Diverre risikerer han å gjere seg til talsmann for det han seier å vere imot, skriv Yngve Flo i eit svar.
Mange interne vil verta direktør i Bergen Fakultetsdirektør Benedicte Løseth ved Universitetet i Bergen har fått jobb i Forskingsrådet. Mange interne søkjarar ønskjer å ta over jobben hennar i forskings- og innovasjonsavdelinga.
Publiseringspoeng: Dette er kvinneandelen ved 27 høgskoler og universiteter Lovisenberg diakonale høgskole og Dronning Mauds Minne Høgskole har høyest kvinneandel på publiseringspoengene.
Teatervitskap, kunnskapsgrunnlag og demokrati Yngve Flo argumenterer i Khrono for at fakultetsstyret ved Det humanistiske fakultet, Universitetet i Bergen, bør følgje innstillinga til bemanningsplan. Denne innstillinga medfører at teatervitskap vil miste to av tre stillingar.
Slit med å få jobb utan master Nyutdanna kandidatar frå Vestlandet får seg jobb, og fleire enn før vert verande i heimefylka. Men utan master må ein venta lenger på å få relevant stilling.
Kampen for humaniora vert ikkje avgjort i fakultetsstyret Nedbemanninga på Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Bergen inneber eit fagleg tap, men vi gjer vondt verre om vi prøver løyse problemet ved å forkaste det solide kunnskapsgrunnlaget som er utarbeidd, skriv Yngve Flo.
Tek språket frå forskarane og ut til elevane Tilsette ved universitet og høgskule i Bergen samarbeider med vidaregåande skular for å få fleire av elevane interesserte i språkdelen av norskfaget.
Henter hjem millioner, to måneder etter at Norge ble ønsket velkommen UiB-forsker skal forske på opprinnelsen til utviklingen av hjernen, med millioner fra Human Frontier Science Program.
Misforståelser om samspillet mellom grunnforskning og innovasjon Poenget vårt er at vi må sikre at samspillet mellom Universitet- og Høgskolesektoren, instituttsektoren og næringslivet fungerer optimalt, skriver ni dekaner og prodekaner i sitt svar til Rune Dahl Fitjar.
Kraftig vekst i sykefraværet etter pandemiårene Sykefraværet ved universiteter og høgskoler har i snitt økt med 20 prosent fra 2021 til 2022. Oppsving av influensa og forkjølelse etter pandemien får mye av skylden.
Slik kan det nye musikkbygget i Bergen bli De har kjempet i flere tiår for nytt bygg. Nå har politikerne sagt ja, og de første skissene for hvordan nye Griegakademiet kan bli, er klare.
«Helt skrekkelig det som skjer med teatervitenskap» En rekke kulturpersonligheter reagerer på forslag om å kutte to av tre stillinger på teatervitenskap. Tidligere teatersjef Agnete Haaland er en av dem. Fakultetet utsetter nå behandling av vedtaket til mai.
Fagmiljø mobiliserer, frykter at teatervitenskap blir lagt ned i Bergen Fagmiljøet mobiliserer nå hele teatermiljøet for å hindre at Det humanistiske fakultet inndrar to av tre vitenskapelige stillinger.
Høyres Studenter reagerer på stand-nekt Mange universiteter og høgskoler nekter politiske partier å ha stand på campus. Høyres Studenter opplever ofte å få søknadene sine avslått, og ønsker nå en prinsipiell debatt.
Langer ut mot rikssynserne i Oslo Man bidrar i offentligheten gjennom de stemmer man velger å fremme; man får sin virkelighetsoppfatning formet av de perspektiver man evner å ta inn, skriver instituttleder Tor Eldevik.
«Kan det tenkes at hun er uvitende om at DFØ er blitt et skjellsord?» Om «en offentlig skandale», «det mest byråkratiserende ineffektiviserende system jeg har vært ute for» — og direktørens lange nese.
Oppdaga at primærhelsetenesta er lite rigga for forsking Marie Hidle Gedde forska på heimebuande med demens. Pandemien vart utfordrande, men også før den tid oppdaga ho at primærhelsetenesta ikkje var van med forsking.
Tror samfunnskrav påvirker tall om anvendt forskning Økt rapportering av anvendt forskning hos universiteter og høgskoler har sammenheng med at samfunnet i større grad stiller krav til samfunnsnytte, mener Nifu-forsker.
