Flere av de nye OsloMet-skiltene på campus Pilestredet ble satt opp uten tillatelse fra Oslo kommune. Nå får OsloMet tillatelse for skiltingen, og dispensasjon for dette skiltet over hovedinngangen ved Pilestredet 46. Foto: Nils Martin Silvola

Oslo kommune godkjenner OsloMet-skiltingen i Pilestredet

Skilting. Nå er papirene i orden for de nye OsloMet-skiltene, men kommunen sender tilleggsgebyr.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere av de nye OsloMet-skiltene ble i sommer satt opp uten tillatelse fra Oslo kommunes plan- og bygningsetat, men nå har kommunen godkjent tiltakene.

Det viser siste dokument i byggesaken på kommunens nettsider.

Av totale gebyrer på 50.420, kroner for arbeidet, er 11.340 kroner tilleggsgebyr fordi OsloMet startet før tillatelsen kom, opplyser etaten.

Bryter med kommunens reklameplan

Den siste godkjente søknaden omfatter syv fasadeskilt, hvorav tre skilt henvender seg mot Pilestredet, to skilt mot Dalsbergstien, et mot Falbes gate/Stensberggata, samt et skilt inne på campusområdet.

Selv om Frydenlund-skiltet er av nyere dato, anbefaler Byantikvaren at dette skiltet ivaretas som en identitets-markør for området

Uttalelse fra Byantikvaren

I tillegg til godkjennelsen for skilting, får OsloMet midlertidig dispensasjon for det store logoskiltet som henger på «Frydenlund»-muren foran Pilestredet 46.

Dette skiltet er nemlig i strid med kommunens skilt- og reklameplan, som i utgangspunktet krever at fasadedetaljer som søyler og gesimser skal holdes fri for skilt og reklame.

Ville fjerne Frydenlund-navnet

Den store OsloMet-logoen ved Pilestredet 46 er plassert på samme mur som skiltet for det gamle Frydenlund-bryggeriet, og i byggesaksdokumentene går det fram at OsloMet ville fjerne Frydenlund-skiltet samtidig som OsloMet-logoen ble montert.

Det motsatte Byantikvaren seg:

«Byantikvaren vil ikke motsette seg foreslåtte skilt, men fraråder fjerning av eksisterende Frydenlund-skilt. Selv om Frydenlund-skiltet er av nyere dato, anbefaler Byantikvaren at dette skiltet ivaretas som en identitetsmarkør for området», skrev Byantikvaren i en uttalelse.

OsloMet tok dette til følge, og Frydenlund- og OsloMet-skiltene eksisterer nå på samme mur ved hovedinngangen til campus Pilestredet.

Rice skal orientere styret om skiltene

De nye skiltene blir også tema under onsdagens OsloMet-styremøte. Rektor Curt Rice skal orientere styret om skiltene, selv om det ikke er et eget punkt på sakslisten. Det bekrefter han overfor Dagens Næringsliv.

Professor Anders Breidlid var en av de første som reagerte på språkføringen i de nye skiltene.

Nå mener han at universitetsstyret ved OsloMet må på banen i skiltdebatten.

— De må «forlange» avskilting, selv om det skulle koste noen millioner. Hvis da ikke rektor Curt Rice i siste liten er så klok at han gjør helomvending og går med på kravet om avskilting, sier Breidlid til avisen.

Fakta

OsloMet-skiltene

I sommer har flere enn 6000 skilt blitt byttet ut.

Budsjettet for hamskiftet fra HiOA til OsloMet er på rundt 5 millioner kroner.

Men den nye visuelle OsloMet-profilen har skapt reaksjoner:

To OsloMet-professorer reagerte i et innlegg i Khrono på at det engelske navnet figurerer høyest og først på flere skilt.

DN-kommentator Eva Grinde ba rektor Curt Rice «finne frem skrutrekkeren».

OsloMet-ledelsen sier det ikke er aktuelt å endre på skiltingen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS