Forskningssatsing

Ønsker storsatsing på hum-sam ved UiO

— Jeg tror mange forskere innenfor disse fagfeltene ønsker en satsing som har ambisjoner som ligner satsingene på livsvitenskap og energi, sier professor Tore Rem.

Professor Tore Rem har store ambisjoner for en ny, stor forskningssatsing ved Universitetet i Oslo.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør for det pågående tverrfaglige prosjektet UiO: Norden, Tore Rem, vil bygge ut og øke ambisjonene i en ny foreslått forskningssatsing, som har fått navnet UiO: Demokrati.

— Vi skal ta vare på det beste fra UiO: Norden, men utvide, og gjøre satsingen tilgjengelig for flere. Og ambisjonene skal ikke bli mindre, sier Rem til Uniforum.

Vil gjøre satsing tilgjengelig for flere

Siden 2019 har Rem ledet den tverrfaglige forskningssatsingen på Norden og det nordiske i en internasjonal kontekst.

Personer fra både juridisk, humanistisk, samfunnsvitenskaplig, teologisk, medisinsk og utdanningsvitenskapelig fakultet har vært involvert.

Nå ønsker Rem, med den nye satsingen UiO: Demokrati med oppstart i 2023, å gjøre den tilgjengelig for flere.

Prosjektet skal ha base i humsam-fagene, men Rem ønsker å i større grad engasjere forskere også innen medisin og naturvitenskap.

Nå er forslaget ute på høring frem til 15. februar og alle ansatte ved universitetet er invitert til å komme med innspill.

Relevant for universitetsalliansen

Utbyggingen av satsingen som Rem sikter mot, vil også være svært aktuell for UiOs alliansesamarbeid i Circle U, hvor rektor Svein Stølen nylig ble valgt som president.

— Mange forskere har ikke hatt mulighet til å melde seg på under UiO: Norden-satsingen på grunn av den geografiske avgrensingen. Målet er at UiO: Demokrati vil kunne være inkluderende overfor langt flere fagmiljøer, sier direktør Rem til Uniforum.

Rem tror flere forskere ønsker å se denne typen større satsing på humanistisk og samfunnsvitenskapelig forskning.

— Jeg tror mange forskere innenfor disse fagfeltene ønsker en satsing som har ambisjoner som ligner satsingene på livsvitenskap og energi, sier han.

Om satsingen som nå er ute på høring vil bli en realitet, er det universitetsstyret som skal avgjøre. Forslaget skal etter planen behandles på styrets bord før sommeren.

Powered by Labrador CMS