Leder av Studentparlamentet ved OsloMet, Bjørn Harald H. Garborg, er skuffet over at studentparlamentet ved UiT ikke vil være med og demonstrere mot stipendomlegging. Foto: Runhild Heggem

Vi har forsøkt dialog, nå kreves handling

Stipendomlegging. Det er synd at Studentparlamentet ved UiT ikke ønsker å demonstrere med oss, og det er synd å se at Daniel Masvik undervurderer vår innsats og vilje til å legge til rette for dialog.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ord har det vært nok av. Pennestrøk har vært brukt. Nok er nok.

Det er synd at Studentparlamentet ved UiT ikke ønsker å demonstrere med oss, og det er synd å se at Daniel Masvik undervurderer vår innsats og vilje til å legge til rette for dialog, for vi har virkelig forsøkt å skape en nettopp det. Vi har skrevet, vi har twitret, og vi har mailet. Alt dette for å forsøke å få tak i et eneste svar på spørsmålene våre, et svar på argumentene våre og et forsøk på å kunne forenes om hva som er det beste for studentene.

En demonstrasjon er mer enn bare å rope høyt, det er et desperat forsøk på å bli lagt merke til, og et forsøk på å kreve dialog, nå som vi har blitt neglisjert over så lang tid.

Bjørn Harald H. Garborg og Susann Andora Biseth-Michelsen

Norsk Studentorganisasjon var tidlig ute med å ønske dialog da det ble varslet om en endring i konverteringsordningen, men som Håkon Randgaard Mikalsen har sagt, så er det vanskelig å starte en dialog når forslaget plutselig legges frem uten at studentene har blitt involvert i det. Det er vanskelig for studentene å starte en dialog når vedtaket plutselig er fattet.

Å starte dialog rundt slike saker burde ikke være opp til de berørte partene, det ansvaret har regjeringen. Et ansvar om å forsikre seg om at tiltakene de gjennomfører faktisk kommer målgruppen til nytte. Men vi har ikke sett noe til en slik dialog eller forsikring, nei vi har ikke blitt hørt.

Etter fremlegget av statsbudsjettet har det blitt gjort flere forsøk på å skape dialog. Vi har kjørt leserinnlegg i flere aviser- både nisjeaviser og nasjonale aviser, men det ene svaret vi fikk var på en liten setning, og det var argumentasjon vi hadde hørt før, og allerede svart på. Vi sendte forespørsel i forkant av det studentpolitiske toppmøtet om det var mulighet for oss å få en dialog om konverteringsordningen når så mange studentrepresentanter var tilstede, men det var ikke mulig ifølge departementet. Vi var alle tilstede. Vi har alle en munn og to ører. Hva mer trenger statsråden for å inngå en dialog?

En demonstrasjon er mer enn bare å rope høyt, det er et desperat forsøk på å bli lagt merke til, og et forsøk på å kreve dialog, nå som vi har blitt neglisjert over så lang tid.Vi demonstrerer fordi vi har forsøkt å legge opp til dialog i månedsvis, og fordi departementet, statsråden og regjeringen har hatt utallige muligheter til å ta mot våre innspill til dialog, men de har aktivt valgt å unngå dem.

Norsk Studentorganisasjon leverte 20.000 underskrifter mot den nye ordningen, uten at dette ble nevnt i fremleggelsen av det skisserte statsbudsjettet fra regjeringen. Dessverre nytter det ikke å skrive så blekket spruter, dette krever handling nå. Og derfor er det synd at Studentparlamentet ved UiT ikke ønsker å demonstrere med oss, for vi har virkelig forsøkt å legge opp til dialog, og vi synes det er dumt at man enten ikke har fått det med seg, eller har lukket øynene. Men ettersom de er enige i det politiske budskapet, så står de faktisk med oss om de ønsker det eller ei.

Vi håper uansett at du, student eller ikke, står sammen med oss den 29. november klokken 15.00 på Universitetsplassen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS