Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Her er snakkisene om hvem som kan bli NTNU-rektor To interne ledere har allerede meldt fra at de ønsker å bli rektor ved NTNU. Men det snakkes om flere.
Over 1000 forslag til hvem som skal styre Forskningsrådets pengesekk Camilla Stoltenberg, Espen Rostrup Nakstad og Curt Rice er blant de 834 nominerte til Forskningsrådets porteføljestyrer, som deler ut forskningspenger. Se hele lista her.
Roser fra Rice til Halvorsen og Hoel Interessant sammenheng mellom selvplagiat og open access-publisering, mener Curt Rice, som også har to roser og en kaktus å dele ut i årets sommerintervju.
Må ta stilling til om etterfølgeren etter Curt Rice skal ansettes for to, fire eller seks år Universitetsstyret skal diskutere prosess for ansettelse av ny rektor i Ås.
Stille om ny studieavgift Partiene på Stortinget forhandler om studieavgift i høyere utdanning på overtid, og holder kortene tett inntil brystet.
Dette er prislappen for Curt Rice sin avgang Curt Rice måtte gå av på dagen som NMBU-rektor. Det var ikke billig for universitetet.
Sørøst-Norge skal ha ny rektor: Her er «snakkisene» En språkdirektør, en eks-rektor og en intern viserektor nevnes hyppigst som potensiell ny rektor ved USN. Men ingen av dem vil søke jobben.
Gratisprinsippet må gjelde for alle kommende studieår Utsettelsen av saken om skolepenger gjør det fullstendig urealistisk å gjennomføre gjeldende prosesser på en ordentlig måte før studiestart, mener Curt Rice.
Derfor måtte Curt Rice gå Bratt inngang og brå avgang for Curt Rice ved NMBU. Økonomiske prioriteringer og mange medieutspill har irritert mange.
Se hvem av rektorene som fløy mest og minst i 2022 Over 20 tonn CO2-ekvivalenter skiller de som fløy mest og minst av landets universitetsrektorer i 2022.
Curt Rice om avgangen: — Det er tøft Curt Rice har gått av som rektor ved NMBU. — Det var ikke den løsningen som jeg primært ønsket meg.
Curt Rice går av som rektor ved NMBU Curt Rice går på dagen som rektor ved NMBU. Uenighet med styret om strømregningen skal være én av årsakene.
Nesten 900.000 kroner skiller den best og dårligst betalte rektoren Rektoren ved det største universitetet tjente mest i fjor, med rektoren for det minste på andreplass.
Rektor Rice vil ta ubrukte midler fra fakultetene Underskudd ved Veterinærhøgskolen gjør at rektor Curt Rice vil trekke inn ubrukte midler fra fakultetene ved universitetet i Ås.
Skuffet over klimasvar fra rektorene — Jeg føler egentlig vi drømmer ganske stort, sa viserektor ved Universitetet i Oslo, da hun ble utfordret på bærekraft av studentene.
Mener sektoren er for lite ambisiøs når det gjelder bærekraft Universitetene og høgskolene har et stort ansvar for at vi skal nå bærekraftsmålene, mener NSO, men samtidig kutter både NMBU og NTNU i miljøambisjonene. Onsdag skal rektorer og viserektorer grilles.
Et forsvar for kvalitetsvurderinger og fagfellevurderinger Det er forunderlig at lederen av en av Norges fremste utdanningsinstitusjoner ikke er mer opptatt av den rollen de vitenskapelige tidsskriftene spiller med hensyn til å bidra til og sikre kvalitet.
Rektor med hard dom over tidsskriftene: — Vi kan bare dumpe dem Norge hadde forlagsavtaler med en prislapp på nær 215 millioner kroner i 2022. — Noen har kommet inn i prosessen for å melke oss, vi skal bare sparke dem ut, sier NMBU-rektor Curt Rice.
Forskningsrådet bør spre midlene tynnere utover NMBU-rektor Curt Rice skisserer hvordan man kan gi tommel opp til 25 prosent av Fripro-søknadene, uten å kun redusere antall søknader.
— Ikke så lett å endre holdninger Åtte måneder er gått siden Kierulf-utvalget leverte utredningen om akademisk ytringsfrihet, men har noe endret seg ved norske universitet og høgskoler?
