— Endret studiefinansiering kan svekke kompetansereformen Studiestøtte. Akademikerne går mot en endring av stipendordningen, fordi de mener krav om fullført grad vil gjøre det vanskeligere for arbeidsledige å få etter- og videreutdanning.
Oversikt over foreslåtte styrer ved universiteter og høgskoler: Styrelederne Hallén og Nilsen er foreslått for en ny periode 15. februar 2019
Frafall er et nyansert og komplisert problem Stipendomlegging. Leder for Studentparlamentet og rektor ved UiT ønsker å understreke at frafall ikke alene løses med pisk. Utfordringene er komplekse og må løses ved hjelp av flere virkemidler.
Ni prestisjestipender til Norge Consolidator Grants. Fire av årets ni prestisjestipender fra EU går til forskere ved Universitetet i Oslo. Her får du hele listen.
Vi har forsøkt dialog, nå kreves handling Stipendomlegging. Det er synd at Studentparlamentet ved UiT ikke ønsker å demonstrere med oss, og det er synd å se at Daniel Masvik undervurderer vår innsats og vilje til å legge til rette for dialog.
Tromsø-studenter sier nei takk til demonstrasjon mot stipendomlegging Statsbudsjettet 2019. Neste uke har mange student- og ungdomsorganisasjoner tillyst demonstrasjoner mot regjeringens forslag til stipendomlegging. Men Studentparlamentet i Tromsø vil ikke være med.
Studentene er forbanna og vil aksjonere Statsbudsjettet 2019. Student-Norge er skuffa og forbanna. Nå overleverer de 20.000 underskrifter og planlegger demonstrasjoner og aksjoner i slutten av november.
Politikk som ikke løser problemer Stipenddebatt. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener det er viktig å ta tak i frafall. Samtidig er det vanskelig å få til en god debatt om dette når regjeringens eneste respons er å trekke økt gjeld opp av hatten.
Politikk løser problemer, ikke tom retorikk Stipendebatten. Høyres Studenter ber regjeringen tenke mer helhetlig i studentpolitikken, og oppfordrer studentdemokratiene til å gjøre det samme.
Når studenter bare blir tall Budsjett. Det virker ikke som FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud anerkjenner de påkjenningene som altfor mange studenter sliter med, skriver Daniel Hansen Masvik.
Nødvendige stipendendringer Budsjett. Årets statsbudsjett er faktisk en seier for studentene, skriver formann i FpU, Bjørn-Kristian Svendsrud.
Dette er året hvor vi sier nei til å være et sparetiltak for regjeringen Advarsel! Vi studentledere har en advarsel til stortingspolitikerne og regjeringen: Dere mister oss studenter på denne måten.
Mistenkeliggjør studentenes innsats Frafall. Frafall motvirkes med bedre kvalitet i utdanningen og en bedre studenthverdag. Trussel om økt gjeldsbyrde slik Høyres Marianne Synnes argumenterer er en dårlig løsning, skriver nestleder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Marte Øien.
Mer enn 1000 underskrifter mot stipendkutt på under ett døgn Student. Åtte studentorganisasjoner gjør samlet front mot kuttforslaget i statsbudsjettet, og får god respons på underskriftskampanje.
Frafall skjer ikke på grunn av for gode økonomiske betingelser Statsbudsjettet 2019. Den foreslåtte endringen av konverteringsordningen går imot alt studentene har kjempet for dette studieåret. Det er fullstendig skivebom fra regjeringen.
Vil at flere skal fullføre høyere utdanning Stipendordning. For mange studenter fullfører ikke den graden de starter på. Det er dårlig nytt for Norge og for den enkelte. Sammen med en stor satsing på økt kvalitet i undervisningen foreslår vi derfor at stipendordningen bør oppmuntre flere til å fullføre.
Vil vurdere bedre låneregler for studenter over 45 år Alder. Søkere til høyere utdanning over 50 år øker med 11 prosent. Regjeringen ønsker livslang læring, men for studenter som passerer 45 år blir lånemulighetene redusert. Nå skal reglene vurderes på nytt.
