sykepleierutdanning

Ordfører om utfordringen: — Flere har sagt at de skal hjelpe til

70 søkere har takket ja til plass på den nye samlingsbaserte utdanningen i sykepleie i Hammerfest. Den massive økningen legger press på leiemarkedet.

Mandag 12. august kommer det 70 studenter til Hammerfest for å ta fatt på den nye samlingsbaserte sykepleierutdanningen til UiT Norges arktiske universitet.

Høsten 2023 tok 12 sykepleiestudenter fatt på sykepleierutdanningen til UiT Norges arktiske universitet i Hammerfest. Førstkommende mandag kommer det 58 flere til byen som er verdens nordligste med over 5000 innbyggere.

Med 70 studenter på vei inn byportene har det dukket opp en utfordring: Hvor skal studentene bo?

At utdanningen også er samlingsbasert, fører til at det for veldig mange av studentene vil være snakk om korttidsleie.

— Mye aktivitet

Ordfører i Hammerfest kommune, Terje Rogde (H), sier til Khrono at kommunen er klar over situasjonen som venter over helgen.

— Det er mye aktivitet i byen for øyeblikket, og mesteparten av utleiekapasiteten tas opp av bedrifter. Men dette er en utfordring vi skal løse. Flere har sagt at de skal hjelpe til, sier Rogde.

Høyre-ordfører Terje Rogde synes det er spennende at det kommer så mange nye studenter til byen.

De ventende boutfordringene har fått omtale i lokalavisen Hammerfestingen og i nettavisen Sykepleien.

Leder for UiTs sykepleierutdanning i Hammerfest, Espen Kristiansen, uttaler til sistnevnte tidsskrift at det er særlig vanskelig med korttidsutleie.

— Min oppfordring til befolkningen i Hammerfest er at dersom man kanskje kan leie ut et rom i ny og ne, dersom man har noe ledig, sier Kristiansen.

— Kjempespennende

Ordfører Terje Rogde sier til Khrono at han støtter oppfordringen fra Espen Kristiansen.

— Vi er for så vidt vant med slike utfordringer i Nord-Norge, særlig i de større byene som for eksempel Tromsø. Men det pleier alltid å løse seg, sier Rogde.

Han er ellers veldig glad for at sykepleierutdanningen i Hammerfest har fått seg et enormt løft, som blant annet skyldes at regjeringen tidligere i år fjernet karakterkravet i matte og norsk, men også at utdanningen er samlingsbasert.

Nytt av året er også at undervisningen foregår på nye Hammerfest sykehus.

UiT Norges arktiske universitet hadde i juli et ekstraordinært opptak, der det holdt med generell studiekompetanse for å komme inn.

— Dette blir kjempespennende. Vi gleder oss til å ta imot studentene og ønsker dem hjertelig velkommen til byen vår. Vi skal inkludere dem godt, lover Terje Rogde.

Powered by Labrador CMS