Rektor på studentdemo:— Regjeringa bør skjemmes Studenter fra hele landet demonstrerte mot skolepenger onsdag ettermiddag.
Må kutte fem stipendiatstillinger for å betale strømregningen Løpske strømpriser gir krevende budsjettbehandling i styret for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås.
Rektorar misnøgde med budsjettet: — Ein svart dag Isolasjonisme, gravøl og sterk uro, var ord som blei brukt etter framlegging av statsbudsjettet torsdag.
Kritisk til rektorsamling uten media: — Hvorfor skal det skje i et lukket møte? Nordiske universitetsledere samlet seg om seks nøkkelbudskap i Brussel. Curt Rice er kritisk til at møtet var lukket for journalister.
— Vi krever dialog og en investering fra våre eiere Rektor Curt Rice ved NMBU reagerer på at regjeringen er taus om strømsituasjonen for de store statlige institusjonene, som universitetene.
Vurderer å omfordele ubrukte midler internt Ny utviklingsavtale og en vanskelig økonomisk situasjon ligger på bordet for universitetsstyret ved NMBU.
Har senket innetemperaturen med to grader Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har satt ned innetemperaturen til 19 grader. Universitetet i Bergen vurderer å gjøre det samme. Det vil redusere strømregningen med opptil åtte millioner kroner.
Sterke reaksjoner på undersøkelse: — Vondt å tenke på — Mange norske studenter har det dårlig med seg selv. Det er rett og slett vondt å tenke på, sier NMBU-rektor Curt Rice.
Forlanger samme strømstøtte som næringslivet NMBU-rektor Curt Rice frykter en ekstra strømregning på 100 millioner kroner. Han mener det er liten forskjell på næringslivet og offentlige institusjoner i spørsmålet om strømstøtte.
Det tok oss noen minutter å plagiere Curt Rice og lure universitetets kontroll Kunstig intelligens har gjort det mulig med svindel på industrielt nivå.
Rektorene uenige i at de ikke er tydelige og synlige Utspillet om at rektorene er for lite synlige og ikke tør å vise uenighet faller på stengrunn hos de fleste rektorene. Men en sier seg litt enig i kritikken.
Universiteter og høgskoler i solidaritet etter masseskyting i Oslo — Vi er sjokkert og forferdet, sier OsloMets rektor Christen Krogh etter masseskyting i Oslo natt til lørdag. Universitetene og høgskoler byen avlyser også arrangementene sine.
Vil ha svar om underskudd på Veterinærhøgskolen Styret ved NMBU ber om en plan for hvordan ledelsen vil håndtere et underskudd ved Veterinærhøgskolen som ligger an til å bli på 90 mill. i år.
Vi må holde studentene mer enn en time på biblioteket Tre bibliotek i Pilestredet i Oslo vurderes nå å samles til ett universitetsbibliotek ved OsloMet.
Den nye vaktbikkja Eg trur det vil tene forskinga og høgare utdanning at det ikkje gjeld eigne reglar for dei, skriv Geir Pollestad (Sp).
Endelig blåmandag. Forskningsfiendtlig budsjett og en sektor i krise Signalene fra revidert nasjonalbudsjett peker mot en en fremtid hvor forskning høvles ned og formidling nedprioriteres med utslag i Zoom-forelesninger fra stua, skriver Tony Sandset.
«Komplett katastrofe for det norske folk» Katastrofe, krise og urolig er blant beskrivelsene som blir brukt om revidert nasjonalbudsjett for kunnskapssektoren.
Skryt, skit og samisk ironi Curt er konge, men Anine har flest. Kva skjer når verdas rikaste mann kjøper akademias største skravlekanal?
Ny bestenotering for NMBU Har blitt godt plassert blant verdens universiteter innen jord- og skogbruk.
Curt Rice vil bygge hotell ved NMBU NMBU-rektoren utfordrer Ås kommune til å sørge for at kommunen får et hotell. — Av og til bør vi være vertskap for konferanser, men det kan vi ikke uten hotell, sier Curt Rice.
Rice kombinerer gjerne rektorjobben med surfing. Nå kan han få sjansen Brettforbundet vil bygge surfeanlegg på NMBUs campus. Rektor Curt Rice ønsker ideen velkommen.