Universitetet handlar for 1,7 milliardar. No skal det bli mindre kast og meir bruk Møblar skal reparerast, og tilsette skal oftare få brukt framfor ny PC og telefon. Det er blant tiltaka Universitetet i Bergen innfører for å nå klima- og miljømål.
Det kan ikke søkes forskingsmidler til kjernekraft: – Et sjansespill med Norges energifremtid? Forutinntatthet har ingen plass i målet om god forskning. Politikere må ønske alle løsninger velkomne, skriver de 17 forfatterne bak dette innlegget.
«Alle» institusjonene er på TikTok. Bare én heller mot å avvikle kontoen Universiteter og høgskoler er hyppige brukere av den kinesiske appen TikTok. Samtidig forbyr flere land at appen brukes av politikere i frykt for at kinesiske myndigheter skal få tilgang til sensitiv informasjon.
Brukte ChatGPT til å søke etter faglitteratur. Det gikk ikke helt etter planen Samtaleroboten ChatGPT byr på nye utfordringer for universitetsbibliotekene.
Han oppdaga både R-talet og ein bakterie. Men forskinga hadde òg skuggesider Det er 150 år sidan Armauer Hansen fann leprabakterien. Med den kom òg forslag om karantene og det ein i dag kjenner som R-talet.
Roald Dahls hekser går fra å være «kassadamer» til å bli «toppforskere» Professor Lars Fredrik H. Svendsen kan gå med på at det gjøres språklige endringer i eldre bøker. Men når innholdet endres, reagerer han med vantro.
Mindre arbeidslivsrelevans nå! Så lenge de aller fleste kandidatene får relevant jobb, er økt vektlegging av arbeidslivsrelevans et potensielt destruktivt svar på et problem som ikke eksisterer, skriver Arve Hjelseth.
Nedgang i antall avlagte doktorgrader Etter en topp i 2020 fortsetter nedgangen i antall avlagte doktorgrader. I 2022 ble det avlagt 1559, 42 færre enn året før.
Han har pakka ned professorlivet. Geir Anton Johansen har fått alzheimer Det Geir Anton Johansen først trudde kom av høgt arbeidspress, viste seg å vera det han frykta aller mest.
Først fekk ho ei leiarstilling, så to barn. Men no har Hedda endeleg disputert Mellom 3000 og 4000 nordmenn opplever kvart år at heile eller delar av språket deira forsvinn. Logoped Hedda Døli har forska på afasi.
Sikrer drift av Medienorge Kunnskapsmiljøet Medienorge fikk ikke penger i statsbudsjettet. Når går tre stifelser sammen om å finansiere drift ut 2023.
Å avvikle det internasjonale sommerkurset er riv, ruskende galt Ledelsen ved Universitetet i Bergen skroter det internasjonale sommerkurset i norsk språk og kultur. Hvordan kan ledelsen ved UiB finne på noe så riv ruskende galt? spør Torstein Stiegler Seim.
Ph.d.-studenter i Norge tvinges til å «lydig følge pålegg» fra Kina Kinesiske ph.d.-studenter i Norge må signere en kontrakt som forplikter dem til alltid å følge kommunistpartiets vilje. Brudd på kontrakten kan føre til straff.
UiB vil tydeliggjøre seg som internasjonalt breddeuniversitet Den nye strategien tegner et tydelig bilde av Universitetet i Bergen i det norske institusjonslandskapet, sier rektor Margareth Hagen.
Vil ha to tidspunkt for professoropprykk Mange av dei som vert fast tilsett som førsteamanuesar, ønskjer opprykk til professor. I dag kan dei måtte venta nesten eit år på dette.
Professoren skyldte på studenter for «slurvefeil». Nå er han felt for vitenskapelig uredelighet Det var feil i ni artikler professoren var involvert i. Universitetet i Bergen ber han om å ta et kurs i forskningsetikk.
Medieorganisasjonene ber om at aktiviteten i Medienorge videreføres Kunnskapsbasen «Medienorge» bør ikke flyttes fra et uavhengig kunnskapsmiljø til Medietilsynet, mener medieorganisasjonene.
Kreftforskar og tidlegare rektor Ole Didrik Lærum er død Då Ole Didrik Lærum fylte 70, fekk han seg ny jobb i Danmark. No er den tidlegare kreftforskaren død, 82 år gamal.
