jubileum
Populært studium i sexologi: — Svært nyttig
Sexologistudiet ved Universitetet i Agder (UiA) feirer 20-årsjubileum.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
— Sexologi er blitt et begrep. Gjennom ti kull har vi utdannet sexologiske rådgivere som gjør seg gjeldende i helsevesenet og i samfunnsdebatten, sier professor i sexologi, Elsa Almås.
I en artikkel på Universitetet i Agders hjemmeside forteller Almås og ektefelle og medprofessor Esben Esther Pirelli Benestad om hvordan sexologistudiet har økt i popularitet gjennom de siste 20 årene.
Norges første professor emerit
Til høstens kull var det totalt 600 søkere som kjempet om de 43 studieplassene. Sexologistudie er en toårig 60 studiepoengs videreutdanning, som gir studentene forskningsbasert kunnskap innen seksuell utvikling, kjønn og seksuelt mangfold, seksuelle grenseoverskridelser og samfunnsperspektiver på seksualitet.
— Jeg tror vi har fått større samfunnsmessig bevissthet rundt seksuell helse, sier professor Elsa Almås.
Ekteparet Almås og Pirelli Benestad ble i 2012 Norges første professorer i sexologi. I 2019 gikk sistnevnte av med pensjon, og ble Norges første med tittelen professor emerit.
— Ja, hvorfor skulle dette være en kjønnet tittel, spør Pirelli Benestad i UiAs artikkel, og henviser til de mer kjente titlene emeritus (for menn) og emerita (for kvinner).
— Stort behov for sexologer
Studentene som begynner på den toårige videreutdanningen ved UiA har som oftest bakgrunn som sykepleiere, vernepleiere, leger, psykologer, sosionomer og familierådgivere.
— Jeg tror at våre studenter gjennom studiet har blitt personlig forandret og at det har vært svært nyttig for den enkelte. Jeg tror også at studiet har vært nyttig for den del av helsevesenet som skjønner at seksuell folkehelse er viktig, sier Esben Esther Pirelli Benestad.
Universitetslektor og nåværende fagansvarlig for sexologistudiet ved UiA, Silje-Håvard Bolstad, forteller at behovet for en sexologiutdanning er stort.
— Av samfunnsdebatten og av medieoppslag ser vi at det fortsatt er et stort behov for sexologer, sier Bolstad.
Nyeste artikler
Forskning og innovasjon for framtid, nysgjerrighet og nytte
Sintef-sjef og Midtøsten-forsker kan bli Årets trønder
En akademisk julefortelling
Hun fikk samme jobb tre ganger. Nå er hun klar for nye oppgaver
Fortelling er beredskap
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
Disse universitetslederne publiserer minst og mest
Ikke lønnsøkning før i mars og april. Advarer mot skattesmell
Forskaren vaks opp i Israel. No veit han ikkje om han vil reisa tilbake