Mener utviklingsavtaler blir et byråkratisk «mess» Rektor Curt Rice mener departementet med de såkalte utviklingsavtalene «sniker seg inn i strategiske prioriteringer». Hatlen-utvalget har foreslått at det skal knyttes økonomi til avtalene, men Ola Borten Moe har vært lunken til dette.
Mer mikrostyring med finansieringsutvalgets forslag Utviklingsavtalene utfordrer akademias autonomi og innebærer økt byråkrati og ytterligere rapporteringskrav, ifølge NMBU-rektor Curt Rice.
Forunderlig at samfunnsforskere bagatelliserer ytringskultur Hvordan står det til med ytringsfriheten i akademia – i verdens frieste land og med verdens mest rundhåndete offentlige forskningsfinansiering? Toppscore her også?
Varsler kraftige kutt etter «byggeskandaler» og pengebruk «over stokk og stein» Statsråd Ola Borten Moe varsler gjennomgang av alle byggeprosjekter.
Hatlenutvalgets rapport bør være et oppspill til debatt Generelt ser utvalgets rapport ved første øyekast ut som et spennende oppspill til debatt. Generelt er det nettopp det som også bør være poenget.
Ås-studentene i dannet «grillparty» med rektor Rice Studentene i Ås er nysgjerrige på den nye rektoren som har havnet i overskriftene mer enn en gang. Tirsdag kveld skulle han «grilles», Det ble høflig og dannet.
Jeg har en ambisjon om å la evidens og sunn fornuft være styrende — På overordnet plan, er det flere situasjoner der det er fornuftig av en offentlig institusjon å ta i bruk konsulenter, skriver NMBU-rektor Curt Rice.
Bærekraftige NMBU? Dette stinker! – Det er sjokkerende hvor mye midler universitetsstyret ønsker å bruke på å fremtre bærekraftige, når det er så mange tiltak som trengs og det ventes på at gjøres lokalt, skriver Ylva Ullahammer Bordsenius.
KPMG-topp går hardt ut mot NMBU-avtale — Bærekraft handler ikke om kommunikasjon og posisjonering, sier KPMG-partner Stine Lise Hattestad Bratsberg.
NMBU gjorde avtale med PR-byrå. Nå vil Borten Moe kutte i budsjettet Ola Borten Moe (Sp) er ikke fornøyd med avtalen Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har inngått med First House-selskapet Sustainability AS.
NMBU hyrer inn PR-byrå for å profilere seg på bærekraft: – Overraskende NMBU ønsker å profilere seg som et bærekraftsuniversitet. For å gjøre det kjøper de hjelp fra datterselskapet til PR-byrået First House.
Søkes: Flere kvinnelige forskere Skal vi løse de store utfordringene verden står overfor, må vi rekruttere fra mer enn halve befolkningen.
Rektorene ble grillet om klimasatsinger Rektorene ved landets eldste og største universiteter måtte svare på om de gjør nok for klima og miljø.
Doble signaler om hvilke regler som gjelder på campus Er det bare i undervisningssituasjonen meteren er opphevet på campus? Regjeringen og statsråd Ola Borten Moe gir ulik beskjed. Rektorer er forvirret.
Studenter er også vanlige folk — Studentene bør inkluderes i dagpengeordningen, slik at de får kompensert bortfall av inntekt. I tillegg bør de få kompensasjon for de høye strømprisene, i stedet for en krisepakke som gir studentene mer lån.
Vi skal ta vårt ansvar i de store krisene Fire nyttårsforsetter for 2022. Styrke opplæringen av nye forskere. Bedre digitalisering. Finne nye og utradisjonelle samarbeid. Økt fokus på bærekraftig fremtid.
Vil ha nye økonomiske tiltak for studentene Studenter mister jobbene sine og er bekymra. Rektor er redd for mer frafall.
Kvinner diskrimineres fortsatt gjennom hele karrieren Når det gjelder både kjønn og mangfold, er vi alle nødt til å ta inn over oss at vi diskriminerer uten å ha et bevisst forhold til det.