No får ho disputera likevel Fakultetet meinte avhandlinga hennar ikkje kunne godkjennast og nekta henne å disputera. No har fakultetsleiinga snudd. — Eg er letta og glad, seier Camilla Wright.
«Litt overkvalifisert»? Vil ha folk med doktorgrad til administrasjonen — Det krever en kompetanse å være i dialog med forskere, sier avdelingsdirektør.
Går hardt ut mot media etter rasismetitler Forskerduoen Marte Johnslien og Ingrid Halland ser ikke bare positivt på oppmerksomheten de har fått, men er glade for at de har fått 12 millioner kroner fra Forskningsrådet til prosjektet sitt.
Miksa pandemi, familieliv og forsking Therese Nesset har fått to barn og ny jobb i løpet av stipendiatperioden.
Ny rapport: Å skriva på norsk fremjar ikkje karrieren Publisering skjer på engelsk, mykje undervisning skjer på engelsk, og forskarane seier dei ikkje har tid til å skriva norsk. Det viser ein ny rapport frå Språkrådet.
Ny jobb Forskningssjef for fôr og ernæring ved Havforskningsinstituttet, Erik-Jan Lock, har fått seg ny jobb.
Fryktar langvarige konsekvensar for kvinnelege stipendiatar Kvinnelege stipendiatar med barn vart ekstra sårbare under koronapandemien. Pedagogikkprofessor Rune J. Krumsvik fryktar at ein vil sjå konsekvensar for denne gruppa i lang tid.
Artiklane hans vart lesne 2,7 millionar gonger i fjor Medisinprofessoren Per Holck er i særklasse den mest lesne forfattaren i Store norske leksikon. Han set pris på ein hardhendt redaktør.
Vil ha forskingsmiljø øyremerkt norsk språk Viktige språkfaglege miljø er i ferd med å forsvinna. No vil Språkrådet ha utgreidd eit fast forsknings- og utviklingsmiljø for norsk språk.
— Vi blir nok sett på som litt nerdete. Det handler ikke om intelligens, men om engasjement Ved norske universiteter og høgskoler er det høsten 2022 registrert 88 studenter som er 17 år eller yngre. Khrono møtte fire unge i Stavanger.
Ho kombinerer mammaliv og stipendiatliv: — Eg opplever ikkje meistring Den eine er frisk, den andre er sjuk. Slik har eigentleg heile hausten vore for småbarnsmor og stipendiat Julie Solberg Knutsen.
Julekspertene uttaler seg om «alt» før jul — fra pynt til jomfrufødsler og sexlyst Forskere og professorer uttaler seg gladelig i media om bortimot alt som på en eller annen måte har med jul å gjøre, enten det er julepynt, jomfrufødsler og gavepsykopater eller julekrydder som øker sexlysten.
Planetens tårer Planeten har ingen preferanse for hva slags klima den befinner seg i, skriver Paasche og Kolstad, som mener det er problematisk at Hessen, Samset og Kverndokk «menneskeliggjør» planeten vår når de diskuterer klimautfordringene.
Fire universiteter har vedtatt strategi som gir forskerne større rettigheter Etter at Universitetet i Oslo har vedtatt ny rettighetsstrategi, er i alt fire norske universiteter og ett forskningsinstitutt nå med på ordningen som gir forskerne større rettigheter overfor forlagene.
Kastet radioaktiv pakke i restavfallet – igjen Feil kildesortering har trolig gitt det andre uønskede utslippet av radioaktivt avfall ved Universitetet i Bergen på de siste tre årene.
Trur trongare økonomi vert normalen Mindre pengar og voldsomt høge straumutgifter gjev økonomidirektøren ved Universitetet i Bergen utfordringar.
Får 42 millioner til forskning på EØS-rett Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo får til sammen 42 millioner kroner til opprettelsen av to nye senter.
Her løser studentene vår tids store utfordringer Tverrfaglig samarbeid om noen av vår tids store utfordringer skal etter planen være nyttig for studentene. Og kanskje også for forskerne?
Så gjer ein så når ein pyntar eit universitet I fleire år har interiørarkitekten snikinnført julelys på Nygårdshøyden. I år kom det litt større pynt på plass.
