![Studentbarene i Oslo er klare for kvelden](https://image.khrono.no/583032.webp?imageId=583032&x=0.00&y=0.00&cropw=100.00&croph=85.68&width=1276&height=730&format=jpg)
blindern
Studentbarene i Oslo er klare for kvelden
Etter 197 nedstengte dager er skjenkestoppen i Oslo over. Studentbaren Kjellern ved Universitetet i Oslo er klar for å ta imot studenter igjen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Onsdag 26. mai ble kafeer, skjenkesteder og restauranter gjenåpnet i Oslo etter å ha vært nedstengt i 197 dager. Dette blir den første helga siden november uten skjenkestopp og studentene er klare for å åpne kranene.
Traugots Kjeller, eller Kjellern, er studentbaren ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV-fakultet) ved Universitet i Oslo (UiO) og befinner seg bak tunge bomberomsdører i en kjeller på Blindern. Her har kafeen åpnet på dagtid, og de skal ha åpningsfest denne fredagen (28. mai).
Tørken tar slutt
Khrono besøker Kjellern dagen før dagen. Noen studenter har funnet veien ned til det lokale vannhullet for å kjøpe en vaffel og ta en kaffekopp.
«Det er så lenge siden at jeg har glemt hva ting koster», sier en av gjestene som skal betale. Kjellern har ikke hatt noen arrangementer siden halloween, og etter mange måneder med tørke skal det bli igjen bli mulig for UV-studentene og møtes her igjen. De som jobber gleder seg over å endelig kunne åpne igjen.
De har tørket støv av kassaapparatene og satt fram ølet som nesten har gått ut på dato. Baren satser på å selge ut dette ølet først.
Elisabeth Hoksmo Olsen er daglig leder på Kjellern.
— Vi ser veldig fram til å kunne åpne igjen, og gi studentene mulighet til å ha et sted å samles. Selv om det er strenge smittevernregler og man må reservere eget bord, så har de interne her nå en møteplass de kan komme til, de kan komme og quizze, så det skjer noe i hverdagen, sier hun.
Kjellern har en maksgrense på 55 gjester, og alle må reservere bord og registrere seg når de kommer.
![Varer som snart går ut på dato selges først.](https://image.khrono.no/583031.webp?imageId=583031&width=960&height=548&format=jpg)
— Vi kan servere alkohol fram til klokken 22, også kan vi ha maks ti personer ved hvert bord. Vi har også bordservering og gjestene må registrere seg når de kommer, for å gjøre smittesporing enklere.
— Du tror ikke festene kan gå over styr, når studentene er såpass utsultet på fest?
— Nei, vi tror ikke det. Det gikk veldig fint i høst, og folk var veldig flinke til å sitte ved bordet sitt og holde avstand. Det blir en fest under rolige omstendigheter og vi har nok ansatte på jobb, så det kommer nok til å gå bra.
— Mange av studentene som kommer hit kjenner hverandre og kjenner puben, så de ønsker jo ikke å ødelegge for at Kjellern kan være åpen.
Nyeste artikler
Norge trenger akademisk samarbeid med Kina
Studenter velger vanskeligere oppgaver når de får velge selv
Masteroppgaver: Ikke tilgjengelige, ingen muntlig sensur
Det blir mange ledige studieplasser i lærerutdanningene
Trumps visepresident langer ut mot universitetene
Mest lest
Nynorskbastion får tyn. «Åtte språkfeil på tre setningar»
Her er Nordens beste universitet
Mange blir mer sårbare med ny finansiering. Hvordan skal utslagene fordeles?
Dro inn 150 millioner i 2023 på studenter som henne
En møll for Trump? Krenkende navn og rasisme diskuteres av biologer