korona

Setter koronaberedskap igjen ved NTNU

Smitteutviklingen i Trondheim gjør at NTNU reetablerer sin koronaberedskap.

Beredskapsledelsen er reetablert på NTNU og skal rådgi rektor i koronaspørsmål.
Publisert Oppdatert

I en melding på NTNUs interne sider står det nå er satt koronaberedskap igjen for å håndtere eventuelle nye runder med koronarestriksjoner fra myndighetene. Det skjer syv uker etter at beredskapen ved NTNU formelt ble avsluttet.

Dette skriver Universitetsavisa.

Forrige fredag holdt regjeringen pressekonferanse der de åpnet opp for bruk av koronasertifikater. Ordningen knyttet til dette skal være på plass i løpet av denne uken. Tromsø kommune var blant de som sa at de vil at det i bruk straks det er på plass.

Også ved UiT Norges arktiske universitet er beredskapsarbeidet i gang.

— Ved UiT har det de siste ukene vært nødvendig med møter i SBG, men vi har ikke satt opp en fast møteplan fremover. Vi følger med på smittesituasjonen nasjonalt og lokalt og har jevnlig kontakt med våre vertskommuner, opplyser kommunikasjonssjef ved UiT, Hanne Karde, til Khrono.

Vurderer passkrav på arrangementer

Rektor ved OsloMet, Nina Waaler, sier til Khrono at det ikke er aktuelt for universitetet å ta i bruk koronapass knyttet til undervisningen.

— Det er et grunnleggende prinsipp at utdanningen skal være tilgjengelig for alle, og vi ønsker derfor ikke å innføre restriksjoner for å slippe inn til undervisning, så sant det ikke kommer føringer fra myndighetene om dette. Det vil i tillegg være krevende å organisere på en effektiv og hensiktsmessig måte, skriver Waaler i en epost til Khrono, men hun legger til:

— Å kunne ta i bruk koronapass ved enkelte arrangementer ved universitetet er imidlertid noe vi har oppe til vurdering, dersom kommunene anbefaler det.

Samles igjen

Ved NTNU betyr den nye beredskapsreetableringen at sentral beredskapsledelse igjen skal møtes fast for å gjøre risikovurderinger og gi råd til rektor om hvordan pandemien bør håndteres. Gjeninnføringen av beredskap skal i første omgang gjelde ut året, skriver Universitetsavisa.

— Så langt i denne nye fasen er få studenter og ansatte ved NTNU smittet. Det er vanskelig å forutsi hvordan utviklingen blir fremover, men hvis myndighetene strammer ytterligere til vil dette fort kunne påvirke driften av universitetet på flere områder. Derfor vil vi være føre var, sier konstituert organisasjonsdirektør Roar Tobro, som også er beredskapsleder ved NTNU, i meldingen på intranettet.

Forholder seg til kommunen

Universitetsdirektør Arne Benjaminsen ved Universitetet i Oslo uttalte til Khrono i slutten av forrige uke:

— Vi vil forholde oss til de tiltakene Oslo kommune kommer med, så dette er ikke aktuelt på det nåværende tidspunkt. Vi merker oss imidlertid at Helsedirektoratet i sin anbefaling ikke inkluderer skoler og universiteter i en koronapass-ordning, understreket Benjaminsen.

Studenter ved UiT Norges arktiske universitet som skal i praksis på sykehus og i kommuner kan bli spurt om å oppgi vaksinestatus, skriver iTromsø.

For de som ikke svarer eller ikke er vaksinert kan det bli litt praktiske problemer omkring omplassering av praksis, sier prodekan ved UiT, Terje Steigen, til avisen, i følge NRK.

Pressekonferanse fredag

Også i Bergen øker smitten, og kommuneledelsen har vært i møter med FHI. Men det er foreløpig ikke kommet nye tiltak.

Regjeringen har varslet pressekonferanse om koronasituasjonen fredag kl 11.

Powered by Labrador CMS