OsloMet trenger hjelp, Borten Moe! Professor Gunnar H. Gundersen ved OsloMet ber noen«voksne» - det vil si Ola Borten Moe - om å rydde opp i krangelen om plassering av ny campus ved OsloMet.
Studenter landet rundt krever endring. Borten Moe ønsker normal drift Studentene ber om at skoleeksamener endres til hjemmeeksamener. Men statsråd Ola Borten Moe ber lærestedene holde tilnærmet normal drift. Det har skapt forvirring.
Ansatte prorektor og viserektor NMBU har styremøte onsdag 1. desember. Ved møtets start ble det bestemt at man likevel skulle ta inn sak og ansette både prorektorer og viserektor for bærekraft.
Ansettelser ved barnehagelærerutdanning bør baseres på språkkrav — Det tar tid å lære et fremmed språk godt, og denne tiden går på bekostning av tiden som skulle vært brukt til undervisning.
Her er oversikten: Dette tjener landets rektorer 734.000 kroner skiller topp og bunn av rektorlønningene ved landets statlige universiteter og høgskoler.
Velg tillit, ikke tvang Statsråd Ola Borten Moe kan styrke både distriktene og bærekraftsagendaen samtidig. For å lykkes må sektoren vises den tilliten som Hurdalsplattformen legger opp til.
Etisk ledelse i akademia Ledere må være rollemodeller og vise i praksis at de ønsker å utvikle en organisasjonskultur hvor etisk refleksjon er en selvfølgelig og nødvendig del av beslutningsgrunnlaget.
Debatt(u)kultur — Mye tyder på at det er et behov for å gjøre døren høyere og porten videre hvis vi ønsker å fremme kritisk tenkning og flerstemt debatt i og utenfor utdanningssystemet.
Det som driver oss fra hverandre Debatten om hva det vil si å ta på seg rollen som offentlig intellektuell er en historie om en fjær som har blitt til fem høns.
Et mangfoldig akademia er en ressurs for norsk forskning I debatten om akademikeres ytringer i det offentlige rom, som har sporet over til å handle om «utenlandske forskere», er det viktig å unngå generaliseringer.
NMBU-ansatte om rektor:— Tabbekvoten er brukt opp Instituttleder Espen Olsen ved NMBU begynner å miste tilliten til rektor Curt Rice. — Jeg tar det veldig alvorlig, sier Rice selv.
Bør ikke stille spørsmål ved internasjonalisering, mener jussprofessor Andenæs Professor Mads Andenæs anklager forsker Cecilie Hellestveit for dårlig folkeskikk. Og han mener forskerne bør holde seg mer unna avisene.
Norsk samfunnsdebatt berikes av internasjonale perspektiver Det utenlandske forskere mangler av innsidekunnskap, kan veies opp for ved å tilby et utenfra-blikk.
La kunnskapen rå, Jonas! Når Støre og Vedum går ut av Hurdalssjøen hotell om noen dager, bør de erklære at veien videre for Norge og for framtida skal være kunnskapsbasert.
Synsing om utenlandske forskere Vi undres over Hellestveits generaliseringer og hvordan hun tillegger utenlandske forskere en svært egoistisk holdning uten noe bevis.
Internasjonalt innhogg Cecilie Helletveits betimelige problematiseringer rundt internasjonalisering, er for viktig til å ende som en mini-sensasjon i rikspressen om rektoren Curt Rice som først krevde og så beklaget scenenekt, mener Jørgen Lund.
Anine Kierulf vil ha mer innestemme i debatten Curt Rice fikk hard kritikk da han ba Cecilie Hellestveit beklage.— Jeg syns det er en stor fordel at folk sier hva de mener, sier ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf.
En beklagelse fra Rice var helt på sin plass Rektorer skal ikke redigere aviser. Og ikke sensurere forskere.
Jeg beklager, Cecilie Hellestveit Hellestveit og alle andre forskere skal selvsagt komme til orde – uten at noen skal bestemme hvordan.
— Ren hersketeknikk. Rice refses av rektorkolleger Forsker Cecilie Hellestveit sprer fordommer og bør beklage, mener NMBU-rektor Curt Rice. — Nettopp slike ting som gjør at folk vegrer seg for å gå inn i samfunnsdebatten, svarer rektorkollega.
