korona

Slipper koronabot etter studentfest

Det var 16 studenter samlet i Bergen - grensen var fem. Men et oppslag på studentbyen er med på å frita studentene fra bot.

16 studenter hadde samlet seg i et fellesareal på Fantoft studentby. Det var ikke, og er fremdeles ikke, lov.
16 studenter hadde samlet seg i et fellesareal på Fantoft studentby. Det var ikke, og er fremdeles ikke, lov.
Publisert

Bergen kommunes koronaregler har vært strengere enn de nasjonale: Fra tidlig i november var det bare lov å samles fem personer i private hjem.

Men midt i november var 16 studenter samlet på et felleskjøkken på Fantoft studentby.

— Altfor mange og altfor tett, var den klare meldingen fra politiet, videreformidlet av Bergens Tidende, i etterkant.

Fire uker senere er konklusjonen at studentene som var til stede slipper bot.

Lapp om 20

Saken er nå henlagt, skriver Bergens Tidende.

Politiet er kommet frem til, blant annet gjennom flere avhør, at det som var på festen trodde det var lov å samles 20 personer. Det var også det som stod på oppslaget på døren inn til fellesarealet.

Påtaleleder Gunnar Fløystad i Vest politidistrikt sier at politiet ser grunn til å være i tvil om det er grunnlag for å straffe de som var der.

— Det var såpass usikkert samlet sett at vi valgte å henlegge. Vi skal ta de bevisste og åpenbare bruddene, sier Fløystad til Bergens Tidende.

5000 for å gå på fest

Det er flere andre i vestlandsbyen som kan vente seg bot: Å være på fest der for mange er samlet koster 5000 kroner dersom man er deltaker, 10 000 dersom man er arrangør.

Fra 7.desember økte Bergen kommune antallet som lovlig kan samles i private husstander til ti personer. Helsedirektoratet sier at man bør ha maksimalt fem gjester i private hjem, men to dager i julen kan man ha ti gjester, har statsminister Erna Solberg sagt.

Powered by Labrador CMS