forhandlinger
Alle ansatte ved OsloMet får 10 000 kroner mer i desember
Partene har nå blitt enige.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er nå klart: Alle ansatte ved OsloMet - storbyuniversitetet som er omfattet av 2.5.2.- og 2.5.3-forhandlinger vil motta et engangstillegg på 10 000 kroner før skatt. Utbetalingen av tillegget vil komme med på desemberlønningen.
Dette har fagforeningene og representantene for arbeidsgiver blitt enige om. De har også forhandlet og kommet til enighet om andre 2.5.3.-krav. Resultatene blir kommunisert til dem det gjelder etter protokollen er signert av alle parter i løpet av inneværende uke.
Tilleggsbeløpet vil justeres i forhold til stillingsprosent, og omfatter ansatte med fastlønn som er ansatt per 1. september 2020, heter det i en pressemelding.
Ment som en anerkjennelse
Det var rektor Curt Rice som foreslo å gi alle ansatte en påskjønnelse for ekstraordinær arbeidsinnsats under koronapandemien, og han fremhever at det har kommet mange gode innspill fra fagforeningene underveis i forhandlingene.
— Jeg er glad for at partene kom til enighet om denne løsningen. Alle ansatte har stått i en krevende arbeidssituasjon der vi har måttet omstille oss til nye arbeidsformer og stadig tilpasse virksomheten til strenge smittevernregler. Tillegget er ment som en anerkjennelse av den gode innsatsen og løsningsviljen fra alle ansatte, sier rektor Curt Rice i meldingen.
Som Khrono har skrevet har det vært uenighet om hvordan man skulle gå fram med lønnskompensasjon. Fagforeningene har vært enige i at det er lurt med et flatt tillegg, men vil også at hver enkelt som har levert inn krav om ekstrabetaling som følge av merarbeid under koronapandemien, også skal få betalt på individuell basis ut over Rice sitt «anerkjennelsestillegg».
Fornøyde forbundsledere
Om det flate tillegget sier Ingvild Nordang, hovedtillitsvalgt i NTL ved OsloMet til Khrono at de er veldig fornøyde.
— Vi mener hele laget fortjener et løft i år, sier hun.
Også hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved OsloMet, Erik Dahlgren er fornøyd.
— Det løste seg på en god måte. Det var synd at rektoren vår nærmest drev lønnsforhandlinger i media. Det var vi ikke så glade for, men da vi fikk satt oss ned ved forhandlingsbordet, klarte vi å løse det meste, sier han til Khrono.
— I denne situasjonen vi er i har alle bidratt, enten det er renholderen som har sørget for at flatene er rene for de som må være på jobb, eller underviseren som måtte omstille seg til digital undervisning på rekordtid. Alle har fortjent en klapp på skulderen. Ti tusen kroner er en ganske god påskjønnelse, som takk for innsatsen, sier han.
Når det gjelder de andre kravene, som har kommet om ekstraordinær innsats, blir de sendt tilbake til fakultetene. Lederne vil sette seg sammen med de aktuelle ansatte og finne ut hvor mye pålagt overtid som skal utbetales.
— Jeg er fornøyd med det flate tillegget på 10 000 kroner. Jeg er ikke like fornøyd med resultatene av de andre forhandlingene, men sånn er det jo med forhandlinger, sier han.
(Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at det omtalte tillegget også gjelder de i Khrono som er ansatt i Oslo-redaksjonen. Artikkelforfatteren er ansatt i Bergens-redaksjonen.)
Nyeste artikler
Landet som visste for lite
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år