kveldsarbeid
Ny avtale sikrer UiO-ansatte 40 prosent kveldstillegg
Fagforeningene og Universitetet i Oslo (UiO) er enige om en ny særavtale.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ansatte som underviser etter klokken 17 vil nå få et kveldstillegg på 40 prosent, mens tillegget blir 70 prosent for de som underviser etter klokken 20.
Det skriver Forskerforum.
Hovedtariffavtalen i staten sikrer i utgangspunktet de ansatte 15 kroner i timetillegg for hver time de arbeider etter det som omtales som normal arbeidstid.
Tillegget har fått fagforeningene til å reagere, men nå er det altså blitt utarbeidet en særavtale som skal sikre høyere lønn for de som må jobbe utover ettermiddagen og kvelden som følge av koronapandemien.
Flere andre institusjoner har tidligere kompensert sine ansatte på ulike måter som følge av koronapandemien. Før jul fikk blant annet alle ansatte ved OsloMet et koronatillegg på 10.000 kroner, mens det tidligere er kjent at Høgskulen på Vestlandet (HVL) vil gi totalt 7 millioner kroner i varig tillegg til sine ansatte.
70 prosent etter klokken 20
I utgangspunktet, ved UiO, ba fagforeningene om at kveldstillegget skulle være det samme som overtidstillegg, altså 50 prosent etter klokken 17 og 100 prosent etter klokken 20, skriver Forskerforum, som har regnet ut at for en gjennomsnittlig førsteamanuensis kan avtalen bety et timetillegg på 140 kroner.
— Vi er tilfredse med at partene sammen klarte å komme fram til et omforent forslag, og et forslag som er betydelig bedre enn 15 kr timen, sier Forskerforbundets hovedtillitsvalgte ved UiO, Belinda Eikås Skjøstad, til Forskerforum.
Det understrekes også at den nye særavtalen gjelder forskjøvet arbeidstid, altså ikke merarbeid eller overtid.
Ved OsloMet får de ansatte 25 prosent i tillegg mellom klokken 17 og 20, skriver Forskerforum. Det samme gjelder ved for eksempel Universitetet i Agder.
Saken er oppdatert kl. 18.10, 28. januar: Rettet stavelsen av etternavn fra Sjøstad til Skjøstad. Khrono skrev først at fagforeningene ba om 70 prosent overtidstillegg fra kl. 20. Dette er rettet til 100 prosent.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024