Han er nummer 48 som får private bergenspenger Justas Zalieckas får starting grant fra Trond Mohn stiftelse. Zalieckas har allerede fått et ERC-stipend, og blir sett på som en framtidig forskningsleder.
Bernt: Kan ikke nekte noen å uttale seg Fakultetsstyremedlemmer hevder de har fått munnkurv, og protokollen er ennå ikke offentlig. Jussprofessor kritiserer hemmeligholdet.
Ola Borten Moe kan bli erklært «persona non grata» også i Bergen Mandag kveld skal Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen ta stilling til om det skal erklære Ola Borten Moe (Sp) uønsket.
Lønnsoppgjøret i mål mange steder. Brudd ved OsloMet De generelle tilleggene varierer fra 1,23 til 2 prosent ved høgskoler og universitet.
Ber fakultetet snu om doktorgraden som blei stoppa i tolvte time Ein månad etter at det skulle finnast nye sakkunnige til å vurdera doktorgraden, har lite skjedd. — Eg har aldri sett maken, seier tillitsvald.
Skal få på plass ordning for åpen publisering Universitetet i Bergen gjør som flere andre norske universitet og får på plass en avtale om åpen publisering.
Reagerer på kort frist: — Vi får forslagene i en kladeis Innen 16. desember må universiteter og høgskoler ta stilling til en rekke forslag om finansieringskategorier. Fristen er for kort og prosessen for dårlig, er tilbakemeldingen.
Hun er en av seks forskere i Norge som kan juble over millioner i ERC-stipend Over 400 forskere får millioner i ettertraktet stipend fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Seks av dem jobber i Norge.
— Viktig å halda auge på prisen ved å ta doktorgrad Ho fekk ei stilling som vitskapeleg assistent. Då vart ikkje vegen så lang til stipendiatstilling for Ida Benedicte Juhasz.
Disse gir gratis influensa- vaksine til alle ansatte Syv universiteter og høgskoler tilbyr gratis influensavaksine til alle sine ansatte i høst. OsloMet regner med å bruke nær en million kroner på vaksinering.
Mange må ha eksamen på ein laurdag, studentleiarar reagerer Både i Bergen og Trondheim må studentar bruka laurdagar til eksamen denne hausten. Norsk studentorganisasjon oppmodar utdanningsinstitusjonane til å finna andre løysingar.
Lyden av universitetet Til vanleg forskar han på brystkreft. Men onsdag kveld er det oboen som er i fokus.
Hun hatet å undervise på Zoom under pandemien — Jeg syns det var noe av det verste med pandemien, sier professor Lise Rakner ved Universitetet i Bergen. Men andre undervisere syntes det var spennende å bli tvunget til å prøve nye undervisningsmetoder, ifølge ny studie.
Slik gikk det med Humaniorameldingen «Skal vi ta humaniora på alvor, er det et minst like viktig å spørre hva humaniora — på sine egne premisser — kan gjøre for samfunnet», var daværende Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksens beskjed i 2017. Khrono har sjekket hvordan det har gått etter Humaniorameldingen fem år etter.
Stoppa doktorgrad i tolvte time Camilla Wright si avhandling er einstemmig godkjend for disputas av den sakkunnige komiteen. Men i tolvte time stoppa fakultetet prosessen.
— Dersom nokon vil svindle oss, så kan vi ikkje hindre det Forskarar frå Russland, Kina, Iran, Pakistan – i alt 36 nasjonar er representerte på Institutt for informatikk ved Universitetet i Bergen (UiB). – Vi baserer oss på tillit, seier leiinga.
For første gang blir en norsk forsker visepresident i ERC Klimaforsker Eystein Jansen er valgt til visepresident i Det europeiske forskningsrådet (ERC).
Går mot raude tal i år, og 2023 kan verta verre Fleire av einingane ved Universitetet i Bergen rapporterer om ein krevjande økonomisk situasjon. Når universitetsleiinga no presenterer budsjett for 2023, er det heller ikkje lysteleg lesing. Sjå styremøtet direkte her.
Bergenskrefter i kamp for EU-midler til havforskning Universitetet i Bergen og Norce posisjonerer seg for økt og mer strategisk satsing på havforskning i siste del av Horisont Europa.
— Når ein får nok ein artikkel avvist, då angrar ein Kjensla av å ikkje lenger vera flink har vore krevjande undervegs. Men Astrid Knutsdatter Lenvik er glad for å kunne gå djupt ned i eit emne.