Frist 30. april: Så mye kan du tjene eller eie før du får mindre stipend Studentøkonomi. Deltidsjobb, arv og boligsparing kan ha konsekvenser for stipendet ditt. Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april. Her er beløpsgrensene du må holde deg innenfor.
Norske studenter på jobbtoppen Jobb. Nesten 7 av 10 norske studenter jobber ved siden av studiene. Det er mer enn i Danmark, Sverige og Finland. Benedicte Andersen jobber fordi studielånet ikke strekker til.
Over 2.300 studenter tatt i stipend-juks Studielån. 1 av 20 kunne ikke dokumentere at de virkelig hadde krav på stipend i bokontrollen til Lånekassen. Til sammen må de betale tilbake 36 millioner kroner.
Får penger i juni for første gang I dag, 15. juni, utbetaler Lånekassa studiestøtte i juni for første gang.
1600 studenter er tatt i juks av Lånekassen Studenter forsøkte å svindle Lånekassen for tilsammen 24 millioner kroner. — For mange misbruker en viktig velferdsordning, sier Andreassen i Lånekassen.
Har sendt 4500 studenter til USA med stipend i ryggen Det finnes flere stipendordninger for studenter som ønsker å ta høyere utdanning i utlandet. Den største av dem er Fulbright-stipendet.
Håper elitestipend åpner dører Søkevillige studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus håper Aker Scholarship kan bli en døråpner til fagmiljøer på eliteuniversitet, men også for penger i lomma.
Hard kritikk av rangeringsbruk Omstridte rangeringer for universiteter brukes til å bestemme hvor man kan få tilleggsstipend for å studere. Bruken av rangeringene på denne måten høster nå sterk kritikk.
Fem studenter har fått elitestipend fra Aker Gaute Wiig Nordby fra maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus er en av fem studenter som har fått elitestipend fra Aker Scholarship.
Får mer stipend med dysleksi Som andre med nedsatt funksjonsevne kan studenter med dysleksi få nesten 3500 kroner ekstra i stipend fra Lånekassen. Antall mottakere totalt er femdobla på fire år.
2200 studenter skal ha jukset med stipendene 2200 studenter forsøkte i 2014 å jukse til seg utdanningsstipend for til sammen 35 millioner kroner, skriver Lånekassen i en pressemelding.
Røkke og Aker speider etter topp-studenter Kjell Inge Røkke vil betale utenlandsstudier for norske elitestudenter. Nå finkjemmes landets universiteter og høgskoler etter de beste talentene.
Sykestipend for studenter blir utvidet Fra neste sommer vil sykemeldte studenter med deltidsjobb også kunne få sykestipend fra Lånekassen.
Dysleksi-studenter kan få ekstra stipend Studenter med dysleksi og behov for mer tid til å studere, kan få ekstra stipend fra Statens Lånekasse for å slippe å jobbe ved sidene av studiene.
Mer fra Khrono
Mest lest
Ungarn: Vil gjøre det slutt på fri forskning og uavhengig vitenskap
Jeg stemte mot fusjon og ser fremdeles fusjonsvedtaket som en feil
Oversikt over foreslåtte styrer ved universiteter og høgskoler: Styrelederne Hallén og Nilsen er foreslått for en ny periode
Undervisning på engelsk gir dårligere undervisning
Uro i Forskningsrådet: Ansatte opplever kutt og omstilling som belastende
Mest diskutert
Mislykket kritikk av tidsskriftshierarkiet
21 kommentarerAkademisk frihet og ytringsfrihet for akademikere
24 kommentarerFakultetsråd har med universitetsdemokrati å gjøre!
12 kommentarerIngen forsoning under NTNU-møte om Eikrem-saken
12 kommentarerUndervisning på engelsk gir dårligere undervisning
10 kommentarerSiste
Omstridt advokat og «faktagransker» hyret inn av NTNU i Steinnes-saken
Stortinget stemte ned forslag om konsekvensutredning av Plan S
Vi tar Barneombudets strategi på alvor, og vil jobbe mot samme mål
Mener folk må være litt tøffe og ta steget
Det er tid for å verne om en siste rest av universitetets DNA