«Hun bør beklage». Rektor mener norsk forsker sprer fordommer mot akademikere fra utlandet Rektor Curt Rice mener pressen bør vurdere å ikke sitere forsker Cecilie Hellestveit. — Rice har kurs mot et dystopisk samfunn, svarer hun.
Ønsker seg en viserektor for bærekraft Norges miljø- og biovitenskapelige universitet lyser ut stillingene som prorektorer for utdanning og forskning. I tillegg vurderer rektor å etablere en rolle som viserektor. Tillitsvalgte skjønner ikke helt poenget.
Første styremøte for Refsholt og Rice Torsdag møtes det nye styret, den nye styrelederen og den nye rektoren ved NMBU for første gang.
Sterke reaksjoner på finansutspill: «Uhørt», uklokt og splittende UiT-rektor, Dag Rune Olsen, mener kollegene hans i Bergen og Oslo splitter universitets- og høgskolesektoren etter kritikk av finansutvalg. Han har flere med seg i kritikken.
Mener retrettstillinger er bedre enn rektorer som går fra åremål til åremål — Å ha profesjonelle rektorer som går fra åremål til åremål er mer betenkelig, sier rektor Petter Aasen om mer bruk av retrettstillinger.
Rice vraket shortsen til fordel for rektorkappe da han ønsket studentene velkommen: — Skulle bare mangle 20. august ønsket Curt Rice de nye studentene ved NMBU velkommen under immatrikuleringsseremonien — ikke i skinnjakke, men i rektorkappe.
Curt Rice: — Verden trenger oss som aldri før Fredag ble Curt Rice offisielt innsatt som rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Klimaforsker om FN-rapport: Akademia må feie for egen dør — Alle sektorer i Norge må ta grep, inkludert universitets- og høgskolesektoren, sier Cicero-forsker, Bjørn Hallvard Samset, om den nye rapporten til FNs klimapanel.
— Vi må skape en kultur der nødvendige endringer ønskes velkommen Ny rektor på NMBU, Curt Rice, trekker fram synlighet nasjonalt og internasjonalt og en sterkere lederrolle i arbeidet med bærekraft som viktige saker for sitt nye universitet de neste fire årene.
Rektorer har liten tro på fast heldigital arbeidsdag Når Curt Rice tiltrer sin stilling ved NMBU håper han å kunne få en fast dag på hjemmekontoret. Fåtallet av hans rektorkolleger tror på at det er riktig løsning.
NMBU opptrer som kjøttindustriens universitet De sterke bindingene mellom kjøttindustrien og NMBU svekker universitetets faglige uavhengighet, og er med på å normalisere dårlig dyrevelferd i landbruket.
Nye rektor Rice foreslår en digital dag for alle ansatte Ledere bruker for mye tid på møter, mener Curt Rice. Når han nå blir rektor ved NMBU, vil han ha én digital møtedag og én møtefri dag.
Asheim: — Jeg er helt enig i at oppnevningene kom for sent Henrik Asheim (H) ser poenget til rektorene som mener oppnevningen av de eksterne styremedlemmene kom for sent. Han avviser samtidig at departementet ikke gjennomfører referansesjekk og intervjuer med de eksterne medlemmene.
11 styrer mangler fortsatt eksterne styremedlemmer. Rektorer reagerer Kunnskapsdepartementet har ennå ikke oppnevnt noen av de personene som skal sitte i 11 ulike UH-styrer fra 1. august. Det får påtroppende NMBU-rektor Curt Rice til å tenne på pluggene.
Fagforeningene reagerer på Rice-avtalen: — Kan ende opp med en godt betalt seniorrådgiver Fagforeningene ved NMBU er kritiske til retrettstillingen som inngår i arbeidsavtalen til påtroppende rektor Curt Rice.
«OsloMets styreleder og rektor legger seg flate» - virkelig? Heldigvis går den ulykksalige alliansen mellom styreleder Syvertsen og rektor Rice mot slutten.
Skal lede landets minste universitet. Fortsetter blant de høyest lønte NMBU hadde den laveste rektorlønna blant landets 10 universiteter i 2019. Når Curt Rice tar over som rektor i august blir han blant de lønnsledende.