Uro blant studentene etter at regjeringen foreslår å kutte turnusstillinger Regjeringen foreslår å kutte i videreutdanningsstillingen LIS1, som tidligere ble kalt turnustjenesten. Samtidig vil de øke antall studieplasser. — For et paradoks, sier leder av Yngre legers forening, Kristin Kornelia Utne.
Færre studenter velger russisk Internasjonalt har det begynt signifikant færre studenter på russisk nå enn i fjor. Også i Norge går interessen for russiskstudier ned. — Ingenting har ødelagt mer for russisk enn Putin, sier professor Atle Grønn.
Innovasjonssnakk Det økende fokus på «innovasjon» i norsk forskning og utdanning preges av vag begrepsbruk, søknadsbasert forhåndserklæring, og liten vilje til reell etterprøving, skriver Kristoffer Chelsom Vogt.
Vil ha UiB-studenter hjem etter ebola-utbrudd Universitetet i Bergen jobber for å få hjem 15 studenter fra praksisopphold i Uganda, etter at det er stadfestet ebola-utbrudd i landet.
Foreslår forberedende år til høyere utdanning — Et forberedende år til høyere utdanning kan føre med seg flere positive effekter. De som ser på opptakssystemet, bør tenke kreativt om et ekstra år i forkant, sier USN-rektor Petter Aasen.
Vi må forstå hvordan digitalisering påvirker fag Norge står i fare for å bli hengende etter Europa dersom vi ikke setter digital forståelse, kunnskap og kompetanse på dagsorden, skriver Pinar Heggernes.
«Et paradis for dumme intellektuelle». No kjem forteljinga om Noregs frekkaste professor — Det ligg folk igjen på slagmarka etter han, seier biograf Alfred Fidjestøl.
Loddtrekning? Alderspoeng? Debatt om opptaksreglene Hvem skal komme inn i høyere utdanning, og hvordan? Nye opptaksregler er på trappene. Se opptak av debatt i Bergen tirsdag 20. september her.
Vil legga prestisjesenter under fakultet Sarssenteret har vore tema ved Universitetet i Bergen i fleire omgangar. No skal styret ta stilling til om senteret formelt skal ligga under Det matematisk-naturvitskapelege fakultetet.
Har senket innetemperaturen med to grader Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har satt ned innetemperaturen til 19 grader. Universitetet i Bergen vurderer å gjøre det samme. Det vil redusere strømregningen med opptil åtte millioner kroner.
Får millioner til å utforske samfunnsnytten av grunnforskning To klimaforskere ved Universitetet i Bergen får midler til å granske samfunnsnytte og kommersialisering av egen forskning.
Hevder UiB skader omdømme etter at Kina-penger uteblir Et kinesisk universitet har gjentatte ganger etterlyst penger for et forskningssamarbeid fra Universitetet i Bergen, men UiB betaler ikke. – Skadelig for omdømmet til norsk forskning, sier professor.
Fast ansatte dekaner og instituttledere? Nei takk! Ved å ansette dekaner og instituttledere fast vil vi få en radikalt annerledes styring av universitetssektoren enn den vi har i dag, mener Kjell-Erik Lommerud.
Har stengt kulturhistorisk museum i Bergen på ubestemt tid De kulturhistoriske utstillingene ved Universitetsmuseet i Bergen har vært nødt til å stenge gjennom sommeren på grunn av for dårlig sikkerhet.
Ny norsk høgskole er inne. UiO faller seks plasser Shanghai-rangeringen er klar. Bant de norske finner vi fem universiteter og to høgskoler. En av dem har aldri vært med før.
Ringte alle studentene for å planlegge årets fadderuke Flere og mer varierte arrangementer, fadderlandsby og studenttorg er blant fadderuke-tiltakene som skal gi nye studenter en ekstra god start etter pandemien. I Stavanger ringte de alle nye studenter for å høre hva de ønsket å gjøre i fadderuken.
Kommunikasjonsdirektør kjem attende Tor Godal gjekk frå stillinga som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen. No er han tilsett i ny stilling, og skal ha ansvar for kontakt med styresmaktene.
Slik kan forskere nå ut til flere med forskningen sin Tidligere kommunikasjonsrådgiver Mari Lund Eide er blitt forsker. Til høsten kommer hun med podcast om hvordan forskere kan bli bedre formidlere.
