lønn

HVL vil gi 7 millioner i varig korona-tillegg til ansatte

De ansatte ved Høgskulen på Vestlandet kan se fram til et ekstra lønnstillegg som takk for innsatsen under koronapandemien.

Rektor Berit Rokne ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) vil gi de ansatte anerkjennelse for koronainnsatsen ved å bevilge 7 mill til et ekstra lønnstillegg..
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Berit Rokne ved Høgskulen på Vestlandet ber styret om ekstra penger til å anerkjenne alle de ansattes ekstrainnsats under koronapandemien, skriver Forskerforum.

Høgskulen på Vestlandet hadde ikke egentlig satt av penger til å gi noe ekstra i lønnsforhandlinger i år. Og det ble heller ikke satt av penger til lokale forhandlinger i det statlige oppgjøret, unntatt for medlemmer i Akademikerne, som ikke fikk noe i det sentrale oppgjøret.

Ikke noe ekstra

Fra at det ikke var satt av penger til noe ekstra i lønnsforhandlingene i år endrer rektor Berit Rokne nå kurs. Hun ber styret om sju millioner kroner til å kunne gi HVLs ansatte et varig lønnstillegg. Årsaken er merarbeidet de ansatte har tatt på seg siden Norge stengte ned på grunn av koronapandemien.

«En krise som vi har vært gjennom, og fremdeles er i, kan være krevende på mange måter, det er ikke urimelig å legge vekt på dette inn mot en lønnsforhandling», skriver Rokne i sakspapirene.

Rektoren ber styret om et tilskudd til lokale lønnsforhandlinger på om lag 7 millioner kroner, eller 0,5 prosent av høyskolens lønnsutgifter.

«Rektor håper at et økt handlingsrom i årets forhandlinger vil støtte oppunder lønnspolitikken, gi partene rom til å se flere ansatte og sikre en jevn lønnsutvikling for alle ansatte i HVL», skriver hun.

Fagforeningene støtter

– Organisasjonene ved HVL skal sende brev til styret der vi støtter forslaget, sier Forskerforbundets tillitsvalgt ved HVL, Kristin Lofthus Hope.

Hun mener også det er en god anerkjennelse av den ekstra innsatsen de ansatte har gjort i en svært vanskelig periode.

– Alle ved høyskolen har gjort en stor innsats, og det er viktig å anerkjenne det. De har tatt et felles løft for å digitalisere undervisning, gjennomføre eksamener, for teknisk gjennomføring, og forskning. Det handler om å få hele høyskolen til å produsere under spesielle omstendigheter, sier Hope.

Siste kortnytt fra Khrono:

18 nye studenter på NHH er smitta

Vil starte økonomi­­utdanning i Kristian­sand

160 i karantene etter ny koronasmitte ved NTNU

Lærer økonomi fra egne erfaringer- ikke fra skolen

VID tar over studier etter OsloMet i Sandvika

De mektigste kvinnene i helsesektoren får mer makt

Kåkånomics-prisen til professor Ulltveit-Moe

Gjenvalgt som leder for Akademikerne

Fyll inn tekst.

Powered by Labrador CMS