OsloMet-styreleder og rektor legger seg flate Styreleder Trine Syvertsen og rektor Curt Rice beklager at de ikke tok ansattes innspill til følge.
Ikke lenger valgte rektorer i vår tid? En valgt rektor vil som oftest sikre en toppleder som kjenner organisasjonen innenfra og nedenfra. OsloMet har ikke hatt en slik toppleder på mange år.
Enhetlig ledelse skaper handlingsrom Jeg håper styret tar innover seg hva konsekvensene for arbeidet med resten av organisasjonen blir med valgt rektor og dermed todelt ledelse.
Romerike-campus og ny rektor etter Rice Styret ved OsloMet skal vedta hvilke alternativer OsloMet skal gå videre med på Romerike og dessuten bestemme hvordan universitetet skal skaffe seg ny rektor.
Ikke halver antall studieplasser på campus Romerike Romerike er Norges vekstregion nummer 1, og det er lite visjonært hvis det siste avtroppende rektor Curt Rice får gjøre, er å rasere studietilbudet på Romerike, skriver ordfører i Lillestrøm, Jørgen Vik.
Et nytt sjikt av reisende i universitetsledelse Inntil nylig spilte universitetets ansatte en viktig rolle i rektoransettelser. Nå skjer det heller en stollek i lukkede rom.
Ny OsloMet-rektor kan sitte til 2027 Curt Rice forlater OsloMet midt i sin andre rektorperiode. Nå anbefaler han at ny rektor får forlenget åremål frem til sommeren 2027 og kanskje kan sitte helt til 2031.
Curt Rice fikk teste arkitekturmodell i virtuell virkelighet Studenter og ansatte ved OsloMet har produsert en arkitekturmodell av Pilestredet 35. Den finnes ikke bare fysisk.
Hvem bør bli OsloMets neste rektor? Den neste rektoren bør se det som sin hovedoppgave å skape en type universitet som brøyter vei for kombinasjonen av utdanningene til velferdsstatlige yrker og en solid forskningsbase.
BI-professor: — Jeg tviler på at akademiske institusjoner blir rasert av at vi får ansatte rektorer «Karriererektorer» og konsernmodell trenger slett ikke være noen ulykke for universiteter og høgskoler, mener ledelsesekspert Stig Berge Mathiessen.
Jussprofessor om «karriererektorene»: — Det er akkurat som med eneveldige konger, noen var lydhøre Når Curt Rice og Dag Rune Olsen shopper rektorjobber, er det uttrykk for forvitringen av universitetet som faglig fellesskap, mener Jan Fridthjof Bernt. Andre ser ikke problemet.
Er det noe som skurrer når en rektor forlater universitetet sitt midtveis i et åremål? Hva er et åremål verdt, spør førsteamanuensis Gunnar Haaland.
Hvem blir ny OsloMet-rektor? Disse snakkes det om Hvem overtar etter Curt Rice på OsloMet? Her er navn som nevnes.
Se videointervju: Derfor går Curt Rice fra OsloMet til NMBU Se intervjuet der Curt Rice spørres ut om jobbskiftet.
«AasloMet» eller «AasVet»? Curt Rice vil ikke ta initiativ til navneendring for NMBU ... men sier han «selvfølgelig vil se på det» dersom det blir et folkekrav.
Rice-ansettelse møtte motstand i styret. Fagforening kritisk til lukket prosess Styret var ikke enstemmig når det kom til å ansette Curt Rice. — Jeg er veldig kritisk til prosessen, sier Forskerforbundets hovedtillitsvalgte ved NMBU, Lena Marie Kjøbli.
Curt Rice blir rektor ved NMBU Curt Rice bytter universitet. Styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) takket nei til sittende rektor.
Mer bærekraftig internasjonalisering Pandemien har kastet nytt lys på behovet for mer digital samhandling på tvers av landegrenser, og virtuell utveksling er både bærekraftig og inkluderende, skriver Nina Waaler og Curt Rice.
Hva gjør DU, rektor Curt Rice, for å skape interesse og entusiasme rundt Campus Romerike? Ta ansvar og vis lederskap. Ikke skyv de ansatte og deres fagforeninger foran deg. Gjennomfør det vedtaket styret ved OsloMet har pålagt deg å gjennomføre, skriver ansatte ved Universitetsbiblioteket OsloMet på Kjeller.
