blindern

Studentbarene i Oslo er klare for kvelden

Etter 197 nedstengte dager er skjenkestoppen i Oslo over. Studentbaren Kjellern ved Universitetet i Oslo er klar for å ta imot studenter igjen.

Publisert Oppdatert

Onsdag 26. mai ble kafeer, skjenkesteder og restauranter gjenåpnet i Oslo etter å ha vært nedstengt i 197 dager. Dette blir den første helga siden november uten skjenkestopp og studentene er klare for å åpne kranene.

Traugots Kjeller, eller Kjellern, er studentbaren ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV-fakultet) ved Universitet i Oslo (UiO) og befinner seg bak tunge bomberomsdører i en kjeller på Blindern. Her har kafeen åpnet på dagtid, og de skal ha åpningsfest denne fredagen (28. mai).

Tørken tar slutt

Khrono besøker Kjellern dagen før dagen. Noen studenter har funnet veien ned til det lokale vannhullet for å kjøpe en vaffel og ta en kaffekopp.

«Det er så lenge siden at jeg har glemt hva ting koster», sier en av gjestene som skal betale. Kjellern har ikke hatt noen arrangementer siden halloween, og etter mange måneder med tørke skal det bli igjen bli mulig for UV-studentene og møtes her igjen. De som jobber gleder seg over å endelig kunne åpne igjen.

De har tørket støv av kassaapparatene og satt fram ølet som nesten har gått ut på dato. Baren satser på å selge ut dette ølet først.

Øltønnene flyttes, glassene tørkes og kortterminalene gjøres klar til helgens åpningsfest. Her med Sigve Næss Røtvold (en av arrangementsjefene) og Gina Rønning Sørbye (en av økonomisjefene)

Elisabeth Hoksmo Olsen er daglig leder på Kjellern.

— Vi ser veldig fram til å kunne åpne igjen, og gi studentene mulighet til å ha et sted å samles. Selv om det er strenge smittevernregler og man må reservere eget bord, så har de interne her nå en møteplass de kan komme til, de kan komme og quizze, så det skjer noe i hverdagen, sier hun.

Kjellern har en maksgrense på 55 gjester, og alle må reservere bord og registrere seg når de kommer.

Varer som snart går ut på dato selges først.
Varer som snart går ut på dato selges først.

— Vi kan servere alkohol fram til klokken 22, også kan vi ha maks ti personer ved hvert bord. Vi har også bordservering og gjestene må registrere seg når de kommer, for å gjøre smittesporing enklere.

Du tror ikke festene kan gå over styr, når studentene er såpass utsultet på fest?

— Nei, vi tror ikke det. Det gikk veldig fint i høst, og folk var veldig flinke til å sitte ved bordet sitt og holde avstand. Det blir en fest under rolige omstendigheter og vi har nok ansatte på jobb, så det kommer nok til å gå bra.

— Mange av studentene som kommer hit kjenner hverandre og kjenner puben, så de ønsker jo ikke å ødelegge for at Kjellern kan være åpen.

Powered by Labrador CMS