Vil jobbe for mer deltakelse i universitetsdemokratiet Dersom Norge skal bli en kunnskapsnasjon må den langsiktige og grunnleggende forskningen gis bedre kår, mener Pinar Heggernes.
Har fått svar fra Samordna opptak. Frida Torp (19) reiser til Bergen for å bli lektor Frida Torp hadde mange ulike studier på ønskelista si, både i inn- og utland. Nå har svaret fra samordna opptak kommet.
Skulle gjerne ha endra finansieringssystemet Innimellom artikkelskriving og treplanting, skulle Laura Saetveit Miles gjerne gjort store endringar i finansieringa av høgre utdanning.
Hilsener etter Oslo-skyting skal lagres hos Universitetet i Bergen Skeivt arkiv skal ta vare på hilsener, kort og gjenstander som ble lagt ned på åstedet for Oslo-skytingen.
6 av 34 seier opp: — Vi har ingen plan, retning eller strategi Kommunikasjonsavdelinga ved Universitetet i Bergen har hatt fire direktørar på fem år. No sluttar seks medarbeidarar samstundes.
Borge ny fakultetsdirektør Ove Borge vart konstituert då fakultetsdirektør Ørnulf Lillestøl måtte gå. No er Borge fast tilsett i stillinga.
Dekan:— Vi er optimistiske på humanioras framtid Fakultetet legger opp til kutt i stillinger og programmer. Dekan Camilla Brautaset mener likevel ikke det er snakk om noen krise.
Varsler kutt og nedbemanning. «Kan ikke disponere stillinger basert på håp» Jobber, emner og programmer skal kuttes. Nå vil Det humanistiske fakultet ved UiB endre kriteriene for hvordan stillinger skal fordeles.
Fire universitet får millionstøtte til det grønne energiskiftet Regjeringen bevilger over en halv milliard kroner til 48 forsknings- og innovasjonsprosjekter. Blant dem som får penger er fire norske universitet.
Stjerneforfatteren valgte bort akademia. Nå hedres han med æresdoktorat Islandske Bergsveinn Birgisson studerte og tok doktorgrad i Norge. Men, han mente han kunne gjøre mer for faget sitt utenfor akademia. — Det store paradokset her er at akademia nå har takket meg for det.
Ber om lenger sensurfrist Det vert ikkje lenger varsla med sablane og truga med bot for forseinka sensur. Men eitt fakultet ligg så langt bak skjema at dei ber om forlenga sensurfrist.
Christian ble skadet av medstudent i undervisning - universitet nekter ansvar Christian Vilming har blitt operert to ganger og sliter med store smerter i kneet. Det har ikke Universitetet i Bergen ansvaret for, hevder de.
Ydmyk Jasanoff tok imot Holbergprisen i Bergen H.K.H Kronprins Haakon overrakte torsdag Holbergprisen til den amerikanske professoren i Science and Technology Studies, Sheila Jasanoff, under en seremoni i Universitetsaulaen i Bergen.
Søkjer seg tilbake til UiB Ein tidlegare kommunikasjonsdirektør ved UiB og ein noverande politisk rådgivar er blant søkjarane til stillinga som myndigheitskontakt ved Universitetet i Bergen.
Får korreks for gullkantede fallskjermavtaler Ledelsen ved Universitetet i Bergen og NTNU må stå skolerett og får refs fra Kunnskapsdepartementet.
Jusstudenten likte faget så godt at han skrev fagbok Theodor Karlsen (22) har utsatt egne eksamener for å skrive bok som skal forberede andre jusstudenter til eksamen.
Nyeste artikler
Fakultet frykter tvangsekteskap. — Kunne ikke kommet på verre tidspunkt
Universiteta får kritikk for handtering av sjølvmord
Gratulerer med overstått, Ola Borten Moe!
— Studentane treng ikkje å læra engelsk. Dei må læra å skriva på norsk
Universiteter advares mot økonomisk «kinasjokk»
Mest lest
Politivold-saken på Kongsberg: — Jeg mistet skoleplassen
Innførte masterkrav. Halvparten av søkerne forsvant
Akademia skal ikke være for alle – en provokasjon
Har gyldig bachelor, men OsloMet vil ikke godta den
Dette er prislappen for Curt Rice sin avgang