Hvorfor provosere(s) forskerne? I stedet for innføring av nye reiseregler ved OsloMet kunne det kanskje holdt med grønne tips og tillit.
Få etikksaker meldes inn: — Loven er stigmatiserende 67 saker om mulige brudd på forskningsetikk er rapportert inn på tre år. — Jeg tror uredelighetsbegrepet er så stigmatiserende at mange lar være å melde fra, sier professor Ragna Aarli.
Søkerrekord til stilling som stipendiat ved OsloMet Professor Trine B. Haugen trekker fram tre grunner til hvorfor stipendiatstillingen i reproduksjonsbiologi er såpass ettertraktet.
Hvem sikrer kvaliteten på forhastet korona-forskning? Det gjenstår å se hvor solid kunnskapen som er etablert i all hast under pandemien, vil stå seg i ettertid, skriver professor Trine B. Haugen.
Kritisk til OsloMet-ledelsen: — Jeg hadde en rolle langt utover eget fakultet Vitenskapsombud Trine B. Haugen reagerer på ledelsens prioriteringer.
De er ansatt for å hindre forskningsskandaler — har hatt over 100 saker på bordet De tre eneste vitenskapsombudene i landet har de senere årene fått inn rundt 150 saker. De mener at flere universiteter og høgskoler bør opprette lignende stillinger.
Gjør klart for tverrfaglig jakt på den perfekte spermien Hva er årsaken til testikkelkreft? Hvorfor påvirker fedme mannlig fruktbarhet? Hvordan finne den perfekte spermie? Helseforskere og informatikere skal finne svar, sammen og på tvers.
Nyeste artikler
Utlendingsregel hindrer henne i å forske i utlandet
For få studenter velger det arbeidslivet trenger.— Et strukturelt problem
Studentene strømmer til helse- og teknologifag
Kunstfagene fikk et lite halmstrå fra Stortinget
Kjære Wygeya Balarajah
Mest lest
Studenten som ikke løp fort nok vant i retten. Nå får han vitnemålet sitt
Spratt opp fra C til A da hun klaget på karakteren
Hva er politikk i lønnsdannelsen i staten?
Irgens vender tilbake til OsloMet. — Personlige årsaker
Akademia skal ikke være for alle – en provokasjon