Debatt ● arve hjelseth
To kvalifiserte gjetninger om Nord-utredningen
I moderne organisasjoner hjelper jo kommunikasjon mot alt, i hvert fall hvis eksterne konsulenter får stå for kommunikasjonen, skriver Arve Hjelseth.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Denne teksten er et debattinnlegg. Innholdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.
Jeg leser at Nord universitet har engasjert PwC for å finne ut hvordan man kan gi de ansatte bedre «opplevelser», i form av en mer synlig ledelse. Det er antakelig ikke så viktig hvor synlig ledelsen er, så lenge den oppleves som synlig.
Her kunne man jo peke på det smått selvmotsigende i å engasjere et ekstra mellomledd mellom ledelse og ansatte for å bøte på avstanden mellom disse, men det skal jeg la ligge.
Last ned Khrono-appen og få varsel om den viktig debatt og nyheter.
Last ned til iPhone - Last ned til Android
-
Jeg vil i stedet kort presentere to gjetninger om veien videre etter at PwC har kommet fram til og presentert sin konklusjon. For det første gjetter jeg at tydeligere, bedre og/eller mer kommunikasjon vil bli blant tiltakene som foreslås. I moderne organisasjoner hjelper jo kommunikasjon mot alt, i hvert fall hvis eksterne konsulenter får stå for kommunikasjonen.
«PwC skal også ta stilling til om «organiseringen fungerer hensiktsmessig eller om det bør iverksettes endringer». Jeg gjetter at de vil foreslå endringer, men at form og omfang må utredes ytterligere, helst av et eksternt konsulentfirma.
Dette prosjektet er derfor trolig et slags kinderegg. Om ikke for universitetet, så for konsulentbransjen.
Hvis noen finner dette innlegget overdrevent sarkastisk, beklager jeg at det oppleves på den måten.