Det er viktig å avvikle nasjonalt utdanningsmonopol Samfunnet er i rask endring med stadig nye behov for omstilling og nytenkning, skriver ni rektorer.
Regjeringen vil ha to sensorer. Flere universiteter er misfornøyde med at de selv må ta regningen Rektorer og instituttledere reagerer på at de må betale for ny eksamensordning. Nå håper de Stortinget griper inn.
Foreslo lengre ferie. Dette kan det koste Norge. OsloMet-rektor Curt Rice' ferieforslag skaper reaksjoner.
Rektor ber om lengre ferie til hele Norge: — Folk har jobbet ræva av seg OsloMet har tatt grep og valgt en senere studiestart enn normalt. Rektor Curt Rice ber regjeringen om å vurdere å gi alle arbeidstakere i Norge et ekstra langt pusterom i sommer.
18 rektorer om hjemmekontor etter pandemien Tvilsomt om alt blir som før: Flere jobber med konkrete ordninger for hjemmekontor etter koronapandemien.
Gjør styringen mer tillitsbasert Det er viktige endringer som mangler i regjeringens prioriteringer i den ferske styringsmeldingen, og som OsloMet mener Stortinget bør se nærmere på i sin behandling.
Vi kan ikke unngå å ta erfaringene fra pandemien med når vi planlegger utvikling av våre campuser Uansett hvordan man har opplevd arbeidssituasjonen det siste året, har de overordnede erfaringene vist oss at virksomheter nok ikke vil ha det samme behovet for arealer i fremtiden.
Asheim kalte Rice' forslag «hårreisende». Nå svarer OsloMet-rektoren — Løsningen er allerede gitt for noen uker siden, der nettopp ferdighetstrening knyttet til praksis ble akseptert som noe som kan gjennomføres, påpeker Curt Rice.
Vi kan ikke utforme framtidas arbeidsplasser på bakgrunn av erfaringer fra en unntakstilstand Vi kan ikke utforme framtidas arbeidsplasser på bakgrunn av erfaringer fra en unntakstilstand.
Likestillingen har uviklet seg i feil retning gjennom pandemiåret Statsministeren må nå se på likestilling som et verktøy for å komme sterkere ut av pandemien, skriver Curt Rice.
Dere er viktige for OsloMet! Siden vi tok i bruk postdoktorstillinger ved OsloMet, har vi også sett behovet for å bygge en god støttestruktur rundt de som ansettes i dem, og dette arbeidet er vi i gang med.
Det er vanskelig å se gode grunner til at noen studier har monopollignende privilegier Vi mener at gradsforskriften med sine monopollignende bestemmelser er utdatert.
Fullverdig campus på Romerike En fullverdig campus må ha studenter og ansatte, administrasjon og fagmiljøer, forskning og utdanning, digitalt utstyr, stedlig ledelse og yrende liv. Alt dette skal OsloMets fremtidige campus på Romerike ha.
Kvinner styrer universitetene Kvinner er nå i flertall ved universitetenes faglige ledelse. Høgskolene er langt mer mannsdominert i toppen.
Rektor Curt Rice: — Jeg har forståelse for de som tar ordet fascisme i sin munn — Vi må gjerne bruke samme språk om dem som Trump brukte om Black Lives Matter i fjor sommer, dette er «white domestic terrorism», sier rektoren ved OsloMet.
Helomvendig for OsloMet — ingen rettssak om Kjeller likevel Staten og Hemfosa, som eier OsloMets bygg på Kjeller, har inngått forlik.
Rektorenes pressetopp 2020: Han har vært mest i mediene Hvem var mest i mediene? Og i Khrono? Her er årets pressetopp for rektorene.
Kvinnelige professorer nær ignorert på Stortinget: — Brutalt Bare seks kvinnelige professorer er nevnt på Stortinget i år.
Er en plan for likestilling nok? Fra neste år må hver juridisk enhet ha en handlingsplan for likestilling for å søke midler fra Horisont Europa. Men er det nok, spør Kif-komiteen.
Nyeste artikler
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Et svar til Storm-Mathisens debattinnlegg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024