Styremøtebråk

OsloMet-styreleder og rektor legger seg flate

Styreleder Trine Syvertsen og rektor Curt Rice beklager at de ikke tok ansattes innspill til følge.

— Jeg har ikke ikke myndighet til å endre på styrevedtak. Men erfaring med å skape gode betingelser for forskning og undervisning vil selvsagt stå helt sentralt i rekruttering av ny rektor, skriver styreleder Syvertsen i en SMS.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En brått avsluttet styredebatt ved OsloMet skapte reaksjoner i forrige uke.

Flere ansatte hadde før styremøtet sendt inn et innspill til stillingsbeskrivelse, utlysningstekst og hva tilsettingsutvalget bør se etter i ny rektor på OsloMet.

Da innspillet, som var et ekstra kulepunkt under kvalifikasjonskrav, ble nevnt i styremøtet, ble det plutselig satt strek for diskusjonen.

— Svært forundret

«Vi ble svært forundret over at innholdet i vårt innspill ikke ble nevnt og tatt opp til votering. Vi har fulgt universitetsdemokratiets spilleregler, men blir avfeid med at det ikke «var tid» til å diskutere innspillet og votere på vårt forslag til endring», skriver de fire Svenn-Erik Mamelund, Trine B. Haugen, Heidi Holmen og Bengt Andersen, i et innlegg hvor de gjengir hele sitt innspill.

Siden innlegget ble publisert i Khrono, har både styreleder Trine Syvertsen og nåværende rektor Curt Rice lagt seg langflate i sosiale medier for det som skjedde under styremøtet:

Syvertsen tar selvkritikk for sin egen møteledelse og forklarer at det ble avfeid fordi hun lenge hadde prøvd å sette strek for debatten.

Også Curt Rice beklager for at han ikke tok med innspillet, som de fire sendte både til rektor, styreleder og et internt styremedlem i forkant av møtet, i sitt forslag til vedtak i saken.

— Vil selvsagt stå helt sentralt

Utlysningsteksten ble vedtatt uten de ansattes innspill, som var at «erfaring med å fremme gode betingelser for kvalitet i forskning» burde legges til kvalifikasjonskravene.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Jeg har ikke ikke myndighet til å endre på styrevedtak. Men erfaring med å skape gode betingelser for forskning og undervisning vil selvsagt stå helt sentralt i rekruttering av ny rektor. Det ligger også inne i kvalifikasjonskravet om «førstehånds erfaring fra universitetets kjernevirksomhet: undervisning, forskning, formidling og nyskaping», skriver styreleder Syversen i en SMS til Khrono.

Også rektor Rice gjør det tydelig at innspillet fra de ansatte vil bli tatt med på andre måter videre i prosessen.

På Twitter skriver han:

«Tror dette vil være et ganske selvskrevet tema uansett med den teksten som er. Men det blir et “rådgivende organ” som får spørre ut finalistene og man kan tipse en av disse om å ta det opp. (Består av fak.styrene, SVA-styret, arbidsutvalget i student.parl., IDF, hovedvernombud)».

Innspill gjennom fagforeningene

En av innspillsforfatterne, Heidi Holmen, spør rektor Rice på Twitter om hvordan man bør gå fram for å bli hørt ved senere anledninger.

Rice svarer at saker også er innom Informasjons-, drøftings- og forhandlingsmøter (IDF), og at man dermed kan komme med innspill gjennom sine fagforeninger.

«Jeg kan nesten ikke huske at ansatte har sendt brev direkte til uni.styret. Tror sjansen for påvirkning er større gjennom det vanlige systemet dvs ledelseslinje evt fagforeningen sin», skriver Rice videre på Twitter.

Powered by Labrador CMS